2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar gelmişken size sorum olacak bebişerin dönme işi beni korkutuyor geceleri ya yüzüstü kendini kurtaramazsa falan diye bebişleri dönen arkadaşlar nasıl yatırıyorsunuz ne gibi önlemler aldınız bu kounuda banada fikir verirseniz sevinirim ben yanlarına yastık koyma taraftarı değilim biryerde oklumuştum 7 aylık bebek kaybı ne yazıkki anne yanlarına yastık koymuş sanırım dönmeyi engellemk için malesef bebek o yastıklarda nefes alamamamış ve acı sonuç ya yazmak bile istemiyorum çok acı birşey ALLAH korusun bende bu yazıdan sonra gece yatma olayını piskopata bağladım nerdeyse hep gündüz olsa hiç gece olmasa uyuma gereği olmasa diye düşünmeye başladım birde benim bebiş birazcık tembel hala yüzüüsütü dönmeyi başaramadı ancak yan dönüyor biraz ağırdan yani hoş bana kalsa dönmesede olur korkuyorum incimiz henüz yok yavaştan gün içerisinde oturuyor kilomuz 9 boy 62 kafa 42 işte böyle birde bir arkadaş bıngındaktan bahsetmiş acaba kafa boyutu normalmi sizce sizlerde nasıl bende bunu düşünmeye başladım

Drlar da 6 aydan sonra ek gidalara gecin diyor ama bazi kisilerde simdiden tattir yemeklerden diyor

Drlar da 6 aydan sonra ek gidalara gecin diyor ama bazi kisilerde simdiden tattir yemeklerden diyor

tatlarına baktırmakta fayda var bencede..
acaryase canım büyüyolar artık..kötü düşünmeyelim kötüsü gelmesin. kurtarırlar herhalde kendilerini dönecek olurlarsa? allaha emanet bebeklerimiz.
ela ada naber kuzum?

merhaba annecikler. bugün oğluma yeni ciciler aldım. dışarısı sıcak ama evin içi biraz serin oluyor. uzun kollu giydiriyorum artık. malum doğduğu zaman giydikleri artık minicik geliyor. akşam yıkayıp ütüleyeceğim onları.

saol dilekcim..çokda yaramazdır aynı zamanda :))) inanılmaz hareketli :) bizim ikimizinde yeşil tatlım.
çok can yakar o gözlerle maşallah hehehe :))

canım hoşgeldinn özlettin kendini..Aşıları olmuş miniğin artık 1 yaşına kadar aşı yok ,umarım atlatırsın bu geceyide....
Benim kızım tamamen dönüyo ilk zamanlar aynı senin gibi korktum ama takip ettim kızımı.ilk başlar tamamen dönüyodu ve uyandırıyodu kendini.zaten ben hareketlerinden anlıyodum ,babamızda hemen kalkıyodu çeviriyodum sırtüstü..ama artık gece dönmüyo,yan kolu üzerine yatıyo keyif yaparcasına :)) yüzü üstüne gelince bağırıyo..senin minikle aynı odadamı yatıyosunuz?? ben çok iyi karar verdik diyorum 1 yaşına kadar odamda kalıcak kızım...

merhaba canım güle güle kullan yeni cicilerinizi..bizde bi alışverişe çıkmalıyız...

Mrb,gule gule giysin oglusun evler soguyo artik bizde uzun kollularimizi giymeye basladik

merhaba kızlar ben artık internete pek giremiyorum çünkü hiç vakit bulamıyorum.. kızım gündüz 3 defa 1 ya da 1,30 saat bazende 3 saat uyuyor sonrasında uyanık ve kucakta uyuduğu zamanlarda ben jet hızıyla temizlik çamaşır ütü yapmaya çalışıyorum( beni gözleriyle takip ediyor odadan çıktığım an kıyamet kopuyor tek başına oynamayı sevmiyor illa birlikte oynayacağız .. zaten ne yaptıysam yalancı emik almadı eşim başlarda istemedi ahh keşke dinlemeseydimde verseydim.. bizim dişerimiz hala çıkmadı geceleri 1 kere kalkardı şimdi 3 -4 kez kalkmaya başladı belkide dişi çıkacak,, ek gıdaya şöle başladım sebze çorbası yaptım ilk suyunu verdim 2-3 çay kaşığı buğünde püre verdim ama yine 3-4 çay kaşığı kadar meyve sularının tadına baktırıyorum tabi.. sürekli değil kilosu 15 gün önce 8,300 dü şimdi 8,500 belkide daha fazladır 5 ayı dolmasına 8 gün kaldı. sadece anne sütüyle besliyorum gören herkes 7-8 aylık duruyor diyor kayınvaldemler obez olucak az yedir demeye başladılar canım çok sıkılıyor ben sadece anne sütü veriyorum ek gıdayı sadece tattırdım doktor anne süt asla obez yapmaz dedi ama anlamıyorlar.. boyu 68 cm.. yanlız başı 44,5 biraz büyük kafa ultrasyonunda hiçbişey çıkmadı doktor genetik dedi de eşiminde benimde gayet normal:))) bu kız kime çekti bilmemhala gaz sorunumuz var çünkü ayaklar havada kakasını hep sancılı yapıyor günde 4-5 kez ama buaralr az miktarda yapıyor hep koyu yeşil hiç partükül yok dr. normal diyor ısrarla anne sütü aldığı için.. bifiform diye bi bağırsak düzenleyici içinde yoğurtta bulunan probiyotiklerden var dedi.. ama en büyük problemimiz henüz dönmüyor dr. kilodan dedi korkma zamanla dner dedi ama sanıyorum çok tembel olacak benim çabamla dönüyor..

