2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

diş çektirmedik ama dolgu yapan oldu..için rahat olsun..belli haftadan sonra diş rörtgeni bile çektirebiliyorsun...sanırm sprey sıkıyorlar , yutmuyorsun zaten o sırada sorun olmaz..
diş önemli:)

ne güsel ilgilenmişler senle. valla çalışmasam bende sağlık ocağına giderdim herhal..inş. değerlerindede bişi çıkmaz

Günaydın arkadaşım,annem kız kardeşime hamileyken diş çektirmiş,kızkardeşimin doğuştan kalbi delikti ve 5 ay sonra kaybettik..Doktor anneme gebeyken diş çektirdin mi diye sormuş..Tabi bu olay 20 sene önce oldu,şuan sağlık alanında ciddi gelişmeler var,belki o dönem şartlar daha farklıydı,benimde arada ağrı oluyor,annem kesinlikle dişçiye gitmeme bile izin vermiyor,korkmuş baya.ama doktorun öyle diyorsa vardır bi bildiği.

günaydın semaysem
iyileştim şükür..işimin başındayım ..sen nasılsın

Günaydın kızlarr hepinizeeeee
blue_sky seninde 7. ayın hayırlı olsun canımm..Artık son dönemdeyiz ..Dün mesaj geldi bebeğiniz artık ağlamaya başladı yazıyo çok şaşırdım yaaa ...Park yatağım baby 2 go çok satılan bi marka daha gelmedi inşallah memnun kalırızz..Buarada senin değişik gelmiş nasıl yaparlarki arayıp bilgi verselerdi bari
rainmistik park yatağı beğenmene sevindim canım..Ben park yatağı içinin visco yatağı ve uyku setini 279 a aldım sadece uyku seti değil ..Marmariste aynı sete 385 dediler bende netten aldım..Buarada nevresimi uyar galiba ama ölçülerine bakmak lazımm
eslemnaz sağol canım ben aldığım sitenin linkini atayım..Hatta benimki pazartesi salı gelir ona göre yorum yaparım size...

mugesoysal
bende pembe almıycam dedim ama olmuyoo insanın eli kayıyo:))Benim bebek arabası park yatak hepsi pembe..Neyapalım 2. düşünürsem içine uyku seti mavi alırım yada yenisini alırım eğer çok eskirse...

günaydın kızlar,hayırlı cumalar.....boğaz enfeksiyonuyla karışık grip oldum..ağır bi antibiotik verdi doktorum..inşaallah bebişe zarar vermez..
bu arada geçen s.ocağına gittim.ayaklarımda ödem var diye idrar testi yaptılar ve bana acil doktoruna görün,idrarında protein çıktı dediler..ayyy nasıl endişelendim anlatamam..sonuçta bu durumun gebelik zehirlenmesine ve bebek kayıplarına sebeb olduğunu biliyordum..apar topar kendi doktoruma gittim..tansiyonum normaldi..bebek normaldi..panik yapılacak bi durum olmadığını bu durumun yüksek tansiyonla birlikte görülmesi sakıncalı dedi..hem testler yalancı pozitiflik verebilirmiş..içimi rahatlattı,p.tesi gel yeniden testlerini yapalım yinede dedi.dedi ama bende ister istemez sıkıntı yaptı..şimdi merakla p.tesiyi bekleyeceğim.dua edin arkadaşlar,herşey yolunda olsun.

canım renk seçeneğini nerden yapıyoruz,baktımda ben göremedim.

kızlar bu arada dün ikinci tetanoz aşımı yaptırdım ilki hiç ağrı yapmamıştı çünkü eve gelir gelmez buz koymuştum bu sefer unuttum ve gece kolum çok agrıdı.aşı yaptıracak olanlar muhakkak buz koyun aşı yerinize.sağlık ocagında gene bebişimin kalp atışlarını dinledik normaldi çok şükür

Teşekkürler Canım Hurmanın doğumda ne yararı varmış? dikkatimi çekti

merhaba...ben araba işini halletim ama şirn gözüküyor araba ve kullanışlı gibi..eline geçtimi araba nasıl .begenmiyorsak değiştiriz belki ama eşimle bu konuda muhattap olmak istemiyorum..piyasada bu arabayı görebilirmiyiz..

günaydın cerencim..öncelikle maşallah sağlıklıymış tontişin.. senin adın sabamı? geçen yazmıştın sanki. ben çok severim saba adını sabah güneşi gibi bir anlamı var dimi??
druna gelince biraz enteresanmış..cümle alem drları 25 haftalıksın diorda o nie 23 haftalıksın dior??anlamadım ben hiçbişi
bende sırf normal doğum yapabilmek için dünyanın parasıı vericem dr.a..eğerki sezeyana kaydığını sezersem anında değiştirirdim..sen en iyisini biliyorsun tabi

arabanıza baktım şimdi,hayırlı olsun,fiyatıda çok uygun olmuş ama merak ettiğim çift yönlü değil galiba?

cerencim kontrolün çok güzel geçmiş maşallah tontiş bebeğineee....

