Hayırlı cumalar arkadaşlar okuduğum kadarıyla çok şükür herkes iyi bende dün bebek arabamı ve oto koltuğumu aldım ben 700 tl lik bir araba beğenmiştim dün sipariş verecektik annemle konuştuktan sonra fikrim değişti bir kaç arkadaşlada konuştum yazık o paraya 1-2 sene sonra atıl duruma gelicek verme o parayı deiler ve bende kraftı lite 2 isimli arabasını mağaza gördüm test ettim çok beğendim ve netten sipariş ettim arabanın en güzel yanı 4.9 kilo kuş gibi hafif çift yönlü tekerler 360 derece dönüyor tam yatıyor yani aradığımız tüm özellikler var test ettim çok beğendim mağazada 265tl idi netten 250 ye sipariş ettim araba alacakalra tavsiye edrim inceleyin bu arabayı ve unnado dan indirimdeki 100 tl ya oto koltuğunu aldım dün annemde taç dan oğlumun uyku setini almış ben beğemiştim taç baby one board çok güzel bir model eksikler tamalandıkça çok mutlu oluyorum şimdi geriye süt sağma makinesi kaldı büyük olarak birde şampuan olarak sebamed mi chicho mu sizce?
Masrafsız aşeriyorum:))İlk başlarda kahvaltıda bile canım turp istemişti meğer oda folik asit kaynağıymış:))Demekki bünyemiz istiyoo:))Dolap benimde çok hoşuma gitti sedasem sağolsun o paylaştı..Hem ilerde genç odası bile olabilecek bir model..ne akıllı kuzularımız var maşallah olası şeylei canımız çekiyor iyi yapmışsın canım afiyet olsun yarasın kızçene..bu arada yaptırmayı düşündüğün dolap harika ve çok uygun fiyat vermiş komşun ne güzel...lalehan geçmiş olsun canım bende baktımda elim yüzüm şiş gibi bu şişlikler karaciğerlemi alakalıymış bende zaten o enzim testini detaylıdaki dr um söylediği için yaptıracam inşallah hayırlısıyl aşuı son aylarıda sağlıkla atlatalım da kavuşalım kuzularımıza
sağol tatlım..full takım aldık..3 kapaklıydı dolabı ama ortasında açık raflar vardı..onu büyüttürdük 4 kapaklı olacak..boyu da uzayacak dolabın.. şifonyerinde de değişiklik yaptık. yarısı raf yarısı dolap şeklinde olacak. bir de karyolası ve içinde de yataşın yarı ortopedik herkesin genelde onerdiği yatağı verecek..tüm takım 3500 e mal olacak. cok cicili bicili değil. daha sonra genç odasına da çevrilecek bir takım..izmirden mykardeş diye karabağlardan bir mağazadan sipariş ettik.
hayırlı olsun canımm bizim alacağımızda büyüyen yatak ileride genç odasına çevriliyo yatağın yanından ikitane komidin çıkıyo bizim şifonyerde yarısı raf yarısı çekmeceli bir tane dolap rafı var ve bir tanede oyun sandığı aynı mobilyadan dolabımız 3 kapılı tek bi tarafı raflı ve ayrıyeten altında 2 tane çekmecesi var yatağın altından ikiz yatak çıkıyo yada istersen ıvır zıvırda koyabilirsin içinin yatağı ve uyku seti dahill 2000 e anlaştık aslında 1800 civarıydı ama dolapların üstüne işleme gibi bişey yaptıracağımız için 2000e anlaştık bizde
güle güle kullanın canım..makule de almıssınız. bizim dolap biraz büyükçe oradan maliyetimiz arttı..ama içimize sindi herseyi ile..
lalehancım nasılsın güzelim.?hayırlı cumalar herkese
herkes iyidir inş.
benim üç gündür sağ ve sol sırtımda hafif derecede ağrılar oluştu
ve yüzümde, ellerimde şişlik
şunu soracaktım karaciğer enzim testleri yaptıran oldu mu içinizde?
