2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ben sacede folik asit kullanıyorum folbioldemir hapı verdi ama 3 aydan sonra başlamayı düşünüyorum gidincede söylicem çünkü kan değerlerim normal çıktı.. başka vitamin falan kullanmıyorum...folikasitte 3 ay kullanılıyor sanırım doğrumu?

yanlış bilmiyorsam yanına B vitamini muhakkak veriyolar benim elevit.doktor 2 ay dolduğu için de folik asiti kestirdi.bazıları 3 ay sonuna kadar kullanıyolarmış ama burada geçen güm gene bi arkadaş yazmıştı 2 aydan sonra birşeyler oluştuğu (neler oluşuyodu hatırlayamadım hemen araştırayım)için folikasitin bi faydası yokmuş o yüzden 2 ay kullanılıyomuş...

Ve Folik Asiti Kullanmayı Ne Zaman Bırakacaksınız?
Merkezi sinir sistemindeki bu sakatlıkları önlemeye yardımcı olmak için, döllenmeden 8 hafta sonrasına kadar ekstra folik asit kullanmak faydalı olur. 28 günlük siklusta sizin son menstruasyonunuzun (adet günü) ilk gününden sonra 10 haftadır.

benim 8. haftam bitio. yani benim bırakmam gerekio bu haftadan sonra:ecrin_bebek:

6. Gebe kalmadan önce Folik Asit kullanmayanlar da, gebelikleri farkedildiği anda folik asit başlayıp, 12. haftaya kadar sürdürmeli ve lohusalık döneminde de devam edilmelidir.

bi de bu var arkadaşlar ama benim doktorum bıraktırdıı... ne bileyim ya...

Canım yaaa eklerim tabi sen dert etme :) Özelden mesaj atarsan muhakkak eklerim. Sayfalar çok ilerlediği için tek tek kontrol etmem çok zor oluyor.
2 gün izne çıkıyorum, Listeye de muhakkak zaman ayıracağım

Ben de ilk hamileliği olup da yaşı en büyük olan ben sanıyordum:))
Yalnız değilmişim sevindim.
Ben de 29 yaşındayım:))

Ayy kızlar içime kurt düşürdünüz. Elevit vitaminini günde 1 kullanıyorum doğru mu?? Sizde aynımı. Birde benim doktorum bana bir krem verdi. yumuşatıcı. karnına, gögüslerine ve kalçalarına sür günde 1 kere çatlak felan olmaz dedi. ama reçesesinde hamilelikte ilk 3 ay kullanılamaz yazıyor ama doktor bana güven kullan dedi. kullansam mı bilmiyorum.

valla gönül dr.un bilir ne diyelim biz :)
mide bulantısı ilacındada gbelikte kullanımında henüz bi yan etki görülmemiştir dio ama kesin değildir dio bu bilgi. ama dr.lar yazıo. tamamen dr.una güveninle ilgili bişey bu

benim doktor sadece elevit verdi günde 1 defa ama ben kendi kafamdan folbiolda içiyorum çok çok fazlası idrarla atılır diye düşündüm ..

bence ilk 3 ay çatlak kremine gerçekten gerek yokk.... kendi adıma reçetesinde o yazıyı gördüğüm halde o kremi kullanamazdım heralde.... ne gerek var yani risk almaya... mide bulantısı hapına gelince dee arkadaşlar kaçgündür özellikle söylüyorum mide bulantılarımız ilk 3 ay olacak bi çoğumuzun da bi kaç haftadır oluyoo ve en fazla 3-4 hafta daha çekeceğiz.doktorummm piyasada 2 tür mide bulantısı için ilaç vardı ikisi de birbirine yakın vee birisi yan etkisi bulunduğu için toplatıldı sakın kullanma dedi bunu duyduktan sonraa heralde insan günde 3 kere de kussa içmez o hapı... takdir sizinnnn...

kızlar geldim
çatlak için krem kullanmayın bence bebişe zararlı
bulantı hapınıda drum onaylamadığı için vermedi zaten bulantı vücudumuzun bir savunmasıymış aşerme ile ilgili yazılar var kkda okuyun bence

Doğru söylüyorsun. Kremin adı "excipial lipo". reçete yüzünden bende kullanmadım. aynı hastanede çalışan bayan doktor hamileliğinde kullanmış bu kremi. ama insan tedirgin oluyor. reçeteye o şekilde yazıyorsa mutlaka bilimsel bir açıklaması vardır diye düşünüyorum ve kullanmıyorum :)) teşekkür ederim bilgi içinyerimseniben

2 gündür çok kötüyüm tüm yediklerimi çıkarıyorum
kullandığım bir dolu ilaç var onlar da beraberinde gidiyor
inş. bu mide bulantıları fazla uzun sürmez
bugun kadın dr. a gidecektim kalp atışı için ama bulantı yuzunden gidemedim
çok ta merak ediyorum...yine önceki gibi düş kırıklığı çok zor
ama önceki gebeliğim çok sesizdi ölğmğnü bile anlamadım
bu zahmetli olduğuna göre inş. sabırla gelecek bebişimz
mide bulantısı için ilaç konusunda size klatılıyorum
vucudun bize bir uyarısı hiç birşey sebebsiz değil
hatta aşerme bile..vücüdümüzdaki eksik vitaminleri ve besinleri bize haber veriyor
bnm bu hamileliktede diğer hamileliktede hep lahana canm çekmişti
ve lahanada kalsiyum var..şuan bnde de kalsiyum d eksikllşği çıktı ve ilacını kullanıyorum

Kızlar bugün suna dumankayaya hamile kadın aradı çatlak olayını sordu oluştuktan sonra hiçbir çaresi yok dedii..Bir tarif verdii..Tatlı badem yağı limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp sürün dedii..Ben şimdilik komilinin zeytinyağı içerikli bebe yağını aldım ilerleyen zamanlarda bu kürü yapıcamm..

Buarada dr dan hayırlı haberlerle gelenleri tebrik ediyoruumm

ayvayı denemiştim gerçekten iyi geldi mide bulantısına ama pek bulamıyorum bahcedekileri tükettim:)birde hamilelik öncesi 4 ay çok düzenli olmasada folicplus kullandım ama 5.haftadan itibaren mide yüzünden içemiyorum dr um zorla kendini mutlaka iç diyor am içince mide yanmasından ölüyorum zehir geliyo boğazıma sanki..çoğu zaman hamile olduğumu unutuyorum hastayım sanıyorum.
ben bu kadar isteyerek hamile kaldım ve beni mide bulantıları illallah dedirtti,kazayala istemeden hamile kalanlar bu dönemi nasıl atlatıyor merak ettim bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…