2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

sevindim ateşi çıkmamasına ...

bende aynısından kullanıyorum . bebek oturana kadar kullanacağım

geçmiş olsun ..bende de biraz var .hamileleikte oldu ama o zaman hiç acımıyordu şimdide .. tuvalette zorlanırsan birkaçgün canımı yakıyor ..sonra geçiyor .. ilerlemesinden korkuyorum .. doktorada utanıyorum yaa:))

Son düzenleme:
Duncan, gözün aydın, rahat atlatmış miniğin aşıları. Darısı bizimkilere, yarın Enes bebeğin aşı günü, o da rahat atlatır inşallah.

Karaman, bende Medela'nın hem mini elektriklisi hem de Swing modelleri var. Önce mini elektrikliyi aldım, çünkü güzel bir taşıma seti ile satılıyordu, ev ve iş arası bayağı uzak benim, sütü bozmadan eve getirmek de önemli dedim ve aldım ancak swing modeli de aklımda kalmıştı. Mini elektrikli biraz gürültülü ve iş-ev arası taşımalarda olur a unuturum paranoyası yüzünden bir de swing aldım yakında. Sanki swing ile daha çok çekiyorum sütü, ayrıca mini elektrikliye göre bayağı sessiz. Neticede 6. aydan sonra da günde en az 500 ml anne sütü öneriliyor, yatırıma değer diye düşünüyorum. Manuelle hiç denemedim ama çok performanslı değildir herhalde. Kolay gelsin canım.

oğlum bugün ilk defa denize girdi... önce biraz mızırdandı ama sonra bayıldı suya...

bizde iyiyizde canim benim cadi tam bir kucakci oldu :)) bazen öyle oluyor kucagimda gezdirmeme ragmen agliyor genelde uykusuz oldu anlar huzursuz oluyor ,senin kizin nasil canim dogumun nasil gecti ?

ZONNETJEM canim sen nasilsin nerelerdesin bakiyim :) bebisin nasil ?

bende öyle düşünüyorum tatlım zatende işte yemiyo arada bir ama Rabbim izin verirse inşallah yapıcam ama 3 yaşlarında

Duncan, gözün aydın, rahat atlatmış miniğin aşıları. Darısı bizimkilere, yarın Enes bebeğin aşı günü, o da rahat atlatır inşallah.
.

sağol cnm inşallah sizde sıkıntısız atlatırsınız

NEVRAA bunun icin doktora gitmene gerk yok bende gitmedim cok daha aci verir ve utanirim diye :) ilik suda oturup eczaneden krem aldim gecti 2 haftada ama benimki felaketmi felaketti kabus gibiydi
ama cok ilerlerse doktor sartmis

Kızlar iyi geceler!
Ancak girebildim h.sonu eşim evdeydi bende ev işi yaptım iki gün boyunca, malum h.içi benim oğlandan ancak akşam yemeğini yapabiliyordum.

Rapucum bu oto koltuğu hadisesi konuşulmuş bugün bizde taktık ana kucağı oto koltuğu yani 1 yas oncesi kullanılanlardan onu arabanın arka koltuguna ters taktık doğrumudur yani çocugun yuzu arkaya donuk sekılde bir de bu bel desteği nedir ilk defa duyuyorum canım

Benim oğlum daha dönemiyor kızlar, ama eline geçen herseyi ağzına sokuyor hışırtılı şeylere bayılıyor birde emziğini ağzından cıkarıp tekrar takıp emiyor bide çok kusuyor artık aldığım onlukler boyun genişlemesinden dolayı sıkmaya basladı oğluma bol bol onluk yatırımı yaptım ne zaman bitecek bu kusma olayı bilmiyorum kus kus bitiremedi.

birde konağımız geçmedi benim saçımdada egzama var bana çekicek heralde oğlum

Kızlar benim oğlum sabahçı gece uykusu iyi ama cok erken kalkıyor sabahları sürünüyorum tek kelimeyle ama yinede şükürler olsun sağlığı yerinde olsunda başka bişiy istemem. Hayat çok hızlı geçiyor yav

merhaba geçen günlerin hamiş melekleri;
şimdi bebişlerinizi kucağınıza aldıınz maşallah.darısı bana inşallah.bende Allah nasip kısmet ederse 2012 mart annesi olacağım inşallah

bir sorum var sizlere genel anestezi ile sezeryanla doğum yapan arkadaşlara ;
operasyondan çıkınca ayıldıktan sonra karnınızı doktor bastırarak kötü kanların akmasını sağladımı bunu merak ediyorum.bu yöntem yapılmazsa zaralarını da yapılırsa faydalarını da merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim.sevgiler

Birilerinin karnına bastırmasına gerek olmuyor;40 gün kanamam oldu genel anestezi ile doğum yaptıktan sonra.Bişyleri kafaya takma.Hangi doğum şekli olursa olsun eksileri de var artıları da.Doktoruna güvenmen önemli...