çünkü gebelikte karaciğer enzimlerin yüksek çıkması da olabiliyormuş
sanırım bu haftalardan sonra yapılıyordu AST ALT SGOT vb. testler
bende hamilelikten önce de olmuştu bu sorun..ama dr. bu gune kadar bu testleri istemedi
genelde anemiyle ilgili testlere bakılıyor ...bu arada bn kan ilacımı değiştirecem
yetersiz geliyor aylarca kullanmama rağmen...solüsyon y da şurup yazdıracağım dr.uma
sanırım çoğunuz tablet kullanıyorsunuz...yan etkisi belki daha az olur bu sıvı ilaçların...
bende şişlik henüz yok..bu karaciğerden mi oluyormus
benim şeker yüklemem de 2 hafta sonraya kaldı..
o gün kan tahlilim yenilenecek ama nelere bakılacak bilemiyorum
ben chicconun ürünlerini aldım canım bakalım bebeğimde sevecekmi
kızlar bir de doktorum mustela ürünlerini de önerdi..aklınızda olsun.
Masrafsız aşeriyorum:))İlk başlarda kahvaltıda bile canım turp istemişti meğer oda folik asit kaynağıymış:))Demekki bünyemiz istiyoo:))Dolap benimde çok hoşuma gitti sedasem sağolsun o paylaştı..Hem ilerde genç odası bile olabilecek bir model..
Dilaracım tabi herkesin yaşadıkları farklı en iyisini yaşayan bilir..Eşininde seninde mutlu olmanız güzel..
ne kaadar güzel aşeriyon sen öölee..iğdeyi nerden bulcam ben şimdi meselaa
hoşbuldum canım benim inşalah güzel günlerde sağlıkla kullanırız kuzularımızın cicilerini sende yoğunluktan giremiyordun herhalde nasılsın canım prensesin nasıl
hoşbulduk cnm
kansızlık sorunun yoksa çok güzel
çünkü bu ilaçların yan etkisi oluyor özellikle mide de...
bir de yabancı ülkede olmandan kaynaklanıyor sanırım
dr. larınız gereksiz ilaç kullandırtmıyor..en güzeli de o
hatta 2li teste bile pek önem vermiyorlar
sen yaptırmışmıydın?
doğumlar daha doğal ve kolay oluyor oralarda
bu kadar sezaryan yapan bir ülke sanırım en çok tr de
üstelik yasaklanma gelmesine rağmen..dr. lar halen sezaryan yapıyorlar
özellikle özel hastanelerde...
bahsettiğim testler gebeliğin haftasına göre değişiyor sanırım
özelikle son 3 ayda dr. kontrolu ve testler daha çok olacak gibi
hayırlsıyla son 3 ayımızı geçiririz inş.
dua ile..
canım hoşgeldin..hayırlı olsun aldıkların ne güzel hallettin büyük işleri..bence bakım ürünlerinde kesinlikle sebamed
semaysemmm elma dersem çık armut dersem çıkmaaaa
elmaaaaa çıkkk artık nerdesin ayollll
güle güle kullanın canım..makule de almıssınız. bizim dolap biraz büyükçe oradan maliyetimiz arttı..ama içimize sindi herseyi ile..
lalehancım nasılsın güzelim.?
kızlar bir de doktorum mustela ürünlerini de önerdi..aklınızda olsun.
ne kaadar güzel aşeriyon sen öölee..iğdeyi nerden bulcam ben şimdi meselaa
iğde kuruyemişçilerde var korkmaaaaaa
ayyyyy geldiimmm
az kalsınn armuta yetişecektiimmmmm
ayyyy hoşgeldinnnnn valla armuta yetişiyodun son anda kurtardınnn
hoşbuldum güzelim çok sağol canım benim daha iyileri oğluşımın
adaşının paşanın olsun evert ya inasan alınckalrı aldıkça rahatlıyor bende sebamedi duydum onun setini alıcam göğüs kremi sen avent aldın sanırım ben onda da kararsızım lanishonu çok duydum ama eventinde fiyatı bayağı düşmüş ne yapsamki sen elektirikli süt sağma makinası alacakmısın alamalımıyız acaba onlarında fiyatları bayağı yüksek alıcaksak ne almalıyız acaba
haklısın canım şu süt sağma makinelerinde yoğunlaşıp raştıralım uygun bulduğumuz anda onuda alırız canım sen arab işini ne yaptın sunny baby de beğendiğin model vardıaslında bende chicconun bakım çantasını almıştım ama açıkcası bilsem almazdım çünkü en iyisi sebamedmiş.hiç almayanlar sebamed alsın..göğüs kremide bende lansinohun methini duydum çok. ama aventte 36,90 dan 9,90 a düşmüştüalmadan edemedim..illaki lansinohda alırım bi tüp..sonuçta uzun süre kullanılcak.süt sağma makinası mecbur alıncak..ben de 4-5 ay sonra işe dönerim heralde çünkü. hadi bilemedin en fazla 6 ay olur :26: tecrübeli anneler medela die bi marka tavsiye ediyolar. manuel değil otomatik olanları..ama baya bi fiyatı var..onuda araştırmak lazım
