2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

saol canım bence stres yapma başka bir doktorun görüşlerini almandada fayda var

arkadaşlarım merhabalarrr

hepiniz iyisinizdir umarım bugün bursa'nın havası çok kapalı içim sıkıldı iş yerinde işimde yok pek nasıl biter bugün bilmem sizlere bir hatırlatma yapmak istedim bugün muharrem ayının 10.günü evinize 10 çeşit mutfak için gıda malzemesi alırsanız 1 sene boyunca kıtlık çekilmiyor ve bereketiniz mutfağınızda eksik olmuyor ben evlendiğimden beri annemden öğrendim kadarıyla her sene yaparım çok şükür bereketimiz hiç eksilmedi bu güzellikten sizlerde yararlanın istedim sevgili arkadaşlarım

Canım iyi tarafından bak olaya. başka doktora görünmek başka bakış açısıdır ..Eğer beğenmezsen kendi dr. gelince onlada görüşürsünn
Evet canım aslında farklı bir bakış açısı iyi olur ama şöyle bir durum varda başlarda arada diğer dr a da gidiyordum sonra şimdiki dr da karar kıldım yani bu dr a biraz mahcubum şimdi sanki bana birşey diyecekmiş gibi biraz tedirgin gidicem yani

Hoşgeldin canım ne güzel bir bilgi paylaştın çok sağol bende alayım bugün 10 çeşit
yiyecek

Kızlar ben çıkıyorum bana dua edin şans dileyin hepinizi çoooooook SEVİYORUM......

kızlar sizle bir yazı paylaşmak istiyorum

Seninle anneliği öğreniyorum ben, sen büyüdükçe de senin gelişiminle bende gelişeceğim , öğreneceğim.Hatalar yapıp doğruyu bulacağımız uzun yıllarımız var seninle..Eksik de kalabilirim belki ama çabalayacağım.

Senin annen olunca bitanem, sen beni anne yapınca pek çok şey şekil değiştirdi hayatta inan.

Bir insan yetiştirmenin ne kadar emek istediğini, bunun hayattaki en büyük sorumluluk olduğunu, her annenin hissettiği gibi bütün çocukların bizim çocuğumuz olduğunu,sizlere nasıl bir gelecek bırakacağımızı sorgulamaya başladım inan.İçimdeki merhamet duygusu gelişti, sabırlı olmayı , anlayışı öğrendim ben. Aile olmanın dünyada değişilmez birşey olduğunu, sen gelince babanın ve benim gerçek bir aile olduğumuzu..

Aslında her yıl bir gün kutlanan anneler gününün ne kadar sembolik olduğunu , yılın her günü de kutlama yapılsa annelerin hakkının ödenemeyeceğini..

Anne Olunca Anladım Ben...:84:

merhaba
biz iyiyizz sen nasılsın bebiş nasıl
bursanın havasını boş ver senin havan güzel olsun yeterki...
ayyy canım çok iyi yaptın hatırlatmakla çok teşk ederimm
ben şimdiden akşam lalışveriş istemi yapıyım

Güzel haberlerle gel aralcım..
Defnetuğba benimde annem eve taneli şeyler al bereketli olsun der şeker pirinç gibi bende alıcamm..ANnem şimdi aşure yapıyodurr keşke yanında olabilsemde yesem hiçbir aşure annemin yaptığının tadını vermiyooooooooo

Ddilek annen nerde oturuyor çokmu uzaksınız

Kızlar balık haplarıyla ilgili bu yazıyı lütfen okuyun..E gebelik sitesinden alıntıdır..

Haftada en az bir kez önerilen balıkların tüketilmesi (sardalya, uskumru gibi) gebeler ve bebek için yararlıdır.Gebelerin bir kısmı , gebelikte artan tat ve koku hassasiyetinden dolayı balık yemekten kaçınmaktadırlar. Bu sebepten dolayı bir çok gebe balığın yerine geçebilecek gıdaları sorgulamakta ve balık yağı tabletlerini kullanıp kullanamayacaklarını merak etmektedirler.

Balık yağı tabletleri Omega 3 olarak isimlendirilen ve kalp ,damar ve beyin sağlığı için önemli olduğu iddia edilen yağları içermektedirler.Gebeler eğer haftada en az 1 kez balık tüketiyorlar ise ayrıca balık yağı tabletleri almalarına gerek yoktur.Herhangi bir balık yağı gebeler için tehlikeli olabilmektedir.Balık yağları balığın kendinden veya karaciğerinden üretilirler. Balık karaciğerinden üretilen balık yağları gebeler için zararlıdır. İçerdikleri yüksek miktarda retinol adlı A vitamini bebekte beyin hasarına sebep olabilmektedir.