Ebrul geçmiş olsun ve hoşgeldin..Ben dişimi sadece temizlettim çektirme işini bilmiyorum...
Nazo bu ara herkeste salgın var geçmiş olsun..Tahlillerin güzel çıkar inşallah...

GÜNAYDIINNN
OHHH 41.kere maşallahh TOMBALAK kızımızaaa
oyyyy oyy oyyyyy onun dil çıkaran ağzını yerimm beennnn
herşeyin yolunda olmasına çok sevindimm
cerenli doğum olayını son defa konuşup dr.öyle değiştir bence
şuan için erken sen kesin niyetini ve ne istediğini doktora ilet bakalım ne cvp verecek
ondan gelecek cvp göre değiştirirsin
bazı hastanelerde belirli aylarda yani son aylarda hasta kabul etmiyo diye duymuştum

bende hastanemi değiştirmek istiyorum dolayısıyla doktorumuda
yarınki kontrolümde son kararımı vereceğim
özel dr.dan sonra hiçbir dr.ve hastaneye ısınamadım
benim derdimde şimdiki hastanenin doğum fiyatı
hiçbir özelliği olmayan hastaneye 2000 belki 2500 tl doğum fiyatı vermek istemiyorum
üstelik normal doğumda sez.de aynı fiyat mış...şaşırmış bunlar
zaten ekonomik sıkıntılarım olacak birde bu kadar uçuk fiyat ödemek istemiyorummm
bakalım hakkımızda hayırlısı

Bence Dr. uygun görüyorsa çektir canım eğer iltihaplanırsa bebeğe daha çok zararı olur ben yeni dolgu yaptırdım içini rahat tut eğer hamileliğin son 2 ayında durumun kötüleşirse o zaman müdahale yapılmıyormuş dr. öyle söyledi bana zaman kaybetmeden tedavini yaptır

teşekkür ederim canım.. yarın başka bi doktorada gidicem bakalım o zaman karar vericem.. ben normal doğum için diretmiyorum yanlızca normal olması gerekirken sırf işine gelmiyor diye yapmazsa üzülürüm.. tabiki rabbim sağ salim doğmasını nasip etsin de sezeryan olsun ama güven çook önemlii..

canım sat tarihini baz alıyor doğumda ona göre zatende adam çok haklı adet günü döllenme olmuyorki tam 12-14-16 ncı haftalarda oluyor ya onu kasttetii.. hayırlısı olsun canım sağlıklı olsunda sezeryan olsun diyorum sadece inanmak istiyorum..

aminnnn canımm.. evet canım bol bol yürüyüş yapıp dua edicez hepimizin hakkına hayırlısı.. evet bende çok fazla doğum hikayesi okudum dinledim bakalım biz neler yaşayacağız...

Teşekkürler Canım Hurmanın doğumda ne yararı varmış? dikkatimi çekti

doğum öncesinden yeniliyor ama belli haftası var...doğum gerçekleştiren oksitosin diye bir hormon ..bu hormonun salgılanmasını saglıyor ....aman dikkat erken doğuma neden olabilir...dediğim gibi zamanı var daha....

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.

detayı var tabi uzun uzun istersen yazarım ama nette bu konu baya konuşulmuş....

kaan kocotepenin net sitesinde mi okudum bilmiyorum ama orda şöle yazıyordu...bir sürü doğum hikayesi okursunuz am en iyisi değil en kötüsü aklınzıda kalır...

ve yazının sonunda diyordiki ki...eger dünyada sadece tek bir kiişi bile olsa doğumu gerçekleştirmişse sende bunu yapabilirsin....

ben ne düşünürsem olur genelde,hamileleliğimde hiç bir sıkıntım olmıcak dedim,midem bualnmıcak dedim ki öle oldu..şimide şuna inanıyorum hastaneye gidecegim 5 cm açılma olucak epidurele bile gerk kalmadn kızımı kucagıma alıcam :) hepimize böle nasip etsin....

:81::81::81::81::81::81::81::81::81::81:
....... HERKESE günaydın .....

günaydın canımmm

kızlar park yatağım geldi ama benim istediğim değil....kafalarına göre göndermişler bir tane....

hemen geri yolla cicim. enayimi sanıyor bunlar bizi

Günaydın Arkadaşlar Hayırlı Cumalar Hamileliğinizde öksürük olan varmı? Nasıl geçer çok kötü oluyor:97:

simgesel cicim geçmiş olsun...ballı limonlu karabiberli ılık su..

hepinize günaydın güzel bir gün olsun inşallah

günaydın ciicm aminn inş..

günaydınnn herkeseee

günaydın zehraaa

geçmiş olsun canım.beimde geceleri el ve ayaklarım şişiyor korkuyorum

canım peki hurmayı ne zaman yemeye başlamalıyız.ben hergün 1 tane yiyordum ama dogum sancısı felan deyince aklım karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…