2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

İYİ GECELER

saol FDilek sk kulalnılanlara ekledim yarın fırsat buldukça okuycam. Süslüne Maşallah bende ilk fırsatta resim yüklüycem.

acarasye saol canım İnşallah. Gündüzki durumun aynen ben gibi bizde öyleyiz hiç yalnız kalmak istemiyor çok uykusuda olmuyor 2-3 kez 30 dk bazen 20 çok dakik :)
dönme hususunda canım kendilerini kurtaramasalar dönemezler diyordu komşum bende sen gibi korkular yaşıyordum Allaha şükür sırtüstü yatırıyorum yüzüstüne dönüyor arada yine sırtüstü koyuyorum geceleri sabah yine aynen yüzüstü buluyorum yattığı yastıktan kafasını bir şekilde düşürüp yüzü koyun yatıyor.

Cerenliyağmur bazen o kadar çok hassas oluyoruzki, başka bir dr görüşüne ihtiyaç duyuyoruz. sünneti tamamen iyileşti bizimkinin benimde kafamda takılı başka bir dra kontrole götürmeyi düşünüorum bazen sorun olabiliyormuş sünnette.

ARI mamasını aldım şu ayımızın dolmasını bekliyorum

6.ay aşısını acarasye sen yaptırmıştın sanırım damla olan hangi aşı merak ettim canım? bizim 6.ay aşımızda yaklaşıyor, ebe damlalı aşıdan hiç bahsetmemişti.

ıspanak tatırmayı denedim sevmedi ağzını kapadı .

kızlar yastık kullananlar hangi yastıkları kullanıyorsunuz? yün, elyaf, pamuk vs.?

NEVRAA bende artık elbiselerine dikkat etmiyorum. neyle uuyutuyorsun battaniye, yorgan? hani aynı iklime sahibiz ya ondan

karaman ciciler hayırlı olsun güle güle giysin bebişin.

günaydın güzel mayıs anneleri,,

malum kış geldi sorunlarımız 1 ken 2 oluyor ben 2 gecedir kızımın üstünü uyku setinin yorganıyla örtüyorumbu gece uyandığında sırtı çok terlemişti badisi bayağı ıslaktı hemen sırtına bez koydum öyle emzirdim sizce uyumadan öncemi bez koyup uyandığında hemen çıkarsam ? yorganıda çok kalın değil uyku tulumu bu terlemeyi önler mi?sizlerde durum nasıl?

Günaydın Arkadaşlar ben bebeğime başının altına daha yastık bile koymuyorum zararlı diye ben yorgan değil kadifeden battaniyesi var onu örtüyorum üzerine onu bile teperek açıyor üzerini siz bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz arkadaşlar?? Benimki çok zor uyuyor kucağımda evin içinde gezerek uyutuyorum

günaydın

ben uzun uzun emzirdikten sonra uyuyor bazen uykuya geçemediğinde ayağımda sallıyorum
battaniye örtüyorum ama gece süekli kalkıp üstünü örtüyorum açıyor yorganda örtsem açacak napcaz?

bende yastık kullanmıyorum henüz linens den almıştım yastığını abana henüz yüksek gibi geliyor ...evet örttüğüm herşeyi kızımda açıyor gece sürekli bakıyorum.. ama terlemesi fazla acaba kansızlıktan mı diyorum çünkü aşırı terleme kansızlıktan olabiliyormuş.. uykusu çok değişik arada meme emerken uyuyukalıyo bazende dalmakta çok güçlük çekiyor ayağımda sallıyorum kendiliğinden uyuduğu çok nadir..

baharnaz ben yatağının üstüne çiftkişilik pikeyi katlayıp örtüyorum yukarda kalıyor ama o zaman ince bi battaniye örtüyorum onu bile elleri ayaklarıyla açıyor çözümü kenarlardan çengelli iğine ile germekte buldum tavsiye ederim üstüne açsada çok üşümüyor..

