2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kesinlikle haklısınız arkadaşlar asla kimseyi duyarsızlıkla suçlamyorum asla emin olun.sadece benimle aynı kaderi paylaşan anne adaylarıyla bilgi ve sorunlarımızı paylaşmak istiyorum.ama her zaman bu topiklere girme zamanım ve fırsatım olmuyo sonra yazdıklarımı bile bulamıyorum
herkes duygularını ve sorunlarını paylaşmaya çalışyo tabi ama hani bazen çok gerekli olmayan muhabbeetler olabiliyo hani sanki komşular ev oturmasına gelmiş de halhatır soruyo gibi hani öyle şeyler özelden yazılsa çok samimi olan arkadaşlar detaylı ayrıntılarını özelden paylaşsalar da bu topik şişmese okadar.
neyse arkadaşlar kaba olduysam lütfen affedin özür özür özür....:1no2:

küt diye dalıyorum belki üzgünüm ama zamanla bircok kişi birbiriyle samimi olacak ister itemez böyle muhabbetler ortaya cıkacaktır
süreklide hamilelik ve sıkıntıları ya da heyecanları konuşunca bir zaman sonra kayıyor konuşmalar
bırak kocanı bile anlatırsına dönüyor

Aslında ben tam tersi olması gerektiğini düşünüyorum.
Daha samimi ve her konuyu konuşabilmeyi tercih ederim.
Hatta geyik bile yapabilmeliyiz bence.

Yazdığın mesajları forum takip butonundaki "yazdığım mesajlar" başlığından bulabilirsin.

vereliniortakalkisalkisalkisalkisalkisalkis

inşallah teşekkürler canım... görüşürüz inşallah...

Amin canım benim Allah razı olsun.
Ne de güzel düşünüyorsun ne de olsa bu hayatta olumlu olumsuz herşey bizler için yaratıldı.Bir dakika sonrasında ne olacağımız belli olmadan yaşıyoruz.Rabbim hiç birimizi evlat acısıyla sınamasın inşallah. Sen de kendini toparla hem bedenen hem ruhen.İnşallah tez zamanda da çok daha sağlıklı bir bebek ve gebelikle tekrardan başlar umutların canım;dualarımız her daim seninle.Sen de bizden esirgeme...

İyiyiz canım çok şükür Allah'a..
Benim sürekli uykum var ve gözlerimin üzerinde ağırlık var..
Sabahda iş+nöbet var..Allah hepimizin yardımcısı olsun ınsallah

7 yıllık iş hayatımı evlilikle noktaladım il değiştirdim işimi taşıyamadım işsizliğe ev hanımı olmaya zor alıştım hatta alışmadımda sayılır ama hamilelik bana iyiki çalışmıyorum dedirtiyoo:))).Allah kolaylık versin çalışan anneleree

Canım açıkçası ben size katılmıyorum...
Burada arkadasların dediği gibi herkez birşey sorabiliyor ama arada kaynayabiliyor...
Bununda şu sıralar olması gayet normal...
Zamanla aşılıcak bir durum..
Eğer farkındaysan hergün birileri katılıyor aramıza,daha biz birbirimizi gördüğümüzde tanıma problemi yaşıyoruz....
Ki yazılarımızın boş kalmasıda şuanlık normal....

Ve şunuda ekleyim,sahsen ben sadece hamilelikle ilgili sorular sorunlar ve dertler paylasılsa buraya girmezdim...
Zaten normal hayatta sitres topu gibiyiz,her halimizi kafamıza takıyoruz,acaba bunu acaba şumu diyoruz...Birde gelip sitede sitreslerimizi her dk dile getirirsek kimsede moralde kalmaz yola devam ederken istekde...
Arada ortamın kaynaması hepimiz için ekstra moral oluyor bence...
En azından kendimizi adapte edip sıkıntımız var demeden ilerliyoruz...
Samimi yaklasımlarla kendimizi rahatlatıyoruz...
Seninde iyi yönden bakmanı rica ediyorum...
Bu sekil sadece sıkıntı yaşarsın...
Biraz huzura ve gırgır şamatayada ihdiyacı var burdaki herkezin....

Umarım gitmessiniz...
Zamanla pişman olmuyacaksınız bu durumunuza emin olun...

Son düzenleme:

Hakkında hayırlısı olmuş demek ki canım.Ne güzel bu dönemi evinde dinlenerek ve de sadece ev işlerine konsantre olarak geçiriyorsun dilerim bebeğini kucağına aldığın günleri de görürsün.Şimdilik iyiyim çok şükür şikayetim yokta bulantı başlarsa mecburen okuldan izin alıcam o da her zaman sıkıntı yaratmıştır.

sen 7. haftana girmişsin en güzel nezaman kalp atısı için gidiceksin dr.

canım ben kalp atışlarını 6+1 günlükken duydum Allahın izniyle darısı duymayanların başına inşallahhihoyyythihoyyyt
olmaz canım ben de 1 de kalktım. zemuszemus

oh ohhhh uyu güzelim uyu yarasın bebişineee :ecrin_bebek:

merhaba arkadaşlarım
geldim doktordan bebişimin pıt pıt kalp atışlarını duydum çok güzel bir duyguydu.çok mutluyum.6 mm boyu çok minicik teyzeleri.......:ecrin_bebek:
yavrum benim, bitanem

rabbim tamamına erdirsin inşallah darısı tüm bebek isteyenlerin başınakaydirigubbakcemile2

benimde suratımda sivilce çıkmaya başladı normalde hiç çıkmazken şimdi doldu taştı nerdeyse-tatlicadiarzu-

