İyi akşamlar güzel anneler ; gecedenberi giremedim ..evde değilim .. geçmi,şi okumaya çalışıyorum ..umarım hepiniz iyisinizdir .
bizde iyiyiz kızımla .. bugün biraz kızıma alışveriş yaptım .. birkaç ufak tefek .. anladımı nedir ..doktorun dediği gibi ani ağrılar.. yaptı kordonu çekip duruyormuş bizimki .:))))))
fdilek acarasye duncan ve baharnazcım iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ..
saol paylaştığın için .. Ben hep unuturum yaaa:))arkadaşlarım merhabalarrr
hepiniz iyisinizdir umarım bugün bursa'nın havası çok kapalı içim sıkıldı iş yerinde işimde yok pek nasıl biter bugün bilmem sizlere bir hatırlatma yapmak istedim bugün muharrem ayının 10.günü evinize 10 çeşit mutfak için gıda malzemesi alırsanız 1 sene boyunca kıtlık çekilmiyor ve bereketiniz mutfağınızda eksik olmuyor ben evlendiğimden beri annemden öğrendim kadarıyla her sene yaparım çok şükür bereketimiz hiç eksilmedi bu güzellikten sizlerde yararlanın istedim sevgili arkadaşlarım
çook sevindim ... düğün bayram vardır evlerinde .. Allah kucağında nasip etsin ...Kızlaarr şimdi bi haber aldımm amcamın kızı 15 yıllık evliydi bebeği olmuyoduu ve şuan hamileymiş 2 aylıkk..Nasıl çığlık attımm kendimden çok sevindim yaaa dua ediyorum sağlıklı bi şekilde geçirir inşallahh..
günün 2.sorusu
ben bebeğimle ilgli herşeyi kafamdan düşündüm tasarladımmm
bir konuda bilgim olmadığını fark ederek tabiikide sizlere danışmak istedimm
efendiimmm
bebeklerimizin kıyafetlerini hangi deterjanla yıkıycaz :86:
ayrıca yumuşatıcı kullanıcaz ama hangi markaları kullanıcaz
benim bildiğim bir marka var ve onunda kokusu heeççç hoşuma gitmiyor...
hamilelikte tüm kokulara hassasiyetim aşırı arttı hatta bulanıyorumm
ben ne edicem bilemiyorummm
nevracım aldığın cicileri güzel günlerde kullansın bebişin inş. ben daha bişey almaya başlamadım. henüz araştırma aşamasındayım. en yakın zamanda bende oğluma kıyafetler almak istiyorum.
cnm yatak konusunda kararsızım hangi marka alsam diye düşünüp duruyorum. siz karar verdiniz mi
canım geçmiş olsun. benimde enfeksiyonum var sanırım. doktorun zararı var derken neden bahsetti?Selam kızlar ben geldim kuzumu net göremedim idrara sıkışık gitmi,ştim bu şekilde daha net görünür diye aslında artık boş mesaneyle daha net görünürmüş bebiş birde bu dr un cihazı pek iyi değildi net doya doya göremedim oğlumu neyse amaç 4 lü testti zaten birde idrar tahlili ve idrar kültürü verdim kızlar ben bu durumu çok önemsiyorum çünkü gebelikte idrar yolu enfeksiyonları çok sık oluyor ve bu durumda müdahale edilmezse allah korusun bebek açısından riskler içeriyor 4 lüm haftaya perşembe çıkacak bu dr a da tetenoz aşısını sordum o da ben bu aşıda ısrarcı değilimdir dedi kendi dr um vurul dedi şimdi birde 25 inde ayrıntılı yapıcak hocaya sorucam pek vurulmakta istemiyorum açıkcası birde bebek hareketlerini her gün hissedimiyebilirsin daha çok küçük 22. haftadan sonra düzenli hissedilmesi gerekliymiş ve bol su içmeliymişiz kızlar bzim ve bebeğimiz için en önemli baş gıdamız suymuş bebeğim iyiydi çok şükür ama doyamadım kuzuma neyse hafta cmt detaylıda doyarım inşallah bu arada fdilek canım amcanın kızı için çok sevindim allah kucağıma almayı nasip etsin inşallah
canım ben de 3lü yaptırmadım yalnızca 4lü yaptırdım. 3lü için gereksiz dedi ben detaylı ultrasonada giricem 4 hafta sonra.ben sadece 2 li testimi yaptırdım. hem kendi dr um olsun hem ayrıntılı usg ye bakan dr um olsun 3lüye ve 4lüye gerek yok dediler. ama şimdi kafam karıştı. 22 haftalık olunca detaylı usg var. onu bekliyorum.
