2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

turko hoşgeldin dün seni düşündüm valla nerde diye....
geçmiş olsun atlatmışsınya bunada şükür canım bebişinde iyi maaşlah.
bizlerde iyiyiz

Selam tatlı hamişler!
İki gündür kızımla ilgilenmekten giremedim hiç foruma.Tam nezlesi iyileşti derken öksürmeye başladı ve yine ateşlenmeye başlayınca gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı.

Dün kızımı arabasına oturtup biraz gezeyim dedim.Hem o da temiz hava alsın diye.Biraz parkta oynadı ve tekrar arabasına bindirip yeni açılan bir süpermarkete girdim.Aldığım şeyleri kızımın arabasına koyuyordum.Elimde hiçbir şey taşımadım ama nedenini anlayamadığım bir şekilde tam kasaya giderken midem bulanmaya ve soğuk terler dökmeye başladım.BAyılacağımı zannettim ki ben şimdiye kadar hiç fenalaşıp da bayılmış bir insan değilim.Eşime telefon açtım.Yerimi söyledim ve gelmesini istedim.HAdi kendim bayılıp kalsam neyse de,bir de çocuk var yanımda.Neyse ki sağsalim eve ulaştık.
Önceki hamileliğimde hiç böyle şeyler yaşamamıştım.Bu bebek beni bayağı zorluyor.Umarım sağsalim doğumu atlatırız.

Bebek odalarından bahsetmişsiniz.Bebek yatağı alan arkadaşlarım,şu anda 2 yaşında olan çocukları için o yatakları pek kullanamıyorlar.HAreketlendikçe kendisi atlayıp çıkıyorlar içinden.FAkat korkulukları çıkartılıp uzayabilen yataklardan alırsanız,onları daha uzun kullanabilirsiniz.
Biz kuzenimin tavsiyesi üzerine park yatak almıştık.Kendisi iki kızı için de ilk aldığı bebek yatağını kısa süre kullanıp yerine daha büyük iki yatak almak zorunda kalmış.Bİr de çocuklar konuşmaya başladıklarında,arkadaşlarında ya da mağazalarda gördükleri yatak veya dolapları kendileri seçip alınmasını istiyorlarmış.Park yatak hem bu kısa dönem için ekonomik,hem de sonradan katlanıp belki ikinci çocuk için kullanılmak üzere dolaba kaldırabilmek açısından pratik oluyor.
Tutunup kalkmaya başlayıncaya kadar üst bölmesinde yatırdım kızımı.Sonra da üst bölmeyi çıkarıp aşağıda yattı.Şimdi nerede dye sorarsanız,bizimle birlikte yatıyor

Ben Nevra'nın söylediklerine katılıyorum.Bebek için bir dolap şart.Tabii bu dolap illa ki bebek odası takımının dolabı olacak diye bir kaide yok.Ben bebek odası takımlarındaki dolapları çok küçük bulduğum için daha büyük bir dolap almıştık.Yaşı ilerleyip giymediklerini ayrı,sonraki senelerde giyebileceği,gelen hediyeleri ayrı,oynamadığı oyuncakları ayrı saklamam gerektiğini görünce doğru karar verdiğimi düşünüyorum.
Ayrıca 6 ay,göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor

Çok geçmiş olsun.Kullandığın ilaçların bebeği etkilememesi iyi olmuş.Acil şifalar diliyorum.

canım turkocum çok geçmiş olsun biyandan üzüldüm bitaraftan sevindim hastalığına çok üzüldüm ama bebişinin sağlıklı olması içimi rahatlattı ALLAH acil şifalar versin çok öpüyorum

Geçmişi hızlıca okumaya çalıştım ama bitiremedim.
Hasta olan tüm hamişlere acil şifalar diliyorum.

Kilo konusu olmuş.Ben kızıma hamile kaldığımda zaten çok zayıf değildim.24 kilo da üstüne aldım.Kızım 2840gr doğdu ve doğumdan sonra tartıldığımda 9 kilo vermiştim ve geriye 15 kilo kalmıştı.Hiç rejim yapmadım.Bir buçuk sene çalışmayıp evde olduğum için çok ağır kilo verdiğimi söyleyebilirim.2.ye hamile kalmadan önce hala öncekinden kalan 4 kilom daha vardı.Yani hiç rejim yapmadan 2 senede 11 kilo vermişim.İnşallah bu sefer çok almam diye düşünüyorum ama canım börek ve fast food çekiyor sürekli

Şişkinlikle ilgili de ilk hamileliğimde ayaklarımı otururken uzatsam dahi şişiyordu.Hem de 5.aydan itibaren şişmeye başlamıştım.Tuzu tamamen kestiğim halde doğuma kadar şişkinliğim devam etti.Yalnız tuzu kesmemin bebeğe faydası oldu.Bebeğimin doğduğunda hiç şişliği yoktu.Hemşire bebeği benden önce babasının kucağına verdiğinde "Anne tuzu tamamen kesmiş herhalde.Bebekte hiç şişlik yok." demiş.Oyy şimdi o ilk doğduğu günkü halini hatırlayınca bir hoş oldum.Mucize gibi...

