Günaydın herkese, ben alıntı yapmayı henüz ogrenemedim, onu da ogrenicem kısa zamanda...
Aralcım ben de kız annesi olucam, 25+3 oldum. Şimdiye kadar 10 kg. aldım, adına karar veremedik henzü bizde, çok zormuş isim bulmak, eskiden begendigim hiç bir ismi artık begenmiyorum, kızıma koymak istemiyorum ne tuhaf :)
Ben Ankara'dayım, sanırım rapunzel de buradan, başka kimler var?
Bu arada bugün diş hekimine gidicem 2 gündür 20 lik dişim ağrımaya başladı, sanırım cektiricem ama korkuyorum hamilelikten dolayı, dr. um bir sıkıntı olmayacagını çekilebilecegini soyledi ama yine de tedirginlik var bende, sizler duydunuz mu hamilelikte diş çektiren vs? sakıncaları olur mu acaba?
Selamlarr...
Umarım herkes iyidir.
Ben bugün ilk doz tetanoz aşımı oldum.Korkulacak hiçbir şey yokmuş meğer.Minnacık bir iğne.İlacı verirken bile hissetmedim.Ağrım da yok çok şükür.Sadece kol kasımda gerilme var.Aşıdan mı bilmiyorum.
Bu sağlık ocağına kaydımı yeni aldırdım.İlk defa gittim.Çok güzel ilgilendiler.Yeterince hamile ve çocuk kaydı yokmuş bu doktorun.O yüzden daha bi değerli olduk
Bebeğimin kalp atışlarını dinledim ilk defa.Tansiyonuma falan baktı.Bacaklarıma baktı şişme yok dedi.YArın sabah da kan vermeye gideceğim.Demir eksikliği falan var mı diye bakacaklarmış.Gerçekten de bu kadar ilgi göreceğimi düşünmüyordum.Çok mutlu oldum
Günaydın herkese, ben alıntı yapmayı henüz ogrenemedim, onu da ogrenicem kısa zamanda...
Aralcım ben de kız annesi olucam, 25+3 oldum. Şimdiye kadar 10 kg. aldım, adına karar veremedik henzü bizde, çok zormuş isim bulmak, eskiden begendigim hiç bir ismi artık begenmiyorum, kızıma koymak istemiyorum ne tuhaf :)
Bu arada bugün diş hekimine gidicem 2 gündür 20 lik dişim ağrımaya başladı, sanırım cektiricem ama korkuyorum hamilelikten dolayı, dr. um bir sıkıntı olmayacagını çekilebilecegini soyledi ama yine de tedirginlik var bende, sizler duydunuz mu hamilelikte diş çektiren vs? sakıncaları olur mu acaba?
rapunzell
günaydıınnnn
seni anlayışından dolayı sitenin en süper zekisi ilan ediyorumm
senden başka kimseden cvp gelmedi yine
yok yok bu bizimki alınganlık değilll
ben buraya sanırım 9.haftamda üye oldumm o tarihten beri hep böyle arada kaçanlar uçanlar cvpsızlar
ama önemli değil sağlık olsun gözden kaçabilir diye düşünüyroum
herkesi çok seviyorumm
kimsenin art niyetle yaptığını düşünmüyorumm
inş.yarına bişeyciğin kalmaz
mügecim ben o arabayı bayadır inceliyodum.fiyatıda bu kadar düşünce dün aldım..sen benden önce yazmışsın..tabi görmeden almak olmaz ama ben bi kaç kere mailleştim site yönetimiyle. son derece ilgililer. hatta ürün müdürü kadın bana güzel güzel anlattı bir bebek arabası nasıl olmalı die..almadna önce aradım.olurda bi problem çıkarsa beğenmessek iade de alıyor..uzun lafın kısası ben o arabanın mavisini aldım.
ÖKSÜRÜK için ::::: ılık su iç, ılık suyla balı karıştır, ılık su bal,karabiber lionlu karşımla gargara yap, tuzlu limonla suyla gargara yap bogazlar yumuşarsa daha az öksürük olur...koca ev halkı böle iyleştik...
mügecim ben o arabayı bayadır inceliyodum.fiyatıda bu kadar düşünce dün aldım..sen benden önce yazmışsın..tabi görmeden almak olmaz ama ben bi kaç kere mailleştim site yönetimiyle. son derece ilgililer. hatta ürün müdürü kadın bana güzel güzel anlattı bir bebek arabası nasıl olmalı die..almadna önce aradım.olurda bi problem çıkarsa beğenmessek iade de alıyor..uzun lafın kısası ben o arabanın mavisini aldım.
