2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

AVZEN canım sanırım bebişin kesesini görmüşsün çok sevindim senin adına biraz daha sabret kalp atışını da göreceksinn.. gördün mü panik yapacak bişey yokmuşş...

evet evet
gördüüüm işallah bebişimide görürüm boş yere o kadar korkmuşum yawww
ishaldim bugun iyiyim valla kızrın söledikleri iyi geldi sen nasılsın bu arada pazartesi bida gitcem işallah görürüm...

Canım hayırlı olsun sanırım bebeğinin kesesini gördüm;dilerim bundan sonrasında kalp atışlarını da duyarsın.Kaç haftalıksın bir de üstten mi baktı doktor?

kızlar size bişi sorucam
sat 5 eylül
akşamdan beri kasığımın altında daha doğrusu bikini bölgemde sağ tarafta
bi sızı var
sanki tüylerimi tek tek çekip bırakıolar giibi saniyelik ağrılar oluo
yanma hissi gibi
sizde de böle şeyler oldumu
spora gidiorumda bide endişeliyim bu yüzden

Canım sen hamile misin peki ben anlayamadım o kısmı?
Vallahi ben de batma ani ağrı girip kaybolması;gerilme kasılma hepsi oldu 4.haftamda şimdi yok fazla çok şükür.

canım alınganlık yapma. yvonna tek tek sayfaları takip edemiyor. ben çok uzun zamandır mayıs annelerindeyim ama beni b,ile unutmuşkaydirigubbakcemile3

Canım sen hamile misin peki ben anlayamadım o kısmı?
Vallahi ben de batma ani ağrı girip kaybolması;gerilme kasılma hepsi oldu 4.haftamda şimdi yok fazlap çok şükür.

canım bilmiorum hamile olup olmadığımı
olabilirmiim acaba die soruoruma
sene başında hamile kalmıştım ama malesef kürtaj olmak zorunda kalmıştım
ama ondada olmuşmuydu hatırlamıorum
inş. sizler sağlıkla kucağınıza alırsınız

ademerve canım sat 18 ağutos 6+1 kese görüldü pazartesi gitcem işde hayırlısı

2 bin 155 anne adayı ile yapılan araştırmada, eylül ayında hamile kalan annelerin erkek çocuk doğurma olasılığının iki kat daha fazla olduğu belirlendi.

Araştırmayı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı yaptı. Prof. Dr. Osman Demirhan, anne adaylarına kız ya da erkek çocuk isteyip istemediklerini soran jinekologlar tarafından, Çin takvimine göre annenin yaşı ve gebe kaldığı ayın bebeğin cinsiyeti üzerindeki etkileri konusunda bilgi verildiğini söyledi.

Demirhan, birçok kadın doğum uzmanının tavsiye etmesine karşın bu takvimin açıklanabilir bir bilimsel izahının bulunmadığını ifade etti. Annenin gebe kaldığı ay, yaşı, bazı çevresel faktörler ile alkol ve sigara kullanımının cinsiyet üzerine etkisi ve önerilen Çin takviminin doğru olup olmadığını ortaya çıkarmak için çalışma başlatıklarını belirten Demirhan, "Bu kapsamda ÇÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'na gelen 2 bin 155 anne adayı ile fakültenin Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Genetik Ünitesinde amniyosentez ile bebeğin doğum öncesi cinsiyet tayini ve anket çalışması yaptık" dedi.

DİĞER AYLARDA İSTATİSTİKSEL FARK YOK

Demirhan, araştırmada, anne adaylarının hamile kaldıkları ayın bebeğin cinsiyeti üzerinde Çin takvimi ile ilgili herhangi bir ilişki bulunmadığının ortaya çıktığını ifade etti. Araştırmada, eylül dışındaki diğer aylarda istatistiksel olarak herhangi bir fark gözlenmediğini kaydeden Demirhan, şöyle konuştu:

"Ancak, eylül ayındaki erkek-kız oranı diğer aylara oranla oldukça yüksek bulundu. Eylül dışındaki diğer aylar esas alındığında, erkek-kız oranı yaklaşık bire bir çıkarken (yüzde 50,5 erkek ve yüzde 49,5 dişi), bu oran eylül ayında erkek cinsiyeti yönünde yaklaşık iki katına yakın bir oranda saptandı (yüzde 64,2 erkek ve yüzde 35.8 dişi). Bu durum, eylül ayında hamile kalan annelerin erkek çocuğa sahip olma şanslarının yaklaşık iki kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı."

