2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bende bugun tarhana çorbası verdım maşallah baya yedi.ara dıra peynirde verıyorum üzüm kavun felanda tattırdım secmedi ..aaa bu arada benımkı bardaktan su içmeye bayılıyor..

az önce farkettimki kızımın alt dişleri 2 side patlamışikisininde uçları görünüyor.çok sevidim yaa ben bu duruma.

kızlar bende bugun tarhana çorbası verdım maşallah baya yedi.ara dıra peynirde verıyorum üzüm kavun felanda tattırdım secmedi ..aaa bu arada benımkı bardaktan su içmeye bayılıyor..
bende bugün yoğurt çorbası verdim içne ufak ufak köfteler atmıştım ezdirdim onlarıda bayıla bayıla yedi.peyniri benimkide çok seviyor kızım kesinlikle tek tekçi hiçbirşeyi karışım şeklinde sevmiyo peyniri peynir olarak yumurtayı yumurta olarak.aynen bardaktan su içmyide çok seviyor

ben daha tanelı bır sey vermedım boğazına takılır dıye cesaret edemedım

maşallah yarasın kuzularınıza mamaları... ya ben su içirmiyorum... kaşıkla verdim bikaç kez bilemiyodu yavrum.. ben de deneyim bakalım bardağı, merak ettim

az önce farkettimki kızımın alt dişleri 2 side patlamışikisininde uçları görünüyor.çok sevidim yaa ben bu duruma.

hayırlı olsun... bizimki de hatır hutur kaşıyo, bakalım ne zaman çıkcak... çok heyecanlı... 2 tane birden patlıyo bi de öyle mi... emerken ısırıyo mu peki? çok korkuyom, şimdi bile sıkıştırıp çekiştiriyo kerata :18:

mcl senin bebiş ne kadarlık.. 2 hafta olmuş ya dişleri çıkalı, ne zaman çıkarmıştı ilk?

Peynir veren arkadaşlar normal beyaz peynir mi; tuzunu çıkarıyormusnuz? Ben mama sandalyemi 1 ay sonra alıcam.Arkadaşım kızında 6 aydan 1,5 yaşına kadar kullandı.Sonra sandalyede oturmak istedi.Çatal kaşık kullanmayı çabuk öğrendi,izlediği için sürekli.

Yok daha ısıracak kadar çıkmadı ama sanırım ona değişik geliyor dişinin çıkması sürekli alt dudağını ıırıyor çok komik bir yüz ifadesi oluyor babasıyla gülmekten ölüyoruz

günaydın

İnşallah herkes iyidir, ben 2 gündür sebze çorbası vermeye başladım hem meyve hem çorba veryorum ama geceleri uyumadan önce ne vericeğime karar veremedim hala

canım genelde pirinç unu veriliyor gece.bebekler için arı marka pirinç unu var.ondan alıp vericem bende normal pirinç unu değilde.

arkadaşlar pirinç unuyla ilgili bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim..
Bebeğiniz İçin Pirinç Unu Yararlı mıdır ? - Dr. Suat Erkmen - Haber 3

yazıyı açamadım tatlım. kötülüyormu pirinç ununu? muhtemelen öyledir..ama..hazır mamaların içinde neler var etkileri neler olacak onlarıda bilemeyiz.yani pirinç unu çok iyi bişey değil ama kötü değil. bi kere bebekler çok sever tadını. onların damak zevklerinide düşünmeliyiz. tok tutar..sabah akşam verecek değiliz. küçük bir kase akşamları..

kızlar 6.aydan sonrası için bebeklerinize mama sandalyesi almayı düşünüyormusunuz bu konuda araştırma yapan var mı? o kadar çok çeşit var ki..

kesinlikle alınmalı. beraber yemeli bebeklerimiz bence.çok daha çabuk öğreniyorlar sofra adabını. ben elimde kaşık oğlumun peşinde koşan bir anne olmak istemiyorum..oturtup sandalyesine önüne koyucam tabağını kaşığını döke saça bulana kirlene yesin :) markaya gelince..çok araştırdım soruşturdum. hem temizlik kolaylığı hem çok fazla para vermenin gereksiz olacağını düşündüğümden ikeaya karar verdim hatta aldım.72.9 lira..10 lirada kargo ödedim. bir günde ulaştı elimize. dün geldi sandalyemis.hatta oturutup resimde çektim :) pek sevdi sandalyeyi zor ayırdım. azcık daha büyüsünde sofrada bizimle otursun die bekliyorum. buarada bel minderide aldım.sert çünkü ikeanınki zarar vermesin die.hem yanlardan hem sırttan destek yapıyor.

maşallah size :)

hadi hayırlı olslunn...bizimki buara meme ucunu fena ısırıyooo kaşınıyoo çok fazla....
bu kış için tarhana aldm bende kızoma..kendim sevmem ama çok besleyici...

