2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

sema ben hep bağcıklı bot giyiyorum.ama artık bağcıklarını bağlamak zor olmaya başladı...çok rahatlar ama giyerken problem...o bahsettiğin çizmelerden giymedim hiç...fikrim yok...

YAA sıcak ve kaymamasına çok sevindimm
ama işyerinde giyebileceğim bişey almam lazımm
bu arada fiyatalrı hakkında bilgin var mı ?

sema ben hep bağcıklı bot giyiyorum.ama artık bağcıklarını bağlamak zor olmaya başladı...çok rahatlar ama giyerken problem...o bahsettiğin çizmelerden giymedim hiç...fikrim yok...

ya sabahları botlarımı giymek için üç basamak yukarı uzatıyorum ayağımı
bağcıklarla sen nasıl yapıyosunn

arkadaşlar aranızda çay kahve tüketen varmı ve günde ne kadar tüketiyorsunuz....Ben çay ve kahve içiyorum malum iş yerinde bişeyler tüketmeden durmak mümkün değil ama içimde rahat değil üzülüyorumda ..offf yaaa ne yapmam gerekiyor..

bızde 60 tl 90 tl 120tl arasında degısıyo canım...desenlısı var sadesı var ama desenlıler cok hos gorunuyo ama yazdıgım gıbı ısyerınde mutlaka bır ayakkabın daha olması lazım yedek aksama kadar durunca ayaklarının cok terletıyo

kızlar gerçekten insan yazdığı bişeye karşılık alamayınca kendini fazlalık gibi hissediyor. belki görmeyenlerde oluyordur ama insan kendini garip hissediyor. bendede hep böyle oluyor. genelde yazdıklarıma cvp gelmiyor. bazen yazıyorum karşılık alamayınca bi daha girmicem diye kapatıyorum. bikaç saat geçiyor yine giriyorum. o yüzden yazmaktan çok okumayı tercih ediyorum ben.
halbuki buraya en çok takılanlardan biri benimdir ama çoğunuz beni tanımıyor bile.

ARKADAŞLARR
ben sorumun cevabını buldummm
değişen iç organalrının yeni yeri nerde diye sormuştummm

En fazla ikinci trimestrde olan artış son dönemde yavaşlar ve sabit bir hal alır. Toplamda eskiye göre %40-50 civarında kan hacminde bir artış söz konusu olur. Bu artışta kanın sıvı bölümündeki (plazma) katkının daha büyük olması ve oksijen taşıyan ve bunun için de demire ihtiyacı olan kan hücrelerinde artışın daha az olması fonksiyonel olarak kansızlığı meydana getirir. Gebelikte bağışıklık sisteminde yetmezlik görülmese de hem hücresel hem de hormonal bir azalma olacaktır.

Vücudun kendi dokularına karşı geliştirdiği hastalıklarda azalma olmasına rağmen enfeksiyonlara eğilim artmaktadır. Kalp Damar Sistemi Değişiklikleri Rahmin büyümesiyle karın içerisindeki organlar yukarı doğru yer değiştirir ve diyaframı da yukarı doğru iter, kalbin yönünü sola doğru döndürür, kalp atım sayısı dakikada 15 vurum artar. Hormonların etkisiyle damar direnci azalır, kan hacmi arttığından ve metabolizma hızı arttığından, dakikada pompalanan kan miktarı artar. Kan basıncı ikinci ve üçüncü trimestrin başlarında düşer sonra normale döner. Rahim büyüdükçe sırt üstü yatışta dönen kanı toplayan büyük vene baskı yapar kalbe dönüş azalır ve tansiyon da ani düşüşler olabilir. Solunum sistemi Değişiklikleri Diyafram yükselir, göğüs kafesinin çapı artar, hormonların etkisiyle akciğerin uyumu değişmez ancak akciğerin yedek hacimleri solunuma katkıda bulunduğundan kapasitelerde belirgin değişiklikler olmaz. Dakikada alınan oksijen miktarı ise artar, kanda oksijeni taşıyan elemanlardaki artış sayesinde arter ven arasındaki oksijen miktarı azalır ve oksijen ihtiyacı karşılanmış olur.