arkdaşım içinde hiç bir şey kalmasın eger durumun va rise al dursun orda ne zararı var ..mis gibi bebeğinin odası baktıkca mutlu olursun..onu hazırlamak bile çok keyifli..ayrıca yanında yattıgı için gereksiz diyorlar am illahki eşyalrı için dolap ve sifonyer alacaksın bir tek yatak kalıyor onun içinde ertelemeye gerek yok diye düşünüyorum...ben büyüyen kayrola şeklinde aldım yataggını ilk 6 ay orda yatmıcak tabiki ama gündüzleri orda yatırcam gece yanımdaki sepette yatacak nasipse....
bir çok arkadaşım tanıyorum keşke bunuda yapsaydım dedikleri o yüzden imkanın varsa al derim ..elinde sonunda alacaksın çünkü oda...

turkocum hoş geldin tatlım inan aklımdan geçiyordun bu kız nerelerde diye düşündüm canım çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin kuzunun iyi olmasına çok sevindim tek onlar iyi olsun da sedasem bende dün tekzenden küçük odama 170 tl ye dolap alldım nasılsa 2-3 sene sonra oğluma oda alıcam o yüzden pahalı bir dolap almaya gerek görmedim çok baktık bebek odası dolaplarına kıytırık dolaplar 450 den başlıyorve kullanışlı değil benim aldığım dolap 3 kapaklı adore mobilyanın 7 yıl garantisis var ve çok kullanışlı oğluma oda alınca o doloba kendi fazlalıklarımızı koyabiliriz şimdi birde karyola alıcak annem şimdilik böyle senin dolaplar çok hoş ama 500 lira eğer uzun vadede oda gibi kullanacaksan iyi ama diğer türlü pahalı bence

Turkocum, cook gecmis olsun canim, baya bir hastalanmissin. Furkan bebekte cok suku riyiymis, demek 745 gr olmus tosun pasa, masallah ona. Aman dikkat et cnm kendine, biraz iyilestim diye hemen hereketlenme, dinlensin vucudun hastalik sonrasi. Opuyorum, ii bak kendine

Son düzenleme:
kızlar 3 gündür yoktum ben geldim geçmişi okumadım daha iyimi herkes... Haftsonu eminönüne gittim havuzlu hana bebeğin hemen hemen bütün ihtiyaçlarını aldık... Bi kaç parça en büyük eşyalar kaldı artık onlarıda yer ayarlayıp gardolabı falan alıcam... Cicilerinin resimlerini çektim ayarlayıp koyucam kızlar mevlüt şekerlerini bilem ayarladık hastanede dağıtılcak olanlar ayrı mevlüt şekerlri için şarkhan dan aldık kayınvalidem yapcak cicilerini .... İşte böle....

Bu arada benim bebiş iki gündür oynamadı doğru düzgün kızlar korktum şimdi biraz tepikliyo sanki noldu bu kadar hareketli bebişime. Bugünde dinlicem baktım eskisi gibin değil gitcem doktora tecrübeli anneler bi cevp verin bu konuya ya....

hoşgeldin canım zonetje sen de hoşgeldin canım duncan canım maşallah bitirdin işleri dinlen artık yorma artık büşra yı annesi yorulmuştur güzel kızın maşllah alışveriş işini tmamladın demek güle güle sağlılklı günlerde kullansın kuzun canım şekerleri nasıl beğendin fiyatı kaça bende bu ara bu şeker işinde araştırmadayım hastanede kiler neden farklı

bence bu güzel ama kullanış açısından nasıl olur bilmiyorum sanki elbise asılacak yerler dar gibi kızların elbisesi çok oluyor zor sığıyor dolaba kabarık türlü elbiseler falan bir sürü kıyafet onun için iyi düşünmek lazım bu modeli farklı daha dolap şeklinde de yaptırabilirsin benim kızımın dolabı baya büyük yinede zor sığdırıyorum elbiselerini oda takımı olmasına ragmen... güle güle kullansın

Canım benim selamlar yok daha yormam kendimi yetti valla alışverişle son noktayı koydum.. Canım mevlüte ayrı aldık şark handa çok ucuza geldi bebek puseti şeklinde eşim gelsin cicler kısmına eklicem resimlerini hastaneyede fazla bişey almadık gelenlere çikolata yaptırılcak zaten onun yanında ilk gelen şanslı kişilerin elinde olcak hatıralar şeklinde aldık onlarda yine ucuza geldi tanesi 1 liraya aldım mevlüt ciclerini o yüzden dayanamadık aldık... Tavisiye ederim alışverişlerde havuzlu han çok ucuz 350 lira harcandı ama herşeyini aldık şarkhandada bebek şekerleri ucuz havuzlu handa mesela onlar pahalıydı gezmek lazım biraz....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…