canım sıkma canını...Allah'ım başka dert keder vermesin..bunu diyetle halledersin inş...
inşş halledicem azmin sonu zafermişşş
kzızımda çok iyiii maşallah....en son ters duruyordu şimdi başı aşağıya inmiş ...belkide anasının sözünü dinledi..hep konuştum sevdim okşadım ondan mı döndü bilmem....
Hemde alası var
kalabalık ama malumolunca rahat oluyo
sadece kendime komik geliyorummm birazda utanıyorumm
o ortamda ortada dolaşan birkadın
11 senedir burdayım ya esnafla ölümüne kankayıııkkk:86::86:
hadi görüşürüz tatlım.dikkatli ol...ben çıkıyorum 1 saatte kadar gelirim herhalde hoşçakalıınn:79::79:
evet canım...liste falan verdiler mi?canım sıkma canını...Allah'ım başka dert keder vermesin..bunu diyetle halledersin inş...
inşş halledicem azmin sonu zafermişşş
BEBEklerin bu haftalardamı baş aşşağı durması gerekıomuş ki...daha onlar bence cok yer degıstırır durur gıbıme gelıo doktormu soledı aşşağı doru durması gerektıgını merak ettım
merhaba müstakbel anneler
nasılsınız bakalım bu soğuk kış gününde.ayy doktordan geldim dondum valla dışarda.deminden beri geçmişi okuyorum cici sayfaları donanmış gene.
bayıldım harika.benim de 2. doktoruma kontrolum vardı şeker yüklemesini yeniden yaptırdıum.geçen hafta yanlış yapmışlardı
kızlar ya kafama bişey takıldı sizinle paylaşmazsam çatlarım.malum ben doktoruma tam karar veremedim 2 ayrı doktora gidiyorum amaaaa
2 doktorun da ultrasonu farklı birinde 10 gün önde gidiyoruz diğerinde sat ile aynıyız bu nasıl olur ya?
geçen hafta gittiğim doktorumda bebişim 810 gr.dı bugünkü doktorda 813 gr çıktı
yani bir haftada hiç kilo almamış mı bebeğim?ayrıca bugün gittiğim dr.un ultrasonu o kadar eski ki hiçbişey anlaşılmıyor.ben şimdi hangine inanayım,kafam karıştı.
şeker sonuçlarım birazdan çıkacak inş. sorun yoktur.
kilo konusunda artıkın hiiiç takmıyorum 9,5 kilo almışım yesem de alıyoruuum yemesem de.önemli olan bebşlerimizn sağlığı değil mi ya.
yerdeğiştisin yavrum sorun yok ama yine normal doğum pozisyonunu alsın...söz dinlesin azcık teyzesi akllı olsun ....kordonu ile oynamasın...büyüsün gelişşisn..annesine güzel güzel tekmeler atsın yavrummm
afiyet olsunnnn
hehe
bende ender tastlanan bir hamilelik yaşadım
ilk 3 ay kilo aldım
bulantıalrım bitti göbiş çıktı
kız olunca böyle olur dediler
ececimm
burda bir arkadaş kimdi yaww duncan mıydı aralmıydı :26::26:
şeker testi için hastaneye gitmişti beklerken uyumuş uyandıktan sonra kan vermiş
şekeri yüksek çıkmıştı
dr.uyku şekeri yükseltiyo demiş
seninki bunla ilgili olabilir diye düşündüm
9 saat normalde fazla uyku için ama hamişken normalmidir bilemedim :26::26:
yarın sabah biraz daha erken kalkmaya çalışıp öyle ölç
inş.düşük çıkarrrr
hemen moral bozmak yok ok.
olabilir canım yarın erken kalkayım bakalım uykuyuda çok seviyorum offffffff
sınır 120 yazmış tokken hemşire bakalım inşallah düzelirBence 131 yüksek değil o kadar canım merak etme sakın tamam mı:))
Bu arada valla ben uyumadım şeker yüklemesi yaptırırken:)) Semaysem o ben değilim
:))
bendeeeeeeeeee hep uyumak istiyorumkızlar slm..nasılsınız?geçmişi okumadım henüz ama herkes iyidir inş...bugün izindeyim.evdeyim...dinlenmeye olan ihtiyacım arttı gibi hissediyorum kızlar?sizde de var mı böyle bir ihtiyaç sonradan ortaya çıkan?uyumak istiyorum....
kırk uçurmak nasıl bişey ki?nabayım tatlım arkadaşlar arayabilir kırk ucurmaya gelmek için dün akşam gelceklerdi biz annemlerdeydik gelemediler belki bu akşam gelirler
adam patavatsızmış hem erkeklerin bu konuda yorum yapması hiç hoş degilEHE HEHE
TAMAM canım kolay gele bir hızda bitirirsin inş..