GÜNAYDINNN güzel anneler, geçmişi okumadan önce dünkü doktor kontrolümüzü anlatalım. ben saat 5 gibi toparlanıp çıktım,ablam ve yiğenimle buluşup doktorumuza gittik;
bebeğim 900 gr olmuş haftasına göre tombişboyuda tahmini 33 cm ve yine haftasına göre uzun dedi gelişimi gayet güzel dedi iyice inceledi bizim tontiş sanki kuzenini görmüş sevinmiş gibi gülümser bir yüz ifadesiyle bakıyordu doktor bile bu kız bize hiç gülmüyordu bak cereni görünce gülüyor dedi.. yine esnedi ve resmen acıkmış gibi dilini dışarı çıkarıp içeri çekti çokk tatlıydı bi olumsuzluk yok dedi .. bu arada bende tam 64.4 kilo olmuşum 8,5 kilo almışım toplamda şuan için gayet iyi son üç aydada 6 kilo alırsan sorun yok dedi.. şeker yükleme için glikoz verdi ve sabah aç karnına bunu iç 1 saat sonra kan ver dedi bizim doktorun herşeyi bi değişik açlık kan şekerine bakmıyor çoook ilginçç.. ayrıca tam kan sayımı idrar ve diğer bütün tahlilleri tekrar istedi.. rahim ağzı uzunluğuna baktı 4,5 cm dedi biraz idrara sıkışık olman lazım bunun için dedi ama şuan için gayet normal erken doğum riskin yok dedi, doğumu konuşmak istedim normal doğuma hiçde sıcak bakmıyor gibi geldi oysaki ben ona çok metettikleri ve normal doğum yaptırdığı için gittim herikiside aynı dedi bende hayır dedim sezeryan ciddi bir ameliyat ama normal doğum daha sağlıklı.. ben doğurabilrim dedim bi aksilik olmazsa ya adam hiç oralı olmadı deli oldum bu gece sabaha kadar yatamadım bu saatten sonra doktorumu değiştirsem olurmu başka bi doktor var yılmaz bey herkes inanılmaz memnun geçen gün yine bi arkadaşa normal doğum yaptırdı neyapıcam bilmiyorum :18::18::18:
siz olsanız ne yapardınız? tabiki herşeyin hayırlısı ama son anda bizler bilinçsiziz sonuçta yok kordonu dolanmış yok efendim kalp atışında sorun var hani beni sırf sezeryan için yanlış yönlendirirse çok korkuyorum.. sonuçta o anda ondan başka güvenecek kimsem yokk.. ve mecbur inanıcam değilmi?
bu arada 25 ahftalık oldum ama doktor diyorki biz son adet tarihini baz alıyoruz ve o gün hamile kalmıyorsun aslında en erken 12 sonra döllenme oluyor sen her zaman 2 hafta geriye al 23 dedi..
işte böyle kızlar ama bebeğimin maşallahı var çok şükür bi sorun yok şimdi şeker yüklememide yarın yaptıracam kısmetse..