Gebelere önerilen ,eğer balık tüketmiyorlar ise 3 günde birden daha sık olmamak şartı ile hamileler için özel üretilmiş (ülkemizde satılmamaktadır) ve balığın gövdesinden elde edilen balık yağlarını kullanmalarıdır. Eğer balık yağı kullanmak istemiyorlar ise Omega 3 yağlarını kısmen de olsa günde 2-3 tane ceviz yiyerek de alabileceklerini unutmamalıdırlar.

oyyy çok uzaktasınız
onunda evlatları yanında olmayınca eminim boğazından zor geçiyodurrr
offfff annemi özledim bendeeeeee

Şiişşttt tamam semacımm bu konuyu değişiyoruuzzz
Bakın bebekler neden tekmeliyomuş bizii
Bebekler neden hareket ederler?

Bebeklerin rahim içinde (siz tersini düşünseniz de) keyifleri oldukça yerindedir ve "o ufacık yerde" sıkışmış değillerdir. Aksine, istedikleri her şeye (gıda maddeleri, oksijen, ısı, korunma duygusu) sahip olduklarından mutludurlar. Dünyanın en güvenli yeri muhtemelen burasıdır. Ancak bebeğinizin de bazı görevleri vardır: Bebeğiniz kendini "öteki dünyaya" yani bizim dünyamıza hazırlamak durumundadır. Bebeğiniz doğduğunda vücudundaki tüm kasları (kol ve bacak kasları, solunum kasları) mükemmel bir şekilde çalışır durumda olmalıdır. Kaslar çalışmadıklarında kitlesel olarak azalma yani "erime" eğilimindedir. Bu nedenle bebeğiniz içeride düzenli olarak egzersiz yapar. İşte bu egzersizler sizin tarafınızdan "oynama" şeklinde hissedilir. Oldukça enerji gerektiren bu egzersizler siz çikolata gibi kalorili gıdalar aldığınızda genellikle hızlanır.

İnsan bir pozisyonda sürekli olarak yattığında rahatsız olur ve pozisyonunu değiştirir. Bu, bebeğiniz için de geçerlidir ve siz bunu bebeğinizin daha büyük olan beden hareketleri şeklinde hissedersiniz. Bebeğiniz bu daha büyük hareketleri gün içinde sık bir şekilde yapar.

Bebeğiniz amniyos sıvısını düzenli olarak yutar ve sıvının devri daimi bu yutulan sıvının kana, buradan da böbreklere geçmesi ve idrar olarak boşaltılması şeklinde sağlanır. Bebeğiniz yutmayı yeni öğrendiğinden çok sık olarak hıçkırık nöbetlerine tutulur. Bu hıçkırıkları da çoğu durumda net bir şekilde hissedebilirsiniz.

Rahim güçlü bir kas yapısına sahiptir ve ileri haftalarda doğum eylemindeki kasılmalar için antrenman yapmaya başlar. Antrenmanlar ilk başta rahimin sadece belli bölgelerde kasılması şeklindedir. Bu bölgesel kasılmalar bebeğiniz tarafından algılandığında onu daha farklı bir pozisyon alarak o bölgedeki daralan yerden kurtulma arayışına iter ve bebeğiniz "üstüne doğru gelen duvardan" kaçma çabasına girer ve bedeni bu amaca yönelik hareket eder.

Gebeliğin son haftalarında bebeğiniz henüz baş yukarı duruyorsa 180 derece dönerek baş aşağı pozisyona geçer ve doğum pozisyonunu alır.

Daha ileri gebelik haftalarında zaman zaman bebeğinizin içeride size cevap vermek için çabaladığını da görebilirsiniz.

Bebeğiniz göbek kordonunu en iyi şekilde korunduğu bölgede tutmak zorundadır. Bu bölge bacaklar arasıdır ve bebeğiniz kordon herhangi bir nedenle başka bir konuma geçtiğinde onu ideal yerine getirmek için çaba gösterir.

bebişimde bende çok iyiyim öğle yemeğimi yedim şimdi fdilekçim kulaklarını çınlattım yemekte aşure vardı ama güzel annelerimizinki gibi değildi tadına baktım sadece şişmesin biyerim diye :) birde balıkhapından bahsetmişsiniz geçmişe pek bakamadım ama doktorum banada verdi balık hapı ben 3 günde bir içiyorum aslında doktorum hergün demişti bende haftada 2 gün balık yiyorum deyince ozaman 3 günde bir iç dedi balıkhaparı kilo aldırıyo diye duymuştum ondan çekimserdim birde tehlikeli falan diye sizin yazınızdada okuyunca hepten tedirgin kaldım acaba benim hapımın içeriği nasıldır ki

dilek teşk ederimmm
oyy oyy oyyyy
ne çok çalışıyomuş bizim kuzucuklarımız
oyyy kıyamam ben onlara

o çabalamasın ben onun yerine çabalarımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…