canım değerlerin çok iyi bendede gebelik şekeri çıktı.
sağol canım şimdilik iyi gidiyo galiba bakalım 2 gün daha.
canım ben 50 lik ve 100 lük yüklemeler yüksek çıkınca endokrin uzmanına gittim.10 günlük diyet verdi bu sırada ölçüm yapma dedi 11. 12. 13. günler 6 kere ölçüm yapıp kaydet gel dedi.her doktor farklı yol izliyor.gerçi ben merak edip iki gecedir ölçüyorum 100 ve 90 çıktı akşam tokluk şekerim
evet hepsi farklı yol izliyor ne tuhaf bende diyabet uzmanına göründüm osöyledi banada 3 gün ölç diyettte yap sonra bi göreyim dedi.
canım bende demir ilacını içecek zaman bulamıyorum en iyisi gece yatarken içicem.benim kan degerimde epey düşük doktoruma günde 2 ye çıkaralım dedim demir hapı 2 kere içilmez elevitte kullanıyorsun dedi.canım bu arada diyetin kaç kalorilik benimki 2200 kalarilik 4 bardak süt var nerdeyse.birde doktorunun kesinlikle yeme dedigi meyve varmı?portakal bana çok şekerli geliyor ama yeme diye bişey söylemedi
bende elevit kullanıyorum ama 2 tane iç dedi bana .
diyet listem 1800 kalori
yeme dediği bişey derken tatlı şeker unlu şeyler falan yemicem tabiki.
ama meyvede kısıtlamadı her ara öğünde 1 porsiyon meyve var
portakalda var elmada hatta yarım muz olabiliyor.
başka eşimde bugün ayva almış bide onu da yicem.
başka fazla meyve yokki zaten
ama zorlanıyorum gerçekten
bende süt 1 bardak sabah var sadece ligt oda
bide yoğurt var öğlen
yazsakmı listelerimizi acaba?
bana gelen bir maili paylaşamak istedim...
tıp okuyan bir arkadaşımdan aldığım bu çok faydalı bilgiyi değerli yazarlarla paşlaşmak istedim. durum şu ki;
ayak tabanlarimizin yagi emen özel bir yapisi vardir. bu nedenle eger tabaniniza örnegin sarmisak sürerseniz yaklasik 20 dakika sonra tadini agzinizda alirsiniz. bunu bulan bilim adamlari nedenini bilmiyor henüz ama bu etki bize bir tedavi olarak geri dönüyor.
Özellikle çocuklarda (ve tabi büyüklerde) gece uyutmayan siddetli öksürük durumunda ayak tabanınıza güzelce vicks merhem sürün ve kalin bir çorap giyin. bes dakikaka içinde öksürügün kendiliginden geçtigini göreceksiniz. her zaman %100 çalisir ve çocuklara agir öksürük ilaçlari vermekten daha etkilidir*
bunu neden yazdım...annem bebklerin gazı olunca ayakalırnı sıcak tutar ve bir kaç değişik yağ ile masaj yapardı...hiç bir şey kalmazdı bebişlerde....gerçi her bebek parmakl izi gibi başka belki işe yarar..sizinde bildiğiniz çözümler varsa paylaşın aklımzıda olsun..ben hep not alıyorum...gebelik boyunca hep hamilelikle ilgilenince bebk doğunca sudan çıkmış balık olmama için bilgili olmakta fayda var...
canım değerlerin çok iyi bendede gebelik şekeri çıktı.
canım ben 50 lik ve 100 lük yüklemeler yüksek çıkınca endokrin uzmanına gittim.10 günlük diyet verdi bu sırada ölçüm yapma dedi 11. 12. 13. günler 6 kere ölçüm yapıp kaydet gel dedi.her doktor farklı yol izliyor.gerçi ben merak edip iki gecedir ölçüyorum 100 ve 90 çıktı akşam tokluk şekerim
evet hepsi farklı yol izliyor ne tuhaf bende diyabet uzmanına göründüm osöyledi banada 3 gün ölç diyettte yap sonra bi göreyim dedi.
