ya ben de sezeryan olursam ihtiyacım olucak ki olmasamda ihtiyacım var. ben hayatımda bebek bakmadım bilmemmecburum ama bir yandan anneler, k.valideler torunlara alışıp gitmek istemiyorlar. zaten benm doğumdana sonra anam ağlıcak gelenlerden
semaysemmmm
ben sana cevap yazdım ya arada görmemiş olabilrisn
düzce-yığılca
oy oy maşalllah çok tatlı annesi allah nazarlardan korusun bizim topiğin bebeklerinin hepsi güzel maşallah kuzularımıza
canım face in varsa beni ekleyebilirsin istersen özelden mesaj atarım
Selam
semaysem canım Allah razı olsun senden duanı okudum herkese inşallah.
Aral ve sedasem inşallah ayrıntılı ultrasonlarınız güzel geçer
Tulin canım sorduğun drları bilmiyorum ben Hem Memorıalda Cihangi,r beye hem Rıza Madazlıya ayrıntılı için gitmiştim.
Birde arada girip son 2 dir mesajına denk geliyorum hormonlarım zirve yaptı anne-oluyorum arkadaşım msjların bana göre hiç hoş değil Maşallah sen sağlıklı olabilirsin, sağlıkla sonunu getir arkadaşım, biz/ben durup dururken evham yapıyoruz tamammı?
canım teşekkür ederim. mini damla'dan aldım. hem fiyatı uygun hem de malları güzel kesinlikle tavsiye ederimel ayak için çok güzel bir fikir ama 6 aylıkken yapma, zaten bu tabloların amacı bebişlerimizin ilk el ve ayak izi olmaları
selam kızlar, tek tek alıntı yapamadım geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ederim..
biraz daha iyiyim çok şükür yanlızca halsizlik ve müthiş bi uykusuzluk var dinlenirsem oda geçicek inşallah..
buğün yine yoğun bi gün birazdan işlerime dönerim sohpetinize katılamayabilrim.. hepinizi öpüyorumm
hoşgeldinnn
tekrar geçmiş olsunnn
zonox benim annemde çalışıyor ve izinlerini ablamın düğünü için kullandı yanımda doğum esnasında 15 günden fazla olamıcak belki daha az o yüzden normal doğum istiyorum erken kalkmam lazım kayınvaldemle anlaşamıyoruz yanımda kalmasını istemiyorum zaten bana faydası olmaz halim yok diyip oturur bi köşede ben başka bişeye üzülür sinirlenirm o üstüne alınır önce kızlarına sonra eşime abartılı ve yalanla karışık anlatır o dönemde onu çekmek istemiyorum ama rabbim mecbur etmesin ve hayırlısı olsun başkada kimsem yok bakacak...
kızlar benim kadar çok çikolata yiyen varmıkarşı koyamıyorum kendime hergün bir tane mutlaka yiyorum belki daha fazla ... biran önce haftada bire düşürmem lazım çünkü çok kilo aldığımı hissediyorum..
zonox yeni açtığın konuyu bulamadım canım,mümkünse linkini verebilirmisin..
kızlar benim kadar çok çikolata yiyen varmıkarşı koyamıyorum kendime hergün bir tane mutlaka yiyorum belki daha fazla ... biran önce haftada bire düşürmem lazım çünkü çok kilo aldığımı hissediyorum..
aa görmedim kaçmış vallahii
yığılca demek
allah sabır versinn
eskiden 10,15 yıl önce o yörenin insnaları çok cahil ve kabaydı
şimdi inş.düzelmiştir
kızlar biz geldik yemekleri yaptık,ortalığı topladık,bıcıbıcımızı yapıp kremlendik bileeeama kızımda hala hareket yok bugün neden böyle yaptı anlamadımm
Tülin hoşgeldin canım nasılsın bebeğin nasıl seninle pek rastlaşamıyoruz topikte umarım herşey yolundadırTeşekkürler canım ilgin ve cevabın için banada bu doktorların adını kendi doktorum verdi
bir seminere katılmıştım orda öğrendim bende ama sadece tek harf değil harfin yanına gelen başka bir sesli harfte olayı değiştiyor değişik ilginç bir konu..kişiden kişiye göre inancı değişiyor nette bu konu ile ilgili bir sürü yazı var..zaten isim bulmak çok zor birde bu olaya girince işin içinden çıkamıyorsun açıkçası......
ÇINAR çok güzel bir isim ........