Boşaltım (Üriner) sistemi Değişiklikleri Böbrek büyüklüğü, süzülen idrar miktarı ve böbreğin kanlanma miktarı artar. Sol tarafta kalın barsağın son kısmının baskısıyla uterus sağa doğru itilir ve sağ üretere olan bası sonucu sağda daha çok olmak üzere her iki böbrekte bir miktar hidronefroz gelişir. 16. Gebelik haftasından itibaren uterusun mesaneye basısıyla mesane kapasitesinde azalma olur ve basıncı artar. Sık idrara çıkabilirsiniz, idrar yolu enfeksiyonu sıklığı artabilir. Zaman zaman idrar kaçırabilirsiniz. Sindirim sistemi değişiklikleri Gebe kadınlarda iştah artmasının yanında bulantı ve kusma da görülebilir. Besinlerin bağırsaklara geçiş hızı yavaşlar, sindirim sistemi salgıları azalır, tad duyusu değişir ve besin öğelerinin emilimi artar. Progesteron hormonundaki artış nedeniyle sindirim sistemindeki kasların tonusu ve hareketliliği azalmaktadır. Bu durum ise gebe kadının kalp atışlarında artışa, kalın bağırsaktan suyun emiliminin yükselmesine ve sonuçta bağırsak hareketlerinin azalmasına (kabızlık) neden olur.

Gebelikte demir kullanımı da kabızlığı artırabilmektedir. Gebelikte progesteron hormonundaki artış safra kesesinde zamanında boşalma olmamasına neden olabilmektedir. Bunun sonucunda da gebelik boyunca safra taşları oluşabilir. Gebeliğin erken dönemlerinde (sıklıkla 6. gebelik haftasından itibaren) bulantıya sıklıkla rastlanmaktadır. Bu bulantılar kusmayla, iştahsızlıkla ve belli kokulara karşı aşırı hassasiyetle beraber olabilir. Bulantı ve kusmalar sabah daha şiddetli olduğu için bu duruma sabah hastalığı adı verilmiştir. Yalnızca sabahları olan bulantılar yataktan kalkmadan önce alınan tuzlu kraker ve bisküvilerle önlenebilir. Ayrıca gebelikte tükürük salgısının artması bulantıya neden olarak ağızda kötü bir tat oluşturabilir. Limon ve nane gibi içecekler bu sorunu azaltabilir. Hamilelikte rastlanılan hazımsızlık ve şişkinlik genellikle östrojen ve progesteron hormonlarındaki artışa bağlıdır. Bu hormonlar düz kasları gevşeterek sindirim işlemini yavaşlatır. Kas iskelet sistemi Değişiklikleri Ağırlık merkezi büyüyen uterus nedeniyle öne doğru yer değiştirir. Bunu dengelemek ve ağırlık merkezini tekrar geriye almak için beldeki eğim artar. Hormonal değişiklikler bağ dokusunda ödeme, damarlanma artışına ve eklemler arası gevşekliklere neden olurlar. Ellerde kalsiyum eksikliği ve omuzlardaki çökmeye bağlı olarak sinir basıları nedeniyle ağrı ve uyuşma görülebilir.

Ben günde 2 bardak çay içiyorum sadece kahve hiç içmedim.

su periii biz yine neyi kaçırdık ben farkında değilimm
cvp alamayınca bir daha sor
o anda gözümüzden kaçmış olabilir
yada hepimiz başka yerlere adapte olmuşuszdur o yzüden gözümüzden kaçmıştır
bak mesela ben bugün kıslara 3 soru sordum 2 cvp aldım 1 tanesine alamadım
bunun için alınmıyorum çünkü biliyorum herkes nette başka şeyleri takip ediyor
ekranda en son ne varsa ona bakıyodur
kimsenin kasti bişey yaptığını sanmıyorum
yanılıyomuyum arkadaşlarr

Ben günde 2 bardak çay içiyorum sadece kahve hiç içmedim.

aslında dr.lar çayı tavsiye etmiyolar
hele demir eksikliği olan arkadaşların kesinlikle içmemesi lazımm
ben yemeklerden bir saat sonra içiyorum
kahvaltıdada ne çay ne süt nede meyve suyunu kesinlikle içmiyorum
ama işyerindede içmeden olmuyor malum havada soğuk 3 bazen 5 bardak açık çay içiyorumm

cnm kasıtlı olduğunu bende düşünmedim zaten. burda kimse kimseyi şahsi olarak tanımıyor. ben sadece cvp gelmediği zaman ne hissettiğimi dile getirdim. kimseyi yargılamadım. bazen gözden kaçmış olabilir diye de belirttim zaten. ama genelde gözden kaçınca insan kendini garip hissediyor dedim. sadece bu.

fiyatlar uygun ama
ben 2 ay giyeceğim için bu kadar maliyetli bişey düşünmüyorum
2 numara büyük almayı düşünüyorumda malum durumumuz bellii
aslında siyah alsam nerdeyse eşimin ayağınada olacak ahı

tabii haklısın bişey demiyorum anlıyorum seni
hem bak ben sana şakır şakır yazıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…