2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

selam

Gezgin çok geçmiş olsun bende merak ettim hava neden vrdiler?
mahleb kaşıntısı içinmi acaba?

Betüş geçmiş olsun konuşmasında engeli kalmadı bebeğinin.

NEVRAA bende uzun kollu giydiriyorum yatarken çoraplıda yatırıyorum

misela bende hep yastık kullandım ve devam ediyorum artık geceleri yastıktan kafayı düşürüyor ama olsun

6.ayda ağızdan damla aşısı olan hangisi ? duncan sen yaptırdınmı?

ceren hande sanki öyle bişey hatırlıyorum..Çünkü şuanki kullandığım yatak visco ve çok ince alt kata geçince uygun olmayacak sanki..Yarı ortopedik yatak alanları okumuştum forumda..bazı annelerde alt kata battaniye koyuyomuş kalın olsun ve soğuktan korusun diye..

teşekkür ederim canım.. bende açık çayla bu akşam sileyim pamuklamı gazlı bezlemi? sildin..? masajda yapayım umarım damlaya gerek kalmadan geçer..

doktor bana temiz tülbentle sil demişti ama evde beyaz yoktu,ben pamukla sildim,gazlı bez tahriş eder demişti. bir de silerken pamuğu 1 kez kullan,aynı çaya değirme,ve tek hamlede içten dışa doğru yani burun kenarından başla ve o pamuğu at,yenisiyle tekrar et

Son düzenleme:
Hepinize teşekkür ederimmmm.... Elhamdulillah bugun daha iyiyiz,düzeliyor çok şükür....

Bu arada havayı burnu çok fazla aktıgı ve tıkama oldugu ve hırıltılı nefesi oldugu için verdiler,çok iyi geldi Elhamdulilaaahh... İnşallah gene yaşamayız,zira anneliğin duygusal kısmını ilk defa bu kadar çok yaşadım,hastalık bambaşkaymış ve anneliğin o anki duygularıda bambaşkaymış ...
İnsanın içi nasıl sızlıyor subh... :26:

Rabbim hepimizin bebişlerini korusun hastalıklardan....

Şu sıra önde gelen sorunumuz,kızımın uyku problemi...Yani bir türlü uyutma şekli bulamıyorum,ayakta sallanmak istemiyor,kucagımda oturarak sallıyorum istemiyor,önceki uyuma şekillerini bıraktı diş sıkıntısından sanırım... :S
Şimdi ayakta kucagıma yatırıp dolaşıyorum gidiyor gözleri ama oda zorrrr,daha kolay bir yöntem bulmalıyım....

Tamda herşeye alışmışken... Offf

cerencıgım denızınde oldu gozunde capaklanma dr ılık cayla sılmemeı soyledı gun ıcınde bırkac kere yaptım gectı....gozyası kanallarından kaynaklandıgını soyledı....
cok gecmıs olsun....

canım çok teşekkür ederm buğün yine çayla temizlicem.. sen nasılsın? deniz nasıl?

gezginn canım tekrar çok geçmiş olsun... canım ben şöyle uyutmaya başladım uykusu gelmeden kesinlikle zorlamıyorum hatta uykusu gelince huzursuz oluyor ağlama başlıyor artık beni uyut diye o sırda emziriyorum emerken uyuyakalıyor yani arada tutuyor bu yöntem.. :)) baktım uyumuyor o zaman ayağımda sallıyorum..

Gunaydin arkadaslar....Bebislerde uyku sorunlari basladi dimi?Bizde dun gece sabahladik babamizi attik yataktan oglusumla yattik ama ne yatma mikir mikir ne uyanik ne uyur anlamadim yine ben bu isi.Dislerine bakiyorum kizariklik veya sismede yok ama acyip isiriyor eli hep agzinda.Anesin iste dun ne yedim ne yaptim ay bu cocuk niye boyle diye diye yedim kendimi.Kizim ve oglumda turkiyedeler kaldim bi basima yalniz bebek buyutmeyi unutmum ben.Artik bende izmire gelmek memleketimin havasini solumak anama sarilmak istiyorum .Bugun duygusal olarak cok fenayim hep aglamak geliyor icimden öksüz cocuklara döndüm kolum kanadim kirildi.OFFF OFFFF kizlar normal degilim dimi caninizi SIKTIM sizinde ama paylasmak isdedim zira catlicammmm

Günaydın Arkadaşlar bizde 4,5 aylık olduk bebeğiminde uyku problemleri başladı ben hem emziriyorum hemde aptamil 1 bebek maması kullanıyorum acaba bebeğim doymadığı içinmi huzursuz dr. soruyorum mama konusunda hiçbir bilgi vermiyor sizin bebekleriniz hangi marka ve hangi mamayı yiyorlar aptamilin pirinçunlu diye maması var yoksa gece onumu versem bebeğime ağır gelir diyede korkuyorum kararsız kaldım....

Canım ben de arada arı mama yapıyorum arada,ama içine bir ölçek de normal mamasından katıyorum,arı mama pirinç unlu,bazı değerleri düşük,normal mama ile destekliyorum.Bir de iyice araştır,yönlendirme yapmış olmayayım da aptamil kullandım ben 4 ay ek olarak sütüm yetmediği için, yılların markaları ,güvenilir geldi,yalnız çok pahalı; 4.aydan sonra bebelac 'a geçiş yaptım ben de.Kendin de yapabilirsin mama, yoğurt mayaladım bebelac 2 bebek sütünü kullanarak;küçük kavanozlarda meyve püreleri var ya bebekler için onu boşalttım,içine mayaladım.Süt olmayınca desteklemek için neler yapıyor insan.Kefir ve malt içeceği aldım.İkisinin tadı da çok kötü.6.aya çıkamayacağım ne yapayım (

Benim kızımda 4,5 aylık; 120 sınırında hazırlıyorum;4 ölçek.Az mı veriyorsun acaba.Gece de 1 kez emziriyorum.Sabah altıda uyanıyor.Yetiyor.Gece pirinçunlu mama verme bence.