hoşgeldin :) ben de yağlanıyorum. kakao,badem,susam,kayısı,gliserin karıştırıp sürüyorum (tabi aklıma gelirse)Bütün anne adaylarına selamlar ......arkadaşlar ben yağlanmaya başlamadım ama kullanan arkadaşlar kakao yağı ve badem yağını öneriyor bilginiz olsun .....
ben ugg aldım çok memnunum sıcacık tutuyor.kızlarr
benim bacaklarım mı şişiyor kilomu alıyorum bilemiyorum
ne oluyosa öğleden sonra oluyor
botlarımın fermuarı sabah tam çekiyorum
öğlen gibi baldırlarıma iniyor
sanırım bi kaç aysonra giyemiycemm
birde botalrım hem çok ağır geliyor hemde tam dizaltımda
kıştayız mart ayına kadar çalışıcam inş.sorun olmazsa
kendime geçici olarak bi bot daha almak istiyorumm
çok pahalı olmayan
2 ay giyeceğim
ben hani şu meşhur lastik botlar varya ismini yine hatırlayamadım onlardan alsam acaba nasıl olur
belki karda kaymaz diyorum
acaip korkuyorum buzda kaymaktan
hem bebekten dolayı hemde belim rahatsız
bikaç kere kaydım düşmedim ama belimi incittim
aranızda o tip kullanan varmı
sıcak tutarmı ?
hoşgeldin hayatımayyy bu arada selam kızlar pat dıye gırdım topıge...
arkadaşlar aranızda çay kahve tüketen varmı ve günde ne kadar tüketiyorsunuz....Ben çay ve kahve içiyorum malum iş yerinde bişeyler tüketmeden durmak mümkün değil ama içimde rahat değil üzülüyorumda ..offf yaaa ne yapmam gerekiyor..
kızlar gerçekten insan yazdığı bişeye karşılık alamayınca kendini fazlalık gibi hissediyor. belki görmeyenlerde oluyordur ama insan kendini garip hissediyor. bendede hep böyle oluyor. genelde yazdıklarıma cvp gelmiyor. bazen yazıyorum karşılık alamayınca bi daha girmicem diye kapatıyorum. bikaç saat geçiyor yine giriyorum. o yüzden yazmaktan çok okumayı tercih ediyorum ben.
halbuki buraya en çok takılanlardan biri benimdir ama çoğunuz beni tanımıyor bile.
amin canım ... iyi dileklerine katılıyorum .. birde ben akşam kim açık diye bakmadan yazdım ... sonra gözlerim kapandı .. kapatıp uyudum hemen seni görmedim. selam verirdim ...ben henüz uyumadım nevracım...
test sonuçlarının iyi çıkmasına gerçekten çok sevindim..
hergün dortiyi okuyorum herkesi aslında evde bile eşimlede onun konusunu konuşur üzülür oldum.inan her k.k ya bizim sayfalara girip dortinin halini ağlayarak okudum ve dua ettim .onun ve hepimiz için..
rabbim yaşatmasın artık hiçbirimiz üzülmeyelim .bebeklerimiz de üzülmesin.
ben bu gebelik için çok mücadele ettim.ameliyatlar tüp bebek zaten. benim gibi başka arkadaşlar da var.dayanamıyorum hiç kimse üzülmesin acı çekmesin..
neyse ne alaka yazıyorum şimdi bu saatte bunları ne bileyim.
iyi olmana sevindim kısaca hep güzel hayırlı haberlere inş.
çok duygusal ve alıngan olduk arkadaşlar..ben yinede herkesin iyi niyetli ve samimi olduğunu düşünüyorum..
biri hariç onunda adı belli umutburcak.. .... artık nikini değiştirip girer heralde...
samimiyetsiz insan bu dünyada her yerde ve ortamda kendini belli ediyor işte .. yapacak bişi yok..
doğası böyle değişemez.