canım bende demir ilacını içecek zaman bulamıyorum en iyisi gece yatarken içicem.benim kan degerimde epey düşük doktoruma günde 2 ye çıkaralım dedim demir hapı 2 kere içilmez elevitte kullanıyorsun dedi.canım bu arada diyetin kaç kalorilik benimki 2200 kalarilik 4 bardak süt var nerdeyse.birde doktorunun kesinlikle yeme dedigi meyve varmı?portakal bana çok şekerli geliyor ama yeme diye bişey söylemedi
diyet listem 1800 kalori
bide yoğurt var öğlen
yaz canım.....yarın bende şeker yüklemesine gidicem bakalım nasip ne çıkıcak....ailed eşeker hastasıda çok...ama annemde şeker hastası senin gibi besleniyor....
yazalım canım fikrimiz olur en azından.benim diyetin kalaorisi epey yüksekmiş seninkine görecanım değerlerin çok iyi bendede gebelik şekeri çıktı.
diyet listem 1800 kalori
bide yoğurt var öğlen
sağol canım umarım hepimiz sagsaglim kavuşuruz bebişlerimizeF dilek çok geçmiş olsun canım geçmişi yeni okudum yeni gördüm yazını...
Zonoks sevindim bebeğinin iyi olmasına canım...
Ece1982 canım sendede gebelik şekeri çıkmış geçmişler olsun canım.. Dikkat et kendine...
kızlar atladıklarım olabiliyo bazen bebişlerini görenlere maşallah diyim isimleri unutabiliyorum...
teşekkürler serapcım daha önce hiç duymamıştım öksürük için ama bunu mutlaksa deniycem.çok ii olur bilgilerimizi paylaşmak ama ben bu konuda çok bilgisizim.gaz çıkarma konusunda bile hiç bir fikrim yok:26:
1800 kalorilik diyet
08:00
1 bardak ligt süt
2 kibrit kutusu ligt peynir
3 ince dilim kepekli ekmek
domates salatalık marul vs...
10:30
1 porsiyon meyve
12:30
1 kepçe çorba
4 y.kaşığı sebze yemeği
4 y kaşığı kurubaklagil
yağsız salata
3 dilim kepekli ince ekmek
15.30
1 porsiyon meyve
1 kibrit kutusu kadar ligt peynir
1 ince dilim kepekli ekmek
19.00
3 köfte yada tavuk yada balık
4 y.kaşığı sebze yemeği
yağsız salata
1 su bardağı ligt yoğurt
3 dilim ince kepekli ekmek
22:30
2 porsiyon meyve
ama inanın yetmiyor kızlar çok gibi gözüküyor ama herşey gıdım gıdım doymuyorum allah sabır versin......hepimize
1 porsiyon meyve diyince
1 elma
1portakal
yarım muz
1 ayva
3 adet kayısı gibi...
haklısın canım ya....birde bunları yapmak var..hemde hergün hem sebze hem baklagil hem balık yada tavuk....çok zor....
sen dolaba bol bol baklagil haşla ufak ufak koy..bazen salata gibi yaprsın bezende soğanlarsın yersin hemen...balıkta severmisn bilmem tavuk balığı al kılçık koy dolaba koy çıakrtıp yersin ...hazırlarsın tavugunu köfteni porsiyon porsiyon dolaba yapcak birşey yok arkadaşım...hem kendin hemde bebişn için...allah kolaylık versin....eger komşualrın varsa samimi olanlar onalra söle ne pişiyorlarsa sana hergün bir kaç kaşık getirsin çeşit olur hemde yükün azalır......
amin inş..
