2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Saol canim ben dun ogluma havuclu patates püresi verdim iki kasik ay cokk komik bir ögürdü beyenmedi pasam ama elma püresini yalayip yutuyo hayret bisi .Resmen silkelendi cocuk miydesi bulandi onlarinda damak tadi var.Gurmemi olcak ne

yok emiyor emmezmi ama ben cok az tatirarak yediriyorum buradaki doktorumuz ve beslenme uzmanimiz tavsiye etdi 6 aydan sonra ek gidaya gecmek zor oluyormus emen bebeklerde doyurmadan tatiriyorum kavanoz mamalari 2-3 gun dolapta duruyor acip bir cay tabagina mama kasigiyla 3 kasik koyup isitip yediriyorum 6.ayda zorlanmasin diye..

Bugün 17 Eylül 2011 ben geçen sene bugün meleğimin karnımda olduğunu öğrendim.Çok şükür bugün kollarımda 1 hafta sonra 5 aylık olacak kuzum.Sağ salim kucağımıza aldık şimdi büyütüyoruz Rabbim meleklerimize sağlıklı,uzun, güzel ömürler versin bizleri onların acılarıyla imtihan etmesin.Amin.

Kızlar;Deva'ya günlük şeftali püresi vermeye başladım.2-3 çay kaşığı fazla değil.Başka bişy denemedim.Elma mı denesem?Mamadan sıkıldı, sütüm de yetmiyor.Arı mama almayı düşünüyorum;pirinc unlu;farklı bir tat hoşuna gider belki;
4.ay aşılarımızı olduk biz:2: çok ağladı;gitmeden önce calpol vermiştim;ateşi hiç çıkmadı çok şükür;ama yavrum sersemledi sanki;iki gün boyunca uyudu sürekli.tartıları bozukmuş;kilosuna bakamadık; 7 kilo civarı sanırım.evdeki tartıya beraber çıktık

Benim arkadaşımında 4 ayda sütü bitmişti ve ek gıdaya başlamıştı bence sende başla mamadan daha iyidir herhalde.Benim kızım 1 hafta sonra 5 aylık olacak ben de 3 gündür şeftali püresi veriyorum 8-9 çay kaşığı kadar.1 hafta sonra falan az az yoğurt vericem yavaş yavaş başlıycam ben böyle.

hıım anladım,püreden filan bahsedince ek gıdaya geçtiğini sandım,ben daha dr.la görüşmedim ama bu ay sonu başlamayı düşünüyorum

merhaba arkadaşım sen böyle deyince benim de aklıma özel günlerimin tesadüfü geldi
ben ayın 29 unda nişanlandım,düğün günüm de 29 du vee hamile olduğumu da 29 unda öğrenmiştim..
belki bebeğim de 29 unda gelir diye bekledim ama o daha erken 17 mayısta doğdu:86:

Ben Eylül hikayemi yazayım ; 4 eylül eşimle tanıştık, 11 eylülde beraberliğimiz başladı, 10 eylülde evlendik, 17 eylülde hamile olduğumu öğrendim :)))))))))

iyi pazarlar

minicix sünnet için bence ne kadar erken olursa o kadar iyi gibi

daha yazıcam ama Enes beni çağırıyor

iyi sabahlar kızlar umarım pıtırcıklarınız çok iyidir benmki aşıdan geldiğimden beri çok cız cız ve öksürüyo göğsünden hırıltılar geliyo yarın dr a gidicez...

fDilek Azraya Maşallah Eneste dönüyor sabahları yüzükoyun uurken buluyorum canım, önceleri panik oluyordum geceleri dönüp yüzükoyun yatıyor ama şimdi alıştım bazen gömüyordu ağzını burnunu demekki kurtaıyorki dönüyor birtek sol kolu hep altta kalıyor nedense onu kurtarmıyor güv enliği için herhalde diyorum :) korku olmasın canım ama yinede kontrollü takip etmekte fayda var.
Şeftaliyi püre yapıp kaynatıpmı attın?

bugün 3 tk çorbayıda denedim dr bana 6 aydan önce verme demişti ama etrafımdakilerin deneyimlilerin önerisini dinliyorum

NEVRAA saolasın

geçmiş olsun canım..eğer anne sütüyle devam etmiyosa ek gıdaya değişik tadlarla devam et bence..birde ateşi çıkmadan neden ateş düşürücü veriyoosun hiç önermiyolar aşının etkisini azaltıyo..Ateş yapması o mikroplarla savaştığının göstergesi..

benimk, bazen kurtarıyo ama çoğunlukla eli altta gecede yarım dönüyo tam dönmedi hiç ama dediğin gibi kurtarırlar artık kendilerini,,,şeftaliyi püre yapmadım iri iri doğradım hafif kaynattım 3-4 dk. küçük poşetle attım buzluğa..5-6 kaşıklık..rengi kararmadı hiç buzlıkta rengi tam duruyo..Tadı nasıl denemedim hiç ..geçende azcık fasülye attım ileri aşamada sebze çorbasına katarım...
off yaa bende vereyim diyorum eşim diyo dr.u dinleyelim.. 5,5 ta başlıycam ek gıdaya..yani ekimin ilk haftası ..

herkese iyi pazarlar bidee :))))

Kızlar demir damlasını vermenin kolay bi yolunu buldum..Şırınga ile veriyorum birde sulandırıyorum tadıda kötü olmuyo kızım cok cok çekiyo hemde dökülmüyo içerken..Şiddetle tavsiye edilirr....

dilekcim demir damlası kabızlık yapıyormu azraya ben yeni başlıcam damlaya direk senin içirdiğin gibi başlarım bende şırıngayla o zaman... bizim doktor biraz geç başlattı damlayı büşraya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…