4.ayın başında minik kızım:
--Her fırsatta eli ağzında;emzik de alıyor ama;bazen bakıyorum emzik atılmış;yumruğunu emiyor;henüz parmağını yakalayamıyor.
--Sütüm hala çok yoğun değil,haftada bikaç kez mama takviyesi yapıyorum.Mamayı çok sevmiyor :)
--Su veriyorum;günde birkez ;suratını buruşturuyor içerken.
--Kakasını kendi yapamıyor;1 aydır neredeyse (
--Seslere tepki veriyor; yüksek sesten korkuyor.
--Aynaya bakıyor ;şaşırıyor:)
--Babasının kucağında hemen sakinleşiyor;bazen kıskanıyorum.
--Gece bir kez uyanıyor.Gündüz uykusu 6-8 saat;epeyce uyuyor.1,5-2 saat de bir emiyor.
--Çok saçı vardı;epeyce döküldü.Saç rengi çok koyuydu;açık renge dönüyor.
--Gözleri hala yeşil.Değişecekmi çok merak ediyorum.
--Yenidoğan refleksleri kayboluyor;ellerini hep sıkıyordu;aklıma gelenleri yazmak istiyorum;gece 2-3 kez uyanıyordu.Uykusunda kollarını iki yana açıp irkiliyordu sık sık;kucağıma aldığımda başını göğsüme gömüyordu;ayaklarını karnına topluyordu ki en çok buna bayılıyordum :))
--Sakin bir bebek ;hala;maşallah deyin teyzeleri;çalışan bir anne olacağım:))))

Hadi yaa,peki sen ilk zamanlar ne kullandin?? Ve bunun hic mi onlemi yok :26:
Yani ameliyat sart mi ilerleyince? iyice tirstim ya kimden duysam tamamen gecmiyor diyorlar....

Canim meryem`de cok ilgi istiyen bir bebek,her dakika konusmamizi istiyor onunla,bazen is yapamiyorum sirf cigliklari yuzunden,yanina gidincede sesler cikariyor nerdeydin der gibi
Elhamdulillah iyi ayrica canim,Rabbim korusun miniklerimizi...

Dogumum elhamdulillah diyim canim zor degildi,tek zorluyan kismi suni sanciydi ama elhamdulillah uzun sure almadim,toplam 3-4 saat aldim ve dogdu cok sukur
Detaylar var tabi,ama tek hatirladigim sanci kisimlari ve aciklik varmi muayeneleri
Nasilda gecti o gunler yaaa,hepsinin ayri degeri var bende....
Dogumumu bir gun bile unutamiyorum,Rabbimizin mucizesi resmen....

daphne oto koltuğunu doğru takmışsın... destek yastığı denilen şey bebeği anakucağının içindeki çukurluktan kurtarmak için kullanılan bir çeşit yastık...konak için sna bol zeytinyağı öneririm yağla yarım saat beklet sonra geriye doğru tara korkma sakın böyle hergün yaparsan 1 hafta on gün içine geçer tatlım konakları...benimkide konak konusunda çok beterdi çok fala konak vardı kafasında şimdi 1 tane bile kalmadı şükürler olsun...

maşallah kızçene

çitlenbik bende genel anestezi ile sezeryan oldum ama kimse karnıma bastırmadı canım o kanlar kendilinden akıp gidiyor meraklanma ben 50 gün lohusalık kanaması geçirdim.. ama bunu sana birinin anlattıığını hissettim ben nedense doğum öncesi negatif anlatılan hiçbirşye kulak asma... sezeryan olcaksan bu korkulacak birşey değil tatlım ameliyata giriyosun 30 dk sonra miniğin kollarında emzirmeye başlıyosun tabiki öncelik normal doğum ama bazen olamayabiliyor...bebeğin emdikçe rahim oturacak buda kanamanın olmasını sğlıyor ilk gün tabiki yoğun bir kanama bebek emdikçe içindekilerde temizlenecek...inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın meleğini...

günaydın arkadaşlar hepinizeee...

oğlum bugün ilk defa denize girdi... önce biraz mızırdandı ama sonra bayıldı suya...
arzu sen neredesinn canım..???Ben denize sokmadım hiç zaten ramazanya gidemedik..Bayramdan sonra belki gideriz..benim miniğimde suyu çok seviyo..Hatta bazen su biraz sıcak oluyoo yinede ağlamıyo hızlı hızlı nefes alınca anlıyorum :)))

katılıyorum hayat çok hızlı geçiypor..Annelik çok değişik bi duygu yaa..Bazen özlüyorum geçen günleri..O anda hemen kokluyorum kızımı en çok o kokuyu özlüycez büyüdüklerinde...

Canım benim kzızmda çok fazla kusuyodu 1 haftadır azaldı çok şükür..Kabus gibiydi çok kustuğu zamanlar..Ne ben ne azra temiz kalamıyoduk ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…