GÜNAYDINNN güzel anneler, geçmişi okumadan önce dünkü doktor kontrolümüzü anlatalım. ben saat 5 gibi toparlanıp çıktım,ablam ve yiğenimle buluşup doktorumuza gittik;
bebeğim 900 gr olmuş haftasına göre tombişboyuda tahmini 33 cm ve yine haftasına göre uzun dedi gelişimi gayet güzel dedi iyice inceledi bizim tontiş sanki kuzenini görmüş sevinmiş gibi gülümser bir yüz ifadesiyle bakıyordu doktor bile bu kız bize hiç gülmüyordu bak cereni görünce gülüyor dedi.. yine esnedi ve resmen acıkmış gibi dilini dışarı çıkarıp içeri çekti çokk tatlıydı bi olumsuzluk yok dedi .. bu arada bende tam 64.4 kilo olmuşum 8,5 kilo almışım toplamda şuan için gayet iyi son üç aydada 6 kilo alırsan sorun yok dedi.. şeker yükleme için glikoz verdi ve sabah aç karnına bunu iç 1 saat sonra kan ver dedi bizim doktorun herşeyi bi değişik açlık kan şekerine bakmıyor çoook ilginçç.. ayrıca tam kan sayımı idrar ve diğer bütün tahlilleri tekrar istedi.. rahim ağzı uzunluğuna baktı 4,5 cm dedi biraz idrara sıkışık olman lazım bunun için dedi ama şuan için gayet normal erken doğum riskin yok dedi, doğumu konuşmak istedim normal doğuma hiçde sıcak bakmıyor gibi geldi oysaki ben ona çok metettikleri ve normal doğum yaptırdığı için gittim herikiside aynı dedi bende hayır dedim sezeryan ciddi bir ameliyat ama normal doğum daha sağlıklı.. ben doğurabilrim dedim bi aksilik olmazsa ya adam hiç oralı olmadı deli oldum bu gece sabaha kadar yatamadım bu saatten sonra doktorumu değiştirsem olurmu başka bi doktor var yılmaz bey herkes inanılmaz memnun geçen gün yine bi arkadaşa normal doğum yaptırdı neyapıcam bilmiyorum :18::18::18:
siz olsanız ne yapardınız? tabiki herşeyin hayırlısı ama son anda bizler bilinçsiziz sonuçta yok kordonu dolanmış yok efendim kalp atışında sorun var hani beni sırf sezeryan için yanlış yönlendirirse çok korkuyorum.. sonuçta o anda ondan başka güvenecek kimsem yokk.. ve mecbur inanıcam değilmi?
bu arada 25 ahftalık oldum ama doktor diyorki biz son adet tarihini baz alıyoruz ve o gün hamile kalmıyorsun aslında en erken 12 sonra döllenme oluyor sen her zaman 2 hafta geriye al 23 dedi..
işte böyle kızlar ama bebeğimin maşallahı var çok şükür bi sorun yok şimdi şeker yüklememide yarın yaptıracam kısmetse..
günaydınnn herkeseee
cerenliyağmur maşallah bebişine demek dilini çıkardı ay çok merak ettimmm ya.Benim oğlumda dr. yüzüne bakmak istedikçe kafasını çeviriyor hiç yüz vermiyor dr.'aCanım dr.konusuna gelincede için rahat etmeyecekse bu dr.la değiştir bence sonuçta dr.a güvenmemiz lazım kendimizi ve bebişimizi emanet ediyoruz.ben 3 tane dr. değiştirdim.Şimdikinden çok memnunum.
günaydın arkadaşlar
canım bebişine maşallah.normal dogum konusunda yorum yapmıycam çünkü dün bir yazı okudum acayip tırstım normal dogumdan.sat tarihini baz almaması çok ilginç geldi o zaman seni 42. haftanda felan dogurtur bu doktor
günaydın canım..normal doğum her yerde aynı sıkıntı...çoğu kaçamak oluyor son anda kimi haklı kimi yoğunluktan işine geliyor....benim doktorum öle bir şey derse son anda ben kendimi başka doktoroda götürmeyi düşünüyorum..ebe arkadaşım diyorki doğumuzzeten doktor gerçekleştirmiyor sen yapıyorsun herşeyi o başında bekliyor ıkınmanı istiyor..son noktoda sana gerekirse dikiş atıyor ..o yüzden çokta önemli değil ...ben izmirde iki doktora birden gidiyorum biri sürekli muna ediyordu diğerinide tesstlerimi yaptırmak için muane oldum .bu ikisi dışında bile bir yerde doğum yapabilirm...ama herşey nasip doğum anınında sezeryana çıkanda çok...
bu vakitten sonra bol bol yürücez, zamanı gelince hurmanın mucizesinden bahsediyorlar hurma yicez, dua edicez bol bol ve hayırlısını isticez....
rabim hepimize su gibi doğum nasip etsin...hastaneye girelim 15 dakka içinde yavrularımız kucagımıza alıp çıkalım inşallah .....
sözün özü içini rahat tut...
