2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

canım gözünüz aydınn )

kızlar,pirinç ununu nasıl pişirip veriyorsunuz ??

tarifinde 2 çaybardağı su 5 tatlı kaşığı pirinçunu dior tatlım..3 de birini yapabilirsin ..

saol dilekcim..

günaydın ilenacımm
bende katılıyorum sana herşeyi yedirmemek gerek. doktora sorarak doktor imkanı yoksa sağlık olcağındaki hemşireye sorarak gitmeliyis. liste vermişlerdi bana geçen ay..et 7-8 ayda falandı..benim oğlanda kuş gibi açıyor herşeye ağzını ne versem bayıla bayıla yiyor.ama ben minnacık tattırıyorum.çok çok az..demek istediğim tamam tadına baktıralım ama öğün olarak köfteli yoğurt çorbası çooook erken.sonra hazım vs sorunları olur.
tarhananın da içinde domates ve kırmzı biber var sanırım bir yaşına kadar salça verilmeyecek.tuz da öle..
bu arada kıslar saf zeytinyağı alıp verdiğiniz çorbalara vs birer kaşık katın mutlaka. kabızlık çeker kuzular..

Günaydın Arkadaşlar ...

günaydın tatlım..

Sana kesinlikle katılıyorum canım herşeyi yedirmemek gerekli bebeklere ileride mide sorunları yaşıyorlar dr. ve hemşireler zaten aşı olmaya gittiğimizde bizi yönlendiriyorlar.

Benim oğlumda erken uyanıyor hatta derin dalmıyor uykuya kıpırdanıp duruyor bende gazdan yaptığını düşünüyorum acaba dişten mi? Daha erken değilmi diş çıkarmaya 4 ay 9 günlük???

aynı belirtiler 2 haftadır bizdede vardı dün sonunda başardı dişini patlatmaya.

diş buğdayı yapıcamda nasıl yapıldığını bılmıyorum bırde kımselere demedık dısımız cıktı dıye nazardan korktuk erken cıktı ya o yuzden..

[
Köftemi ?kizlar bana kizmayin tamammi yardimci olun bizim beslenme uzmani piskopata bagladi beni ay hangisi dogru analamadim gitti köfte verilirmi ne zaman annelerimize göre verilir ama herkafadan bi ses sankim ben cocuk dogurmadim hic yaw kafam allak bullak

tatlım benim birçok ark drlara uyup 6 aya kadar su bile vermedi ve 6 aydan sonrada ek gıdaya alışamadı ben pişirdiğim herşeyden tattırmaya çalışıyorum ve dozunda veriyorum gayet güzelde yiyor yedirdikten sonra sıkıntısıda olmuyor yani püre haline getirmeden yediriyorum çatalla ezerek öğürmüyor bile.yedikten sonrada yine beni emmek istiyor.ben bu konuda drlara açıkcası pek uymak istemiyorum.kime sorduysamda erken alışması iyidir diyor

Günaydınlar,

Dün giremedim kızımla beraberdim bütün gün bugün işteyim....Hayırlı olsun arkadaşlar bebişlerinişzin dişleir çıkmaya başlamış..Benim kızımda son 3 gündür uyku düzenini bozmaya başladı bunun alt yapısı 10 gündür vardı ama aksamalrı saat 8 de uyuyan kızım dün aksam 10 oldu uyumadı zorla uyuttum ve 1 saat sonra geri uyandı.Artık geceleir daha sık uyanıyor 20 gün öncesine kadr böyle değildi...Sizlerin nasıl? Agrısı sızı olsa anlarım diyorum kendi kendine konuşuyor gülüyor vs....

arkadaşlar şunu unutmayalım her bebek farklıdır..Benim kızımda anne sütüyle besleniyordu taki ben işe başlayana kadar ilk 6 ay anne sütünden başka birşey vermeyin deniyordu bana hep kızımı tesadür eseri ultrasona götürdüğümüzde ögrendikki vücudu sıvısız kalmış su ihtiyacından dolayıda böbrekleirnde minicik taşlar oluşmuş..Allahıma şükürler olsun suanda sadece 1 tane mınık taşı kaldı kızımın bol su ve çaylarla ondnd kurtulucaz..Doktorumuz özellikle erikli su olucak demişdi..Şuanda hala beni emiyor ama gündüzleri 2 kere mama yiyor..

Benim oğlumda erken uyanıyor hatta derin dalmıyor uykuya kıpırdanıp duruyor bende gazdan yaptığını düşünüyorum acaba dişten mi? Daha erken değilmi diş çıkarmaya 4 ay 9 günlük???

Canım uykusu düzeldi bozuldu diyorsunuz ama agrısı sızı ve aglamaları varmı ??? Benim kızında bozuldu uyku düzeni ama bizi rahatsız etmiyor...

