iyi akşamlar canım ve diğer arkadaşlar
bugün 100 lük şeker yüklemem vardı.
birincisi çok zor geçti 3 saat.
sonra sonuçlar için gittiğimde 200 210 şekerim çıktı ve gebelik şekerinin olduğu anlaşıldı.
idrar testide yaptırmıştım bol lokösit çıktı (hiç şikayetim yoktu halbuki)antibiyotik verdi.
demir eksikliği çıktı 1 tane içiyorsdum onu 2 ye çıkardı.
şeker takibi yapılacak şimdi ev için alet verdiler.günde aralıklarla 7 defa 3 gün takipte tutacağım şekerimi.not alacağım yarın başlıcam.
sonra gidicem ve duruma göre ya insülin takviyesi yapılacak yada diyetle devam edicem.
diyet listem yapıldı.çok zorlamıcak beni sadece tatlı ve unlu şeler yok yine azar azar yenilebilecek şeyler.aç kalmıcaz yani.
işte böyle kızlar
biraz üzüldüm ama şimdi daha iyiym.
hayırlısıyla az kaldı.sağ sağlim kucağımıza alalım inşallah.
sağol nevracım dikkat edlim o zaman tarçın olayına
sonra sonuçlar için gittiğimde 200 210 şekerim çıktı ve gebelik şekerinin olduğu anlaşıldı.
idrar testide yaptırmıştım bol lokösit çıktı (hiç şikayetim yoktu halbuki)antibiyotik verdi.
şeker takibi yapılacak şimdi ev için alet verdiler.günde aralıklarla 7 defa 3 gün takipte tutacağım şekerimi.not alacağım yarın başlıcam.
sonra gidicem ve duruma göre ya insülin takviyesi yapılacak yada diyetle devam edicem.
diyet listem yapıldı.çok zorlamıcak beni sadece tatlı ve unlu şeler yok yine azar azar yenilebilecek şeyler.aç kalmıcaz yani.
işte böyle kızlar
işte böyle kızlar
hayırlısıyla az kaldı.sağ sağlim kucağımıza alalım inşallah.[/QUOTE
sedacım moralinin yerine gelmesine çok sevindim moral çok önemli şeker olayında canım bak biraz dikkat edip şekrini ölçtükçe için daha çok rahatlıyacak ben dünden beri ölçüyorum çok şükür değerlerim normal çıkıyor seninde öyle çıkacak allahın izniyle az kaldı canım yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bir şekermi bizi yıldıracak biz nelerle savaştık nelere katlandık bu günlere gelene kadar biz bu bebişler için az savaş vermedik ve allahın izniyle sağlıkla alıcaz yavrularımızı kucağımıza
Tarçınla bi alakası varmı bilmiyorumda dün salep içtim bir tutam üzerine tarçın döktüm sonrasında birşey olmadı ama gece ilk rahim kasılmalarımla uyandım resmen,karnım falan ağrımadı belki alıştırmadır diye düşündüm ama bu taçın olayındanmı oldu acaba
işte böyle kızlar
Tarçınla bi alakası varmı bilmiyorumda dün salep içtim bir tutam üzerine tarçın döktüm sonrasında birşey olmadı ama gece ilk rahim kasılmalarımla uyandım resmen,karnım falan ağrımadı belki alıştırmadır diye düşündüm ama bu taçın olayındanmı oldu acaba
Canim benim, oyle az bir tarcin alimindan hemen rahim kasilmalari olmaz. Ona baglamak yanli solur yanii, hani hergun surekli tarcin tuketsen, tamam belki olabilir deriz fakat ilk seferde sanmiyorum.
Rahim kasilmalari bu siralar cok normal, alistirma devresi malum, bizi korkutuyor arada bu kasilmalar ama cokta korkutmamaliyiz kendimizi.
hoşgeldin canım bende de şeker çıktı ve diyete başaldım dün itibarile bende evde ölçüm yapıyorum evde ölçüm yapan alaetler az mı ölçüyor diyorsun tüm kalan süreçte diyetmi yaptın canım bebeğin nasıl doğdu irmi ya da şekerle ilgili bir sorun yaşadımı ay ne çok soru sordum kusura bakma acemi olunca insan sizin gibi rütbeli annelerden birşeyler öğrenmek istiyor bu arada allah yavruna sğlıklı mutlu uzun ömürler versinmeraba canım
üzme kendini bende de vardı şeker ben diyet yaptım
sen yapmayacak mısın?