günaydın mayıs anneleri ben pek yazamıyorum.bugün yazdıklarınızı okuma fırsatı buldum.vay be zaman nasıl geçiyor kalp atışını duyduk duymadık derken gelmişiz 5.aya.herkesin bebeği sağlıcakla büyüyordur inşallah.
benim bir kaç gün önce bebeğim beni emmeyi bıraktı.ama uykusunda içiyor gece bir kere kalkıyor o zaman emziriyorum bi de bazen denk gelirse gündüz derin uyuduğunda yoksa noldu bilmiyorum mümkün değil almıyor.tabi biberona çok yüklendik iş nedeniyle.ben de sağıp vermeye devam tabi.henüz farklı bir gıda vermedim ama bazen yediğim meyvelerden yalattım tadını bilsin diye.
bu uykuda emme düzelir mi acaba.uyanıkkende emer mi.
yatma olayına gelince beşiğine koyuyorum kendisi yatıyor battaniye örtmeye başladım bu aralar ama üstünde durmuyor.
geçen avm de elbise şeklinde yorgan gördüm üstüne giydirdiğin bi yorgan gibi.onu üstünden atması mümkün değil yani.ben ondan almayı düşünüyorum adı neydi unuttum.
yastığa gelince bi kaç cm kalınlığında boğulmayı önleyici yastık kullanıyorum.çok ince zaten diğer yastıkların hepsi bebeğe zararlı diye biliyorum.

bence yıkamadan giydirme nevracım.askıda olan ürünler sonuçta..ben artık ütülemiyorum bile kıyafetlerini ama yeni şeyleri muhakkak yıkayıp ütülüyorum bir sefer..
alıştırmaya bağlı ..iyi mağazalardan aldıklarım var yaa onları yıkamıyorum chiccodan falan .yavaş yavaş alışsın ..koca çocuk olduğunda da giysilere alerji oluyormuş . çok titiz davranınca .ütüleyip g,iydiriyorum
İYİ GECELER

NEVRAA bende artık elbiselerine dikkat etmiyorum. neyle uuyutuyorsun FDilek battaniye, yorgan? hani aynı iklime sahibiz ya ondan

.

son 1 haftadır penye battaniye örtüyorum .. koları üşüyor açıyor üstünü diyede . üdstüne uzun kollu giydiriyorum ... geceleri serin oluyor biliyorsun burası .

Gunaydin kizlarrrr gununuz bereketli huzurlu rahat gecsin..Ben dun diyer iki yawrumu turkiyeye yolladim malum benim bebisin pasaportunu bekliyoruz yetismedi bende gidemedim.Dun cok fenA OLDUM EV SEPSESSIZDI ICIMDEN BIRSEY YAPMAK GELMEDI OYLE uzgun uzgun oturdum neyse bugun daha iyiceyim.

Bizim burasi geceleri 6-7 derece civarinda gunduzleri bir iki gundur 20 derece filan o yuzden geceleri uyku tulumu giydiriyorum kuzum pek tepi$ik üstünde bir sey durmuyor.Yorgan seklindeki uyku tulumlarindan ilk 3 ayda kullanmistim ben havalar isindi bende normal penye ile yatirdim derken pa$am alisti tepi$meye birdahada ona giydiremedim Nacizane fikrim eger geceleri cok kipirdiyan bebeginiz varsa ayakli polar uyku tulumlari var yada cok kalin penyeden tulumlar onlardan giydirisiniz ben üzerine nerdese birsey örtmuyorumsadece tulumla penye battaniyeyi atiyorum zaten yarim saat sonra battaniye fora.Nasil alistirsaniz oyle gider.

