2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

vallha hergün bir taneden bir şey olmaz içinde lif oranı çok yüksek faydalı ama.geçen sene arkadaşımın gebeliği ramazan denk gelmişti doktor fazla hurma tüketme demişti ona...genelde 35 haftadan sonra yeniyor....hep öe yaptılar çevremde...ama netten bu konuyu eski forumlardaan araştırıp bilgi veririm....belkide bilen vardır aramzıda şimdi sorrarız :)

tamamda canım zaten döllenmenin oldugu gün degil yumurtanın oluşmaya başladıgı gün baz alınır oda adet gününe denk geliyor

teşekkür ederim canım. yok canım adım saba değil çook değişik bi adım var neyse... canım o 25 haftalık durumu neye istinaden söyledi bilmiyorum ama sanıyorum bebeğin gelişimine göre iyi olduğu içinmi söyledi anlamadım aslında dediği çok doğru o gün dünyada baz alınıyor doğum 38. 39.40.41. haftalarda oluyor neyse çok karışık bende çok karıştırmıyım..
normal doğum tabiki çok daha sağlıklı ve burda normal doğuma 100 tl gibi bi para alıyor özel hastane öyle abartı rakamlar yok,benim tek derdim herşey normal ve yolunda giderken beni yanlış yönlendirmesini istemem..

çook teşekkür ederim canım.. canım park yatağınızı güle güle kullanın ben çook beğendimm markasını öğrenebilirmiyim?bulursam aynısını alıcam çok hoşuma gitti..

canım benim teşekkür ederim.evet eşimde aynısını söyledi son kez konuş eğer olumlu bakmıyorsa hemen değiştirelim dedi,bende geç kalmış olmaktan korkuyorum zaten .. canım oralarda doğum fiyatları çook uçuk inanamıyorum ya o fiyata harika bi oda alınır bebeğe inş. gönlüne göre bi hastane ve doktor bulursun..

arkadaşlarrrrrrrrrr HURMA hakında bilgi sahibi olan varmı...doğumu kolaylaşrıdıgını biliyoruz.....
kaçıncı haftadan sonra yeniliyor......bilen varmı ???????????

dilekcim günaydın, park yatağına bayıldığım gibi uyku setinede bayıldım..bide cibinl,k ayarlarsan tam prenses yatağı olur
:
çok sağol tatlım benimm ...Cibinlikte hallederim sonlara doğru inşallah...
Buarada srpkmya hurmayı duydum ama nezaman yemeye başlıycaz acaba??Benim görümcem umreye gidecek ona getirticem doğum çantama bile koyucam..Birde bolbol meryem suresi okuyun diyo..Ve biz doğum yaparken annemiz okumalıymış annemede okutucam..İnşallah hayırlı rahat doğumlar yaparız hepimizzz

Cerencim baby 2 go marka 8407 modeli..Ama istersen benimki haftaya gelicek elime geçsin resmini atayım ondan sonra karar ver sen bilirsin tabi...

Ben kahvaltıya davetliyimmm çıktım kızlar hepinizi öptüm ...

Son düzenleme:
:81::81::81::81::81::81::81::81::81::81:
....... HERKESE günaydın .....

günaydıınnnn

kızlar park yatağım geldi ama benim istediğim değil....kafalarına göre göndermişler bir tane....

hemen iade et şekerciğimm
hay allahım yawww iş çıkardıalr başına şimdi

Günaydın Arkadaşlar Hayırlı Cumalar Hamileliğinizde öksürük olan varmı? Nasıl geçer çok kötü oluyor:97:

günaydınnnn
sanada hayırlı cumalarrrr
ben gribimi yeni atlatıyorum öksürüğe dönmeden kurtuldum sayılır
o yüzden cvp veremiycemmm

hepinize günaydın güzel bir gün olsun inşallah

günaydıınnnnn
amin hepimzie inş...

günaydıun semaysemcim alınganlık var galiba ben aralarda işten fırsat buldukca okuduğum için sürekli takip etme şansım olmuyor yanlış düşünmeyin yaniiiiii

yok canımm alınganlık olsaydı kimseye cvp yazmazdımm
zaten kasıtlı olduğunu düşünmüyoruzz
mümkün olduğunca aktifim burda

aynen bende bu yüzden hastane ve dr değiştiricem sanırım
normal doğumda kendi dr.muz pek bişey yapmıyor tüm iş ebede
sezeryanda önemli dr.anestezi dikişler vs.o yine daha mantıklı
yinede hakkımzıda hayırlısı olsun inş..

günaydıınnnn

günaydın semaysem
iyileştim şükür..işimin başındayım ..sen nasılsın

günaydıınnn
geçmiş olsun iyi olmana sevindimmmm

GÜNAYDINNN DİLEKK

günaydınn
hayırlı cumalarrr
çok geçmiş olsunnn nasılda strese sokmuşlar senii
inş.herşey gönlünce olsun sıkıntısız atlatırsın inş..

