2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kızlar bebek odalarını nasıl süslemeyi düşünüyosunuz bakalım kapı süsü olacak o kesinde ben pembe beyaz renkler düşünüyorum ama süsleme için ne almak lazım onu pek kestiremiyorum

Gezgin, Cerenli yağmur,Kdilara,sedasem,semaysem,bahar80

GÜNAYDINLAR KIZLARRRRRRRRRRRRRRRRR

nasılsınız bakim hamiş anneler....

günaydın canımmm.. çok şükür biz iyiyiz ben hala bebişin hareketlerini hissedemiyorum yanlızca ona takmış durumdayım ama baya bi araştırma yaptım doktorumla konuçtum kesinlikle korkulacak bişey olmadığını anladım yapıdan yapıya değişirmiş 22. haftaya kadar hissedeceğimi söyledi bakalım bekliyoruzz... benim gibi olan bi kaça kişiye şahit olunca rahatladım..
eee birde sonuçlarıma son 4 gün hayırlısıyla bi alırsam .... sen nasılsın neler yapıyorsun???

İyiyim canım fazla takma kafana çünkü senin haftanda bende pek bişi hissetmiyodum şimdilerde bir kıpırtılar var hergün olmasada bazen alttan tekme atıyo yada ben gazımı bebek sanıyorum hala kesin bu bebişim diyemiyorum kafam karışık bu konuda hem ben 22 ci haftamdayım öyle yani dikkat et kendine canım benim...

kızlar kızlar bebek odalarını nasıl süslemeyi düşünüyosunuz bakalım kapı süsü olacak o kesinde ben pembe beyaz renkler düşünüyorum ama süsleme için ne almak lazım onu pek kestiremiyorum

canım beniimde aynı işlerim olacakk
eminönünde bir han varmış o han ın içinde süs eşyaları incik boncuk satan mağaza varmış çokkk büyükkk
ben fırsatım olduğunda oradan almayı düşünüyorum
çeşit çokmuş orda karar verilebilir ....

günaydın kızlar
bugün kontrole gittik
bebişim 445 gr olmuş dr gelişimi çok güzel dedi zaten hiç durmadı kıpır kıpırdı
kilo alımım gayet iyi gidiyordu ama son 1 haftadır aşure yedim 1 kere pizza 2 kere çikolata yedim diye hemen 1.5 kilo almışım bir haftada
dr dikkat et şekerin vardır o zaman dedi
yoksa 2 çikolata yedin diye hemen 1 haftada 1.5 kilo alınmaz,ama şekr tetikler dedi
zaten ilkindede çıkmıştı
kendi tarımda çıplakken toplamda 3 kilo,dr da kıayfetlerle ayakkabılarla 5 kilo almış görünüyorum

Kızlar gebelikte protein kaçağı ve yüksek tansiyonla ilgili yazı okumadan geçmeyin
Bebeğinizi besleyen yapı olan plasenta sizin rahiminizden sağlı sollu giden iki adet atardamarla beslenir. Uterin arter (rahim atardamarı) adı verilen bu yapılar siz henüz gebe olmadığınız dönemde rahiminize tüm vücudun kanının oldukça az bir kısmını taşır, bu az miktarda kan rahimin gebelik öncesi dönemdeki işlevlerini sürdürmesi için yeterlidir. Rahim, gebelik olmadığı dönemlerde atıl bir organdır.

Vücudumuzdaki tüm atardamarlar kan götürdükleri bölgenin ihtiyacına göre içlerindeki akım miktarını otomatik olarak değiştirebilme özelliğine sahiptirler. Gebelik başlamadan önce rahime oldukça az kan götüren bu rahim atardamarları gebeliğin başlamasıyla birlikte aldıkları sinyal sonucunda rahime götürdükleri kan miktarını artırırlar. Bebeğinizi besleyen plasenta büyüdükçe rahim atardamarlarının taşıdığı kan miktarı sürekli artar. Bu artış, bu damarların iç çeperlerinde meydana gelen değişimlerle sağlanır. Bu değişimler damar içi direncin sürekli düşmesine ve bu damarlardan rahime ve plasentaya daha çok kan pompalanmasıyla sonuçlanır. Yani rahim damarlarınız gebelik boyunca direnci yüksek ("az kan taşıyan") durumdan direnci düşük ("çok kan taşıyan") konuma geçer. Bu geçiş süreci yaklaşık 24. haftaya kadar devam eder.

Renkli Doppler teknolojisi damar içindeki bu değişiklikleri rakamsal, görsel ve işitsel olarak inceleyebilmemizi sağlayan mükemmel bir teknolojidir. Gelişmiş ultrasonografi cihazlarına entegre edilmiş bu sistemle 20-24. gebelik haftaları arasında bu değişiklikler gösterilebilir. Bazı doktorlar bu incelemenin yalnızca yüksek riskli gebeliklerde uygulanması gerektiğini düşünürlerken diğer bazıları her anne adayında yapılması gerektiğini savunur. Hangi görüşün daha doğru olduğu netlik kazanmadığından bu konuda doktorunuzun önerilerine mutlaka uyun.

Renkli Doppler incelemesinde rahim damarlarınızın "olgunlaştığı" yani direnci düşük damarlar haline geldiği saptandığında bu, sizin gebeliğin ilerleyen haftalarında preeklampsi (gebeliğe özgü, tansiyon yükselmesi ve idrarda protein kaybı ile seyreden tıbbi durum) ve rahim içi gelişme geriliği ortaya çıkma olasılığınızı azaltır.

Bu incelemede sorunlu bulgular saptandığında (direncin yüksek olduğunu gösteren bulgular) ise durum biraz daha karmaşık olabilir: Sorun tek atardamarda saptandığında genellikle preeklampsi ve rahim içi gelişme geriliği riski çok hafifçe yükselirken, sorunun her iki atardamarda saptanması durumunda gebelik, yukarıda adı geçen bu iki sorunun ortaya çıkabilirliği açısından daha dikkatli takip edilir.

GÖzün aydın canım maşallah bebeğineeee........

evet canım bende oraya gidicem şimdi bir liste hazırlıyorum bakalım neler alınacak ve ne kadara mal olacak:76:

kızlar kızlaarr
aranızda mali müşavir varmı
ssk ile ilgili sorum olacak
acil öğrenmem gerekiyor
sgk arıyorum ama telf açmıyoalrr
zaten ne zaman işin düşünce ulaşabilirsin ki?

kızlar bişey sorıcam yemek yedikten sonra bazı zamanlarda içimde böle çok küçük kıpırtı gibi bişeyler hissediyorum böle bazen yukarı doğru bazen aşağıya doğru biri hafiften gıdıklıyormuş gibi anlatamadım da :)) bu hissettiğim bebeğim miiii 17 + 4 oldum bugün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…