2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kuzucum bugün kavunla tanıştı;şeftaliden sonra:) blendırdan falan geçirmeden çatalla ezerek verdim.bu akşam babaannedeyiz.nasıl yabancıladı.uyuyordu uyandı;kızılca kıyamet.zor avuttum.hep bizbize olsak küçük meleğim,benim de tek arzum bu;paylaşamıyorum kimseyle seni;ama naparsın

Tatlim kaynar suya bali koydugun zaman icindeki besin degerleri ölüyor o yuzden kaynar kaynar olmasin ilikdan birazcik sicak olabilir ama kesinlikle kaynar olmicak yoksa serbetin etkisi azalmaz besin degerleri düser sadece
Bende yaptigimda pirinc unlu ceyrek esmer seker attim canim, aslinda biz kendi damak tadimiza uyduruyoruz ama bende kiyamadim tatsiz olmasin diye.
selam herkese,,kızım aşı olacak bugün
insallah sorunsuz atlatirsiniz zuzucugunla.kizini benim icin öp annesi zuzu bunlar zuzu

saol izmirlim valla bu konuda pek geri kaldim ben diyer sipalarim kazik kadar oldu nerde ne var bilmiyorum.Kizim kardesine alis veris yapacakmis ayyyy bu günleride gördüm yaaaa

günaydın

İnşallah herkes iyidir, ben 2 gündür sebze çorbası vermeye başladım hem meyve hem çorba veryorum ama geceleri uyumadan önce ne vericeğime karar veremedim hala

günaydın

İnşallah herkes iyidir, ben 2 gündür sebze çorbası vermeye başladım hem meyve hem çorba veryorum ama geceleri uyumadan önce ne vericeğime karar veremedim hala

günaydın canımm...
Nasıl tadları sevdimi??Sebze çorbasına 1 çay kaşığı saf zeytinyağı koyuyomusun??kabızlık sorununu engeller canım..
Gece yatmadan önce tok tutması açısından pirinç unlu muhallebi falan yazıyor..Beslenme listelerindede en son muhallebi okudum hep..

Son düzenleme:
slmmm kızlar ben geldimmm
Herkez iyidir umarım??
Bir türlü düzgün giremedim,dil eğitimim ve bir kaç eksikliğim için bir yere basladım hafta içi her gün,çok şükür kızımıda götürebiliyorum yanımda,onun yogunluguna girince fırsat bulamadım,bugun tatildi hemen size koştummm
Bende kızıma ek gıda vermek istiyorum artık,yogurt yediriyorum normalde,yada ufak tefek şeylerin tadına baktırıyorum ama onun için özel birşey henüz hiç yapmadım,bana corba tarifi verebilirmisiniz kızlar,bebişlerinize yaptıgınız şu sıra??
Artık başlasam iyi olucak inşallah...

günaydın

bizler iyiyiz .senin kuzu maşallah ek gıdalara başlamış .. biz sadece tattırıyoruz şu an . çoğu kişi yatmadan önce pirinçunu veriyor tok tutsun diye ..

Merhaba arkadaşlar bende mayıs annesiyim ve bu ay maalesef işe başladım oğlumun günlük beslenmesi sabah mama daha sonra meyve püresi sonrasında sebze çorbası bir sonraki öğünde yoğurt+dondurma olarak veriyor annem kalan öpünlerdede sağdığım sütleri veriyor akşam geldikten sonrada devamlı emziriyorum

gezgincim yeni işin hayırlı olsun bebeğinin yanında olmasıda çok iyi..bak burda çok güzel tarifler ve bilgiler var bi bak istersen..
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...nnelerinin-ek-gida-seruveni-basliyoorr-2.html

İlk sebze çorbası 1 patates 1 havuç suyla kaynatılıyo ağzı kapalı olarak.Sonra süzgeçten geçirin suyun içine 1 çay kaşığı irmik atıp bidaha kaynatın en son zeytinyağı 1 çay kaşığı koyun diye okumuştum...2-3 hafta sonra bu çorbanın içine ıspanak kabak gibi mevsim sebzeleri katın deniyodu.

merhaba aybükee ..bir düzen oturtmuşsun ne güzel...İlerde kahvaltıya başlar sabahları ..bu ek gıdaya geçiş olayı beni çok heyecanlandırıyo yaaa:))

Sebze püresi tarifi:

1.HAFTA:

1 küçük boy havuç ve 1 küçük boy patates, temiz suyla yıkanıp kabukları soyulduktan sonra bıçakla doğranıp 2 bardak içme suyuyla yarım saat süreyle ağzı kapalı kapta pişirilir.Pişen sebzenin suyu bir kaba alınır, 1 çay kaşığı buğday irmiği ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır. Başlangıçta bebeğe öğle öğününde 3-5 çay kaşığı vermek yeterlidir. Öğün anne sütü ile tamamlanır. Burada amaç bebeği sebze çorbası ile doyurmak değil sadece tattırmaktır.