Son düzenleyen: Moderatör:

mrb
umarım en kısa sürede düzelir uyku sorunu
yanlış yönlendirmek istemem ama ben ilk ay aptamil vermiştim sonra hipp e geçtik hala ona devam ediyoruz bana aptamil çok sıvı geldi sürekli ishal gibiydi değiştirince o sıkıntı kalmadı ben mamadan olduğunu düşündüm. bence pirinç unlu mamayla destekle bir dene bakalım uykusu nasıl olcak ben günde 3 öğün mama veriyorum kaşıkla yemeyi sevdiği için de yatmadan bir süre önce hippin pirinçli kaşık maması yapıyorum bebek sütü katılıp yapılıyor o da gece de 2 defa emmek için kalkıyor 4 de 6 buçuk gibi bir de 8 buçukda da tamamen kalkıyor 10 gibi tekrar uyuyor 12 buçuk gibi uyanıyor öğleden sonraları da bir yada 2 defa uyuyor tekrar

Benim kızımda 4,5 aylık; 120 sınırında hazırlıyorum;4 ölçek.Az mı veriyorsun acaba.Gece de 1 kez emziriyorum.Sabah altıda uyanıyor.Yetiyor.Gece pirinçunlu mama verme bence.

Canım bende 120 lik veriyorum mamanın üzerinde zaten ayına göre kullanma talimatı yazıyor aslında bizim bebeklerimiz 150-180 yemesi gerek ama benimki fazlasını yemiyor ondan bende 4 ölçek hazırlıyorum saat kaç gibi yatıyor bebeğin? Benimki 8 gibi yatıyor ama her 2-2,5 saatte kalkıp mama istiyor o yüzden mamanın doyurucu olmadığını düşündüm...

kızlar merhaba......
biz bugün ilk defa ek gıdaya başladık..Şeftali püresi verdim..Kzızm severek yedi kalkarken hala tabağa ve kaşığa bakıyodu :))) Eşim inatla bu ayın sonunu bekle diyo dr.dan öyle duydu diye ..bende forumda herkes ek gıdaya başladı diye savunuyorum kendimi:)))))
Mama veren anneler süt yetmediği veya çalıştıkları içinmi veriyosunuz??yoksa kaşık mamaları püreler devam sütleri dahamı iyi gelişimleri için..Okadar çok okuyorumki mamayı pirinçunu ve devam sütünü hatamı yapıyorum acaba :S:S

kızlar cok kotuyum dun oğum ve bana aşı yaptılar butun gece ağrıdan uyuyamadım şişti.tetanoz asının 3.dozunu aldım.
birsey hakkında yardımınıza ıhtıyacım var oğlum goğsumun bırını emmıyor onu verıyorum başşlıyor ağlamaya diğerını verıyorum alıyor.sağıyorum kasıkla verıyorum neden boyle olmuştur sızce emmediği için şişiyor ağrıyor.bırı buyuk bırı küçük offff

Canım pirinç unlu mama bebeği rahatsız etmez dimi hani gaz problemimiz varya o yüzden hiç denemedim mama bebek sütüyle yapılıyor demişsin ya bebek sütü derken???? hangi markanın...

cnm benimde sütüm yetmediği için mama veriyorum dr.umuz aptamili önerdi onu kullanıyorum birde gece maması aldım muzlu onu yemedi ama sütlü pirinçliye bayıldı.gece uyumadan önce onu veriyorum sabah 6 ya kadar uyanmıyor.sende dene istersen

Dilek ben mamayı sütüm yetmediği için verdim. Kaşık maması ve meyva püresi felan hiç vermedim bende çok korkuyorum bi hata yapıpta bebeğimin sağlığını bozarım diye ama dr. larda kesin birşey söylemiyor yönlendirmiyorlar. Allaha emanet canım bebeklerimiz inş.sağlıkla büyüyecekler

dilekcim ben hem çalıştığım hemde sütüm yetmediği için dr.un önerisiyle mamaya ve ek gıdaya başladım.anne sütünün yerini hiç biri tutmaz ama mecburiyetten mama veriyorum zaten 4 aydan sonra meyve suyu ve pürelere başlıyor bence iyi yapmışsın yavaştan başlamaya ki senin prenses bizimkilerden büyük

geçmiş olsun cnm tetenoz gerçekten ağır bir aşı ben de öyle olmuştum son dozda.benim oğlumda sol göğsümü emiyor diğerini çok zor veriyorum zaten beni emmeyi tamamen reddediyor ben uyku aralarında emziriyorum o zaman bile sağ göğsümü farkedip emmiyor sadece solu emiyor.bebişlere akıl sır ermiyor valla

Canım Aptamilin mamasımı? Nasıl hazırlayacağım tarif edermisin?

Canım pirinç unlu mama bebeği rahatsız etmez dimi hani gaz problemimiz varya o yüzden hiç denemedim mama bebek sütüyle yapılıyor demişsin ya bebek sütü derken???? hangi markanın...

canım bebek sütü hippin biberona 2 ölçek mama yapıyorum tabağa boşaltıp üzerine kaşıkla pirinçli mama biraz su koyuyorum karıştırıyorum iyice. tarife göre yapınca sevmedi bende kendim yaptım valla hiç rahatsız etmedi ama her bebek farklıdır ben bu öğlen elma rendeledim kaşıkla verdim yedi

misela sence aptamil mi yoksa bebelac mı daha iyi sen ikisinide denemişsin ya bilgi verirmisin ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…