Ece bende hergün 2 tane hurma yiyorum dr. söylemişti bana en çok demir vitamini hurmada var enerji verir diye bende arkadaşımız doğumu kolaylaştırdığını yazınca şaşırdım hiç duymamıştım öyle olsa hurmanın faydalarında yazardı

arkadaşlarrrrrrrrrr HURMA hakında bilgi sahibi olan varmı...doğumu kolaylaşrıdıgını biliyoruz.....
kaçıncı haftadan sonra yeniliyor......bilen varmı ???????????

benim tanıdıklarım hafta sınırlamı yapmadna sürekli yediler. yani tabi öle abartmadan günde 1-2 tane.ve bebeği emzirirkende özellikle yeniliyor çünkü çok süt yapıyor.ben kendi adıma 35. haftadan sonra yemeğe başlarım çünkü kiloyla başım dertte zaten eh hurmada az kilo aldırmıyor hani

anammmmm inşallah erken dogurmayız

hurma evet doğumu kolaştıyor..doğum için geekli olan hormonun salgılanmasını artıyor..ama bir yada iki tane birşey yapmaz..faydası saymakla bitmiyor zaten hurmanın...

ben bazı şeyleri dinle açıklamayı seven biri değilim...din başka tıp başka ama birbirine ışık tutukalrı aşikar...bir çok ayette geçmiş... doğuma yakın 35 haftadan sonra dha çok sayıda yiyorsun..zaten oandan itibaren oksitıosin artmaya başlıyor...tıpkı gebeliğin başında düşük olmasın diye protogestan hormonunda artış olması gibi.....

ha haaaa..... yok ttalım ya doğmaz....ama nursende demiş ya kilo almamak için bende pek yemedim...zetn gerçek medine hurması yiyeceksin çakmalardan değil...

bende hfatda 2 tane yiyorum ogün... kilo almaya muasitim çünkü bende :)

Allah ne derse o olur canım en iyisini o bilir biz ne yesek yemesek boş takma yemeye devam beslensin bebebeklerimiz

Hurmanın Faydaları:

-Protein içerir.
Protein, yağ ve karbonhidrat (üçünü bir arada) içeren tek meyvedir.

- Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltır.

- Saf hurma cildi besler, hamilelik ve güneş lekelerini yok eder.

- İçerdiği demir sayesinde, kansızlığa iyi gelir.

- B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından dolayı karaciğeri kuvvetlendirir.

- Boğaz ağrısına, öksürüğe iyi gelir.

- Kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

- İçerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik hastalıklarına karşı koruyucu özellik taşır.

ben azcık toz falan alayım yavaştan yavaştan........malum hafta sonu giriyor :) buralarda olurum yine..

ikrasem, çok üzüldüm, keşke bende tedbirimi onceden alıp hamile kalmayı düşündügümde diş hekimine de gitseydim kontroller için, şimdi daha da korkuyorum, o zaman çektirmiyim bari, başka bişeyler yapsın dr.
Simgesel, moral verdin bana teşekkür ederim...Bugun bi gidecegim, belki başka bi çözüm bulur çekmek yerine...
Mugesoysal, demir hapını C vitamini ile alırsam daha etkili olacagını bilmiyordum, bundan sonra portakal suyu ile içeyim bende, teşekkürler:)
Rapunzel, ben prof. dr. Tuncay Nas'a gidiyorum, benim dr. doğal doğumu öneriyor, sen kime gidiyorsun?

canım ne kadar güzel evet eğer biri yaptıysa bizde yapabiliriz. bende nedense normal doğuracağıma o kadar çok inannıyorumki hiç sorun olmayacak sancım başlayınca dakikaları sayıcağız 10 dakikada bir olunca gidicem falan diyorum rabbim inşallah kısmet ederde hayırlısı olur.. yani benimde içim çook rahat..

canım bende peygamber efendimizin hurma yiyen kadının doğumu kolay geçer dediğini birinden duymuştum..valla ben yiyorum günde 3-4 falan inş. bi sakıncası yoktur.. hatta bitti eşime dedim sakın almayı unutma..ben toplamada 8.400 almışım doktor gayet iyi dedi ama bence fazlaa..

hacettepenin doktoru değilmi o? riskli gebelikmi seninki??o adamın muayenesi çok pahalı die biliyorum..200 sanırım..ben lina kadın sağlığı merkezinde Dr. Mine S. Kermalliye gidiyorum. Orasıda özel ama tahililine göre değişiyor fiyatları.şuana kadar en fazla 150 verdim. oda ayrıntılı içindi..Doğumu nerde yapıcaksın peki?Ben Hrsde yapıcam inşallah..

rapunzelcim, gazinin dr.u, benimki riskli gebelik degil allaha şükür ama dr. umu önceden duymuştum, gidip bir denemek istedim, memnun kaldım ve başından beri ona gidiyorum... bebegimde koroid pleksus kisti vardı bir ara sıkıntılıydık çok ama dr. umuz başka bir anomali olmadığını ve geçecegini söylemişti, iyileşti şimdi çok şükür...
özel sağlık sigortam var, ondan faydalanarak gidiyorum bende dr.a
Nerede doğum yapacagıma henüz karar veremedim, HRS'yi duydum orası da güzelmiş, izne ayrıldıgımda bi gidip görücem oraya ve Güven'e ve Mesa'ya bakıp karar vericem bende...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…