lower
11 senelik müşterimm
yıllardır 55-60 kg arasında gördü beni
adamın karşısına 80kg ile çıkınca birde karnımı görünce adam ikiz zannettii
normal ama erkekler çok anlamıyo
kadınalrda 8-9 aylık sanıyo benii
bende var tuhaflıkkkk
yok yaw
baya bir hormonlu sergenim iştealıştım behhhh
canım çok yüksek degil senin 100 lükte bişey çıkmaz büyük ihtimalselam kızlarrrr ben geldim hem çok mutluyum hemde moralim çok bozukk
bugün şeker yüklemem vardı biliyosunuz 50lilik yaptılar ve sınır 141ken benim şekerim 151 çıktı salı günü tekrar gidicem bu sefer 100lük yapılacakmış
bunun haricinde kızım kocaman olmuş15gün önde gidiyomuş kilosuda 1.260gr olmuş
ee sizlerde neler var neler yok bakalım
arallllllllllllll sana acil sorularım varben evda kendim ölçüyorum şeker aleti aldım eczaneden gün içindeki açlık tokluk şekerlerimi ölçüyorum günde 7 defa bunu bu hafta 3 gün uyguluyacağım sora dr bu değerlere bakıp yorumluyacak bakalım hayırlısı
canım şekerin normal kanın biraz düşük ama benimki daha düşük 9.8 felan ama doktorum genede 2 ye çıkarmadı elevitte kullanıyorsun olmaz dedi sende sor bakalım doktorunamerhbalar yeni geldim....şeker değerim aclık 98 tokluk 135 çıktı...doktora ugramadım telefonla öğrendim zaten...gitmeme gerek yok herhalde o kadar yol gidemicem şimdi... ama kan değerim düşük sanırm 10.2
sizin akn değerleriniz ne...kan hapını ikiye çıkarayım bari ben....
ne güzel yazmışsın eline saglık ama internette ani bebek ölümlerinden felan bahsediyo ödüm koptu yaşekeri çıkan arkadaşlarım ne olur üzmeyin o tatlı canınzı aklınıza birşey gelmesin....ne size nede bebğe bir zararı yok...içiniz rahat olsun diye demiyorum gerçek bu...arakadaşalrda deyinmiş sadece bebiş toplu oluyor ama doğumdan sonra o pof olan şişilk iniyor bir süre sonra...ulturasyonda dokoru yanıltıyor işte fazla gözüküyor bebişlerimiz... tek kötü yanı işte düzenli yemek yemek...eger bu durumada iyi yönden bakarsak aslında doğru beslenmeyi öğreniyoruz...tabi insannın canı böle disipline gelince inadına birşeyler çekiyor ve istiyor.... ama az kaldı yatcaz kalkcaz ,yatcaz kalkcaz........... sonra doğcaklar nasipse sonra hep uyanık kalcaz.......bi kamışınız eski kilomuzda çıtır bir annneyiz....
merhaba müstakbel anneler
nasılsınız bakalım bu soğuk kış gününde.ayy doktordan geldim dondum valla dışarda.deminden beri geçmişi okuyorum cici sayfaları donanmış gene.
bayıldım harika.benim de 2. doktoruma kontrolum vardı şeker yüklemesini yeniden yaptırdıum.geçen hafta yanlış yapmışlardı
kızlar ya kafama bişey takıldı sizinle paylaşmazsam çatlarım.malum ben doktoruma tam karar veremedim 2 ayrı doktora gidiyorum amaaaa
2 doktorun da ultrasonu farklı birinde 10 gün önde gidiyoruz diğerinde sat ile aynıyız bu nasıl olur ya?
geçen hafta gittiğim doktorumda bebişim 810 gr.dı bugünkü doktorda 813 gr çıktı
yani bir haftada hiç kilo almamış mı bebeğim?ayrıca bugün gittiğim dr.un ultrasonu o kadar eski ki hiçbişey anlaşılmıyor.ben şimdi hangine inanayım,kafam karıştı.
şeker sonuçlarım birazdan çıkacak inş. sorun yoktur.
kilo konusunda artıkın hiiiç takmıyorum 9,5 kilo almışım yesem de alıyoruuum yemesem de.önemli olan bebşlerimizn sağlığı değil mi ya.
hmm iki ayrı doktor olunca kafan karışması normal..hangisine daha çok güveniyorsan ona devam etsene..yoksa hep böyle olur canım.ikisi farklı şeyler söyler ,senin kafan karışır,huzursuz olursun..kiloya gelince çok haklısın...biz de takmamaya karar verdik kızlarla....