Cerencim tırnak batması hariç iyi sayılırım sen nasılsın canımm..Pedikürede güvenemiyorum iltihaplı enfeksiyon falan almayayımm kesmeye dikkat etmeliyim galibaa
Şimdilik bepanthene sürdüm semacım ,netten baktım araya pamuk koyun yazıyo ama uğraşmıycam belki kendiliğinden geçer geçmezse bitkisel şeyleri denerim sağoll
Bu hamilelik nasıl bişey yaa bütün dengemizi altüst ediyo.Artık ne olursa hamileliktendir diycem tencerede yemeğimmi yandı hamileliktenndiirr canımmm
Benim arkadaşlar dalan roxy sabun tozuyla yıkıyolar onlar zaten yumuşacık yapıyo yumuşatıcı koymuyo bide ekstra durulama yapmak iyi oluyomuş canımm ben öyle yapıcamm..günün 2.sorusu
efendiimmm
Benim dr. muayenesinde not yazıyo muayeneden önce mesaneniz boş olsun diye..Sıkışık ilk başlarda kese küçükken falan iyi oluyomuş ama şimdi boş gitmek lazım burdan duyurmuş olalımm sayendee :))Selam kızlar ben geldim kuzumu net göremedim idrara sıkışık gitmi,ştim bu şekilde daha net görünür diye aslında artık boş mesaneyle daha net görünürmüş bebiş birde bu dr un cihazı pek iyi değildi net doya doya göremedim oğlumu neyse amaç 4 lü testti zaten birde idrar tahlili ve idrar kültürü verdim kızlar ben bu durumu çok önemsiyorum çünkü gebelikte idrar yolu enfeksiyonları çok sık oluyor ve bu durumda müdahale edilmezse allah korusun bebek açısından riskler içeriyor 4 lüm haftaya perşembe çıkacak bu dr a da tetenoz aşısını sordum o da ben bu aşıda ısrarcı değilimdir dedi kendi dr um vurul dedi şimdi birde 25 inde ayrıntılı yapıcak hocaya sorucam pek vurulmakta istemiyorum açıkcası birde bebek hareketlerini her gün hissedimiyebilirsin daha çok küçük 22. haftadan sonra düzenli hissedilmesi gerekliymiş ve bol su içmeliymişiz kızlar bzim ve bebeğimiz için en önemli baş gıdamız suymuş bebeğim iyiydi çok şükür ama doyamadım kuzuma neyse hafta cmt detaylıda doyarım inşallah bu arada fdilek canım amcanın kızı için çok sevindim allah kucağıma almayı nasip etsin inşallah
Eminim bütün markalar öyledir yıkamak lazım kullanmadan önce hatta kendi kıyafetlerimizi bilee yıkamalıyızzcanım annem yiğenimki için sabun tozu aldı sanıyorum ama bi sorayım ona hangi marka die bide deneyimli arkadaşlara.... ve aldığı kıyafetlerin hepsini yıkayıp ütüleyip öyle giydirdiler .. şöyle söyliyim ben battaniye fabrikasında çalışıyorum işletmenin içini gezdiğimde gözlerime inanamamıştım tozun içinde pisliğin içinde sonra tabi harika ambalajlanıyor ve alıp onları örtüyoruz düşünün kıyafetlerde öyle olabilir die düşünüyorum... hijyen açısından daha ii olur..
huhuuu kızlar nerelerdesiniz :79::79:
Aldıklarının resimleirni istersen fiyatlarını falan mayız bebekleri cicileri bölümüne koysana fikir olur bizlerede..Güle güle kullansın bebişiinnnİyi akşamlar güzel anneler ; gecedenberi giremedim ..evde değilim .. geçmi,şi okumaya çalışıyorum ..umarım hepiniz iyisinizdir .
bizde iyiyiz kızımla .. bugün biraz kızıma alışveriş yaptım .. birkaç ufak tefek .. anladımı nedir ..doktorun dediği gibi ani ağrılar.. yaptı kordonu çekip duruyormuş bizimki .:))))))
fdilek acarasye duncan zoox ve baharnazcım iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ..
Buaralar gece 3-5 nöbeti gibi uykusuz kalıyorum bildiğin uyku yapan çay varmı zonoxcum papatya nasıl acabaa ??ben de içiyorum ama açık tabiki. ama onun yerine ıhlamur ya da kuşburnu içsen daha güzel olur.