[dünürümmmmmmmmmm çok sağol canım bogazım nasılda yanıyor doktora gidecegimde kızımı bırakamıyorum daha yeni igleşt i yeniden düşmesin annemde abimin ikizleri çok hasta iğn eyapıyorlar onlara bakıyor gelinimizle onuda çagıramam yoksa muhakkak bir ilaç olur ama evden çıkamıyorum yaa
yahu sorma, millet kendi annesine laf diyemezken ben nasıl derim k.valideme. zor günler beni bekliyor:2:
Canım eğer öksürük kalırsa iyi gelir bu.inan eşimin içi sökülüyodu sütü ısıttım içti son 3-4 yudumun içine bol karabiber koydu birden içti ve sabahı kesilmişti banada kayınvalidem öğretti bunuu
Ben 2009 geliniyim bi ara bakarımm :))
Zonoxcum inan lohusa bunalımına bu kargaşalar sebep oluyo bencee .Benim bi arkadaşın kayınvalidesi çocuk olduktan sonra gelinini kıskandı ve şuan görüşmüyolar...
Benim kendi annem gelicek oda en fazla 20 gün kalır galiba..kayınvalidemide çağırıcam ama diğer oğlu evleniyo belki gelemeyebilir..Biz 2 aileyede uzağız illahaki yalnız kalıcam bebeğime bakarken ondanda ayrıca korkuyorum yaaa.....
Bence en büyük sorun onların tecrübeleriyle bizim okuyup öğrendiklerimiz çatışıyo birbiriyle...
canım, ben yakacık mini damla'dan aldım.zonox canım o mağaza istbl da nerelerde var acep kesinlikle uyarsa uğramak isterim...zonetje hoşgeldin canım çok sağol inşallah oğlum yarın ki sınavını başarıyla atlatır baharcım evet benide hormon karedşliğine almlısınız bu hormonlar tavan yaptıkça arıza çıkarır oldum...semacım ne kusur tatlım biliyorum görseydin cevap yazadın işte benim hormonlar coştu sabah...su-perisi canım sende hoşgeldin çok sağol canım dün gece miniğinin resmini koymuşsun ama biz göremedik merak etim yakışıklı eymenini
offffffffffff benim de aynısı sorunum. eşim evin küçük oğlu. kayınvalidem aşıktır eşime eşimde annesine. ben de severim k.validemi. ve anlaşırız da. ama tabi annem gibi olamaz. ben de onun kızı gibi.. kız çocuğu olmadığı için benim halimden pek anlamıyor. çocukları konusunda aşırı korumacıdır. ben sabah gel akşam gidersin nasıl diyeceğim! sabah akşam annem bile gelse sıkılırım ben, yalan yok!bir de bizde ki asıl sorun şu olucak. her gün bir fiil bebek sevmeye gelmeleri.bunu nerden biliyorum "her gün eltime geliyorlar 5 yaşındaki torunlarını sevmek için" benim eşref saatimle eşek saatim tutmaz. bir gün gelirler yüzüm turşu satar. beni bu halde görmelerini istemiyorum. diğer bir sorunda k.validemin oyuncak alma hastalığı. diğer torunlarına oyuncak parkı yapmışlar hergün alıyor k.validem. çocuğun pedagogu eltime demiş ki" sizin çocuğunuz maksimum doyuma ulaşmış, eğer böyle devam ederseniz hayatta hiç bir şeyden zevk alamıcak, oyuncak almayı kesin" demiş. ama hala k.validem alıyor. izah ettim ama bana bu seferde diyor ki"ben alırım sana veririm, sen zamanı gelince ver oyuncağı"canoooo
ahhh işte benimde derdim buu
hepimiz bu durumu yaşayabiliriz
bende ne yapıcağımı bilemiyorum
benimde önümde 2 canlı örneğim var
arkadaşımındadoğum sonrası kayınvalide ve annesi yanındaymış
kayınvalideye kızıp kızıp bişey söyleyememiş hep kendi annesine söylenmiş
zavallı anneside dayanamamış evine dönmüş
bu kez kız ağlayarak annesini aramış geri çağırmış
kardeşimin doğum ertesi ablam ve
kayınvalidesi hergün her dakika yanındaydı
k.valide resmen bunalttı kızı çocuğa kimseyi yaklaştırmıyor kimseye öptürmüyor sevdirmiyordu
sanki torunu değil kendi çocuğu gibi davrandı
40 gün ben yıkıycam kimseye yıkatmam demişti.
