2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

canım hoşgeldin..hayırlı olsun aldıkların ne güzel hallettin büyük işleri..bence bakım ürünlerinde kesinlikle sebamed

Masrafsız aşeriyorum:))İlk başlarda kahvaltıda bile canım turp istemişti meğer oda folik asit kaynağıymış:))Demekki bünyemiz istiyoo:))Dolap benimde çok hoşuma gitti sedasem sağolsun o paylaştı..Hem ilerde genç odası bile olabilecek bir model..

Dilaracım tabi herkesin yaşadıkları farklı en iyisini yaşayan bilir..Eşininde seninde mutlu olmanız güzel..

hoşbuldum canım benim inşalah güzel günlerde sağlıkla kullanırız kuzularımızın cicilerini sende yoğunluktan giremiyordun herhalde nasılsın canım prensesin nasıl

Cok sukur, iyi diyelim iyi olalim cnm..Haftalar ilerledikce vucudumda gittikce agirlasiyor ..ise istekli gidip geliyorum ama yorgunlugum artiyor, yogunlukta cabasi zaten. Aksamlari sizleri cok sukur ara ara hep takip ettim evde...sohbetlere katilamadiysamda en azindan sizlerden haberdardim

Kansizlik problemi bende yok cok sukur cnm..en azindan sua ana dek olmadi
Doktorum hamileligimin basindnabu yana 2 kez benden kan tahlili istedi..
ona guvenmekten baska carem yok sanirim.
Szileri burda okudukca dusunuyorum bazen...
aradaki fark neden bukadar buyuk?
Birsuru testler, ilaclar, tahliller..
Acaba diyorum bizim burdami cok hafife aliyorlar sanki bu olaylari??
2 li testide ben ileri yasdan dolayi kendim istedim...yoksa yapilmiyor burda genelde...stndart diil yani
Dogum icinde kendin karar veremiyorsun...sezeryan istesen hayatta yapmazlar kendileri gerekli gormedikce! bende pasa pasa normal dogum yapicam insallah herhangibir aksilik cimazsa

Soyle boyle derken umarim hepimiz son aylarimizi rahat bir sekilde sorunsuz atlatirda dogumlarimizi yapariz.

bu süt sağma işi nasıl oluyor arkadaslar;
yani her ayın sütü farklı besinlerde gelirmiş biz sagıp koyarsak nasıl olcak cıkarcaz onu buzluktan ısıtıpmı içircez ısıtınca yapısı bozulmazmı deneyımlı arkadaşlardan bilgi lütfen birde bu sütleri biberonlamı içcek cocuklar biberonla onu içerse sonra bizim gösümüzü alıyormu bebekler

bende çalışcam yaklaşık doğumdan 4 ay sonra ve ne bebek odası ne kıyafetı hiçbirisi benim kafamı bu süt meselesi kadar karıştırmıyor:)))

canım hoşgeldin..hayırlı olsun aldıkların ne güzel hallettin büyük işleri..bence bakım ürünlerinde kesinlikle sebamed

hoşbuldum güzelim çok sağol canım benim daha iyileri oğluşımın
adaşının paşanın olsun evert ya inasan alınckalrı aldıkça rahatlıyor bende sebamedi duydum onun setini alıcam göğüs kremi sen avent aldın sanırım ben onda da kararsızım lanishonu çok duydum ama eventinde fiyatı bayağı düşmüş ne yapsamki sen elektirikli süt sağma makinası alacakmısın alamalımıyız acaba onlarında fiyatları bayağı yüksek alıcaksak ne almalıyız acaba

Son düzenleme:
semaysemmm elma dersem çık armut dersem çıkmaaaa
elmaaaaa çıkkk artık nerdesin ayollll

ayyyyy geldiimmm
az kalsınn armuta yetişecektiimmmmm

aslında bende chicconun bakım çantasını almıştım ama açıkcası bilsem almazdım çünkü en iyisi sebamedmiş.hiç almayanlar sebamed alsın..göğüs kremide bende lansinohun methini duydum çok. ama aventte 36,90 dan 9,90 a düşmüştü almadan edemedim..illaki lansinohda alırım bi tüp..sonuçta uzun süre kullanılcak.süt sağma makinası mecbur alıncak..ben de 4-5 ay sonra işe dönerim heralde çünkü. hadi bilemedin en fazla 6 ay olur :26: tecrübeli anneler medela die bi marka tavsiye ediyolar. manuel değil otomatik olanları..ama baya bi fiyatı var..onuda araştırmak lazım