ayyyyy geldiimmm
az kalsınn armuta yetişecektiimmmmm
ayyyy hoşgeldinnnnn valla armuta yetişiyodun son anda kurtardınnn
hoşbuldummmm
iyi kaynatmışsınız maşallahhh
eloşun oda takımıda hediye geliyomuş gözünaydınn hayırlı olsunnn
Pompa, sut sagmak vs dedik..nasil olucak?? Anne sutu uzerine faydali bir bilgide benden gelsin
Anne sütü bebeklere verilebilecek en büyük ve yararlı armağandır.Bebeğe süt verebilmek,O’nun göğsünüzden büyük bir hazla emdiğini görüp doyduğunu hissetmek de anneye verilebilecek en güzel armağandır.Ancak bebeğin bazen annenin göğsünden doğrudan süt alması mümkün olamamaktadır;örneğin annenin çalışması durumunda,bebeğin meme başını teknik nedenlerle tutamadığı dudak damak yarığı gibi durumlarda.Annenin bebeğini doğrudan göğsünden emzirememesinin sebebi ne olursa olsun sağılan anne sütünün saklanma koşulları önem taşır.
Yapılan çalışmalar anne sütünün bakteri üremesine dirençli olduğunu ve oda ısısında 10 saate kadar özelliklerinden kaybetmeden saklanabileceğini göstermektedir. Anne sütü kapağı iyice kapatılmış cam ya da plastik kapta saklanmalıdır.Burada sözü edilen plastik şeffaf sert plastik (polikarbonat) veya buğulu sert plastik (polipropilen)dir. Derin dondurucu için hazırlanmış anne sütü saklama torbaları pompaya adapte edilebilir. Bbunlar kilitli,önceden sterilize edilmiş,kalın ve özel torbalardır.
Gereğinden fazla süt çözünmesini önlemek için depolanan sütün60-120ml civarında olması uygundur. Süt 8 günden önce kullanılacaksa buzdolabında dondurulmadan bekletilebilir.
Anne sütü sağılmadan önce eller yıkanmışsa:
Zamanında doğmuş bebekte kolostrum (ilk 6 gündeki süt diyelim) oda ısısında 27-32 derecede 12 saat sonraki süt 15 derecede, 24 saat 19-22 derecede 10saat 25 derecede 4-6 saat buzdolabında 0-4 derecede 8 gün buzlukta 2 hafta ayrı kapısı olan buzlukta 3-4 ay ayrı kapısı olan derin dondurucuda 6 ay ve üzeri saklanabilir.
Donmuş sütün önce buzdolabında çözdürülmesi gerekir.Sonra BEN-Marie yöntemi ile ısıtılır.Ben Marie yönteminde 51 dereceye ısıtılmış su içeren kaba biberon ağzına dek daldırılır.O andaki şartlar bu yöntemi mümkün kılmıyorsa biberon koltuk altına konulup sütün vücut sıcaklığına gelmesi beklenebilir.Ayrıca biberon ısıtıcıları da mevcuttur.Anne sütünü çözdürmek için mikrodalga fırın kullanılmaz. Anne sütü çözdürüldükten sonra 24 saat buzdolabında bekletilebilir ancak tekrar dondurulmaz.
hoşbuldummmm
iyi kaynatmışsınız maşallahhh
eloşun oda takımıda hediye geliyomuş gözünaydınn hayırlı olsunnn
sağolll canımmm kaynattık valla zamaqn geçmiyo yoksa ayyy eloşumun oda takımını yerim bennn
hahahah valla öle oldu iyi bende kendi masraflarımı çıkarmış olurum
Pompa, sut sagmak vs dedik..nasil olucak?? Anne sutu uzerine faydali bir bilgide benden gelsin
Anne sütü bebeklere verilebilecek en büyük ve yararlı armağandır.Bebeğe süt verebilmek,O’nun göğsünüzden büyük bir hazla emdiğini görüp doyduğunu hissetmek de anneye verilebilecek en güzel armağandır.Ancak bebeğin bazen annenin göğsünden doğrudan süt alması mümkün olamamaktadır;örneğin annenin çalışması durumunda,bebeğin meme başını teknik nedenlerle tutamadığı dudak damak yarığı gibi durumlarda.Annenin bebeğini doğrudan göğsünden emzirememesinin sebebi ne olursa olsun sağılan anne sütünün saklanma koşulları önem taşır.