Benim diyer iki sipa kisin ortasinda ki burada eksi 16 oluyor bazen hesap edin kisakollularla gezerler uzerlerine normal ceket oyle okula giderler ama hic bir zaman sirtlarina bez koymadim hemen alisir yoksa bunyesi.Kizim giymiyor ama ogluma 2 yasindan beri kisin yun atlet giydiriyorum onun faydasini cok gördum

Son düzenleme:
slm...oyun halısı alan yada bilgisi olan varmı????

slmm,bizim oyun halimiz var ve cok memnunuz kaan 1,5 aylikken kullanmaya basladik o zaman bile oyuncaklari gorunce cok heyecanlaniyordu simdi de cok seviyor herrgun yeni bisyini kesfedio hergun farkli biyeri ilgisini cekio zekasi icinde cok yararli oldugunu dusunuyoruz... anneler icinde buyuk bir kurtarici gerci bizimki artik surekli dondugu icin biraz yorucu oluyo:)

eşim az önce getirdi geri gönderdim zemin çok sert geldi...sizinki nasıl ne marka??

Canım kadir tuğcunun yazılarını okuyorum nette.O terleme hasta etmez ama fazla sıcak hasta eder diyo..Sıcakta mikropta çok fazla ürermiş..Ben kışın klima ile ısınıcam ve istesemde çok fazla sıcak olmayacak..İçi elyaf değilde pamuklu uyku tulumu almayı düşünüyorum..Unnadoda çok indiirime giriyo..bide kolları açık olduğundan hava alıyoya çok terletmez..
Birde terlediğinde sırtına bez koymaya hiç alıştırmıycam ben..Öyle yapan annelerin çoğunun bebeği bronşit oluyo..Bence terletecek kadar sıvcaktan korumak daha mantıklı..

Ben yanına yatıyorum emerek uyuyo..Bazende eğer dışardaysam mızmızlık yapsada boynuma gömülüyo ve öyle uyuyo..Ayakta ne yaptıysam uyutamıyorumm....Ben daha üzerine bişey örtmeden uyutuyorum..burda havalar hala sıcak...
galiba uyku tulumu alcam..Ama sizin evler kaloriferlidir ve sıcak olur kış gecelerinde.uyku tulumu fazla gelebilir belki...
slm...oyun halısı alan yada bilgisi olan varmı????

ben almayı düşündüm ama vazgeçtim..Çünkü boyutları çok küçük ve çok pahalı..Ben kendim yapıcam süngerden üzerini süslü bi örtü kaplıycam..Eğer uğraşmaya vaktim olursa üstünü hayvan figürleriyle süslüycem ve içine poşet dikicemki dokununca ses çıksın..

ben halen herşeyi ayrı yıkayıp ütülüyorum...alışkanlık oldu yıkayıp ütülemeyince rahat etmiyor içim...
biz hala kısa kollu bodylerle duruyoruz. gece ince bi alt giydiriyorum sadece..üstüne ince bi battaniye zaten onuda tutmuyor..çok soğuk değil buralar geceleri biraz serin oluyor o kadar..çok dikkat etmemeye çalışıyorum alışmasın herşeyden nem kapmasın diye...

dün oğluma sebze çorbası yaptım 1 bardak içme suyunda yarım kabak küçük bir patates 1 tanede havucu 20 dk falan haşladım blendırda çektim 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koydum hiç sevmedi tadı gerçekten çok kötüydü.. tuz eklemek zararlı dimi kızlar???? böylede yemedi bugün bidaha denicem bakalım...

dilek harikasın inanki ...o kadar para vermeye ne gerek var iyi oldu ya bende kendim yapabilirim...ee nedemişler akıl akıldan üstün :)

biz almadık ince süngerden üstünede kılıf yaptırdık 1.5 a 1.5 falan boyutu gündz sürekli onun üstünde döne döne yatıyo rahat oluyo..çok pahalı oyun halıları gereksiz geldi bana

Gercektende cok pahali burda esim amerikadan cok uygun bi fiyata almisti 30 dolar flndi burda 220 tl flnmis ayni oyun halisi ama bizim icin cok cok ii oldu oglim bayiliyo gerci esim getirmese burdan o fiyata almazdik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…