Kızlar ben folbıol kullanıodum 5 eczane gezdım bulamadım folıc plus aldım kullanan varmı aranızda folıc plus?

canım bende folic kullanıyorum günde 3 defa hemde. folic için daha iyi diyorlar zemuszemus
ben de ingilizce kasetler dinletiorumkaydirigubbakcemile3 ingilizce öğrenmeye yatkın olsun die

:hulya: buda iyi fikirmiş

kızlar birde sormak istediğim bi konu var. adet döneminizde aynı belirtileri yaşadınızmı.. o dönem nasıl geçti.. benim 2 gündür ara ara sanki adet olacakmışım gibi kasık ağrılarım var ama sebebini çözebilmiş değilim. korkutuyor bu ağrılar beni. fikri yada bilgisi olan yaşa bu ağrıları yaşamış arkadaş varsa yazarsa sevinirim:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Teşekkürler canım...opuyorumnanaktan
Yalnız su ayagı sıcak tutma meselesini anlamıs değilimsempatiksalakcinni
Kayınvalidem de devamlı bunun için öğütlüyor beni hamileliğimin basından beri...
Ne gibi zararı olur ki ?
Çünkü ben ayagıma curabı giyemem...bilmiyorumkismile
Yanıyorum ya,imkansız birde kalın giyeceeemmm...:umursamaz:
İnşallah sorun değildiirr...eyvahedigeldismile

Canım bende ilk zamanlar fena yasadım bu halleri...
Saniyelik gelip gidiyordu o agrı sag tarafımdan,tamam diyordm kesin hasta oluyorum şimdi...Ama çok şükür birşey olmadı...
Zaten arastırdım bunlar gayet normalmiş rahim genişlediği için....
Sıkıntı yapma canım...
Burdada yasıyanlar vardı zaten paylasmıslardı...
Şimdi bende bitti elhamd,bu sıralar hissetmiyorm...
Zamanla düzene giricek inşallah...opuyorumnanaktan

Canım öncelikle sitede çok okudum bu konuyu.Okuduğumu aktarayımediğin gibi gebeliğin ilk haftalarda bebek rahime tutunmaya çalıştığı için adet ağrıları gibi kasık ağrıları olurmuş.Bir de ilerleyen günlerde rahim ve çatı genişlediği için yine kasıkta ağrılar olurmuş.Yani çok şiddetli olmadıkça normal.
Ben kendi yaşadığımı söyliyim güya senden geriyim ben ama daha bebek olduğunu öğrenmeden bir kaç gün önce belim kopuyordu;kasıklarımda çok tuhaf gerilmeler,kasılmalar,bıçak gibi giren ağrılar,batmalar oluyordu.Öğrendiğim gün ve bir kaç gün sonrasında da devam etti.Sanki gerçekten birşeyin bana tutunduğunu hissettim diyebilirim çok farklı tipte ağrılardı.Şimdide böyle şeyler oluyor ara ara.Tabii bu birazda kendini yormayla alakalı.Sık sık ayaklarını uzatıp dinlenmeye bak canım.Bir de elinden geldiğince olumsuz düşünme çok çıkmazda kalırsanda mutlaka doktoruna danış bence.

Canım netten okuduğum kadarıyla kanama olmadıkca ve ağrılar kasılma gibiyse bu ilk aylar olurmuş.ben şuan adet dönemindeyim benimde yüzüm sivilcelendii:S:SRahim eski düzendeki gibi her adet döneminde kasılırmış.Ama ağrı çoksa tabi o farklı ağrı hissedince dinlen relax olmaya çalış ayaklarını kalp seviyesinden yukarı tutup dinlenme moduna geç...

AMin canım inşallah hepimiz bu dönemi sorunsuz atlatırızz..İnşallah bulantı hiç başlamazz burda yaşayan arkadaşlar baya zorlanıyoo.

Gezgincim bu ayak olayı önemli galibaa yeni evliyken adet döneminde hamileyken lohusalık döneminde hep ayakları sıcak tutun derler.Büyükleri dinlemek lazımm soğuk çoğu hastalığın başlangıcı mesela ben üşütsem gaz sancım oluyo midem ekşiyoo falann

Son düzenleme:

Evet canım normalde bende ayagımı üşütsem migdem mahfoluyor...
Ama adet dönemlerim dısında giymekten kaçınırdım hep...
Şimdi o dönemim hiç olmadıgı için giymek aklıma bile gelmiyor....bilmiyorumkismile
Dikkat etmekte fayda var tabi....
Birde bulundugum yer 40 derecelerde... Ondanda gereksinim duymadım...
Artık türkiye nasl bilmiyorum,orda dikkat edicem sanırım...bilmiyorumkismile

öyle bitanem.yarın doktor günüm var ama bu sefer bebekten herhangi bir parça kalıp kalınmadığına bakılacak.bunları yazarken ellerim titriyor... ama geçecek biliyorum inanıyorum... hafta sonu memlekete gideceğim. 2 hafta kafa dinlemek istiyorum... inşallah canım sizler mayısta bende 2011 in benim için hayırlı olacak olan ayında bebeğimi kollarıma alırım... sizler dualarımdasınız sizde beni unutmayın... şimdilik hoşçakalın arkadaşlar.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…