2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar sizde benim gibimisiniz

Hamileliğimin en enerjik günlerini geçiriyorum,kendimi çok iyi hissediyorum ama bi taraftanda ağırlaştım kolay değil vucüt tam 13 kilo aldı. yataktan kolay kolay kalkamıyorum yürürken rahat nefes alamıyorum bazen oturunca bacaklarımı aralıyorum. bide şişmeyen göbeğim bir anda fırladı sanırım hamileliğin hakkını bundan sonra vericez nasıl geçicek bu 3 ay daha çok var ya

tuğbacım hoşgeldin .... dinlen biraz bari ... şöyleee uzat ayaklarını

dorti yani yeşimde bir rahat edemedi kızcağız... hamileliğin sefasını değil hep zorluklarını çekti ... korkuyla bekledi aylarca .. hastalandı yattı kalktı .. şimdi gene hasta . geçenlerdede annesi zehirlenmişti .. durumu kötüydü .. 1 hafta ona baktı ... Allah yardımcısı olsun... inşallah çektiklerinin mükAfatını alır...

Bende 25 haftalık hamileyim mayısta kısmetse anne olucam.Cumartesi şeker yüklemem var herkes mutlaka yanında birini götürsün bana tavsiye edilen bu çünkü bazıları fena oluyormuş zormuş diyorlar
hoşgeldiniz banada öyle denmişti
ama ben yanlız gittim zaten fenalaşırsam müdahele edilecek yerde olduğum için
ben sağlık ocağında yaptırdığım için 2 sinide parmaktan aldılar anındada sonucu söylediler aile hekimliği olan yerlerde cok güzel devamlı takipteyiz

burdada aile hekimliği var şekere bakılıyo ama şeker yüklemesi yapılmıyomuş
ben özelde 23 liraya yaptırdım

dapne maşallah yavrum sana dilini ısır ben yine bu ara pek halsizim iş yapasım hiç olmuyor yürüyüşe bile çıkamıyorum hiç nefes konusunda bende senin gibiyim soluk soluğa kalıyorum ama önceden içtiğim sigaralarında zararı olabilir göbekte büyüyünce yatıp kalkarken zorluk çekiyorum Allah yardım etsin

evet tatlım umarım bebeği sağlıklı olur sanki bir kuzu olur da kızın yüzü güler

semacım kızım derken karnımdaki bebeğimden bahsettim tatlım...Düşünüyorum ama elimden bişey gelmiyorki bu seferde onu saglıklı besleyemiyorum.....Diye vcidanım rahat etmiyor...

ben çıkıyorum kızlar ...
babam geliyor beni alacak .. kızkardeşime götürecek ... orda kalıcam yarın ...
sabahta doktora gidicem orda .... kızımı görücem .... tahlillerim var elimde birikti ... onlarıda hiçbirini göstermedim ...
hepinizi öptümmmmm... görüşürüz...

canlarım bir yandan hazırlık yapıyorum bir yandan size bakıyorum. kaçırdığım mesajlar olabilir kusuruma bakmayın.

semaysem ve saricivciv, kızlar ben 50 lik şeker için gittim 2 hafta önce 24. haftamda. sırasıyla şöyle oluyor.

akşam 10 da yemeyi kestim. sabah 9 da randevum vardı (10 ila 12 saatlik açlık gerekiyor)
önce 2 pet bardak şekerli su içtim (aç karnına) ardından kan alındı
ardından 1 saat sonra yeniden gelin tekrar kan alınıcak dediler(yine aç karnına)
1 saat sonra yemek yemeden içtiğim sadece şekerli su ile kan verdim.

sınır 70 ile 140 benim 75 çıkmıştı.

semaysem, kesinlikle 12 ye kadar aç bekleme direkt içtiğin suyu kusarsın. bir kere sana randevu yazan kişilerin, hamileliğine göz önünde bulundurarak erken bir saat vermeleri gerekirdi ben aradığımda direkt hamile misiniz diye soruldu ve erken saatler yazıldı

sağlık ocağında nasıl yapıyolar hereyr yapıyomudur acaba
fiyatı ne kdardı deniz?

valla semaysemcim bizim orda aile hekimliği var hamilelik kaydımı yaptırdım 2 aylıktan beri sürekli cağırıp takip ediyorlar ve hiçbişeye ücret ödemedim bugüne kadar sigortalıyım çalışıyorum cünkü kaydın varsa yapması lazım sağlık ocağı ben aşılarımıda orda yaptırıyorum önemli olan testler için hastaneye cağırıyor drum

canım vajinadan rahim ağzı uzunluğuna bakılıyor kısalma varmı diya belli bir cm in altın adüşerse dikkat etmek gerekiyor erken doğum olmasın diye

merhaba herkese, bende mayısta anne olucam inşallah. Bir süredir yazdıklarınızı takip ediyorum ve bir çok şey öğrendim sizlerden, teşekkürler buradaki herkese... Şu lansinoh kremi indirimli aldım sayenizde ereyondan.
Şeker yüklemesini bende geçen hft yaptırdım, tok-aç farketmiyo, ben tok gittim, kan aldılar, limonlu-şekerli su hazırlayıp verdiler, onu içtim ve 1 saat oturup bekledim, yeniden kan alındı, şekerde bir sorun çıkmadı ama biraz kansızlık var her gün demir hapı almama rağmen, şimdi üzüm suyu, pekmez vs. ile durumu düzeltmeye çalışıyorum. Bende çalışıyorum ve yediklerime dikkat edemiyorum ne yazık ki Umarım herkes sağlıkla, zamanında bebişlerini alır kucagına... görüşmek üzere, iyi bakın kendinize

güle güle git canım güzel haberlerle gelirsin inşallah

:80: kendine dikkat et canım.

ben şeker yüklememi devlet hastanesinde yaptırdım. bizim burda aile hekimliğine daha yeni geçildiği için sağlık ocağı bayağı karışık. henüz tahliller yapılmıyor. aç gidileceğini bilmediğimden ertesi gün tekrar gitmek zorunda kaldım. açlık şekeri için kan verdim. şekerli suyu içmek için giderken hamile bir bayan sakın yaptırma ben çıkarmıştım çok iğrenç bir şey dedi. tabi ben de korkmaya başladım. ama hiç de iğrenç bir şey değil. hiç zorlanmadan içtim. açlık şekerim 85, yüklemeden sonra 90 çıktı.

Herkese iyi akşamlar kızlar toparlanıp bende çıkacagım eşim gelecek beni almaya hepiniz allaha emanet olun inşallah...

hoşgeldin canım..aminn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…