ek gıdalara baya geçilmiş benden sizlerden öğrendiklerim yapmaya çalışıyorum...sünnet olanlara çok geçmiş olsun.. dilek maşallah azraya çok tatlı..

bizden haberler böle umarım bütün bebişler çokk iyidir ....

benimki dönmeye başladığından beri sırtüstü yatmıor uyutuyorum sırtüstü yatırıyorum o dakika yüzüstü dönüyor gecede yüzüstü uyuyor yatağındaki yastıkları kaldırdım yastık daha tehlikeli geliyor bana bi süre takip ettim kafasını bi sağa bi sola çevirip uyuyor gün içinde denk geldi bikaç sefer kafasını tamamen gömdü ellemedim ne yapacak diye bikaçsaniye içinde hemen kaldırdı kafasını yani kendisini kurtarıyolar artık ama yatakta oyuncak ve yastık bulundurmamak gerek tedbir açısından...rapunun dediği gibi allaha emanet miniklerimiz...

Ayni bnmkini tarif ediyosun :) bizim de gece hep yuzustu uyuyo ama kafa surekli hareket halinde yuzunu gomse bile hemen toparliyor :) gunduzde sirtustu yatiriyoeum aninda donuyor hic yalniz birakamiyorum artik

merhaba canım..eğer dr.unun bazı cevapları seni tatmin etmiyo ve için rahat değilse başka dr.a görün bide...dönmesinide sorun etme her bebek farklıdır canım...biz daha ek gıdaya geçmedik...

günaydın arkadaşlar benmkide 23 mayısta doğmuştu 4 ayımızı doldurduk geçen gün .. gaz sancımızı atlattık fakat geceleri çok kalkmaya başladı bayagı uyanık kalıyo gündüzleri birazda sıkıntılı hep sanırım dşlerden birazda ishal gibiyiz doktor sorun yok dedi ama bilmemki? diş salyaları falan bayağı var etleride sertleşmiş her halde dişler erken çıkacak zaten salyasını 22 aylıktan beri akıtıyo.. benmki dönmüyor daha sadece kafayı kaldırıyor ve kalkmaya çalışıyor .. yürümekte istiyor aynı zamanda koltuk altlarından tutup evde tur atıyoruz çok hoşuna gidiyo.. erken mi yürüyecek acaba bilmem .. sizinde bebeğiniz de uykusunda değişşiklikler varmı böyle ? tam şimdi düzenni başladı dedim dişler başladı

Son düzenleme:
merhaba canım..eğer dr.unun bazı cevapları seni tatmin etmiyo ve için rahat değilse başka dr.a görün bide...dönmesinide sorun etme her bebek farklıdır canım...biz daha ek gıdaya geçmedik...

merhaba canım aslında dr.muz çok ii bayağı bi inceliyor ... sorduğum her soruya cvp alıyorum ... eşim bilhassa çok memnun başka dr.a gidielim dediğim an çok abartıyosun ne gerek var çocuğun bişeyi yok olsa bilmezmi demeye başlıyor (( dr da dönmesini problem etme dedi her bebek farklıdır.. ek gıda önce sebzeleri tatrmak çok mantıklı çünkü tatlı şeylere alışınca sebze çorbası bayağı bi tatsız tuzsuz geldi kuzuma gerçi bi kaç çay kaşığı verdim o kadar.. benimle birlikte çıkardığım sesleri taklit ediyor elimi sürttüğüm zaman yere o da sürtüyor inanılmaz agular gugular yapıyor bakalım inş. kısa zamanda döner..

Selam arkadaşlar bende temmuz annesi olacaktım fakat kızım erken davrandı ve 29 mayısta 33.haftada doğdu. 2000 kilo olarak 16 gün küvezde kaldık. Şimdi çok şükür iyi iki ay ,sütü sağarak verdim.Şuan mama yiyoruz.Sizler ek gıdaya başlamışsınız ,bana yardımcı olun ilk olarak bebeğime ne vermeliyim
ve nasıl vermeliyim .şimdiden teşekkür ederim.

canım nerdeyse benim oğlumu anlatmışsın.. sadece gündüz uykumuz 4 defa 20 dk kadar uyuyor... bi de kaka problemimiz yok... gerisi hep aynı... maşallah

güle güle kullansın cicilerini ..
bu arada ben artık yeni aldığım şeyleri yıkamadan giydirmeye başladım

merhaba hoşgeldin .. önce az miktarda meyve suyu ile başlanıyor

güle güle kullansın cicilerini ..
bu arada ben artık yeni aldığım şeyleri yıkamadan giydirmeye başladım

merhaba hoşgeldin .. önce az miktarda meyve suyu ile başlanıyor

bence yıkamadan giydirme nevracım.askıda olan ürünler sonuçta..ben artık ütülemiyorum bile kıyafetlerini ama yeni şeyleri muhakkak yıkayıp ütülüyorum bir sefer..

nevracım bencede yıka.ben kendime aldıklarımı bile yıkamadan giymiyorum.Eltim tekstil işinde çalışıyodu..Onlar atölyede dikilirken ayaklar altında ,nekadar yıkalanıp ütülensede depolarda bekliyo dedi.ben ütülemeyi bıraktım herşeyini..hala bebek deterjanıyla ve ayrı yıkıyorum..hepte öyle yapıcam galiba..zaten hafta gelmeden makinası doluyo :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…