2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Soguk alginligi bendede var canim suan, bol limonlu yesilcay iciyorum..insallah ilerlemeden atlatiriz. genel anlamda iyi geciyor demek hamileligin..boyle dewam eder canim insallah...mayis 2011 gelsede kavussak bebeciklerimize dimi:)

dr.um bana yeşilçayı yasakladı. çok tüketildiğinde düşüklere ve ani kasılmalara neden oluomuş

Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.

ALINTI

Hamilelik Döneminde Hangi İçecekler Güvenlidir?

Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.
Son zamanlarda sıklıkla reklamları yapılan enerji içeceklerinin içerdiği katkı maddeleri hamilelikte şeker metabolizmasını bozabileceğinden bu içeceklerden kesinlikle kaçınılmalıdır.
Alkol nörotoksik bir madde olarak gelişmekte olan bebeğin beyin hücrelerinin gelişimini engelleyen bir maddedir ve hamilelikte kesinlikle uzak durulmalıdır. Aşırı alkol tüketen toplumlarda çocuklardaki zeka geriliğinin en önemli nedeni anne adayının alkol kullanımıdır.
Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartam her ne kadar bebeğe zararlı bir madde olarak görülmese de (gebelikte ilaç kategorisi B, yani kullanımı uygun) tatlandırıcı olarak diğer maddeleri içeren diyet ürünlerden ve mümkünse tüm diyet ürünlerinden tümüyle uzak durulmalıdır.
Light süt ise yalnızca yağı azaltılmış bir ürün olduğundan kalsiyum kaynağı olarak gebelikte güvenle kullanılabilir.
Probiyotik bakteri içeren ürünler (probiyotik yoğurtlar) iyi huylu bu bakterilerin etkisiyle sindirimin kolaylaşmasını sağlar ve kabızlığı önlerler ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.
Kefir eski bir ürün olsa dahi tıp literatürüne yeni girmeye başlamış bir içecektir. Masum bir içecek olduğu düşünülmekle beraber hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.

Demleme cayi cok cimiyorum. her aksam olmamak kaydiyla 2-3 kucuk bardak..oda acik. Kahve gunde 2 fincan iciyorum malesef..3 te oldugu oluyor. Isyerinde aliskinim surekligun boyu icerdim.ama azalttim. belki tiksinirimde hic icmem>))
Yesil cayida gunde 2 buyuk bardak iciyorum.umarim onun zarari olmaz..suyuda cok tuketemiyorum nedense...midem kabul etmiyor. Sutle hic aram yok ama zorluyorum kendimi 1 bardak icebilmek icin. Ayran iciyorum gunde 1 bardak. Zorluyorum iste kendimi elimden geldigince,..

canım sen çok kafein tüketiosun dikkat et. benim dr. ilk 3 ay kafein tüketimini en aza indiricez yoksa riskli ilerlersin dedi. ben günde 1 ya da maksimum 2 bardak ufak açık çay içiyorum hepsi bu

normal hiç içmiyorum ben radyasyon falan dediler şu çernobil muhabbetlerinden dolayı sanırım.. sadece melisa çayı veya ıhlamur içiyorum 1 fincan gün içinde.. meyveli süt içiyorum ve bool su içmeye çalışıyorum.. sütü meyveli içmeninde faydası varmıdır acaba?

dr.um dün dedi ki. ilk 3 ay yediğin hiçbir besinin bebeğine faydası yok kendi sağlığın için ye dedi. ama zararlı şeylerin bebek üzerinde etkisi varmış

ama 3. ay sonunda çok iyi yemelisin bebek senden beslenicek dedi. benim çok bulantım old. için süt ve süt ürünlerini tüketemiyorum bu nedenle çok üzülüodum. dr.um içime su serpti