Teşekkürler Canım Hurmanın doğumda ne yararı varmış? dikkatimi çekti
teşekkür ederim canım.. yarın başka bi doktorada gidicem bakalım o zaman karar vericem.. ben normal doğum için diretmiyorum yanlızca normal olması gerekirken sırf işine gelmiyor diye yapmazsa üzülürüm.. tabiki rabbim sağ salim doğmasını nasip etsin de sezeryan olsun ama güven çook önemlii..
canım sat tarihini baz alıyor doğumda ona göre zatende adam çok haklı adet günü döllenme olmuyorki tam 12-14-16 ncı haftalarda oluyor ya onu kasttetii.. hayırlısı olsun canım sağlıklı olsunda sezeryan olsun diyorum sadece inanmak istiyorum..
aminnnn canımm.. evet canım bol bol yürüyüş yapıp dua edicez hepimizin hakkına hayırlısı.. evet bende çok fazla doğum hikayesi okudum dinledim bakalım biz neler yaşayacağız...
:81::81::81::81::81::81::81::81::81::81:
....... HERKESE günaydın .....
kızlar park yatağım geldi ama benim istediğim değil....kafalarına göre göndermişler bir tane....
Günaydın Arkadaşlar Hayırlı Cumalar Hamileliğinizde öksürük olan varmı? Nasıl geçer çok kötü oluyor:97:
hepinize günaydın güzel bir gün olsun inşallah
günaydınnn herkeseee
günaydın arkadaşlar QUOTE]
günaydın ece
Günaydın herkese,
ebul günaydın tatlım. neresindensin?hangi doktora gidiyorsun??
Günaydın kızlarr hepinizeeeee
dilekcim günaydın, park yatağına bayıldığım gibi uyku setinede bayıldım..bide cibinl,k ayarlarsan tam prenses yatağı olur
günaydın kızlar,hayırlı cumalar......
nazoucm günaydın..allahın izniyle bi aksilik çıkmaz inş..
canım renk seçeneğini nerden yapıyoruz,baktımda ben göremedim.
tatlım ana sayfada bebek taşımayı tıkla..ordan tüm bebek arabalrı gözüküyor..her renkte arabanın kodu ayrı..kırmızı-yeşil-pembe ve mavi var..
merhaba...ben araba işini halletim ama şirn gözüküyor araba ve kullanışlı gibi..eline geçtimi araba nasıl .begenmiyorsak değiştiriz belki ama eşimle bu konuda muhattap olmak istemiyorum..piyasada bu arabayı görebilirmiyiz..
ben bunu değil bu markanın başka bir modelini görmüştüm..bu biraz şansa olacakama güven verdiler bana bakalım..iade şansımız var..
arabanıza baktım şimdi,hayırlı olsun,fiyatıda çok uygun olmuş ama merak ettiğim çift yönlü değil galiba?
nazo canım çift yönlü değil..zaten ben çift yönlülere bakmıyordum..bu fiyata iyi bence..
huhhhhh amma alıntı yaptım
ben alıntı yapmakla uğraşırken yeni gelenlere..göremedikllerime..herkse koccaman bir günaydın....hayırlı cumalar olsun...semaysem cuma duamızı yapsana lütfenn
geçmiş olsun canım.beimde geceleri el ve ayaklarım şişiyor korkuyorumgünaydın kızlar,hayırlı cumalar.....boğaz enfeksiyonuyla karışık grip oldum..ağır bi antibiotik verdi doktorum..inşaallah bebişe zarar vermez..
bu arada geçen s.ocağına gittim.ayaklarımda ödem var diye idrar testi yaptılar ve bana acil doktoruna görün,idrarında protein çıktı dediler..ayyy nasıl endişelendim anlatamam..sonuçta bu durumun gebelik zehirlenmesine ve bebek kayıplarına sebeb olduğunu biliyordum..apar topar kendi doktoruma gittim..tansiyonum normaldi..bebek normaldi..panik yapılacak bi durum olmadığını bu durumun yüksek tansiyonla birlikte görülmesi sakıncalı dedi..hem testler yalancı pozitiflik verebilirmiş..içimi rahatlattı,p.tesi gel yeniden testlerini yapalım yinede dedi.dedi ama bende ister istemez sıkıntı yaptı..şimdi merakla p.tesiyi bekleyeceğim.dua edin arkadaşlar,herşey yolunda olsun.
doğum öncesinden yeniliyor ama belli haftası var...doğum gerçekleştiren oksitosin diye bir hormon ..bu hormonun salgılanmasını saglıyor ....aman dikkat erken doğuma neden olabilir...dediğim gibi zamanı var daha....
Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.
detayı var tabi uzun uzun istersen yazarım ama nette bu konu baya konuşulmuş....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?