bir de o evde ölçüm yapan aletlerden ben de almıştım ama hiç doğru sonuç vermedi,hastanede yaptırıp test ettim ben ve baya farklı cıkıyordu
olabilir canım tarçına dikkat edlim bari bu kalan sürede ne de olsa sonlara yaklaşıyoruz allah korusun kuzularımızı
hoşgeldin canım bende de şeker çıktı ve diyete başaldım dün itibarile bende evde ölçüm yapıyorum evde ölçüm yapan alaetler az mı ölçüyor diyorsun tüm kalan süreçte diyetmi yaptın canım bebeğin nasıl doğdu irmi ya da şekerle ilgili bir sorun yaşadımı ay ne çok soru sordum kusura bakma acemi olunca insan sizin gibi rütbeli annelerden birşeyler öğrenmek istiyor bu arada allah yavruna sğlıklı mutlu uzun ömürler versin
çok sağol canım cevabın için benimkinin markası countour TS aslında parmağımı delince kan hemen akıyor ben daha çok aksındiye sıktırıyorum yani sıktırmak değeri etkiliyormu bilmiyordum bunu birde değerlerimii yazsam acaba bir fikir verebilirmisin dün öğlen aç :97,öğlen ymekten sonra:102 ,akşam yemekten sonra:81 bugün sabah kahvaltı sonrası:122 öğlen ymek sonrası:122 akşam yemek sonrası:102 ben bugün yemeklerden 1 saat sonra tokluk şekerşerimi öşçtüm yarın 7 defalık ölçüm var onu uyguluyacağım canım sen nasıl ölçüyorunestagfurullah seve seve cevaplarim :)
ben şeker çıktktan sonra doğurana kadar diyet yaptım,bebeğim 3 kg dogdu,ben de tolam 6kg aldim :)
senin ölçüm aletinin markası ne bilm,yorum ama benimki olandan fazla olcuyordu,sanırım delme aleti cok onemli eger parmagi sıkarak kan cıkarırsan seker degeri farklı cıkabiliyor
bebegim dogunca kan sekeri olculdu,ck sukur bir sıkıntı cıkmadı
çok sağol canım cevabın için benimkinin markası countour TS aslında parmağımı delince kan hemen akıyor ben daha çok aksındiye sıktırıyorum yani sıktırmak değeri etkiliyormu bilmiyordum bunu birde değerlerimii yazsam acaba bir fikir verebilirmisin dün öğlen aç :97,öğlen ymekten sonra:102 ,akşam yemekten sonra:81 bugün sabah kahvaltı sonrası:122 öğlen ymek sonrası:122 akşam yemek sonrası:102 ben bugün yemeklerden 1 saat sonra tokluk şekerşerimi öşçtüm yarın 7 defalık ölçüm var onu uyguluyacağım canım sen nasıl ölçüyorun
tuğbacım ben biyologum canım..deney yapıyorum bol bol...
Bu arada bir ara girdim yazdım ama hiç cevap alamadım,tekrar sorayım.
Bel yada sırt ağrısı yaşıyan var mı ?
Benim sol tarafım kaburgalardan taraf ve arkaya dogru giden kısımlar oturdugum zaman (Arada sırada) 10 dk'ya agrımaya başlıyor...
Ayaga kalkıp yürümeden geçmiyor,rahatsız ediyor baya..
Sizdede başladımı böyle agrılar??
Ve sogukda üşüdüğünüzde göbişiniz taş gibi oluyor muu??
ben 3 ogun yemeklerden 1 saat sonra olcuyordum ve 140 ın altında olması gerekiyordu
senin degerler gayet guzel bence
blu benim bebiş de tepki vermiyoki benim oğlum inanılmaz hareketli..sürekli yuvarlanıyoo tekemeler atıooo..ama ben konuşunca yada babası konuşunca hiç bişi yok bilemiyorum..
kızlar yaa biberonlarınızı kaça aldınız??
canım 22 tl dr browns aldım 240 ml ama aventte iyi sen bilirsin...
Hepsiburada.com : Philips Avent Yenidoğan Başlangıç Seti (SCD271/60 ) | Anne / Bebek / Çocuk
bunu bi incelermisiniz lütfen
hayır canım tek değilsin ben varım aral var.günaydın kızlar...dün şeker yükleme testim vardı ve gebelik şekeri çıktı..yarın 100 lük tekrar yükleme yapılacak ve duruma göre ilaç tedavisine başlanabilirmiş,acil diyete başladım bile...resmen aç geziyorum,hamurişi,tatlı,ekmek yasak,yasak...otlayacağım artık..galiba bizim topicte şekeri çıkan tek hamiş benim.
girergirmez internetim kesildi ...birsürü alıntı yapmıştım hepsi gitmiş ...
aklımda kalmadı çoğu ...
lalehan geçmiş olsun ..viks zararlımı bilmiyorum .. ama deriye sürülen ilaçlarda nihayetinde kana karışıyor ..
fdilek dert etme canım yaa.. benimkide kanepe uyuyor devamlı .. bana çarpmaktan korkuyormuş ... ayrıca yatağa yatınca uykusu kaçıyormuş ... çookk kavga ettik ama çözülmedi ..
gece yarısı uyanınca yanıma çağırıyorum ... bazen geliyor bazende gelmiyor bile ..bende bir gün onun yastığını yataktan çıkardım ..tek kişilik yatakyaptım kendime .. çok bozuldu ..yanımda yatmaya başladı .. sonra gene eskiye döndü .. bence çözümü yok
sedasem 100 lük şeker bugünmüydü senin cnm
evet canım malesef gebelik şekeri çıktı...
