2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

benim annem ilk günlerde kalıyor yanımda amaliyatlı oldugum için daha sonraki günlerde geceleri evine gidiyor eşim yardım ediyor annemde gündüzleri geliyor kaynanamda alt katımda ama eziyet ve çenesinden başka bişey yok destek degil köstek oluyor resmen kızlarına dörtdörtlük bakar suya bile ellerini degirmez ben kızımı dogurdum geldim yüzüme bile bakmadı allahtan annem yakınımda evi çok uzak degil allah kolay geçirsin canımm o günlerimizi ne diyeyim benim birde ilgilenilmesi gereken kızım var anneme iş düşüyor işte amaliyatlı olunca pek kımıldayamıyorsun malum allah yardımcımız olsunn

tülincim altan bey başka para almıyor. ayrıntılı usg muayene ücreti 160 tl

cerenliyağmur cnm çok geçmiş olsun. aşıdan olmuş olabilirmi acaba. büyük ihtimal aşıdandır. ateş yapabilir demişlerdi. Allah şifa versin

semaysem dualarına kocaman bir amiiiinnnn diyorum. Allah hepimizin dualarını kabul etsin inş.

diana007 bikaç hafta sonra kesin hissedersin cnm. kalp atışıda çok güzel çıkmış. hiç bunun için sıkma canını. benim bi arkadaşım 7 aya kadar hiç hissetmemişti.

aral cnm yarın ayrıntılaya gircekmişsin. Rabbim güzel haberlerle dönmeyi nasip etsin inş. istanbula da geliyorsun. şimdiden hoşgeldin diyelim. istanbulda oturan biri olarak :80:

turkocum cnm sanada geçmiş olsun tatlım. tam kızın iyileşti derken şimdi sen hasta olmuşsun c vitamini al. çok olmamak kaydıyla ıhlamur limon iç cnm. geçenlerde grip olacakken nane limon ıhlamurla önlemiştim.

gülesram, özlemayd kıslar sizinde yarın kontrolleriniz varmış. güzel haberlerle dönün inş.

[dünürümmmmmmmmmm çok sağol canım bogazım nasılda yanıyor doktora gidecegimde kızımı bırakamıyorum daha yeni igleşt i yeniden düşmesin annemde abimin ikizleri çok hasta iğn eyapıyorlar onlara bakıyor gelinimizle onuda çagıramam yoksa muhakkak bir ilaç olur ama evden çıkamıyorum yaa

su peri çok sağol canımm çok halsizim oturamıyacam azcık uzanıp gelicem kızım yatırırsa görüşüz sağolun kızlarr

canım teşekkür ederim. mini damla'dan aldım. hem fiyatı uygun hem de malları güzel kesinlikle tavsiye ederim el ayak için çok güzel bir fikir ama 6 aylıkken yapma, zaten bu tabloların amacı bebişlerimizin ilk el ve ayak izi olmaları
rüşvete alışır doğru. çok güldüm bak ben her gün danino'nun bebekler için meyvalı yoğurtlarını yiyorum hem az kalorili hem de çok besleyici (kalsiyum açısından) hem de miniğimin hareket etmesini istersem yiyorum. tavsiye ederim canım

aral; ben de burayı ve sizleri çokk seviyorum...

turko; çok geçmiş olsun ben karabiberli balı biliyorum öksürüğe iyi gelioo die. allah şifa versin canım

Zonnetje; hoşbulduk tatlım birebir konuşmamız olmadı evet ama baya oldu geleli

Baharnaz; hamilelikte tansiyon sorununu yakın bi arkadaşım yaşamıştı..biliyorum sıkıntısını. allah güç kuvvet versin sana. sonuna kadar sorunsuz gidin inşş :93:

Teşekkürler canım cevabın için

sağolun kızlar vallahi çok moral vericisiniz çok sağolun
dilekcimm süte karabibermi atıyordu

Canım eğer öksürük kalırsa iyi gelir bu.inan eşimin içi sökülüyodu sütü ısıttım içti son 3-4 yudumun içine bol karabiber koydu birden içti ve sabahı kesilmişti banada kayınvalidem öğretti bunuu

slm arkadaslarrr varsa aranızda 2009 gelinleri bekleriz topigimizeeee
http://www.kadinlarkulubu.com/sohbe...ldeyiz-neler-yapiyoruz-buyrun-sohbeteeee.html
Ben 2009 geliniyim bi ara bakarımm :))