rapuu hayırlı olsun mama sandalyeniz

Günaydin kizlarrrrrr gununuz aydin neseli gecsinnn Tatlim buradaki beslenme uzmanimiz bana 6 aydan önce yogurt verme dedi.Doktora danistinizmi? sonucta biz turkler icin sade yogurt vazgecilmez ama inek sutunden yogurt asla tavsiye etmedi uzmanimiz.Bende ona devam sutunle yogurt mayalamayi dusundugumu söyledim ilk kez duydu benden teredutte kaldi bence verme dedi.Türkiyedeki doktorlar ne diyor bu ise netteki bilgilere gore 4.aydan sonra devam sutuyle olabiliyormus
bizler iyiyiz .senin kuzu maşallah ek gıdalara başlamış .. biz sadece tattırıyoruz şu an . çoğu kişi yatmadan önce pirinçunu veriyor tok tutsun diye ..
Canim bende bir iki kere gece yatmadan once verdim sabah 5.30 a kadar deliksiz uyudu masallah pasam ama cok tok tuttugu icin süpeliyim yeterince beni emmeyince sanki vitamin az aliyo gibi
Dilekcim bizim uzmanda buna benzer seyler söyledi yap diye ama üstüne basarak dediki düdüklü tencerede hasla mutlaka buhali kacmamaliymis vitamin degerleri asil buharla yok olurmus.Henuz özel bir sey yapmadim ben az az cay tabaginda yediriyorum
arkadaşlar pirinç unuyla ilgili bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim..
Bebeğiniz İçin Pirinç Unu Yararlı mıdır ? - Dr. Suat Erkmen - Haber 3
Banada reklam kokuyo gibi geldi bu yazi yazarin nerdese eski yazilarini okudum mama uzerine cok dusmus tamam mamanin icindeki vitaminleri kucumsemiyorum ama yinede herr ögünde mama alipda yapabilecekler varmi acaba?
ben düşünmüyorum tatlım..çok az kullanıyorlarmış bebekler o sandalyeleri...o yüzden almamaya karar verdim..şimdilik...ihtiyaç doğarsa alırım...
Canim ben ikinci cocugumda okadar uzun süre kullandimki kesinlikle tavsiye ederim bizimki 3 seviyeli degildi ozamanlar ondan yokdu ama simdi cihicco nunkini begendim ben arkasi 3 seviyeli yatiyor haftaya almayi dusunuyorum biz sofradayken otursun yanimizda diye
Aynen sana katiliyorum dilekcim benim 2 numara cok kucuk yasta bicak catal kullanmayi ögrendi hatta bir keresinde restorantda yemek yerken yan masadaki hanim yanimiza gelip (4 yasindayken) nasil bukadar mükemmel catali bicagi kullaniyor oglunuz tebrik ederim demisti.Kesinlikle alistirmali ben muhallebiyi bile ogluma verirdim kendi yerdi hesabedin artik
ayyyy Hayirli olsun disleriniz tebriklerrr nomu$ nomu$ isira isira mamaciklar yesin bebisinn
Köftemi ?kizlar bana kizmayin tamammi yardimci olun bizim beslenme uzmani piskopata bagladi beni ay hangisi dogru analamadim gitti köfte verilirmi ne zaman annelerimize göre verilir ama herkafadan bi ses sankim ben cocuk dogurmadim hic yaw kafam allak bullak
benımkının cıkalı 2 hafta oldu ınsan ılk gorduğunde cok heycanlanıyor doğrusu.hayırlı olsun ılk ıncılerınız:)
tebrikler sizin dislerinizde hayirli olsun dis bugdayi yapicakmisin canim?

Son düzenleme:

Tatlim tarhana corbasini uzmanlar 1 yasindan önce tavsiye etmiyorlar yetiskinliginde miyde sorunlari oluyormus.Icinde maya oldugu icin 15 bekletilerek yapildigindan bakteriler varmis icinde 1 yasindan once cocugun bunyesinde olmasi zararliymis ama sonrasindada mutlaka tarhana corbasi yedirmeliymis cunki besin degerleri cokkkk yuksek.Annem tarananin icine un koyarken beyaz unun haricinde SOYA UNU CAVDAR UNU koyardi vitaminli olsun diye imkaniniz varsa oyle yaptirirn tarhanayi

günayyydıııınnn kızlarrrrr....

ya ben kızımın dişinin çıktığını yazmışmıydım acaba sizlere...

bu arada Fdilek canım büşrada erken uyanmalara başlamıştı diş çıkarmadan 1 hafta önce hala düzensiz uykuları dikkat et diş çıkarıyor olabilirr:d

Benim oğlumda erken uyanıyor hatta derin dalmıyor uykuya kıpırdanıp duruyor bende gazdan yaptığını düşünüyorum acaba dişten mi? Daha erken değilmi diş çıkarmaya 4 ay 9 günlük???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…