zonox ardaya bak sennn .. nasılda canını yakıyor annesinin maşallah
geçmiş olsun canımarkadaşlar tek tek alıntı yapmıştım ama cevaplamam uzun sürecek die vazgeçtim kusuruma bakmayındoktorum aradı az önce idrar kültürümde üreme gözükmemiş şükür ama tahminimce kum döküyor olabilirsin en ufak ağrıda gl yine dedi bol bol su tüket dedi ohh şükür yarabbim size hemen haber ederim dedim
sağol bitanemgeçmiş olsun! çok dert edipte bebeğide üzmek gereksiz,çok fazla karbonhidrat almazsın,insüline filanda gerek kalmaz inşallah bebeklerimiz sağlıklı olsunda hiç birşey önemli diil zaten
tama canım yazarım çok sağolIyi aksamlar canim, hosgeldin,
Umarim hakkinda hayirlisi olur, seker olayini diyetle buyuk ihtimal kontrol altina alabilirsin, olmadi insulin tabii. Rabbim daha beter hastaliklarla karsilastirmasin bizi.
Yarin seker olcumune basliyormussun, bakalim olcumler nasil seyredicek, bizide haberdar edersin insallah.
Iyi bak cnm kendine, sakin kafana takma, yoluna giricektir insallah.
haklısın canım ne zorluklarla geldik bugünlere....iyi akşamlar canım ve diğer arkadaşlar
işte böyle kızlar
hayırlısıyla az kaldı.sağ sağlim kucağımıza alalım inşallah.[/QUOTE
sedacım moralinin yerine gelmesine çok sevindim moral çok önemli şeker olayında canım bak biraz dikkat edip şekrini ölçtükçe için daha çok rahatlıyacak ben dünden beri ölçüyorum çok şükür değerlerim normal çıkıyor seninde öyle çıkacak allahın izniyle az kaldı canım yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bir şekermi bizi yıldıracak biz nelerle savaştık nelere katlandık bu günlere gelene kadar biz bu bebişler için az savaş vermedik ve allahın izniyle sağlıkla alıcaz yavrularımızı kucağımıza
meraba canım
üzme kendini bende de vardı şeker ben diyet yaptım
sen yapmayacak mısın?
yapıcam canım
bir de o evde ölçüm yapan aletlerden ben de almıştım ama hiç doğru sonuç vermedi,hastanede yaptırıp test ettim ben ve baya farklı cıkıyordu
canım bugün bana şöyle anlattılar önce batırıyosunya kan akıyo onu sil sonra tekrar sık onu ölç....çok sağol canım cevabın için benimkinin markası countour TS aslında parmağımı delince kan hemen akıyor ben daha çok aksındiye sıktırıyorum yani sıktırmak değeri etkiliyormu bilmiyordum bunu birde değerlerimii yazsam acaba bir fikir verebilirmisin dün öğlen aç :97,öğlen ymekten sonra:102 ,akşam yemekten sonra:81 bugün sabah kahvaltı sonrası:122 öğlen ymek sonrası:122 akşam yemek sonrası:102 ben bugün yemeklerden 1 saat sonra tokluk şekerşerimi öşçtüm yarın 7 defalık ölçüm var onu uyguluyacağım canım sen nasıl ölçüyorun
herkeze ayrı ayrı teşekkür ederim.inşallah bununda üstesinden gelicez...
semayse[/B .!.:m;17422276]günaydıınnnnn
en küsünce direk gider yatarım
en iyisi bu
eğer uyumazsam kavga ederim uzarrr gider mevzuu
ayyy youk benim hiç kahrımı çekmedi
hamileliğim ilk 3 ay malum bulantı
ben eve geldim 8 de yattım kociş 9 da işten geldi aynı hayatına devam etti
naz yapamadım
ama 3 ay yemek pişmedi evde idare ettii
eşime bizimkiler soruyolar
karın hamile depresyona girdimi sana tavır trip yaptımı
benimki ne cvp versin
ben onun hamileliğinden hiçbişey anlamadım
ben daha çok ona tavır yapıyorum demesin mi
ben mecbur kalırsam ilerki aylarda belki ondan bişeyler yapmasını isterim
gerçi oda ben istemeden yardım eder...
1.hamilelikte acemilik oldu
birde bulantılar bana kötü süpriz oldu
bütün hain planalrımı 2.çocuğa saklıyorummm
uyumadım kızlar :)
burası kalabalıklastı uykum kactı
bende ızmıre kar yagsın ıstıyorummmmmmmmmmmmm
benım bugun 27+4 bebısımın cıcılerının cogu hazır cok sukur mobılya sıparsımızıde verdık araba ve ana kucagı ev tıpı ana kucagımızı felanda aldık mobılyalarımız gelsın hepsını yerlestırıken cekıp burda yayınlayacagım...
coz ozendım sıze
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?