*******sabun tozları elde yıkama için daha uygunmuş .. çamaşır makinelerinde zamanla içi sabun bağlanıp tıkanmasına sebep oluyormuş ..diye duymuştum
dilekçim çok geçmiş olsun ... tırnağının batığını temiz bir törpü ile hafifçe kaldır. çok minik vazelinli pamuk koy.. hergün değiştir. tırnakla et temas etmez ... batık ayrı olarak uzar ..sonra kesersin .. annem kuafördü ... hep böyle yaparak kaç kişinin batığını ilaçsı geçirdi
Benim arkadaşlar dalan roxy sabun tozuyla yıkıyolar onlar zaten yumuşacık yapıyo yumuşatıcı koymuyo bide ekstra durulama yapmak iyi oluyomuş canımm ben öyle yapıcamm..
Benim dr. muayenesinde not yazıyo muayeneden önce mesaneniz boş olsun diye..Sıkışık ilk başlarda kese küçükken falan iyi oluyomuş ama şimdi boş gitmek lazım burdan duyurmuş olalımm sayendee :))
Eminim bütün markalar öyledir yıkamak lazım kullanmadan önce hatta kendi kıyafetlerimizi bilee yıkamalıyızz
Burdayyııımmmm beenn :))
Aldıklarının resimleirni istersen fiyatlarını falan mayız bebekleri cicileri bölümüne koysana fikir olur bizlerede..Güle güle kullansın bebişiinnn
Buaralar gece 3-5 nöbeti gibi uykusuz kalıyorum bildiğin uyku yapan çay varmı zonoxcum papatya nasıl acabaa ??
canım ben oğlumda bütün kıyafetlerini sabuntozu ile makinede yıkamıştım.yumuşacık ve güzel oldu.yalnız bi sorun oluyordu bizimkilerle bebişinkileri ayrı atınca makine dolmadan açamıyorsun iki çamaşır için makine çalıştırmak olmuyor ...o yüzden bol kıyafeti olması lazım.günün 2.sorusu
efendiimmm
bence çok da abartmadan yemek lazım:)kızlar bulgur pilavı yiyin bol bol sütt yaparmışşş
bendim canım.yalnız ben istemeden yemiştim yani canım almadığı için de dokunmuş olabilir.yine de bir tabaktan fazlası zararlı olur dedi doktorumkızlarrr
bol bol yemeyiinnn
geçen gün bir arkadaşımız kimdi hatırlayamadım
bulgur pilavından sonra fenalaşmıştıı
kimse açıklasın bize durumu:81:
yiyelimmi yemeyelimmi
kızlar biraz önce süper birşey oldukızımla konuşuyodum annecim beni duyuyomusun dedim ve sol tarafımda süper bir tekme hissettim inanılmaz bişeydi birden okadar tuhaf oldum ki anlatamam demekki artık hissetmeye başladı:18:
canım ben oğlumda bütün kıyafetlerini sabuntozu ile makinede yıkamıştım.yumuşacık ve güzel oldu.yalnız bi sorun oluyordu bizimkilerle bebişinkileri ayrı atınca makine dolmadan açamıyorsun iki çamaşır için makine çalıştırmak olmuyor ...o yüzden bol kıyafeti olması lazım.
bence çok da abartmadan yemek lazım:)
bendim canım.yalnız ben istemeden yemiştim yani canım almadığı için de dokunmuş olabilir.yine de bir tabaktan fazlası zararlı olur dedi doktorum
benim kız da babasına tepki veriyor canım bana tık yok.ama babası konuşmaya başlayınca coşuyor resmen.oğlumda da aynısı olmuştu ve oğlum doğduktan sonra bir tek babasının omzunda susuyordu.sanırım bu da babacı olcak(
kızlar biraz önce süper birşey oldukızımla konuşuyodum annecim beni duyuyomusun dedim ve sol tarafımda süper bir tekme hissettim inanılmaz bişeydi birden okadar tuhaf oldum ki anlatamam demekki artık hissetmeye başladı:18:
Buaralar gece 3-5 nöbeti gibi uykusuz kalıyorum bildiğin uyku yapan çay varmı zonoxcum papatya nasıl acabaa ??
merhaba arkadaşlar zonox dr birşey demedi idrar yolu enfeksiyonu için ama ben bir çok sitede okudum böyle bir durumda ihmal edilmeden tedavi olmak gerekirmiş bende kronikleşmişti bu yüzden bebeğime zarar vermesin diye sıkı takibe alıyorum yarın kültürüm çıksın dr ma sorucam sana da geçmiş olsun canım ihmal etme ilerlemeden önlemini al ilaç kullan canım
merhaba anneler
canım maşallah bebişine benimkide geçen gece babası öptükçe tekme atmıştı çok heyecanlamıştık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?