kardeşim dayanamadı en son eşine durumu anlattı
eşide annesine tatlı dille anne sen hergün yorulma
ben evdeyim baldızım evde senin hergün gelmene grek yok
yıkamaya istersen gel görmeye gel ama her dak gelme
bebek küçük gece uyumuyo gündüz hepberaber eşimle uyuyolar sen gelip uyandırma onalrı aramadan da kimse gelmesin dedi
valla bence eşler o ortamı idare edicekler
benimde gözüm korktu
k.validem eşime aşırı düşkün en küçük çocuğu eşimi hala çocuk gibi görüyor
beni bu halimle bile arayıp oğluma iyi bak onun sevdiği yemekleri yap üzme diyen biri
bu doğumdan sonra torununa kimbilir nasıl davranıcak
benim kesin sıkıntı olacak ben biliyorum
tek çarem eşimle konuşur bir şekilde sıkıntı olursa anlatırım
o eğer annesine bişey diyemezse
beni üzmeye devam ederse
bende lohusa mohusa demem kaptırırım allah ne verdiyse
ben de normal istiyorum bu yüzden canım. sırf bebeğim için kimseye muhtaç kalmayayım diye. mümkünse yalnızca banyo yaptırmaya gelsinler ki yeni banyo şekli öğrendim ona bile ihtiyaç yokzonox benim annemde çalışıyor ve izinlerini ablamın düğünü için kullandı yanımda doğum esnasında 15 günden fazla olamıcak belki daha az o yüzden normal doğum istiyorum erken kalkmam lazım kayınvaldemle anlaşamıyoruz yanımda kalmasını istemiyorum zaten bana faydası olmaz halim yok diyip oturur bi köşede ben başka bişeye üzülür sinirlenirm o üstüne alınır önce kızlarına sonra eşime abartılı ve yalanla karışık anlatır o dönemde onu çekmek istemiyorum ama rabbim mecbur etmesin ve hayırlısı olsun başkada kimsem yok bakacak...
Ardamizin fotosu u goremedim annesiii, ben geriden geldigim icin malum yetisemiyorum o ozel anlara, ama cooooook gormek isterimmm
Gelelim bahsettigin bu guzel konuya:
Tabiki bir sekilde herkez birilerinden yardim alicak haliyle dogum sonrasi, bu anne, kayinvalide, abla vs olabilir. Saolsunlar genelde cok istekli yardimda bulunuyorlar ama bence en onemli olan senin ne derece ve nekadar yardim istemendir! Kayinvaliden icin soylemissin, hergun gelmeye musait, buyursun gelsin canim. Butun gun ve gece senin ve bebgin yaninda kalmasi gerekiyor diye bir kaide yok, ki ben sahsen coook karsiyim. Hergun birkac saat, sadece gerekli konularda yanina ugramasi yeterlidir bence. Mesela hergun bebegi yikasa, ev icin ufak tefek bisiler yapsa, yemek vs gibi, camasir makinesini calistirsa bu senin icin yeterli sanirim. Bu sekilde diger kalan vakitlerde ssizinde esinle kendinize ozel anlariniz olur bebeginizle birlikte, ki olmalidirda bence.
Bu konuda benim sahsi fikrim cok acik ve net. Annemin dahi gece ve gunduz yanimda kalmasini istemem, keza bu kayinvalidem ve ablam icinde gecerlidir. Kimseye sikintida vermek istemem, gerekli seylerde yardim etmek istiyorlarsa pekala kabul ederim, ama sonrasinda herkez gonul rahatligiyla evlerine gidebilirBen zaten yapim itibariyle her isini kendi halleden birisiyimdir, kimseden yardim istemem, ama seve seve istenildiginde yardima giderim Ben kendi yaptigim islerden zevk alirim.
Ha bu arada, yasadigim ulkenin sagladigi kolayliklarda var yok degil, burda dogum yapinca 1 hafta 10 evine hemsire geliyor bakim icin. Bu haklrimdanda faydalanmayi dusunuyorum zaten. Hemsirenin butun gun gelmesini istemiyorum, gunde 2-3 saat ugrasa yeterli benim icin. Anne ve bebegin kontrolunu yapip, bana verebilecegi tavsiyeler varsa iyi olur. diger ev isleriyle yemekti felan ailemden yardim alabilirim gerekli gorursem. Esimde saolsun ben senin her isini gorurum diyor...
Zonux cum, canim, bu konu uzerinde dusun, kend yapabileceklerini ve yapamayacaklarini bi gozden gecir, yardiminida o sekilde al. Umarim hersey gonlunce olur!
zonox canım problem olacağını zannetmiyorum azçok sen sınırını çizdiysen onlarda abartmayacaklardır ne güzel kayınvalidenle aranda problemde yok güzel güzel geçirirsin zor zamanları başında büyük olması şart benimde annecim bakacak kayınvalidem herzaman gelemez uzakta 1-2 gün anca kalır kadıncağız
kızlar biz geldik yemekleri yaptık,ortalığı topladık,bıcıbıcımızı yapıp kremlendik bileeeama kızımda hala hareket yok bugün neden böyle yaptı anlamadımm
Tülin hoşgeldin canım nasılsın bebeğin nasıl seninle pek rastlaşamıyoruz topikte umarım herşey yolundadır
şimdi hemen bir çikolata yicem annesini bukadar merakta bırakmak neymiş görsünoh oh ohh
maşallahhh
bekle bekle bişeycik olmaz
Hosgeldinizzz,
Ohh ellerinize saglik, halletmissiniz yemegi, temizligi,
bende kalkiyorum simdi dooogru is basina
Uzulme annesi, kizin uyuyordur misil misil, aksama dogru uyanirda hareketlenir.
Benimkide suskun dun bugun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?