Zonoxcum inan lohusa bunalımına bu kargaşalar sebep oluyo bencee .Benim bi arkadaşın kayınvalidesi çocuk olduktan sonra gelinini kıskandı ve şuan görüşmüyolar...
Benim kendi annem gelicek oda en fazla 20 gün kalır galiba..kayınvalidemide çağırıcam ama diğer oğlu evleniyo belki gelemeyebilir..Biz 2 aileyede uzağız illahaki yalnız kalıcam bebeğime bakarken ondanda ayrıca korkuyorum yaaa.....
Bence en büyük sorun onların tecrübeleriyle bizim okuyup öğrendiklerimiz çatışıyo birbiriyle...

zonox canım o mağaza istbl da nerelerde var acep kesinlikle uyarsa uğramak isterim...zonetje hoşgeldin canım çok sağol inşallah oğlum yarın ki sınavını başarıyla atlatır baharcım evet benide hormon karedşliğine almlısınız bu hormonlar tavan yaptıkça arıza çıkarır oldum...semacım ne kusur tatlım biliyorum görseydin cevap yazadın işte benim hormonlar coştu sabah...su-perisi canım sende hoşgeldin çok sağol canım dün gece miniğinin resmini koymuşsun ama biz göremedik merak etim yakışıklı eymenini

canoooo
ahhh işte benimde derdim buu
hepimiz bu durumu yaşayabiliriz
bende ne yapıcağımı bilemiyorum
benimde önümde 2 canlı örneğim var
arkadaşımındadoğum sonrası kayınvalide ve annesi yanındaymış
kayınvalideye kızıp kızıp bişey söyleyememiş hep kendi annesine söylenmiş
zavallı anneside dayanamamış evine dönmüş
bu kez kız ağlayarak annesini aramış geri çağırmış

kardeşimin doğum ertesi ablam ve
kayınvalidesi hergün her dakika yanındaydı
k.valide resmen bunalttı kızı çocuğa kimseyi yaklaştırmıyor kimseye öptürmüyor sevdirmiyordu
sanki torunu değil kendi çocuğu gibi davrandı
40 gün ben yıkıycam kimseye yıkatmam demişti.
kardeşim dayanamadı en son eşine durumu anlattı
eşide annesine tatlı dille anne sen hergün yorulma
ben evdeyim baldızım evde senin hergün gelmene grek yok
yıkamaya istersen gel görmeye gel ama her dak gelme
bebek küçük gece uyumuyo gündüz hepberaber eşimle uyuyolar sen gelip uyandırma onalrı aramadan da kimse gelmesin dedi

valla bence eşler o ortamı idare edicekler
benimde gözüm korktu
k.validem eşime aşırı düşkün en küçük çocuğu eşimi hala çocuk gibi görüyor
beni bu halimle bile arayıp oğluma iyi bak onun sevdiği yemekleri yap üzme diyen biri
bu doğumdan sonra torununa kimbilir nasıl davranıcak
benim kesin sıkıntı olacak ben biliyorum
tek çarem eşimle konuşur bir şekilde sıkıntı olursa anlatırım
o eğer annesine bişey diyemezse
beni üzmeye devam ederse
bende lohusa mohusa demem kaptırırım allah ne verdiyse

ya ben de sezeryan olursam ihtiyacım olucak ki olmasamda ihtiyacım var. ben hayatımda bebek bakmadım bilmem mecburum ama bir yandan anneler, k.valideler torunlara alışıp gitmek istemiyorlar. zaten benm doğumdana sonra anam ağlıcak gelenlerden

fdilek-zoonjeti-aral sağolun canlarım iyiyim ben şimdi azönce gördüm cerenliyağmurdan biri alıntı yapmış geriye gidemedim yazacaktım cerenliye ama hastalanmış gece Allah şifa versin dün aşı olmuştu o yaptı heralde kolum ağrıyo diyordu dün umarım biran evvel iyileşir arkadaşımız çalışıyor birde canım istirahat de edemiyor rabbim hepimizin yardımcısı olsun

cnm hemen oğluşumun resmiyle değiştiriyorum çok net değil ama belli biraz.

allah en kısa zamanda şifanı versin inş...

su peri çok sağol canımm çok halsizim oturamıyacam azcık uzanıp gelicem kızım yatırırsa görüşüz sağolun kızlarr

tamam dünür haydi yat dinlen

selam kızlar, tek tek alıntı yapamadım geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ederim..

