Soguk alginligi bendede var canim suan, bol limonlu yesilcay iciyorum..insallah ilerlemeden atlatiriz. genel anlamda iyi geciyor demek hamileligin..boyle dewam eder canim insallah...mayis 2011 gelsede kavussak bebeciklerimize dimi:)
dr.um bana yeşilçayı yasakladı. çok tüketildiğinde düşüklere ve ani kasılmalara neden oluomuş
Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.
ALINTI
herkese merhaba .bende mayıs annesi olucam inşallah aranıza kabul ederseniz sevinirim. dün geceden beri yazışmalarınızı okuyorum çok hoşuma gitti sohbetleriniz. bende hemen bugün üye oldum. :)
HOŞGELDİN CANIMa.s.
Ben hep tok karnımla içiyorumgünaydın herkese,
bugün ilk defa benimde bulantım var sabah sabah kahvaltımı yapamadım, yapamayacağımda sanki. içim rahat değil böylede. folik asidini aç karna içen varmı aranızda ?
Canım bende senin gibiyim belirti sıfır bende gitmek istiyorum büyük ihtimallade çarşamba gidecem bende daha hiç gitmedim doktora kendim evde yaptım test bekliyorumhiç bi belirtim yok bu yüzdende psikolojim bozulmak üzere gidip görmedim ee bişeyde hissetmiyorum sadece ara ara karnım ağrıyo o kadar dün doktorumun yanındaki hemşireyi aradım ters giden bişeyler olsa anlardık diimi die sordum tabiki anlarsın diyo ama en yakın zamanda gitmek istiyorum artık..
İnşallah ya devam ederde gelirimtabiki geleceksin tatlım
Arkadaşlar zorla yemek yemenize gerek yok ilk günlerde doktorlarda öyle diyor çünkü henüz bebeği etkilemiyormuş siz kendiniz için yiyin halsiz ve bulantı olmasın diyecanım zorlada olsa bişeyler ye ben hem bulanıyorum hem herşeyi yiyorum normalde olsa kimse bana bişey yediremez ama bebeğim için yememiz gerek değilmi onu düşün ve zorlada olsa ye bişeyler:1hug:
Aynı fikirdeyim bende söyledim topikte ama heralde görmedi msjı yada zamanı olmadı yapamadı bilmiyorum artık tamamlayıp kaydetse burda ara ara bizde yenileriz böyle zor oluyor çünkü birbirimize tekrar tekrar soruyoruzkızlar bizim neden güzel bi listemiz yokki herkes hep aynı şeyleri soruyo birbirine???***
listemiz olsa kaç kiloyla hamile kaldık kese ne zaman göründü falan..
İnşallah canım yanlış görmüştür bozulmaz Allah yardımcı olsun düzelsin inşallahkızlar selam . bu gun 7. haftama gırdım. dr dan gelıyorum ama hıc ıyı haberlerle gelmedım ne yazıkkı. fetusu gorduk ama kalp atısları yoktu. vagınadan bakmadı dr karnımdan baktı. kese şeklide bozulmustu. bır hafta ıcınde dusebılır ama allahtan umıt kesılmez dedı. kızlar ne olur dua edın bızım ıcın.cok moralım bozuldu.
Aramıza hoş geldin canım hayırlı olsun sağlıcakla kucağına al inşallahherkese merhaba .bende mayıs annesi olucam inşallah aranıza kabul ederseniz sevinirim. dün geceden beri yazışmalarınızı okuyorum çok hoşuma gitti sohbetleriniz. bende hemen bugün üye oldum. :)
evet bencede olsa iyi olurduarkadaşlar bizim listemiz yok mu? yvonna listeleri hangi aralıklarla yayınlıyor. ben hiç görmedim de ohaoldumsmile
Çayı hiç sevmem ben sabah larım yarım bardak ancak içerimDemleme cayi cok cimiyorum. her aksam olmamak kaydiyla 2-3 kucuk bardak..oda acik. Kahve gunde 2 fincan iciyorum malesef..3 te oldugu oluyor. Isyerinde aliskinim surekligun boyu icerdim.ama azalttim. belki tiksinirimde hic icmem>))
Yesil cayida gunde 2 buyuk bardak iciyorum.umarim onun zarari olmaz..suyuda cok tuketemiyorum nedense...midem kabul etmiyor. Sutle hic aram yok ama zorluyorum kendimi 1 bardak icebilmek icin. Ayran iciyorum gunde 1 bardak. Zorluyorum iste kendimi elimden geldigince,..
dr.um dün dedi ki. Ilk 3 ay yediğin hiçbir besinin bebeğine faydası yok kendi sağlığın için ye dedi. Ama zararlı şeylerin bebek üzerinde etkisi varmış
ama 3. Ay sonunda çok iyi yemelisin bebek senden beslenicek dedi. Benim çok bulantım old. Için süt ve süt ürünlerini tüketemiyorum bu nedenle çok üzülüodum. Dr.um içime su serpti
canım sen çok kafein tüketiosun dikkat et. benim dr. ilk 3 ay kafein tüketimini en aza indiricez yoksa riskli ilerlersin dedi. ben günde 1 ya da maksimum 2 bardak ufak açık çay içiyorum hepsi bu
iii bari bu üç ay bulantıdan sağlıklı beslenilmiyo
Bende aynı belirti sıfır çok sinir oluyorum yinemi aynı şeyi yaşıcam diyetulin sen de son durumlar ne canım?
doktorum resmen içime su serpti. bana zorlama kendini bebeğe sağlıklı bişiler yedirim die dedi. bulantın varsa, mideni bulandırmayan şeyler ye. aç bırakma bünyeni halsiz olma hastalanma dedi. ama öyle bebek için bişiler yemeye ilk 3 ayda çalışma dediolumunekankayizsmile
doktorum resmen içime su serpti. bana zorlama kendini bebeğe sağlıklı bişiler yedirim die dedi. bulantın varsa, mideni bulandırmayan şeyler ye. aç bırakma bünyeni halsiz olma hastalanma dedi. ama öyle bebek için bişiler yemeye ilk 3 ayda çalışma dediolumunekankayizsmile
doktorum resmen içime su serpti. Bana zorlama kendini bebeğe sağlıklı bişiler yedirim die dedi. Bulantın varsa, mideni bulandırmayan şeyler ye. Aç bırakma bünyeni halsiz olma hastalanma dedi. Ama öyle bebek için bişiler yemeye ilk 3 ayda çalışma dediolumunekankayizsmile
dogru soylemis doktorun, bende gecen gittigimde ultrasonda o a bebegi gosteriyorken bana birde baktim bana demesinmi bebek simdi yemek yiyor diye..ne tuhaf oldum bi bilseniz:)) yolk kesesi varya.o hareket halindeydi..ona bakarak yemek yiyor suan dedi:)) ve ekledi..3 cu aya kadar bebek o keseden karsilarmis yemek ihtiyacini. 3 aydan itibaren gorev plasentaya devredilirmis.
HADİ YAA.. NEKADAR ÇOK BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLER VAR BURADA PAYLAŞIP ÖĞRENİYORUZ NE GÜZELa.s.
Kızlar merhabalar hepinize sağlıklı günler diliyorum.
İşten geldim oturdum biraz geçmişi okudum...Sizinle konuşurken rahatlıyorum dinlenıyorum valla.
Bu arada müebbetsevdamdan haber var mı kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?