2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlarr anladım ki bu kocaları azcık sıkıstırmadan hatta işi biraz ileri götürüp cemkirmeden bişey yaptıramıyoruz...:95:
Ben daha hadi hayatım sunu alalım sunu yapalım diyeni görmedim...
O yuzden napıyoruz cok fazla beklenti içine girmeden içten içe beyinlerini yiyoruz
Baktınız yine tık yok acıtasyona baslıyoruz
O zaman kesinlikle dayanamazlar...Garanti veriyorummm

Bir de netten cok güzel bi yazı buldum..Bu arada kaynamasın hepiniz okuyun derim...

Annenin kendini iyi hissetmesi beyninde biyokimyasal bazı tepkimelere neden olur ve bu tepkimeler sonucunda onun kanına bazı maddeler geçer. Muhtemelen bu aynı maddeler plasenta yoluyla bebeğe geçtiğinde onda da benzer duygudurumları oluşturmaktadır. Bunun tersi de geçerli olabildiğinden anne adaylarının kendilerini iyi hissetmeleri, stresten uzak durmaları, kendi hoşlarına gidecek şeyleri yaptıklarında bunun biyokimyasal yolla bebekte de aynı durumu yaratacağını bilmeleri önemlidir.

Yine unutulmamalıdır ki zaman zaman yaşanan olumsuz duygular bebekte olumsuzluk yaratsa dahi sürekli olmadıkları sürece iz bırakmazlar. Beyin olumsuz duyguları unutma eğilimindedir.

Son söz: bebeğimizin zekasını rahim içindeyken geliştirebilirmiyiz? "Zeka", tanımı tam olarak yapılamamış bir olgu olmasına karşın anne adayının sağlıklı bedeninde bebeğin genetik zemini üzerine inşa edilen eğitim olarak tarif edilebilir. O halde cevap nedir? Çok kısıtlı olarak evet. Nasıl? Bunun için özel birşeyler yapmaya gerek yok: beden sağlığımızı korumak, kendi genlerimize güvenmek, kendimizi iyi hissetmek için birşeyler yapmak (böylece bebeğin de iyi hissetmesini sağlamak) yeterli olacaktır. "Beyin geliştirici müzik" denenebilir, ancak biz daha çok anne adayının kendini iyi hissedeceği "müziği" (müzik dışında da birçok şey kişiye kendini iyi hissettirebilir) dinlemesini öneriyoruz. Bebeğin beyin hücreleri arasındaki koordinasyon henüz rahim içindeyken iyi kurulduğunda bunun onun ruhsal gelişimine katkıda bulunacağı görüşünü taşımaktayız.

Oyüzden bu önlük şart benimde baya karardı hemde aynası genişledii eşimden bile utanıyorum yaaa Şaka biyana zamanla alışılacak bebek açlıktan viyaklayınca aklımıza utanma gelmez

bu kararma olayı benimde canımı sıkıyor..umarım geçici bşeydir...heralde eski haline döner...doğum yapmış olanlara sormak gerek...zaten gögüsteki çatlaklar yetiyor...o kadar da yağlandım..işe yaramadıneyse ki göbekte yok

önlük güzel ama ıvır zıvır alacak o kadar çok şey var ki buna sıra gelir mi bilmiyorum
aslında evde dikimi kolay bişeye benziyor..istediğimiz kumaş tan da yapılabilir...birazda mutfak önlüğüne benziyor bu emzirme önlüğü sanki :)

off off ynı dertten muzdaribiz canım benimkininde senden farkı yok ne gerek var ne gerek var :) acelesimi var bende aksine şimdi olsun hemen olsun hesabı okadar aceleciyim valla doğuma kadar 9 doğurmasak bari allahtan çalışıyorum bazı şeyleri ona danışmadan gidip alıyorum eşime kalsa toplu alışveriş yapacak ozamanda gözler faltaşı gibi açılacak en azından böle pek farkına varmıyo :)hehe çok fenayım ya

kızlar hatunlar :) ben size bişey soracağım hazır şu göğüs konusu açılmışken geçen gün annemle konuşurken annem sordu göğüs ucun çıktımı die açtım gösterdim bende :) annem dedi çok az bebek bundan ememez bi hal düşünmek lazım göğsüm büyüdü ama uç yok sizlerde aynı sorun olan varmı yada deneyimli anneler bilir ne yapmak lazım

