2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

dün oğlum ilk yaramazlığını yaptı. akşam yemeğinde kucağımdaydı. çatalımı alıp yere attı. babası tekrar koydu o aldı bir daha attı. çok şekerdi ya bayılıyorum oğluma....

:)) daha ne yaramazlıklarını görücez anlatıcaz burda :))

slm arkadaşlar.aranıza yeni katıldım.benim de 14 mayıs doğumlu dünyalar tatlısı:)bir oğlum var.öğretmenim ve bu dönem ücretsiz izne ayrıldım.umarım burada güzel paylaşımlarımız olur.
hoşgeldin aramızaa oğlunun ismi ne ??
ohh yarasın enesimizeee ....
Ben dün fasülye yemeği yaptım baktım fasülye fazla 2 poşet dolaba attım ..Sebze çorbası yaparsam içine atarım diye..Ben hazırlıklar yapıyorum ama daha başlamadım..ek gıdaya geçene kadar şeftali bitecek diye 6 öğünlük buzluğa koydumm ondanda :))
buarada korkma baharcım benimde saçlarım aşırıdökülüyo kestireyim diyorum hatta..
sürekli eli ağzındaydı parmaklarını kemiriyordu,salyası akıyordu ama çok değil.ates felan olmadı.daha ek gıdaya geçmedim hala emiyor ve aşırı emıyor bundan olabılırmı acaba?

hayırlı olsun dişinizz...benim kzızm deli gibi ağzına alıyo herşeyi..ama erken daha yaa ...

Son düzenleme:
Bebeklerimizin Ağzından 4. ay gelişimi :))

Bu ay gene karma aşı olmak için doktor amcaya gittim. Biraz ağladım tabii, ne yapalım o kadar olacak artık. Benim artık bir sürü oyuncağım var! Ben onları yere atıyorum, annem bana geri veriyor. Ben yere atıyorum, annem bana geri veriyor. Bu oyun süper! Arkama bir yastık koysalar da televizyonu oturarak seyretsem. Böyle yapmaktan sırtım ağrıdı. "Mama" diyerek ağzıma birşeyler itiyorlar. Acıkınca yiyceğim işte?Anlamıyorlar ki. Dur, yuvarlanarak yatağın ucuna gideyim de görsünler bakalım. Alkış yaptılar! Allah allah? Ne yapsam, onlar için yaptığımı zannediyorlar.

Dördüncü Ayımda Fiziksel Gelişimim:

Artık yüzükoyun yatarken sırtüstü dönebiliyorum; ellerim üzerinde yükselip dizlerimi bükmeyi bile beceriyorum. Desteklendiğim zaman 30 dakika kadar oturabiliyorum; otururken de başımı dik tutup tüm yönlere döndürebiliyorum. Etrafımda bulduğum objelere uzanıp kavradıktan sonra yaptığım ilk iş onları ağzıma götürmek oluyor. Ama annem her seferinde koşup beni engelliyor nedense.

Dördüncü Ayımda Algısal ve Sosyal Gelişimim:

Artık normal bir yetişkin gibi görebiliyorum ve bütün renkleri ayırdedebiliyorum. Önceden birbirine yakın tonları ayırdedemezdim oysa. Meğer dünya ne kadar renkliymiş! Parlak ve canlı renkler ne kadar da ilginç! Dış dünyama ve etrafımda gördüklerime ilgim arttıkça yemek saatlerimde beni beslemek annem için zorlaşıyor. Etrafta ilgimi çeken bunca yeni şey varken dikkatimi yemeğime vermekte zorlanıyorum tabi. Annem sonunda bir çözüm buldu bu duruma, beni karanlık ve sessiz bir odada besliyor.

Yabancıların yanında eskisi gibi rahat değilim; artık insanları seçmeye başladım. Eskiden gördüğüm herkese gülümsüyordum, oysa şimdi yabancılardan bazen korkuyorum bile.

İki heceli sesler çıkarabiliyorum artık. Annem ve babam ben onlarla konuşmaya çalıştıkça mutlu olduklarını belli ediyorlar ve benim yüz hareketlerimi ve çıkardığım sesleri taklit ediyorlar. Sanırım iyi ve önemli birşey bu yaptığım, iletişim kurma çalışmalarıma devam edebilirim!

