2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar ne zmandır yazamıyorum bulantıdan ölüyorum 24 saat midem bulanıo benım gibi olan var mı ilaç kullanmak istemiyorum ama gece bıle uykudan kalkıyorum yarın doktorda randevum var kalp atışlarını duyucaz inşallah bana dua edin.

hayırlısıyla iyi haberlerle gel. dualarımız seninle ve tüm anne olucaklarla.inşallah sağsalim bebeklerimizi kucaklarımıza alıcaz.:CüvCüv:

insallah duyarsin kalp atislarini canim yarin buraya güzel haberle gelirsin,kac haftalik hamilesin ?

hosgeldin canim esin bikmamisdir saat gec oldu icin öyle demistir :) hamilelin nasil geciyor ve tam kac haftalik

insanın komşularının olması ne güzel. geçen gün annemler pazara gidiyodu bende meyve alırım diye onlarla gittim. gittimde gitmez olaydım ağaçlarda hep ayva gördüm nasıl canım çekti. koşular hemen ağaçların sahiplerinden helallik alıp koca bi ayva kopardılar benim için. pek bi keyifli oluyo bu hamilelik yauwwwwzemuszemus:dance:

Melekcim ayva çok iyidir benim kayınvalidem çok yemiş sana ayva gibi oğlan verdim diyo eşim bembeyaz pürüzsüz bi cildi var.hehehe :)) dinimizde bile var bak alıntı yaptım netten
Allah o peygambere'Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar' diye vahiy etmiştir .
Rabiacım tatlıdan bıksam bende keşke çook severriiimm ama sütlü tatlılarııı

Tülincim ii gecelerr..
NAzo az kaldı geçcek bulantılarınızz yarın hayırlı haberlerle gel inş..
Seyduna daha 7-8 ay var bıktırmayalım şimdiden heheheh:))

Kızlarr bunlarıda okuyunn seyduna bak kavunuda yazıyoo :))

Annenin hamileyken yediklerinin çoçuk üzerindeki tesirleri

Annenin hamilelik dönemindeki beslenme durumunun hatta çocuğun ahlak, zihin ve zekası üzerinde bile çok tesiri vardır. Zira çocuğun sinirleri ve beyni annenin yiyeceğinden meydana gelmektedir Her yemeğin kendine has bir eseri vardır. İslam da anne yiyeceğinin çocuğunun gelişmesinde etkili olduğu konusuna değinmiştir. Örneğin:

Peygamber efendimiz buyuruyor ki: "Hamile kadınlar, çocukların iyi ahlaklı ve sabırlı olması için hamileliğin son aylarında hurma yesinler."[38]

Başka bir yerde de buyuruyor ki: "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin."[39]

İmam Rıza (a.s) şöyle buyuruyor: "Ayva yemek akıl ve zekayı fazlalaştırır."[40]

Resulullah'tan (s.a.a) şöyle nakledilir: "Kavun yiyen hamile kadının çocuğu iyi ahlaklı ve güzel olur."[
* AYVA Ve Faydası
-Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır. -Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalı. -Her yaşta sinir sistemini güçlendirir -Mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan koruyarak hazımsızlık gibi sorunları önler. -Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir. -Grip ve nezle de iyileşmeyi hızlandırır. -Ayva ya da ayva suyu...

baharnazcim, ikili testte hem kan aliyorlar, hemde ultrason yapiyorlar bebeginense kalinligini olcuyorlar, bana verilen brosurde ense kalinliginin 3,5 mm yi gecerse down sendromu olma olasiligi varmis, bu sonuc cikarsa zaten diger bir sonraki testlere yonlendiriyorlarmis. Rabbim hakkimizda herseyin hayirlisini nasip etsinde bu sivalarida guzelce verebilelim canim. Sende konusursun xzaten bunlari doktorunla persembe gunu.

Nazo canim, yarin duyarsiniz insallah miniginizin kalp atislarini, guzel haberlerle gel insallah.

bilgi icin tskler canim ayvayi cok seviyorum zaten

bilgiler için saol canım yaaa. öyle bi çektiki canım şimdi. olsada yesek ayva ayva ayva :)

selam tülin34 bende de hala bulantı yok bazen masustan midem bulanıomuş gibi oluyo okdar onuda ben psikolojik yapıyorummmm...bende huzursuzlandımm ama annem 4 hamileleliğinde de hiç bulantı ve tiksinme yaşamamış..ne bilim normalmiki:

off yaa çok fena oldu bu. şimdi bu saatte eşim nerden bulucak ayvayı bana lmaz:

araştırma yapmak lazım..sen kaçıncı haftandasın mide bulantın varmı?

7+6 miğde bulantım var ama hafif bu aralar. kokulara karşı hassasiyetim oluştu. ama hiç çıkarmadım Allaha şükür. miğdem bulandığında hemen bişeyler yiyorum çubuk kreker falan iyi geliyo. bide biyerde okumuştum yatağınızın başucuna koyun sabah kalkmadan bir iki tane kreker yiyin sabah bulantısı pek olmazmış ben çok araştırıyorum valla her yöntei deniyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…