canım gözünüz aydınn)
kızlar,pirinç ununu nasıl pişirip veriyorsunuz ??
hadi hayırlı olslunn...bizimki buara meme ucunu fena ısırıyooo kaşınıyoo çok fazla....
bu kış için tarhana aldm bende kızoma..kendim sevmem ama çok besleyici...
rapuu hayırlı olsun mama sandalyeniz
Günaydin kizlarrrrrr gununuz aydin neseli gecsinnn
Tatlim buradaki beslenme uzmanimiz bana 6 aydan önce yogurt verme dedi.Doktora danistinizmi? sonucta biz turkler icin sade yogurt vazgecilmez ama inek sutunden yogurt asla tavsiye etmedi uzmanimiz.Bende ona devam sutunle yogurt mayalamayi dusundugumu söyledim ilk kez duydu benden teredutte kaldi bence verme dedi.Türkiyedeki doktorlar ne diyor bu ise netteki bilgilere gore 4.aydan sonra devam sutuyle olabiliyormus
Canim bende bir iki kere gece yatmadan once verdim sabah 5.30 a kadar deliksiz uyudu masallah pasam ama cok tok tuttugu icin süpeliyim yeterince beni emmeyince sanki vitamin az aliyo gibi
Dilekcim bizim uzmanda buna benzer seyler söyledi yap diye ama üstüne basarak dediki düdüklü tencerede hasla mutlaka buhali kacmamaliymis vitamin degerleri asil buharla yok olurmus.Henuz özel bir sey yapmadim ben az az cay tabaginda yediriyorum
Banada reklam kokuyo gibi geldi bu yazi yazarin nerdese eski yazilarini okudum mama uzerine cok dusmus tamam mamanin icindeki vitaminleri kucumsemiyorum ama yinede herr ögünde mama alipda yapabilecekler varmi acaba?
Canim ben ikinci cocugumda okadar uzun süre kullandimki kesinlikle tavsiye ederim bizimki 3 seviyeli degildi ozamanlar ondan yokdu ama simdi cihicco nunkini begendim ben arkasi 3 seviyeli yatiyor haftaya almayi dusunuyorum biz sofradayken otursun yanimizda diye
Aynen sana katiliyorum dilekcim benim 2 numara cok kucuk yasta bicak catal kullanmayi ögrendi hatta bir keresinde restorantda yemek yerken yan masadaki hanim yanimiza gelip (4 yasindayken) nasil bukadar mükemmel catali bicagi kullaniyor oglunuz tebrik ederim demisti.Kesinlikle alistirmali ben muhallebiyi bile ogluma verirdim kendi yerdi hesabedin artik
ayyyy Hayirli olsun disleriniz tebriklerrr nomu$ nomu$ isira isira mamaciklar yesin bebisinn
Köftemi ?kizlar bana kizmayin tamammi yardimci olun bizim beslenme uzmani piskopata bagladi beni ay hangisi dogru analamadim gitti köfte verilirmi ne zaman annelerimize göre verilir ama herkafadan bi ses sankim ben cocuk dogurmadim hic yaw kafam allak bullak
tebrikler sizin dislerinizde hayirli olsun dis bugdayi yapicakmisin canim?
Günaydın Arkadaşlar ...
tarifinde 2 çaybardağı su 5 tatlı kaşığı pirinçunu dior tatlım..3 de birini yapabilirsin ..
saol dilekcim..
günaydın ilenacımm
bende katılıyorum sana herşeyi yedirmemek gerek. doktora sorarak doktor imkanı yoksa sağlık olcağındaki hemşireye sorarak gitmeliyis. liste vermişlerdi bana geçen ay..et 7-8 ayda falandı..benim oğlanda kuş gibi açıyor herşeye ağzını ne versem bayıla bayıla yiyor.ama ben minnacık tattırıyorum.çok çok az..demek istediğim tamam tadına baktıralım ama öğün olarak köfteli yoğurt çorbası çooook erken.sonra hazım vs sorunları olur.
tarhananın da içinde domates ve kırmzı biber var sanırım bir yaşına kadar salça verilmeyecek.tuz da öle..
bu arada kıslar saf zeytinyağı alıp verdiğiniz çorbalara vs birer kaşık katın mutlaka. kabızlık çeker kuzular..
günaydın tatlım..
mcl senin bebiş ne kadarlık.. 2 hafta olmuş ya dişleri çıkalı, ne zaman çıkarmıştı ilk?
Benim oğlumda erken uyanıyor hatta derin dalmıyor uykuya kıpırdanıp duruyor bende gazdan yaptığını düşünüyorum acaba dişten mi? Daha erken değilmi diş çıkarmaya 4 ay 9 günlük???