benim eksiklerim daha çok var
izine ayrıldığımda alıcam
birde bu hafta sonu ablamlar gelicek ablamların aldıkalrı hediyeleride geliyor
ablam aldıklarımı ve gelenleride bir görelim ona göre eksik olanalrı alırız dedi
bakalım hayırlısı
büyük eksikleri kayınvalidem alıcak oda benim izine ayrılmamı bekliyor
günaydııınnnnn
amin amin inş..
büyük eksiklerimiz alacak bir kayınvalide istiyorum ben de
unnadoya baktınızmı kızlar.sebamed alıcakmısınız
büyük eksiklerimiz alacak bir kayınvalide istiyorum ben de
vallaha ben haklarını ödeyem..odasını onlar alacaklar....düğünde altın yaptılar o kadar birini bile takmıyorum...doğum içind ehediye düşünmüşler bana sonra dediki kayın validem aslam takmıcan biliyorum yazık olmasın odanı ben alayım dedi bende hayır demedim...
ama almasalarda canları sağolsun derdim...aramıza kötü şeyler girmesinde hiç bir şey almasalarda olur..önemli olan niyet gönül zengilliğ...yoksa zaten ne ile alacakalr...borçlanmalarını sıkıntı çekmelerini istemem...ama yinede insan alsın istiyor değilmi...ufakta olsa bir yardımı dokunsun istiyor ne yalan....
iyiyim canım şuan açım ve resmen ağladım yani.10 30 da meyve yicem
valla ilk gün herhalde çok zorlanıyorum diyette
sen nasılsın?
çınar ve görkem mi beğeniyorum canım
sebamed iyi güzel ama şampuanı göz yakıyormuş((
sanırım bu konuda en iyisi mustela...
kokusu falan yoka yakın ki bu da zaten iyi bişey... diğerleri hep parfümlü bu hem çok iyi bişey değil hem de bebişimin kokusunu bastırır...
o kadarmı açsın canım ya nasıl diet bu? 2000 kalori olması gerekiyor enaz..allah allah...
Kızlar akşamleyin 1,5 saat önce kızım beni korkuttu. Oturmuş televizyona bakarken bir anda kasığıma ciddi bir sancı girdi kaldım öyle... annemde yanımdaydı. Böyle tuhaf bir sancı. Sonra telaş etmiyim dedim biraz kalkiyim yürüyim eşimi çağırdım yanıma olmaz geçmedi... Sonra yattım hemen soluma döndüm karnımda kasıldı bi sancı daha geldi doktorumu aradık 30 dk say sancılarını gel sonra dedi. 30 dk hiç sancı olmadı. tuvalete gittim sonra geçti sancılar hiçbirşey yokmuş gibi. Tekrar aradıım doktorumu idrar yolları enfeksiyonuna benziyor hala sancın varsa gel yoksa telaşlanma dedi sabah gelirsin dedi işte sabah gidicem şimdi bişeyim yok ama kızlar doğum sancıları baya bir acıklı olcak heraldetırstım ya (
haklısın canım ya....birde bunları yapmak var..hemde hergün hem sebze hem baklagil hem balık yada tavuk....çok zor....
sen dolaba bol bol baklagil haşla ufak ufak koy..bazen salata gibi yaprsın bezende soğanlarsın yersin hemen...balıkta severmisn bilmem tavuk balığı al kılçık koy dolaba koy çıakrtıp yersin ...hazırlarsın tavugunu köfteni porsiyon porsiyon dolaba yapcak birşey yok arkadaşım...hem kendin hemde bebişn için...allah kolaylık versin....eger komşualrın varsa samimi olanlar onalra söle ne pişiyorlarsa sana hergün bir kaç kaşık getirsin çeşit olur hemde yükün azalır......
evet canım açım
listemi yazdım baksana gıdım gıdım
ama düzenli tabi belki alışırım bilemiyorum ki
ama hamileyken çok zormuş gerçekten
doya doya bişey yemeden insan doymuyor sanki yasak daha cazip hale geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?