Sağolun kızlarr mucize iştee vazgeçmişlerdi artıkk ama ALlahım nelere kadir..
Duncan dinlenerek yap çok yorma kendini kolay gelsin canımm
Buarada ben ay hesabında kafam karışıyo diye bende sata göre ay hesabı yapıyorum..Mesela 29 temmuzya 29 aralıkta 5 biticek diyorumm şuan 4 buçuk
başın saolsun cidden çok üzücü yaşadığın Allah bir daha yaşatmasınmerhaba arkadaşlar tetenoz aşısı konusunda tecrübemi anlatayım ben bundan önceki gebelikte çok doktora sordum kesin yaptırın dediler doğumda bebek ölümlerine sebep olabiliyormuş çünkü göbek bağı kesindiğindenn herşey hişyen bile olsa göbek bağı kesimi var dediler tabi bende aşımı yaptırdım hatta aynı binada aynı zamanlarda hamile olan komşumuz vardı ikimiz beraber gittik ikimizde yaptırdık hemde devlet sağlık ocağına yaptırdık korkmayın hbiçbirşey olmuyor bebişe zarar yok tabi komşumuz doğurdu bebeğini ben kaybettim bebeğimi ama sakın yanlış düşünmeyin ben yedi aylıkkken kaybettim nedenni bilmiyoruz TEKRAR SÖYLÜYORUM AŞIYLA ALAKASI YOK YEDİ AYLIKTI BEN KAYBETTİĞİMDE şimdi inşallah mayıs annesi olucam aşıya şimdi gelince ben 3 dozaşı geçen sene tamamladım 5 sene koruduğu için şimdi gerek yok bu kadar bildiklerim
Nevracım haberler güzelmiş çok şükür atlattın üzülmedeniyi geceler güzel anneler .. çoğunuz mışılmışıl uyuyorsunuzdur ...
bugün sabahtan sonra girmedim .. forum ne kadar ilerlemiş ... zor okudum geçmişi valla .. hızlı hızlı .. atladığım olmuuştur .. atladığım önemli mesajlar olabilir çç kimse kusura bakmasın ...
test sonucu için doktora gideceğimi söylemiştim sabah öyle çıkmıştım ..merak eden vardır belkiii ..
afp sonucum iyi çıktı .. problem gözükmedi Allaha bin şükür ...
benimle aynı şeyleri yaşayan vardır belki .. doktora sordukalrımı yazayım
****arada çok aşağıda adet ağrısı gibi ağrılarımı sordu m : aşağıdan yukarı esniyormuş ,
****bazen göbekten kasığa ve yumurtalıklara birden ağrı kramp gibi giriyordu onu sordum : bebek bu haftalarda kordonla iyicene tanışır onu tutup çeker dedi ara ara .. onun acısıdır ..
***** burnumu sildiğimde mendile kan geliyordu : onun içinde endişelenme dedi ama kanama sıvı şekilde ve tekrarlamalar olursa ; kulak burun boğaza göndriyoruz dedi ...
tatlım, aynen ben de kararsızım 20. haftadayım doktoruma danışıp son kararımı vericem. doktoruma sorduktan sonra size yazarımherkese günaydın kızlarr umarım herkes iyidir ben iyi sayılırım işte şu aşı konusu kafamı karıştırdı doktorum vurunman gerek dedi siz vurundunuz mu arkadaşlar ?
canım geçmiş olsun. bu haftalarda ayak şişmesi erken ama... tuzlu yeme hayatım. farkında olmadan tuzlu yiyorsundur.Kızlaarrr 1 haftadır ayak baş parmağım sızlıyoduu hayatım boyunca tırnak batması diye bi olay yaşamadımm..Sabah bi baktım iltihap çıkmış
Öylesine aklıma geldi acaba hamileliktenmidir dedim ,inanmayarak googleye yazdım bi baktım hamilelikte ayak şişermiş falan artarmış bu olay...Ne yapmam gerekiyoo kuzenimde olmuşitu hatırlıyorum feci bişeydii
dilara, ben de doktoruma sordum cevabı "Kanıtlanmış bir zararı yok, herşeyden kendimizi uzak tutamayız. Devr, teknoloji devri mecburuz." dedi. Ama tabi pc'den 50 cm uzakta durmamı önerdi ve çok uzun telefon konuşmaları yapmamamıda önerdi.kızlar bide nette gezinirkennnn bi yaı dikkatimi çekti bilgisayarın saçtığı dalgalar ve modemin yaydığı radyasyon bebeklerimize zarar verirmiş ondan pcden uzak durmak gerekiyomuş başka bir yazıda ise bilgisayar kullanmanın zarar vermediği yazıyor sadece uyurken modemi kapalı tutun yazıyor hangisine inanacağız şimdi:26:
benimde ykınımın olmuyor. senn haberi duyunca bi anda onlar aklıma geldi. size hayırlı olsun ALlah benim tanıdıklarımada nasip etsin.Kızlaarr şimdi bi haber aldımm amcamın kızı 15 yıllık evliydi bebeği olmuyoduu ve şuan hamileymiş 2 aylıkk..Nasıl çığlık attımm kendimden çok sevindim yaaa dua ediyorum sağlıklı bi şekilde geçirir inşallahh..