Benim oğlumda erken uyanıyor hatta derin dalmıyor uykuya kıpırdanıp duruyor bende gazdan yaptığını düşünüyorum acaba dişten mi? Daha erken değilmi diş çıkarmaya 4 ay 9 günlük???
maşallah... benimki de 21 mayıslı... kontrol ediyorum ara ara daha yok26 mayıslı canım erken cıktı benım.
arkadaşlar şunu unutmayalım her bebek farklıdır..Benim kızımda anne sütüyle besleniyordu taki ben işe başlayana kadar ilk 6 ay anne sütünden başka birşey vermeyin deniyordu bana hep kızımı tesadür eseri ultrasona götürdüğümüzde ögrendikki vücudu sıvısız kalmış su ihtiyacından dolayıda böbrekleirnde minicik taşlar oluşmuş..Allahıma şükürler olsun suanda sadece 1 tane mınık taşı kaldı kızımın bol su ve çaylarla ondnd kurtulucaz..Doktorumuz özellikle erikli su olucak demişdi..Şuanda hala beni emiyor ama gündüzleri 2 kere mama yiyor..
Canım uykusu düzeldi bozuldu diyorsunuz ama agrısı sızı ve aglamaları varmı ??? Benim kızında bozuldu uyku düzeni ama bizi rahatsız etmiyor...
maşallah... benimki de 21 mayıslı... kontrol ediyorum ara ara daha yok
çok ilginç ya, neler duycaz... ben vermiyorum su, nerden anlıycam ihtiyacı olup olmadığını....
frdince .!.:tatlım benim birçok ark drlara uyup 6 aya kadar su bile vermedi ve 6 aydan sonrada ek gıdaya alışamadı ben pişirdiğim herşeyden tattırmaya çalışıyorum ve dozunda veriyorum gayet güzelde yiyor yedirdikten sonra sıkıntısıda olmuyor yani püre haline getirmeden yediriyorum çatalla ezerek öğürmüyor bile.yedikten sonrada yine beni emmek istiyor.ben bu konuda drlara açıkcası pek uymak istemiyorum.kime sorduysamda erken alışması iyidir diyor
maşallah... benimki de 21 mayıslı... kontrol ediyorum ara ara daha yok
çok ilginç ya, neler duycaz... ben vermiyorum su, nerden anlıycam ihtiyacı olup olmadığını....
arkadaşlar şunu unutmayalım her bebek farklıdır..Benim kızımda anne sütüyle besleniyordu taki ben işe başlayana kadar ilk 6 ay anne sütünden başka birşey vermeyin deniyordu bana hep kızımı tesadür eseri ultrasona götürdüğümüzde ögrendikki vücudu sıvısız kalmış su ihtiyacından dolayıda böbrekleirnde minicik taşlar oluşmuş..Allahıma şükürler olsun suanda sadece 1 tane mınık taşı kaldı kızımın bol su ve çaylarla ondnd kurtulucaz..Doktorumuz özellikle erikli su olucak demişdi..Şuanda hala beni emiyor ama gündüzleri 2 kere mama yiyor..
ayy hayırlı olsun canımmm ..bende bakıyorum arada ama çıkmadı daha..dişliğini buzluğa atıp veriyorum acayip rahatlıyo kuzum....günayyydıııınnn kızlarrrrr....
ya ben kızımın dişinin çıktığını yazmışmıydım acaba sizlere...
bu arada Fdilek canım büşrada erken uyanmalara başlamıştı diş çıkarmadan 1 hafta önce hala düzensiz uykuları dikkat et diş çıkarıyor olabilirr:d
aynen canım..sabah 5.30 da kalkıyo ama gülücüklerle kalkıyo,beşiğinde oynuyo oda karanlık olmasına rağmen...yani huzursuz değil ama düzensiz...Canım uykusu düzeldi bozuldu diyorsunuz ama agrısı sızı ve aglamaları varmı ??? Benim kızında bozuldu uyku düzeni ama bizi rahatsız etmiyor...
Tatlim tarhana corbasini uzmanlar 1 yasindan önce tavsiye etmiyorlar yetiskinliginde miyde sorunlari oluyormus.Icinde maya oldugu icin 15 bekletilerek yapildigindan bakteriler varmis icinde 1 yasindan once cocugun bunyesinde olmasi zararliymis ama sonrasindada mutlaka tarhana corbasi yedirmeliymis cunki besin degerleri cokkkk yuksek.Annem tarananin icine un koyarken beyaz unun haricinde SOYA UNU CAVDAR UNU koyardi vitaminli olsun diye imkaniniz varsa oyle yaptirirn tarhanayi
mrb arkadaşlar nasılsınızzz uzun süredir giremiyodum nete bende oğlumda iyiyiz şükür bugün dr a gittik kbb ye dilaltı kesilecek demiştim hatırlarsınız salı yada çarşamba yapalım dedi bugün kan tahlili verdik geldik ağlamadı oğlum herkes çok şaşırdı maaşallah:))
bide salı günü geçseydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?