Lansinoh Göğüs Ucu Çıkarıcı - Anne ve Bebek - joker.com.tr
Chicco Chicco Güvenli Emzirme Göğüs Ucu Düzenleyici 007730 | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler

sanırım bunlar kullanııyo..:78:

oyun halısı alıcakmısınız?çok faydalıymış.bakıyorumda şimdi..
oyun halısı evet çok güzel ama bana pahalı geldi bende kendim yaptım çok güzel oldu :) eger vaktiniz var ise 1.5 saate yapılıyor :) ilgilenenlere tarif ederim..yakında bir arkadaşımıda yapıcam aşama aşama yapıp çeker koyarım :) yok ugraşamam diyorsanız canınız sagolsun :)

canım dün e bebekte alışveriş yaparken yardımcı olan kız söledi bana göğüs uçları var silikondan yapılmış onları alıp takıyomuşsun

selam kızlar..

superi canım verdiğim fiyat sezeryan fiyatı.. sen nasılsın bebişin tekmeler nasıl?

sağolsın canım iyi geçti hamdolsun hepimiz inş. hep hayırlı haberlere ve sonuçlara...

yasemincim merhaba
güzel haberlerle gelmene sevindim canım
bebişte sağlıklı...ne güzel....
sağol arkadaşım teşekkür ederim.biraz daha rahatladım.hastane ve doğum konusunda şimdilik burayı düşünüyoruz hayırlısı hakkımızda ...

merhaba, ben de yeni üye oldum herkese selamlar..
merhaba hoşgeldin kalabalık bir aile olduk..mayısa doğru dahada kalabalık olcacağız.

baharcım teşekkürler canım sanada fikir olur..sen karar verdinmi doğum yerine?

kızlar haftasonu mother care uğradım 3 lü tulumlar 39.90 tl oğluşuma aldım.fiyatta iyi geldi bana ve çok şirin beğendim.yanlız alırken paketin arkasındaki kg . a göre değerlendirip alın.ben 3-6 diye yazıyordu.10 kg. bebek içinmiş.
bu arada mother care de tahta parmalıklı sallanan dar bir beşik var .gören varsa bana fikrini yazabilirmi?

Bu karartılar artan hormonlardan oluyo canım geçici yani..Ben yüzümde olmasın diye güneş kremiyle çıkıyorumm yüzdeki çok çirkin duruyo hemende geçmiyoo..Bide esmer tenliyim daha çok kararıyorumm..Bende hergün kremleniyorum çatlak olmadı ama son 1 haftada bile çatlayan var bünyeyle alakalı....
Eğer dikmeyi bilen biri varsa dikilir tabiki hemde istediğin desenli kumaş alırsınnn

Ya bu uc nekadar olmalıkii??Bende dokununca çıkıyo biraz ama emmesi için nekadar çıkması gerekiyo bilmiyorumm :S:S geçen biri mıncıkla ucunu çıksın dedi ama o riskli erken doğumu başlatabilir...Olmadı başlık takıp emziririz ilk zamanlar

bende isterimmmm

bide bunlar var..

Emzirmeye Yardmc rnler | Emzirme.com

kızlarrrr yaaa ateşölçerr diyorummm ne alcaksınızz diyorum araştıran var mı diyorummm bi yol gösterseniz diyorumm

ben eski yöntem olan civalıalrdan aldım bir tane ..nede olsa pil ile çalışmıyor pilin zayıflamsı gibi bir ddurum yok..ama onun dışında braunun marka aldım birde..her ikisinide kulanacagım..ben kısa sürede ölmesine dikkat ederek aldım çünkü 20 sn kısa gibi gözüksede uzun..10 sn bile uzun...bence ne alırsan al bir tanede eski yöntem al..

serap anlat canım oyun halısını ben dinlerim:)) ..Ben örgü dantel bilmiyorum böyle şeyleri kendim yapmak istiyorum.Bebek şekeri kapı süsü sepetini kendim yapıcam bunuda yaparımmm kolaysa yapılılıı..Oyun halısı rahat oluyo heleki emeklerkenn

bende isterimmmm 80-120 arası fiyatları var çok pahalııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…