Uykularım düzene giriyor yavaş yavaş. Ama hala geceleri uyanıp huysuzluk yaptığım ya da beslenmek istediğim oluyor. Eğer ağlamıyorsam annem bir süre beni kendi halime bırakıp yeniden uykuya dalmamı bekliyor; artık büyüyorum ya kendi başımın çaresine bakmayı da yavaş yavaş öğrenmem gerekecek sanırım. Eğer ağlıyorsam yanıma gelip beni rahatlatmaya çalışıyor, besliyor ya da altımı değiştiriyor. Ama hiç gündüzleri yaptığı gibi beni eğlendirmeye, benimle oynamaya yanaşmıyor. Oyun için uygun bir saat değil sanırım bu saatler, en iyisi geceleri uyuyup gündüzleri uyanmak. Bu dönemde günde yaklaşık 15 saat uykuya ihtiyaç duyuyorum.

Oyun:

Büyüdükçe yeni beceriler kazanıyorum ve tabii ki yeni oyuncaklara ihtiyaç duyuyorum. Annem oyuncak seçimimde oldukça titiz davranıyor. Genelde tek parçadan oluşan güvenli bebek oyuncakları alıyorlar bana; parçalara ayrılabilen, ağzıma sokabileceğim derecede küçük oyuncaklarım yok hiç. En çok bez bebekleri ve hayvanları, yumuşak topları, kırılmayan bebek aynalarını ve diş çıkarma halkalarını seviyorum.

Aşılarım:

Bu ay 5li karma aşımın (Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, Menenjit aşısının) 2.dozunu oldum. İlk dozu ben 2 aylıkken uygulanmıştı. Aşılarımın bir sonraki dozu ise 6. ayımda uygulanacak. 6. ayımda Hepatit B aşımın üçüncü ve son dozu da uygulanacak.

Beslenme:

İlk dört ay boyunca annem beni kendi sütüyle besledi. Bu dönemde yutma refleksim zayıf olduğu için kaşıkla verilenleri yeterince yutamayabilirdim, ağızdan geri çıkarmaya eğilimliydim. Böbreklerim henüz yeterince gelişmemiş olduğu için protein ve elektrolitlerin yükünü atamazdım ve sindirim sistemimde de yabancı proteinlere karşı koruyucu mekanizma tam gelişmemişti. Midem yeterli asit salgılayamaz; ayrıca nişasta ve yağların emilimi için gerekli enzimleri de yetersiz salgılardı. Bu nedenle bu dönemde benim için en ideal gıda, içinde bu enzimleri içeren, protein ve elektrolit içeriği düşük olan anne sütü idi

.

Anneme:

Annem bu aralar hamilelikte aldığı kiloları veremeyeceği endişesine kapılmıştı. Sonra bu derdini doktoruyla görüştü ve doktor amcadan kendisine uygun bir egzersiz programı aldı. Uygun egzersizleri yaptığı takdirde hamilelikte aldığı kilolardan kurtulması hiç de zor değilmiş.

Son düzenleme:
Dilek çok güzel bi yazı olmuş canım emeğine sağlık birde şu egzersizleri paylaşalım kilolardan kurtulmak için ne yapmamız gerek

Dilek çok güzel bi yazı olmuş canım emeğine sağlık birde şu egzersizleri paylaşalım kilolardan kurtulmak için ne yapmamız gerek

beğenmene sevindim canım:))Kilo konusunu görmezden geliyoruz hepimiz yada herkes kilosunu verdi:))9
Benim kilo malum göbekte ve en etkili egzersiz mekik gibime geliyo..Rejim için 6 ay bitsin diyorum ben..Ama ekmeği falan azalttım kahvaltıda.akşam yemeğinde falan hiç yemiyorum..

sizlere bir sorum olacak..
Azra 2-3 gündğr tam dönmeyi öğrendi..Her uyandığında yüzüstü yakalıyorum..Bugün bi odaya girdim yüzüstü yatıyo ama tamamen uykuda ve ağzı burnu kapalı..Çok korktum yaa..Bebeği tam dönenler siz naaptınız bu dönemde...Yanlarına yastıkmı koysam dönmemesi için??? Artık kendini kurtarır deniyo ama korkuyorum yaa..

