2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

yeni açtım sayfayı dorticim yazını gördüm hayırdır ne oldu ?

ya kendi kendime kızıp duruyorum burda. aslında okadar çok şey yazmak geçiyorki içimden.
ama kimseyi kırmak istemiyorum. seni üzmeyi heleki hiç istemiyorum.
burayı bırakmamalısın cnm. ben şuna inanıyorum. empati kurmak gerekiyor sanırım bazı şeyleri anlamak için. lütfen bu lafımı bir düşünün derim.

su periii aldım mesajını
sadece şunu sorucam sana
sen buraya ne zaman üye oldun ve günün kaç saatini forumda geçiriyosun merak ettim

İnşallah görünür ikinciye gerek kalmaz canım. Güzel haberlerini bekliyorum. :)))

su periii aldım mesajını
sadece şunu sorucam sana
sen buraya ne zaman üye oldun ve günün kaç saatini forumda geçiriyosun merak ettim

mesajım sana değildi. üstüne alınmana gerek yoktu. ben ortaya söyledim bu lafı. bu soruyu çok merak ediyorsan eğer bana sormana gerek yok. sen kendin bakabilirsin ne kadardır burda olduğuma.

biz sana bi nebzede olsa destek olmaya çalışıyoruz
yoksa hiçbirimizin senden bıktığı falan yok
hatta giremediğin zamanlar hergün senin adının geçtiğini biliyorum
bizler sadece senin kafandaki soru işaretlerini bazen sert dillede olsa uyarıyoruz çünkü senin üzülmene dayanamıyoruz
çünkü hepimiz bu bebeğin sağlıklı olduğuna inanıyoruz
ve artık seninde bebeğinle ilgili hayaller kurmanı istiyoruz
burdan uzak kalmak seni daha mutsuz eder bizler burda birbirimizin neşe ve üzüntülerini paylaşmak için burdayız

mesajım sana değildi. üstüne alınmana gerek yoktu. ben ortaya söyledim bu lafı. bu soruyu çok merak ediyorsan eğer bana sormana gerek yok. sen kendin bakabilirsin ne kadardır burda olduğuma.

su perii
ortamı germek istemiyorumm
eğer sen az önceki mesajını yazmadan önce şööyle bir geçmişe bakmış olsaydın yada aramızda daha çok bulunmuş olsaydın dortiyle ilgili
kimler neler yazmış görmüş olurdun bu yorumuda yapmazdın

Dorti Semaysem Sana Gerçekleri Yazmış Aslında Benimde Sabahtan Beri Yazdıklarımı Tek Mesajda Toplamış Bunda Alınacak Birşey Yok Bizler Sen Üzüldüğün İçin Üzülüyoruz Seni Gerçekten Sevmesek Aman Der Geçeriz Sana Değer Vermesek Bu Kadar Teselli Etmeye Çalışmayız Bizim Sana Söylemek İstediğimiz Artık Bu Konuyu Kapattım Dedin Aldırmayacağım Dedin Ama Hemen Arkasından Kararsızım Deyipte Bizleride Üzme Her Seferinde Başa Sarıyoruz Canım Biz Seni Teselli Ediyoruz Hoop Sen Başka Yerden Bişey Okuyosun Tekrar Üzülüyosun Teselli Etmek Yine Bize Düşüyo Ve Biz Bıkmadan Yine Teselli Ediyoruz Bu Durum Böyle Devam Edemez Artık Silkelen Kafandan At Bu Sorunları Hep Beraber Neşe İçinde Devam Edelim Yolumuza Bizleri Ve Bebeğini Bırakma Olurmu

burda herkes herşeyi çok güzel açıklıyor dortiye. eminim oda bizlerden daha çok inanıyordur bebeğinin sağlıklı olduğuna. ama herkesin yapısı bir değil. burda yazılan herkesin yorumlarına katılıyorum. herkes çok mantıklı şeyler söylüyor (semaysem özellikle sana bu lafım dortiye bu zamana kadar yazdığın bir çok mesajından haberim var ve takdir ettim) fakat empati derken kişilik meselesi bu. dortinin kişiliğini az çok tahmin edebiliyorum ben. hani onun gözünden bakmaya çalışmak demek istedim.

lafımı kimse yanlış anlamasın. burda hepimiz tek yürek olduk. ve her birimiz tüm bebeklerimizin sağlıklı olması için dualar ediyoruz.

sert tepkilerin yeşimi biraz daha üzeceğini düşündüğüm için söylüyorum. söylemek istediğimi iyi anlayın arkadaşlar. hepiniz pırlanta gibi insanlarsınız. ve herşeyin en güzeli hakediyorsunuz.

merhaba dorti,,
öncelikle bazen sana yazdığım msjlara cvp vermediğin için aslında sana yazmayı çokda istemedim ama son kez yazmak istiyorum..