26 mayıslı canım erken cıktı benım.
maşallah... benimki de 21 mayıslı... kontrol ediyorum ara ara daha yok

çok ilginç ya, neler duycaz... ben vermiyorum su, nerden anlıycam ihtiyacı olup olmadığını....

çok ilginç ya, neler duycaz... ben vermiyorum su, nerden anlıycam ihtiyacı olup olmadığını....

Bende hiç duymamıştım. Ağrısı olsa devamlı ağlar taş da ağrı yapar oradan anlarız herhalde çünkü bütün dr. lar bebek anneyi emiyorsa su vermeyin diyorlar ben günde 2 çay kaşığı veriyorum hazır mamadan sonra...

erken alışması farklı bişi çatalla ezerek yedirdiğiniz köftenin bebeğin midesini rahatsız etmesi yada allah korusun ilerde mide problemleri yaşaması farklı bişi..elbetteki siz bilirsiniz ama sağlıklı bireyler yetiştirmek için birazda doktorlarımızı dinlemeliyiz derim ben..

sırf anne sütü alan bebeğin 55 derece sıcakta dahi tek damla suya ihtiyacı yoktur. anne sütünün %90 ı sudur..bebeğin susadığını düşünüyorsak su yerine daha sık meme vermeliyiz.benim oğlum beşinci ayını bitirmek üzere ve anne sütü dışında aldığı gıdalar hariç hiç su vermedim. çokda sağlıklı maşalah.eğer mama verdiysem yada değişik tatlar tattırdıysam ardından su veriyorum sadece.

sarı civciv ..bebeğinin susuz kalmış olmasının muhakkak başka bir nedeni vardır.mamaya başladıktan sonra su vermemişsen olmuş olabilir yada başka bişi..ama anne sütü alırken nasıl olurda susuz kalır? sütün yüzde doksanı su zaten..sen sebebini iyice biraraştır tatlım.

ayy hayırlı olsun canımmm ..bende bakıyorum arada ama çıkmadı daha..dişliğini buzluğa atıp veriyorum acayip rahatlıyo kuzum....

Canım uykusu düzeldi bozuldu diyorsunuz ama agrısı sızı ve aglamaları varmı ??? Benim kızında bozuldu uyku düzeni ama bizi rahatsız etmiyor...
aynen canım..sabah 5.30 da kalkıyo ama gülücüklerle kalkıyo,beşiğinde oynuyo oda karanlık olmasına rağmen...yani huzursuz değil ama düzensiz...

kesinlikle alınmalı. beraber yemeli bebeklerimiz bence.çok daha çabuk öğreniyorlar sofra adabını. ben elimde kaşık oğlumun peşinde koşan bir anne olmak istemiyorum..oturtup sandalyesine önüne koyucam tabağını kaşığını döke saça bulana kirlene yesin :) markaya gelince..çok araştırdım soruşturdum. hem temizlik kolaylığı hem çok fazla para vermenin gereksiz olacağını düşündüğümden ikeaya karar verdim hatta aldım.72.9 lira..10 lirada kargo ödedim. bir günde ulaştı elimize. dün geldi sandalyemis.hatta oturutup resimde çektim :) pek sevdi sandalyeyi zor ayırdım. azcık daha büyüsünde sofrada bizimle otursun die bekliyorum. buarada bel minderide aldım.sert çünkü ikeanınki zarar vermesin die.hem yanlardan hem sırttan destek yapıyor.

canım bizde ikeanın aldık bugün sipariş ettik daha gelmedi..yazınıda şimdi okudum tesadüf etti:) iyi bari içim rahatladı güzelse..chicco nunki çok güzeldi ama çok fazla geldi bana 200 küsürdü

hadi ya bilmiyordum ben bunu annem yaptı kış için tarhanayı bebiş için içine herşeyi kattı domates yeşil kırmızı mercimek nohut kuru fasulye darı vs.. o kadar yani:)

mrb arkadaşlar nasılsınızzz uzun süredir giremiyodum nete bende oğlumda iyiyiz şükür bugün dr a gittik kbb ye dilaltı kesilecek demiştim hatırlarsınız salı yada çarşamba yapalım dedi bugün kan tahlili verdik geldik ağlamadı oğlum herkes çok şaşırdı maaşallah:))
bide salı günü geçseydi

Merhabalar kızlar
tatil dönemi bitti geldik buralara..

maşallah ek gıdalara baya giriş yapılmış okuduğum kadarı ile. biz hala başlamadık dr. kontrolümüzde soracağım..

bu aralar el sürekli ağızda diş çıkaracak belki de bizimki bilemiyorum..

gün ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor bilemiyorum internete de girdiğim çok kısıtlı..

yine girmeye çalışırım.. hepinize kolaylıklar..

hayırlısıyla atlatın inşallah betüşcüm..haberdar et bizi.oğluşunu öpüyorum.allah yardımcınız olsun.
handecim sizin sandalyenizde hayırlı olsun
nevra hoşgeldin..

kıslarr neden kimsecikler yasmıo buraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…