hoşbulduk.oğlumun ismi kutay.benim oğlum da dönebiliyor.ancak biraz daha tesadüfi sanki.dediğin kadar düzenli bir dönme şekli değil.bence pek korkacak bişey yok çünkü artık ellerinin üzerine kalkabiliyorlar.nefessiz kalmazlar bence.(Allah Korusun)

benim oğlumda bir haftadır dönüyor ve özellikle akşam uykusunda yüz üstü yatmayı çok seviyor. Doktorumuza sordum Allah korusun boğulmasın diye... doktorumuz artık o evreyi atlattığını rahat olmamı söyledi...Tercih ettikleri yatış şekli sırt üstüymüş ama yapacak birşey yok

oğlum 3 gündür çok huzursuz 3 gecedir uyku uyumuyorum kucağımda uyuyo ağlayarak uyanıyo yerine koymamla uyanması ve ağlaması bir oluyo sanırım dişleri çıkmaya başlıyo daha ne kadar sürecek bu durum ya ((

benim oğlum dönmeye çalışıyo ama henüz dönemiyo bi sorun yoktur diye umuyorum her çocuk farklı olur diyorlar ama yinede endişe ediyorum. ilk ne zaman dönmeye başladı sizin minikleriniz?

günaydınnnnben uğradım bile ..öpüyorum büşrayı minik ellerinden ayaklarından

oy bisde öptük ana kız seni ve minişini...

slm arkadaşlar.aranıza yeni katıldım.benim de 14 mayıs doğumlu dünyalar tatlısı:)bir oğlum var.öğretmenim ve bu dönem ücretsiz izne ayrıldım.umarım burada güzel paylaşımlarımız olur.

aramıza hoşgeldinnn

FDilek canım yasmin 35 yasmin ve seyduna selamlarını iletti sana çok geçmiş olsun dedii haberin olsun kuzummm

kızlar benım oğlum 26 mayıs doğumlu ve bugun dişi çıkmaya başladığını gördüm elıme geldı minicik sizce normal mi daha erken değilmi?
MAAŞALLAHHHH...olabilir canımmm...
Günaydınnnnnn canlarımmmmmmmm bakalım bugün topiğimize kimlerrrr uğrucakkkkkk
slmmmm...
Günaydın Arkadaşlar Çalışan Annelerimize Hayırlı İşler...
tşk.simge....
dün oğlum ilk yaramazlığını yaptı. akşam yemeğinde kucağımdaydı. çatalımı alıp yere attı. babası tekrar koydu o aldı bir daha attı. çok şekerdi ya bayılıyorum oğluma....
bendeeeeeee....yaramazlar ve sevimliler....
hoşgeldin....meslektaşız.......allah bağışlasın oğlunu.heyet raporu alamadın sanırım....
yarasın enes e.....

4-5 gündür devrim ada da dönüyo.....artık gazlarını daha rahat çıkaracaklar ....bir de başlarını kaldırdıkları için rahatım nefessiz kalmazlar allahın izniyle...için rahat edecekse koy bence....

olabilir diğer belirtiler de varsa....fazla uzun sürmese....

iyi akşamlar arkadaşlar oğlum uyumuşken bi bakıyım dedim gerçi kaç dk uyuyacaksa ( nasılsınız bebişler nasıl??

selam kıslar...ben geldim. nasılsınız ne var ne yok?dilekcim doktora gittinmi?daphne buralardamısın kuzu??

günaydın kızlaarrr......
Rapuuu düğün var biliyoruz ama çok aksattın buralarıı :))) dr.a götürmedim şimdilik takip ediyorum demir damlasının etkisiyle katılma nöbetleri kesiliyomuş şükürler olsun rastlamadım bu zamana kadar...
Duncan aleykümselam getiren götüren sağolsun :)) sende çok selam söyle benden...

arzu ayten her bebek farklıdır..benim kızızm tam dönmesini 4,5 aylıkken yaptı..Ama eşime kalsa yapmasaydı diyoo o çok korkuyo yüzüstü kalcak diye...
Sizinde dediğiniz gibi kendini kurtarır artık ..Tabi bu ilk gecelerya gece uyanıp bakıp duruyorum napıyo diye...

betüşcüm sizede geçmiş olsun..bu dişler geçmiyoki dönem dönem olcaklar böyle.bazı bebekler hiç hissettirmeden çıkarıyo...inşallah bizimkilerde öyle olur

merhaba. ben de mayıs 2011 annesiyim ve face ten benimle aynı ayda çocuğu olanlarla paylaşımda bulunmak için
grup kurdum. minikbebisim@groups.facebook.com <minikbebisim@groups.facebook.com> gruba katılmak isterseniz ilk üyelerden
olursunuz. gruptaki kişi sayısı 100 ü geçmeyecek. görüşmek üzere..

Arkadaşlar aşı günü sağlık merkezinden demir ilacı verdiler günde 9 damla verecekmişim sizce çok değilmi siz ne kadarlık doz veriyorsunuz bu demir ilacının yan etkisi varmı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…