biraz daha iyiyim çok şükür yanlızca halsizlik ve müthiş bi uykusuzluk var dinlenirsem oda geçicek inşallah..

buğün yine yoğun bi gün birazdan işlerime dönerim sohpetinize katılamayabilrim.. hepinizi öpüyorumm

zonox benim annemde çalışıyor ve izinlerini ablamın düğünü için kullandı yanımda doğum esnasında 15 günden fazla olamıcak belki daha az o yüzden normal doğum istiyorum erken kalkmam lazım kayınvaldemle anlaşamıyoruz yanımda kalmasını istemiyorum zaten bana faydası olmaz halim yok diyip oturur bi köşede ben başka bişeye üzülür sinirlenirm o üstüne alınır önce kızlarına sonra eşime abartılı ve yalanla karışık anlatır o dönemde onu çekmek istemiyorum ama rabbim mecbur etmesin ve hayırlısı olsun başkada kimsem yok bakacak...

cnm hemen oğluşumun resmiyle değiştiriyorum çok net değil ama belli biraz.
oy oy maşalllah çok tatlı annesi allah nazarlardan korusun bizim topiğin bebeklerinin hepsi güzel maşallah kuzularımıza
canım face in varsa beni ekleyebilirsin istersen özelden mesaj atarım

Ardamizin fotosu u goremedim annesiii, ben geriden geldigim icin malum yetisemiyorum o ozel anlara, ama cooooook gormek isterimmm

Gelelim bahsettigin bu guzel konuya:

Tabiki bir sekilde herkez birilerinden yardim alicak haliyle dogum sonrasi, bu anne, kayinvalide, abla vs olabilir. Saolsunlar genelde cok istekli yardimda bulunuyorlar ama bence en onemli olan senin ne derece ve nekadar yardim istemendir! Kayinvaliden icin soylemissin, hergun gelmeye musait, buyursun gelsin canim. Butun gun ve gece senin ve bebgin yaninda kalmasi gerekiyor diye bir kaide yok, ki ben sahsen coook karsiyim. Hergun birkac saat, sadece gerekli konularda yanina ugramasi yeterlidir bence. Mesela hergun bebegi yikasa, ev icin ufak tefek bisiler yapsa, yemek vs gibi, camasir makinesini calistirsa bu senin icin yeterli sanirim. Bu sekilde diger kalan vakitlerde ssizinde esinle kendinize ozel anlariniz olur bebeginizle birlikte, ki olmalidirda bence.

Bu konuda benim sahsi fikrim cok acik ve net. Annemin dahi gece ve gunduz yanimda kalmasini istemem, keza bu kayinvalidem ve ablam icinde gecerlidir. Kimseye sikintida vermek istemem, gerekli seylerde yardim etmek istiyorlarsa pekala kabul ederim, ama sonrasinda herkez gonul rahatligiyla evlerine gidebilir Ben zaten yapim itibariyle her isini kendi halleden birisiyimdir, kimseden yardim istemem, ama seve seve istenildiginde yardima giderim Ben kendi yaptigim islerden zevk alirim.

Ha bu arada, yasadigim ulkenin sagladigi kolayliklarda var yok degil, burda dogum yapinca 1 hafta 10 evine hemsire geliyor bakim icin. Bu haklrimdanda faydalanmayi dusunuyorum zaten. Hemsirenin butun gun gelmesini istemiyorum, gunde 2-3 saat ugrasa yeterli benim icin. Anne ve bebegin kontrolunu yapip, bana verebilecegi tavsiyeler varsa iyi olur. diger ev isleriyle yemekti felan ailemden yardim alabilirim gerekli gorursem. Esimde saolsun ben senin her isini gorurum diyor...

Zonux cum, canim, bu konu uzerinde dusun, kend yapabileceklerini ve yapamayacaklarini bi gozden gecir, yardiminida o sekilde al. Umarim hersey gonlunce olur!

zonox canım problem olacağını zannetmiyorum azçok sen sınırını çizdiysen onlarda abartmayacaklardır ne güzel kayınvalidenle aranda problemde yok güzel güzel geçirirsin zor zamanları başında büyük olması şart benimde annecim bakacak kayınvalidem herzaman gelemez uzakta 1-2 gün anca kalır kadıncağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…