BİYOLOJİK RİTMİN ETKİSİ

Demirhan, eylül ayında "sıcaklık düşüşü, gün uzunluğunun azalması ve yağışların başlaması" gibi mevsimsel değişikliklerin insanın biyolojik ritminde değişiklik yarattığına dikkati çekerek, "Mevsimsel ritm canlılarda seks oranını etkilemektedir. Biyolojik ritmde oluşan değişimin, Y kromozomu taşıyan spermin daha hızlı hareketine, dolayısıyla erkek cinsiyet oranın artmasına neden olduğu söylenebilir. Annenin kaldığı ev, yayla ve yazlık, alkol ve sigara alışkanlıklarının bebeğin cinsiyeti üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığı görüldü" dedi.
Kaynak : AA

Anladım canım..Olabilirsin neden olmasın onun içinde biraz daha bekleyip test yaparsın..
çok geçmiş olsun kürtajın için.dilerim Rabbim bir daha yaşatmasın.
Amin canım çok sağolasın.Darısı başına olsun inşallah.

Avzen canım çok soru soruyorum ama benimki sizden geri ya merak işte..
Üstten muayeneyle mi gördün canım?Bir de ne kadar büyüktü kesen?

bende spor eğitmeniyim spora gidiyorum derken ne yapıyosun? gebelikten önce aktif spor yasantın varmıydı
haftada kaç gün yapıyosun
bana sorarsan yürüyüs yapman yeterli ve 30 d üstüne çıkmamalısın ayrıca uretusun etkileneceği iki ayağının yerden yuksekte old. egzersizleri yapmamalısın stretching ve deep stretch gibi derslere girmemelisin 135 bpm in üstüne aerobik derslerde çımamalısın
gerçi sana iyorumda ben hala zorunlu pilates streching aerobik veriyorumalsanaalsanasmile

Avzen canım çok soru soruyorum ama benimki sizden geri ya merak işte..
Üstten muayeneyle mi gördün canım?Bir de ne kadar büyüktü kesen?

tatlım kesemin boyutunu söylrmedi çünkü saece keseyi görü bie eiki çok üzülüyorum görmek istiyorum dersen alttan bakıyım ei ama bu seni yorar yapmak istemiyorum dedi bende istemedim üstten baktı pazartesi söyler işallah:)

saol canım teşekkür ederim cevabın için
sanırım ilk dr ziyaretini yapmadın
en heycanlı günlerrr
Rabbim sağlıkla kavuştursun bebişinle sizi
ama benden tavsiye olsun kalp atışlarını duymadan fazla kimseyla paylaşmayın hamile olduğunuzu
tabiii şimdiye kadar paylaşmadıysanızkaydirigubbakcemile3

Ne demek canım rica ederim...
Amin çok sağol duaların için.Darısı tez zamanda seninde başına canım.Rabbim hepimize hayırlı gebelikler nasip etsin inşallah.
Doktora gidelim çok oldu canım.Hatta kesesini bile gördüm bebeğimin çok şükür.
Ama asıl olan kalp atısını duymak kaldı Rabbim onu da duymayı nasip eder ınsallah yalnız bir çok kişi öğrendii napalım olacağı varsa Allah korusun 3aydan sonrada olan olur varsın duysunlar...

canım henüz bilmiorum hamilemiyim diilmiyim
hocamıza söyledim zaten bebek düşünüorum hamile olabilirim die
yapılan hareketlerde kendimi fazla zorlamamaya çalışıorum
ama yinede yapıorum tabi hareketleri
stepi düşük hızda yapıoruz
ama aerobikte ayağımı havaya kaldırıorum
bide lastikle falan çalışıoruz

Anladım canım senin adına çok sevindim;Rabbim kalp atışını duyduğun günleri de göstersin inşallah.
Ben de pazartesi gittim doktora 4+5 idim.Alttan baktı doktor keseyi gördük ama küçücüktü ama doktorum ohh dedi ben de sevindim haliyle.Her hafta gel dedi bana.Pazartesi yine gidicem kalp atışlarını duymak için erken gibi geliyor ama kesemin büyüdüğünü ve düzgün olduğunu görmekte beni çok mutlu eder!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…