şu haftaları da saydıkça bu 40 hafta hiç bitmeyecek gibi geliyor...saymasak daha iyi sanırım
sayma sayma
böyle iyi
bazen sabahları sabah dediğim sbaha karşı 4 de falan alt komşumun bebeğinin sesi geliyor ağlama sesi
içim cız ediyor sonra kendi halimi düşünüyorum
yat kızım boşver şimdi bunları
sende aynısı belkide daha kötüsü olacaksın yat uyu diyorum
yani canomm acele etme sayılı gün çabucak geçiyor
Selam kızlar ben geldim kuzumu net göremedim idrara sıkışık gitmi,ştim bu şekilde daha net görünür diye aslında artık boş mesaneyle daha net görünürmüş bebiş birde bu dr un cihazı pek iyi değildi net doya doya göremedim oğlumu neyse amaç 4 lü testti zaten birde idrar tahlili ve idrar kültürü verdim kızlar ben bu durumu çok önemsiyorum çünkü gebelikte idrar yolu enfeksiyonları çok sık oluyor ve bu durumda müdahale edilmezse allah korusun bebek açısından riskler içeriyor 4 lüm haftaya perşembe çıkacak bu dr a da tetenoz aşısını sordum o da ben bu aşıda ısrarcı değilimdir dedi kendi dr um vurul dedi şimdi birde 25 inde ayrıntılı yapıcak hocaya sorucam pek vurulmakta istemiyorum açıkcası birde bebek hareketlerini her gün hissedimiyebilirsin daha çok küçük 22. haftadan sonra düzenli hissedilmesi gerekliymiş ve bol su içmeliymişiz kızlar bzim ve bebeğimiz için en önemli baş gıdamız suymuş bebeğim iyiydi çok şükür ama doyamadım kuzuma neyse hafta cmt detaylıda doyarım inşallah bu arada fdilek canım amcanın kızı için çok sevindim allah kucağıma almayı nasip etsin inşallah
günün 2.sorusu
ben bebeğimle ilgli herşeyi kafamdan düşündüm tasarladımmm
bir konuda bilgim olmadığını fark ederek tabiikide sizlere danışmak istedimm
efendiimmm
bebeklerimizin kıyafetlerini hangi deterjanla yıkıycaz :86:
ayrıca yumuşatıcı kullanıcaz ama hangi markaları kullanıcaz
benim bildiğim bir marka var ve onunda kokusu heeççç hoşuma gitmiyor...
hamilelikte tüm kokulara hassasiyetim aşırı arttı hatta bulanıyorumm
ben ne edicem bilemiyorummm
kızlar bulgur pilavı yiyin bol bol sütt yaparmışşş
kızlarrr
bol bol yemeyiinnn
geçen gün bir arkadaşımız kimdi hatırlayamadım
bulgur pilavından sonra fenalaşmıştıı
kimse açıklasın bize durumu:81:
yiyelimmi yemeyelimmi
günün 2.sorusu
ben bebeğimle ilgli herşeyi kafamdan düşündüm tasarladımmm
bir konuda bilgim olmadığını fark ederek tabiikide sizlere danışmak istedimm
efendiimmm
bebeklerimizin kıyafetlerini hangi deterjanla yıkıycaz :86:
ayrıca yumuşatıcı kullanıcaz ama hangi markaları kullanıcaz
benim bildiğim bir marka var ve onunda kokusu heeççç hoşuma gitmiyor...
hamilelikte tüm kokulara hassasiyetim aşırı arttı hatta bulanıyorumm
ben ne edicem bilemiyorummm
Selam kızlar ben geldim kuzumu net göremedim idrara sıkışık gitmi,ştim bu şekilde daha net görünür diye aslında artık boş mesaneyle daha net görünürmüş bebiş birde bu dr un cihazı pek iyi değildi net doya doya göremedim oğlumu neyse amaç 4 lü testti zaten birde idrar tahlili ve idrar kültürü verdim kızlar ben bu durumu çok önemsiyorum çünkü gebelikte idrar yolu enfeksiyonları çok sık oluyor ve bu durumda müdahale edilmezse allah korusun bebek açısından riskler içeriyor 4 lüm haftaya perşembe çıkacak bu dr a da tetenoz aşısını sordum o da ben bu aşıda ısrarcı değilimdir dedi kendi dr um vurul dedi şimdi birde 25 inde ayrıntılı yapıcak hocaya sorucam pek vurulmakta istemiyorum açıkcası birde bebek hareketlerini her gün hissedimiyebilirsin daha çok küçük 22. haftadan sonra düzenli hissedilmesi gerekliymiş ve bol su içmeliymişiz kızlar bzim ve bebeğimiz için en önemli baş gıdamız suymuş bebeğim iyiydi çok şükür ama doyamadım kuzuma neyse hafta cmt detaylıda doyarım inşallah bu arada fdilek canım amcanın kızı için çok sevindim allah kucağıma almayı nasip etsin inşallah
özel bebek deterjanları var canım arielin falan
ben hiçbir yerde görmedim
acaba heryerde bulunmaz mı ?
canım annem yiğenimki için sabun tozu aldı sanıyorum ama bi sorayım ona hangi marka die bide deneyimli arkadaşlara.... ve aldığı kıyafetlerin hepsini yıkayıp ütüleyip öyle giydirdiler .. şöyle söyliyim ben battaniye fabrikasında çalışıyorum işletmenin içini gezdiğimde gözlerime inanamamıştım tozun içinde pisliğin içinde sonra tabi harika ambalajlanıyor ve alıp onları örtüyoruz düşünün kıyafetlerde öyle olabilir die düşünüyorum... hijyen açısından daha ii olur..
ben hiçbir yerde görmedim
acaba heryerde bulunmaz mı ?
HOŞGELDİNNN
haydi gözünaydınnn
ne mutlu sana kısada olsa görmüşsün tosuncuğunu
bebişin iyiymiş ya önemli olan o
ama boy kilo vs sormadınmı
bilgileri paylaştığın için teşk.lerrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?