üçlü test ve amniyosentez bölümündeki arkadaşların yazdıkları yaşadıkları ve seninki evet hepsi birer rahatsızlık ve hepsi birbirinden farklı sendromlar ve kromozom bozuklukları, evet onlar aldırmak zorunda kalmışlar çünkü ben de bizzat araştırdım evet onların aldırmaları çok mantıklı bi arkadaşın cinsel gelişimi bile olmamış hatta eşcinsel olma ihtimali ki ihtimal değil çok yüksekmiş, diğer arkadaşın dandy walker miş o da gelecekte konuşamayan yüremeyen duymayan bi çocuk olacakmış onun da aldırması gerekmiş zaten bu arkadaşlar çok araştırmış çok fazla doktor ve riskli gebelik uzmanıyla görüşerek karar vermişler..

lover e aldır diyerek bi hata yapmış o arkadaş evet ama aniden karar vermiş sanıyorum çünkü dilaranında dediği gibi hem ense kalınlığı hemde testi problemli olmasına karşın temiz çıkmışş... yani ense kalınlığı ve testelerdeki yanılmadan sonra yapılan amniyosentez çok önemli..

sana gelince burda ısrarla sorucağına ben derdimki iyi bir genetik uzmanına gidip sonuçlarını gösterip karar vermen senin için daha ii olmazmıydı?? ya da benim yaptığım gibi çıkan sonuçlarını prf. atıl yüksele mail atsaydın sana mutlaka cvp verecekti yada atıl beye zor durumdayım geliyim bakın deseydin istanbula gidip gelseydin ya da ankara gibi koca şehirde fakülte kaynıyor bi riskli gebelik uzmanı muhakka vardır gitseydinde be 2. ve 9. kromozom değişikliği nedir hocam buda diğer hastalıklar gibi down sen,dandy walker ve daha adını bilmediklerim gibi gerçekten doğduğunda bi sorunla karşılaşırmıyım yoksa ya karşılaşırım ya da karşılaşmazmıyım diye sorsan daha ii olmazmıydı?? sonuçta kim ne derse dedin kromozom değişikliğide seninkinin onlardan farklı olduğunu göstermiyor ve sen kendini bu şekilde kandırmaktansa net sonuç alsaydın kimse bana kızmasın yarın bende sonuç alıcam ve ne yaşayacağımı bilmiyorum bilgim şuki bu hastalıklar masum değil ayrıca ben senin bebeğine şuanda hasta demiyorum kesinlikle böyle bişey diyemem ne haddim olur nede bilebilirim ama hasta değilde diyomur sa şayet doktorların iyice araştırmadan bu kadar sıkıntı yapma derim yarın git bi riskli gebelik uzmanına ver kararını.....

Son düzenleme:

ben ortamı germeyi hiç istemiyorum. senin burda hergün onlarca msj yazıp burda bulunman benden daha çok konulara hakim olduğun anlamına gelmiyor. sana şöyle açıklayayım. hamile olduğumu öğrendiğimden beridir burdayım. konuya yeterince hakim olduğum için bu yorumu yaptım zaten. hergün yorum yapmıyo olmam burda az bulunmam anlamına gelmiyor.

lütfen söylediklerimi iyi anla.

hayatımm
hepimiz onun gözünden baktık
onun gibi yaşadık onun kadar üzüldük
bütün bunları onunla yaşamasak onu nasıl anlayabilirdik ki
ben sürekli kararının arkasında durmasını istedim
ama bugün buraya kadar dayandım ne yapıyımmm
ben burda birçok şey öğrendim hamilelikle ilgili
dortidende çok çok derinden etkilendim

şimdi kimsede bir anlama problemi olduğunu düşünmüyorum bakın arkadaşlar buraya heycanlarımızı paylaşmaya geldik tabiki arada problemlerde olacak kimsenin hamileliği dört dörtlük geçmiyor ama sorun şu dorti kararımı verdim dedi aldırmayı düşünmüyorum dedi ve çok sevindik ama eğer bir karar verildiyse artık sonucunu düşünmemek lazım değilmi evet insanız ben herşeyi kafam çok takıyorum ama bir karar verirsemde kimsenin ne dediği umrumda olmaz çünkü onu herşeyiyle kabullenmişim demektir hepimiz hamileyiz ve gerildik ve dorticim gitmen bişeyi değiştirmeyecek canım sen yine üzüleceksen üzüleceksin ama bende diyorum ki madem bir karar aldın artık düşünme ve hamileliğin tadını çıkar yada bir genetik test daha yaptır ki tam emin ol tabi başka bi yerde

umarım sende beni anlamışsındır. sen beni önyargılı düşünerekten bana önyargılı davrandın. burda en aktif kişilerden birisi sensin. ama emin ol ben bütün gün evde bu sitedeyim. hatta gece yarılarına kadar 1-2 lere kadar burdayım. ve çoğu kişiyi tanıyorum. ama ben çok yazmadığımdan dolayı beni tanımıyorsunuz. önce bu konuda anlaşalım. ben herşeyi bilerekten bu konuya cvp yazdım. bilmesem lap diye konunun ortasına kendimi atmazdım.

bu zamana kadar söylediklerinde çok haklıydın. belkide dortiye en çok cvbı verende sendin. ama onun gözünden bakmaya çalışıyorum ben. herkes soğukkanlı olamıyor. keşke olabilsek. üzüntüsüne belkide biraz daha üzüntü katmış olduk yada tam tersi kendine getirmiş olduk. bilemiyorum

aramızda bi gerginlik olsun istemiyorum. hepimiz hamileyiz. hepimiz birbirimizin dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz. ben güzel hatırlamak istiyorum kk yı. hemfikirmiyiz bu konuda semaysem?

OK.
hala gerilmiycem ve germiycem diyorummm

Ok.anlaştık

kızlar kuzular canlar kapatalım bu konuyu artık dorti umarım benim yazdıklarımı okumuştur... sizlerde okudunuz umarım çok kırmadım kimseden ses çıkmayınca ???? benim düşüncem bu ..... eeee anlatın bakalım doğuma giderken çantaya neler koncak tek tek yazalım liste yapcam anacım gelince hepsini alıp yerşleştircem

kapattık bitti
ya çok iyi olurrr
ama ben asıl tam alınacakların listesini yapamıyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…