günaydın herkese,
bugün ilk defa benimde bulantım var sabah sabah kahvaltımı yapamadım, yapamayacağımda sanki. içim rahat değil böylede. folik asidini aç karna içen varmı aranızda ?
Ben hep tok karnımla içiyorum
Canım bende senin gibiyim belirti sıfır bende gitmek istiyorum büyük ihtimallade çarşamba gidecem bende daha hiç gitmedim doktora kendim evde yaptım test bekliyorum
tabiki geleceksin tatlım
İnşallah ya devam ederde gelirim
canım zorlada olsa bişeyler ye ben hem bulanıyorum hem herşeyi yiyorum normalde olsa kimse bana bişey yediremez ama bebeğim için yememiz gerek değilmi onu düşün ve zorlada olsa ye bişeyler:1hug:
Arkadaşlar zorla yemek yemenize gerek yok ilk günlerde doktorlarda öyle diyor çünkü henüz bebeği etkilemiyormuş siz kendiniz için yiyin halsiz ve bulantı olmasın diye
kızlar bizim neden güzel bi listemiz yokki herkes hep aynı şeyleri soruyo birbirine???***
listemiz olsa kaç kiloyla hamile kaldık kese ne zaman göründü falan..
Aynı fikirdeyim bende söyledim topikte ama heralde görmedi msjı yada zamanı olmadı yapamadı bilmiyorum artık tamamlayıp kaydetse burda ara ara bizde yenileriz böyle zor oluyor çünkü birbirimize tekrar tekrar soruyoruz
İnşallah canım yanlış görmüştür bozulmaz Allah yardımcı olsun düzelsin inşallah
herkese merhaba .bende mayıs annesi olucam inşallah aranıza kabul ederseniz sevinirim. dün geceden beri yazışmalarınızı okuyorum çok hoşuma gitti sohbetleriniz. bende hemen bugün üye oldum. :)
Aramıza hoş geldin canım hayırlı olsun sağlıcakla kucağına al inşallah
arkadaşlar bizim listemiz yok mu? yvonna listeleri hangi aralıklarla yayınlıyor. ben hiç görmedim de ohaoldumsmile
evet bencede olsa iyi olurdu
Çayı hiç sevmem ben sabah larım yarım bardak ancak içerim

iii bari bu üç ay bulantıdan sağlıklı beslenilmiyo

canım sen çok kafein tüketiosun dikkat et. benim dr. ilk 3 ay kafein tüketimini en aza indiricez yoksa riskli ilerlersin dedi. ben günde 1 ya da maksimum 2 bardak ufak açık çay içiyorum hepsi bu

Onumuzdeki sali doktora gidicem genel muayene icin. Doktorumada danisicam bu icecekler hakkinda. artik ne derse uygulucam mecburen. Burda hollandada gunde 2 fincan kahve icmenin hicbir sakincasi olmadigi uzerine basa basa soyleniyor, napicami bende sasirdim yanii..turk sitelerini okuyorum ayri soyluyor, yabanci siteler ayrikafamçokkarıştı

Hamilelik desen dunyanin heryerinde ayni:))))))))sırnaşık şey

iii bari bu üç ay bulantıdan sağlıklı beslenilmiyo

doktorum resmen içime su serpti. bana zorlama kendini bebeğe sağlıklı bişiler yedirim die dedi. bulantın varsa, mideni bulandırmayan şeyler ye. aç bırakma bünyeni halsiz olma hastalanma dedi. ama öyle bebek için bişiler yemeye ilk 3 ayda çalışma dediolumunekankayizsmile

tulin sen de son durumlar ne canım?
Bende aynı belirti sıfır çok sinir oluyorum yinemi aynı şeyi yaşıcam diye

Evet bencede öyle boşuna zorluyorsunuz kendinizi ,çalışma derken sex hakkında mı çalışma dedi

dogru soylemis doktorun, bende gecen gittigimde ultrasonda o a bebegi gosteriyorken bana birde baktim bana demesinmi bebek simdi yemek yiyor diye..ne tuhaf oldum bi bilseniz:)) yolk kesesi varya.o hareket halindeydi..ona bakarak yemek yiyor suan dedi:)) ve ekledi..3 cu aya kadar bebek o keseden karsilarmis yemek ihtiyacini. 3 aydan itibaren gorev plasentaya devredilirmis.

evet doğru aslında ben süt içemiyorum mesela midem bulanıyo umarım bulantı geçince içebilirim gerçi yoğurt yiyorumda

HADİ YAA.. NEKADAR ÇOK BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLER VAR BURADA PAYLAŞIP ÖĞRENİYORUZ NE GÜZELa.s.

Kızlar merhabalar hepinize sağlıklı günler diliyorum.
İşten geldim oturdum biraz geçmişi okudum...Sizinle konuşurken rahatlıyorum dinlenıyorum valla.
Bu arada müebbetsevdamdan haber var mı kızlar?

HADİ YAA.. NEKADAR ÇOK BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLER VAR BURADA PAYLAŞIP ÖĞRENİYORUZ NE GÜZELa.s.

banada cok ilginc geldi betus o an duyunca...helede tam yemek yemesine denk gelmesi cok duygulandirdi beni.
Rabbim nelere kadir dimi.nasil dusunmus herseyi en ince detayina kadar....inanin ona karsi su saglam elimizin kolumuzun borcunu veremeyiz..kaldiki neler var neler..

Kızlar merhabalar hepinize sağlıklı günler diliyorum.
İşten geldim oturdum biraz geçmişi okudum...Sizinle konuşurken rahatlıyorum dinlenıyorum valla.
Bu arada müebbetsevdamdan haber var mı kızlar?

Hosgeldin canim, gcmis olsun hadi bugunude bitirdin, haftasonuda birguzel dinlenirsin canim.
Muebbet sevdamdan henuz haber yok canim..bende merak ediyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…