Pompa, sut sagmak vs dedik..nasil olucak?? Anne sutu uzerine faydali bir bilgide benden gelsin

Anne sütü bebeklere verilebilecek en büyük ve yararlı armağandır.Bebeğe süt verebilmek,O’nun göğsünüzden büyük bir hazla emdiğini görüp doyduğunu hissetmek de anneye verilebilecek en güzel armağandır.Ancak bebeğin bazen annenin göğsünden doğrudan süt alması mümkün olamamaktadır;örneğin annenin çalışması durumunda,bebeğin meme başını teknik nedenlerle tutamadığı dudak damak yarığı gibi durumlarda.Annenin bebeğini doğrudan göğsünden emzirememesinin sebebi ne olursa olsun sağılan anne sütünün saklanma koşulları önem taşır.

Yapılan çalışmalar anne sütünün bakteri üremesine dirençli olduğunu ve oda ısısında 10 saate kadar özelliklerinden kaybetmeden saklanabileceğini göstermektedir. Anne sütü kapağı iyice kapatılmış cam ya da plastik kapta saklanmalıdır.Burada sözü edilen plastik şeffaf sert plastik (polikarbonat) veya buğulu sert plastik (polipropilen)dir. Derin dondurucu için hazırlanmış anne sütü saklama torbaları pompaya adapte edilebilir. Bbunlar kilitli,önceden sterilize edilmiş,kalın ve özel torbalardır.
Gereğinden fazla süt çözünmesini önlemek için depolanan sütün60-120ml civarında olması uygundur. Süt 8 günden önce kullanılacaksa buzdolabında dondurulmadan bekletilebilir.

Anne sütü sağılmadan önce eller yıkanmışsa:
Zamanında doğmuş bebekte kolostrum (ilk 6 gündeki süt diyelim) oda ısısında 27-32 derecede 12 saat sonraki süt 15 derecede, 24 saat 19-22 derecede 10saat 25 derecede 4-6 saat buzdolabında 0-4 derecede 8 gün buzlukta 2 hafta ayrı kapısı olan buzlukta 3-4 ay ayrı kapısı olan derin dondurucuda 6 ay ve üzeri saklanabilir.

Donmuş sütün önce buzdolabında çözdürülmesi gerekir.Sonra BEN-Marie yöntemi ile ısıtılır.Ben Marie yönteminde 51 dereceye ısıtılmış su içeren kaba biberon ağzına dek daldırılır.O andaki şartlar bu yöntemi mümkün kılmıyorsa biberon koltuk altına konulup sütün vücut sıcaklığına gelmesi beklenebilir.Ayrıca biberon ısıtıcıları da mevcuttur.Anne sütünü çözdürmek için mikrodalga fırın kullanılmaz. Anne sütü çözdürüldükten sonra 24 saat buzdolabında bekletilebilir ancak tekrar dondurulmaz.

Son düzenleme:
haklısın canım şu süt sağma makinelerinde yoğunlaşıp raştıralım uygun bulduğumuz anda onuda alırız canım sen arab işini ne yaptın sunny baby de beğendiğin model vardı

sakladım valla bunu, süpersinn:)

sağol canım çok güzel bilgiler paylaşmışsın bizimle

Canım süt saklama poşetlerinde tarih yazıyor sağdığın günü oraya yazıyorsun kullanırken tarih sırasını takip ediyorsun..

Isıtma işini kesinlikle ocakta ısıtmıyoruz önceden ısıtılmış kabın içine süt kabını oturtuyoruz istediğimiz sıcaklığa gelince bebişlerimize veriyoruz..Ben işyerinde sağdığım sütü şirket buzdolabında muhafaza ediyordum giderken termoslu çanta'ya koyup ertesi gün içirmek üzere ananemize veriyordum..
Gönül isterki direk göğsümüzden içsin bebişler hiç bir işlem değmeden ama çalışan annelerin için en iyisi bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…