yerdeğiştisin yavrum sorun yok ama yine normal doğum pozisyonunu alsın...söz dinlesin azcık teyzesi akllı olsun ....kordonu ile oynamasın...büyüsün gelişşisn..annesine güzel güzel tekmeler atsın yavrummm
bende iki doktora gidiyorum canım...birininde cihazı pc kadar küçük diğeri kocamn güzel bir .. makine ..buna ragamen ölçümler aynı ...SAT söleyince bebeğin haftası ve önde gitme haftası bile aynı...diyelim başı 29 +4 karın çevreside 29 küsür diyorsa diğer doktorda hemen hemen 29 +2 diyordur...ikiside siyah beyaz renkli olmasıan ragmen en idaeli olan siyah beyaz bakar...
bu arada bebeklerin kilosuna baktım hafta hafta bir haftada baya kilo alıyor az almış yada sana yanlış sölemiş olabilir...yada almamasıda normaldir....bilemiyorum ki canım..keşke sorsaydın doktoraa
haklısın canım da şu yönden karar veremiyorum.
biri buranın en ünlü ve tecrübeli doktoru annemle yaşıt.bu bana biraz soğuk geliyor ,çok yoğun bir de hiç benimle ilgili not almıyor mesela beni tanımıyor daha. ama çok tecrübeli
diğeri genç bir bayan.güleryüzlü sıcakkanlı ve çok ilgileniyor ama ne bileyim biraz genç olunca güvensizlik var gibi ikisi arasında bir karar vereceğim ama hala veremedim sizce ne yapmalıyım?
canım not alıncak bir değerimiz yok aslında..belki kan değerimiz yada kilo bu okadar önemli değil..benim yaşı büyük olan doktorum saçımı bile fark ediyor adımla kapıdan karşılıyor beni ki özel değil 29 lirya bakılıyorum...ama çok rahat bi doktor ne yaparsan yap yada yapma sağklıklı olma olasılığı yüzde 90 diyor...rahat ol ve tadını çıkar ...kilo konusunuda takmaz ..şöle der ye ye ne olcak ki şişman olursun mutsuz olursun yada normal doğum yapmazsın..ben bunalrı göze alıyorum dersen
ye gtiisn ...ama tecrübeli rahat olmasına ragmen güveniyorum ona....
canım benim hiç satı sormadan bakıyorlar usg .ama haftaları pek tutmuyor dedğim gibi.sanırım birini artık bırakacağım böyle çok kafam karıştı benim.doktora sorsam niye başkasına gidiyosun diye kızacak o yüzden bişey diyemedim.
peki sizin doktorlarınız not alıyor mu gebelikle ilgili?benim hakkımda hiçbişey yazmıyor birisi.
diğeri bilgisayara not aldırıyor hemşiresine.sanırım genç bayanı tercih edeceğim o daha ilgili.
kızlar, yorulunca karnınız kas katı kesiliyor mu???
bugün dr.olan kuzenimle konuştum ve bana çok kızdı. ben 2 3 gündür ev işi yapıyorum ve arda çok oynamıyor genellikle karnımda sertleşiyor. meğerse bu kasılmaymış ve çok yorulma ile birlikte erken başlarmış.
aynen şunu dedi bana " arda'nın orta düzeyde gitmesi gereken biyolojik saatini, hızlandırıyorsun ve arda içerde o kadar yoruluyor ki dışarı çıkmak için sabırsızlanıyor ve huzursuzlanıyor" (bizim anlayabileceğimiz dilde)
Herkese İyi Günler Arkadaşlar işlerden giremiyorum şimdi geçmişi okudum biraz herkesin keyfi yerinde mesai bitsede eve gidip yatmak istiyorum çok sırtım ağrıdı:97:
hemşire kafa ,karın bacak ölçüleri,kan , tansiyon,kilo gibi şeyleri not alıyor ...ben gelincce pcden çıkıyor hepsi satı sormuyor çünkü sistemden çıkıyor hemen..ama her seferindee beklenen doğum tarihini sölüyor...demekki sat kayıtlı...
iki cizme araında bile seçim yapmak zor iken doktor konusunda da yapmak zor...kapıda beklerken diğer hastalrla konuş bakalım neden o doktoru tercih etmişler...benim doktor normal doğuma yönlendiyor diye gelmiş hepsi buda benim istediğim şeydi...hastaneninde uuygun fiyatı vardı ayrıca nöbetçi olmasa bile akşam doğum gerçekleşirse gelecegini söledi bende ona güvendim.....
yani şu durumuda unutma ...doktoruna güvenirisn doğum akşam başlar...doktorlar nöbetçi oldukalrı haftalarda akşam doğuma gelir..senin sancın geldiğinde kendi doktorun nöbetçi değilse kim varsa o girer doğuma....tabi özel doktora gidip özel seçtiğin hastanede doğum yapmıyacaksan....
ben özel hastanede sgk ile bakıldıgımdan benim durumum farklı...bunalrın hepsini düşün......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?