2.HAFTA

3 bardak su, 1 orta boy havuç, 1 orta boy patates, 1 tatlı kaşığı pirinç yaklaşık bir saat süreyle, bir bardak su kalana kadar ağzı kapalı kapta ğişirilir. Tel süzgeçten, tamamen ezilerek püre olarak geçirilir. Bu pürenin içine 1 çay kaşığı buğday irmiği ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir. Az miktarda bebeğe verilir. Yine amaç doyurmak değil tattırmaktır.

3.HAFTA

3 bardak su, 1 büyük boy patates, 1 tatlı kaşığı pirinç ile 3-4 yaprak maydanoz, mevsimine göre çeyrek kabak ya da çeyrek kerevizle birlikte 1 tatlı kaşığı dolusu dondurulmuş ya da taze bezelye 1 saat süreyle ağzı kapalı kapta pişirilir. Süzgeçten geçirilerek elde edilen sebze püresine 1 çay kaşığı buğday irmiği ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir. Bebeğe verilecek miktar artık arttırılabilir, yarım kepçe kadar verilebilir.

4.HAFTA
Sebze püresine irmikle beraber bir çay kaşığı sızma zeytinyağı ilave edilir.

5. HAFTA
Sebze püresine kıyma, taze fasülye ve ıspanak da konmalıdır. Bebek kıymalı sebze mamasını 1-2 kepçe dolusu yemelidir.

Çamaşır kurutma makinesi kullananlar hangi marka kullanıyorsunuz?hem çamaşır hem kurutma makinası olan makinalar hakkında bilgisi olan varmı?

Hangi Marka sütlü pirinçli hazır mama veriyorsun ben daha ek gıdalara başlamadım 5.ayı geçtikten sonra başlamayı düşünüyorum herkes acele etmememi söylüyorlar

acele etmemek en güzeli ama benim sütüm yetersiz geldiği için başlattı doktorumuz ve milupa aptamil kullanıyorum

kızlar 6.aydan sonrası için bebeklerinize mama sandalyesi almayı düşünüyormusunuz bu konuda araştırma yapan var mı? o kadar çok çeşit var ki..

Canım teşekkür ederim,yalnız işe girmedim bir okul ortamında öğrenci gibi bir durumdayım

verdiğin linki inceledim,iyice heyecanlanmaya basladım bende bu ek gıda konusunda
İnşallah hiçbirşey yadırgamadan yerer bebişlerimiz...

Son düzenleme:
kızlar 6.aydan sonrası için bebeklerinize mama sandalyesi almayı düşünüyormusunuz bu konuda araştırma yapan var mı? o kadar çok çeşit var ki..

ben düşünmüyorum tatlım..çok az kullanıyorlarmış bebekler o sandalyeleri...o yüzden almamaya karar verdim..şimdilik...ihtiyaç doğarsa alırım...

benim 2 komşum var ,birinin bebeği 3 diğeri 2 yaşında hala olmuş kullanıyolar.Chicco ve prego markalar ve çok memnunlar.Yemek kültürünü ve kendi kendine yeme alışkanlığını alabilmesi için çok gerekli..yoksa nasıl bizimle beraber aynı masada oturabilirlerki???

frdince pirinçunuyla ilgili yazıyı okudum..Bana biraz reklam koktu..Hazır mamaları övücü bi yazı..Pirinç bebeğe verilecek ilk tahıl olmalıki anne sütüne tadı çok benzer..Zaten anne sütü yetiyosa erken başlatmaya gerek yok..Ben ilk pirinçunu vericem sonra yulaf pirinç tam buğday unu karışımıyla mama yapıcam..Ayrıca sadece tek bi besinle beslemiyceğimden kof şişmanlık olayınıda yaşamam..Sabah akşam tek pirinçunuyla beslersek tabiki zararlı olur...

ben alıcam inş.. bulursam uygun bi tane hemen alırım.. az az oturuyoruz biz artık... masada yanımızda oturur ne güzel.. inşşşşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…