Yapılan çalışmalar anne sütünün bakteri üremesine dirençli olduğunu ve oda ısısında 10 saate kadar özelliklerinden kaybetmeden saklanabileceğini göstermektedir. Anne sütü kapağı iyice kapatılmış cam ya da plastik kapta saklanmalıdır.Burada sözü edilen plastik şeffaf sert plastik (polikarbonat) veya buğulu sert plastik (polipropilen)dir. Derin dondurucu için hazırlanmış anne sütü saklama torbaları pompaya adapte edilebilir. Bbunlar kilitli,önceden sterilize edilmiş,kalın ve özel torbalardır.
Gereğinden fazla süt çözünmesini önlemek için depolanan sütün60-120ml civarında olması uygundur. Süt 8 günden önce kullanılacaksa buzdolabında dondurulmadan bekletilebilir.
Anne sütü sağılmadan önce eller yıkanmışsa:
Zamanında doğmuş bebekte kolostrum (ilk 6 gündeki süt diyelim) oda ısısında 27-32 derecede 12 saat sonraki süt 15 derecede, 24 saat 19-22 derecede 10saat 25 derecede 4-6 saat buzdolabında 0-4 derecede 8 gün buzlukta 2 hafta ayrı kapısı olan buzlukta 3-4 ay ayrı kapısı olan derin dondurucuda 6 ay ve üzeri saklanabilir.
Donmuş sütün önce buzdolabında çözdürülmesi gerekir.Sonra BEN-Marie yöntemi ile ısıtılır.Ben Marie yönteminde 51 dereceye ısıtılmış su içeren kaba biberon ağzına dek daldırılır.O andaki şartlar bu yöntemi mümkün kılmıyorsa biberon koltuk altına konulup sütün vücut sıcaklığına gelmesi beklenebilir.Ayrıca biberon ısıtıcıları da mevcuttur.Anne sütünü çözdürmek için mikrodalga fırın kullanılmaz. Anne sütü çözdürüldükten sonra 24 saat buzdolabında bekletilebilir ancak tekrar dondurulmaz.
bu süt sağma işi nasıl oluyor arkadaslar;
yani her ayın sütü farklı besinlerde gelirmiş biz sagıp koyarsak nasıl olcak cıkarcaz onu buzluktan ısıtıpmı içircez ısıtınca yapısı bozulmazmı deneyımlı arkadaşlardan bilgi lütfen birde bu sütleri biberonlamı içcek cocuklar biberonla onu içerse sonra bizim gösümüzü alıyormu bebekler
bende çalışcam yaklaşık doğumdan 4 ay sonra ve ne bebek odası ne kıyafetı hiçbirisi benim kafamı bu süt meselesi kadar karıştırmıyor:)))
sağolll canımmm kaynattık valla zamaqn geçmiyo yoksa ayyy eloşumun oda takımını yerim bennn
hahahah valla öle oldu iyi bende kendi masraflarımı çıkarmış olurum
EKSİKKK çokkkk daha neler çıkacak ne eksikler çıkacak
kendi masraflarına sıramı gelir kokoş anneee
lalehancım nasılsın güzelim.?
tşk. çılgıncım..sen nasılsn?
pek görünmüyorsun
eskiden daha çok topiğe yazardık, 30 lu yaşlar gurubuna
artık bebişlerimz o kadar çok ilgi istiyor olmalı ki başka şeye odaklanamak olduk :)
şişlik olayının bi çok sebebi var..ama genelde hamilelik sebebleri de olabilir
bnm sırtımda da ağrı olunca şüphelendim...hamilelikte bazı enzimler yükselebilirmiş
ben de zaten vardı bu sorun...önlem amaçlı yınede test yaptırıım inş.
benm de 2 hafta sonra şeker yüklemesi olacak...dr. gidince daha çok hasta oluyorum sanki o kalabalıktan...
bebiş için feda olsunsağlık olsun...
EKSİKKK çokkkk daha neler çıkacak ne eksikler çıkacak
kendi masraflarına sıramı gelir kokoş anneee
ayyy valla bilmem gelmez heralde siz şu emzirme südyenlerinden falan aldınızmı ya ben daha kendim için bitek göğüs ucu kremi aldım daha sırada pijamalar var oy oyyy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?