günaydın kızlar,hayırlı cumalar.....boğaz enfeksiyonuyla karışık grip oldum..ağır bi antibiotik verdi doktorum..inşaallah bebişe zarar vermez..
bu arada geçen s.ocağına gittim.ayaklarımda ödem var diye idrar testi yaptılar ve bana acil doktoruna görün,idrarında protein çıktı dediler..ayyy nasıl endişelendim anlatamam..sonuçta bu durumun gebelik zehirlenmesine ve bebek kayıplarına sebeb olduğunu biliyordum..apar topar kendi doktoruma gittim..tansiyonum normaldi..bebek normaldi..panik yapılacak bi durum olmadığını bu durumun yüksek tansiyonla birlikte görülmesi sakıncalı dedi..hem testler yalancı pozitiflik verebilirmiş..içimi rahatlattı,p.tesi gel yeniden testlerini yapalım yinede dedi.dedi ama bende ister istemez sıkıntı yaptı..şimdi merakla p.tesiyi bekleyeceğim.dua edin arkadaşlar,herşey yolunda olsun.
geçmiş olsun herşeyin yolunda olması çok güzel.. rahim ağzı uzunluğuna üstten mi baktı, vajinal muayne mi??
bir de sen nerde yaşıyorsun??? :))) ne çok soru sordum
Dün kızımı gördüm. Bacaklarını kafasına doğru çekmiş, ilginç hareketler yapıyordu :) 725 gram olmuş. İki haftada yarısı kadar kilo almış maşallah. Hızlı büyüme dönemine girdiler sanırım. Şeker yüklemesinde de sorun çıkmadı çok şükür...
GÜNAYDIINNN
OHHH 41.kere maşallahh TOMBALAK kızımızaaa
oyyyy oyy oyyyyy onun dil çıkaran ağzını yerimm beennnn
herşeyin yolunda olmasına çok sevindimm
cerenli doğum olayını son defa konuşup dr.öyle değiştir bence
şuan için erken sen kesin niyetini ve ne istediğini doktora ilet bakalım ne cvp verecek
ondan gelecek cvp göre değiştirirsin
bazı hastanelerde belirli aylarda yani son aylarda hasta kabul etmiyo diye duymuştum
bende hastanemi değiştirmek istiyorum dolayısıyla doktorumuda
yarınki kontrolümde son kararımı vereceğim
özel dr.dan sonra hiçbir dr.ve hastaneye ısınamadım
benim derdimde şimdiki hastanenin doğum fiyatı
hiçbir özelliği olmayan hastaneye 2000 belki 2500 tl doğum fiyatı vermek istemiyorum
üstelik normal doğumda sez.de aynı fiyat mış...şaşırmış bunlar
zaten ekonomik sıkıntılarım olacak birde bu kadar uçuk fiyat ödemek istemiyorummm
bakalım hakkımızda hayırlısı
doğum öncesinden yeniliyor ama belli haftası var...doğum gerçekleştiren oksitosin diye bir hormon ..bu hormonun salgılanmasını saglıyor ....aman dikkat erken doğuma neden olabilir...dediğim gibi zamanı var daha....
Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.
detayı var tabi uzun uzun istersen yazarım ama nette bu konu baya konuşulmuş....
8 de alsan 10 da alsan 12 de alsan hep aynı şeybazen çokmu abartıyorlar diorum..sen gatayamı gidiyordun?
tamamda canım zaten döllenmenin oldugu gün degil yumurtanın oluşmaya başladıgı gün baz alınır oda adet gününe denk geliyor
eline geçince haber verir misin? bu araba işi kafamı çok kurcalıyor artık alıp kurtulmak istiyorumm:)) hergün böyle mi olsun şöyle mi olsun diye uykularım kaçar oldu :)) bu arada yurt dışından misafirimiz gelecek ben de fırsat bu fursat mothercare'İn sitesinden alışveriş yapayım ve onların adresine göndereyim diyorumçç sitede fiyatlar çok uyguın, orda da çok beğendiğim arabalar var... ayy bilmiyorum işte :))) evlenirken alyans mevzusuna çok takılmıştım şimdi de arabaya :))
ha haaaa..... yok ttalım ya doğmaz....ama nursende demiş ya kilo almamak için bende pek yemedim...zetn gerçek medine hurması yiyeceksin çakmalardan değil...
bende hfatda 2 tane yiyorum ogün... kilo almaya muasitim çünkü bende :)
evet ben de son haftaya saklıyorum hurmalarımı :))) hatta 30 nisan günü sürekli hurma yemeği düşünüyorum çünkü kızımı 1 mayısta doğurmak istiorum... hem normal doğum istiyorum, hem istediğim tarihte olsun istiyorum.. acaba çok mu şey istiyorum :)))
gerçek medine hurmasını nerden bulcaz... bulduğumuzun gerçek medine hurması olduğunu nerden bilcezhurmayla pek aram olmadığından hiç anlamam ama son szaman bolca yiyeceğim kesin... zaten şimdiden almışım 17 kilo... ooohhh kim takar kiloları
kızlar
aranızda yada çevrenizde 500 evler şafak hastanesine giden varmı orda doğum yapan varmı
Dr.Dilek hn.hakkında bilgisi olan varmı
Dilek hn.anlattılar bana şunki hastanemi değiştirmek istyorum şafağa geçebilirimm
Dün kızımı gördüm. Bacaklarını kafasına doğru çekmiş, ilginç hareketler yapıyordu :) 725 gram olmuş. İki haftada yarısı kadar kilo almış maşallah. Hızlı büyüme dönemine girdiler sanırım. Şeker yüklemesinde de sorun çıkmadı çok şükür...
vallha 30 kg alanları tanıyorum..başlangıç kilonda önemli tabi eger zayıf biri isen normaldir herhalde...benim dümdüz bir karnım olmadıgından kilo almıyım diye çok dikkat ediyorum...hamileliğin tadı hesap kitapla geçti hep...ama bebek için sağlıklı olan şeyin hesabını yapmadım hiç :)
45 kilo ile hamile kalmıştım ama boyumduruda ksa 1,55..
ben de bu gidişler 23 kiloyla falan bititririm hamileliği.. ama bu boyla bu kilo çok komik oluyor :)))
baharnaz hoşgeldin canım çok teşekkür ederim evet kızım maşallah iyi gidiyor inşallahda böyle devam eder .. doğum konusunda son anda değiştirmek çok zor olucak ama bana hiç sıcak bakmıyor gibi geldi.. ayrıca doktorum çok relax bi adam öyle pimpirik değil ben sormadan çok ayrıntıya girmiyor tabi sorduğum zamanda gerekli bilgileri alıyorum bilmem anlatabildim mi?
sen nasılsın bebeiş nasıl umarım herşey yolundadır..
23 çok değil canım ya...güzellik katmıştır sana eminim...benimde karnım hiç yuvarlak değil çok yayvan ..armut göbeği giibi duruyor...kilo almışın diyor insanlar ilk başta...bende karnım sivri olsun isterdim her eyrim ince sadce gu işte karın :) ama kız çoçugu işte anasını çirkinleştiryor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?