canım bebek sütü hippin biberona 2 ölçek mama yapıyorum tabağa boşaltıp üzerine kaşıkla pirinçli mama biraz su koyuyorum karıştırıyorum iyice. tarife göre yapınca sevmedi bende kendim yaptım valla hiç rahatsız etmedi ama her bebek farklıdır ben bu öğlen elma rendeledim kaşıkla verdim yedi
Canım Aptamilin mamasımı? Nasıl hazırlayacağım tarif edermisin?
ben ilk doğduğunda sütüm gelene kadar birkaç kez sma ve humana vermiştim ama sonra 3. ayda sütüm azalınca milupa aptamile başladım. ondada kabızlık sorunumuz başladı şimdi milupa conformil veriyorum. dün arı mama yaptım ama çok şekerli oğlum sevditabiki ama çok şekerli olduğundan vermek istemiyorum. doktora sorucam bikaç güne kadar.Canım ben de arada arı mama yapıyorum arada,ama içine bir ölçek de normal mamasından katıyorum,arı mama pirinç unlu,bazı değerleri düşük,normal mama ile destekliyorum.Bir de iyice araştır,yönlendirme yapmış olmayayım da aptamil kullandım ben 4 ay ek olarak sütüm yetmediği için, yılların markaları ,güvenilir geldi,yalnız çok pahalı; 4.aydan sonra bebelac 'a geçiş yaptım ben de.Kendin de yapabilirsin mama, yoğurt mayaladım bebelac 2 bebek sütünü kullanarak;küçük kavanozlarda meyve püreleri var ya bebekler için onu boşalttım,içine mayaladım.Süt olmayınca desteklemek için neler yapıyor insan.Kefir ve malt içeceği aldım.İkisinin tadı da çok kötü.6.aya çıkamayacağım ne yapayım(
kızlar merhaba......
biz bugün ilk defa ek gıdaya başladık..Şeftali püresi verdim..Kzızm severek yedi kalkarken hala tabağa ve kaşığa bakıyodu :))) Eşim inatla bu ayın sonunu bekle diyo dr.dan öyle duydu diye ..bende forumda herkes ek gıdaya başladı diye savunuyorum kendimi:)))))
Mama veren anneler süt yetmediği veya çalıştıkları içinmi veriyosunuz??yoksa kaşık mamaları püreler devam sütleri dahamı iyi gelişimleri için..Okadar çok okuyorumki mamayı pirinçunu ve devam sütünü hatamı yapıyorum acaba :S:S
misela sence aptamil mi yoksa bebelac mı daha iyi sen ikisinide denemişsin ya bilgi verirmisin ....
Canım bende 120 lik veriyorum mamanın üzerinde zaten ayına göre kullanma talimatı yazıyor aslında bizim bebeklerimiz 150-180 yemesi gerek ama benimki fazlasını yemiyor ondan bende 4 ölçek hazırlıyorum saat kaç gibi yatıyor bebeğin? Benimki 8 gibi yatıyor ama her 2-2,5 saatte kalkıp mama istiyor o yüzden mamanın doyurucu olmadığını düşündüm...
Benim kızımda kabızlık sorunu var,daha doğrusu kakasını yapmıyor.Her iki mama da bunu değiştirmedi.Ben tadına baktım sadece,bebelac'ın tatlandırıcısı daha fazla sanki,arı mama da ise bildiğin şeker var.birde pirinç unu besleyici ama mamalar anne sütü baz alınarak hazırlanıyor;mama daha iyi diye düşünüyorum.Ben de çalıştığım için değil,ne yaparsam yapayım sütüm azaldığı için mama kullanıyorum.ve vicdan azabı çekiyorum.Eşimle problem yaşamama rağmen sütümü arttıracak kalorili de olsa herşeyi deniyorum.Anne sütünün yerini hiçbirşey tutamaz...
kızlar cok kotuyum dun oğum ve bana aşı yaptılar butun gece ağrıdan uyuyamadım şişti.tetanoz asının 3.dozunu aldım.
birsey hakkında yardımınıza ıhtıyacım var oğlum goğsumun bırını emmıyor onu verıyorum başşlıyor ağlamaya diğerını verıyorum alıyor.sağıyorum kasıkla verıyorum neden boyle olmuştur sızce emmediği için şişiyor ağrıyor.bırı buyuk bırı küçük offff
kızlar merhaba......
biz bugün ilk defa ek gıdaya başladık..Şeftali püresi verdim..Kzızm severek yedi kalkarken hala tabağa ve kaşığa bakıyodu :))) Eşim inatla bu ayın sonunu bekle diyo dr.dan öyle duydu diye ..bende forumda herkes ek gıdaya başladı diye savunuyorum kendimi:)))))
Mama veren anneler süt yetmediği veya çalıştıkları içinmi veriyosunuz??yoksa kaşık mamaları püreler devam sütleri dahamı iyi gelişimleri için..Okadar çok okuyorumki mamayı pirinçunu ve devam sütünü hatamı yapıyorum acaba :S:S
cnm benimde sütüm yetmediği için mama veriyorum dr.umuz aptamili önerdi onu kullanıyorum birde gece maması aldım muzlu onu yemedi ama sütlü pirinçliye bayıldı.gece uyumadan önce onu veriyorum sabah 6 ya kadar uyanmıyor.sende dene istersen
Arkadaşlar ben 6 cı ay aşılarını yaptırdım edindiğim tecrübeleri paylaşayım 3 tane iğne birde ağızdan damla neler olduğunu ebe açıkladı ama tabi bebişim ağladığı için benim bir kulaktan girdi ötekinden çıktı oğlum ağladıkça içim sızladığı için sabah 9 da oldu ağzına yarım saat bir şey verme dedi damladan sonra yarımsaat sonra beslersin dedi eve geldik 2 sattae bir ateş ölçüyorum akşam altıya kadar sorun yoktu hatta yüzü eli soğuktu ellede kontrol ediyordum sonra bi baktım gözleri kızardı ama yüzü eli hala soğuktu ben yinede bi ateşini ölçeyim dedim bi baktım 38.2 şok oldum acemilik şaşkınlık hemen eşimi aradım geldi önce bir ölçek kalpon verdim yok düşmüyor delirdim çocuğu soydum düşmüyor soğuk pres düşmüyor tabi bu arada soğuk pres yaptıkça oğlumun çığlıkları içimi yakıyor neyse böyle saat gece on oldu fitil koydum düştü banyo yasak bir gün bu arada uyuttum gece hep nöbet gece 4 de doğru yine yükseliş başladı saat 5 te 38 dereceyi yine bulduk tabi bir fitil daha sabah gene yükseldi sağlık ocağına götürdüm doktor yerinden kalkıp bakmadı bile aşıdandır dedi postaladı bizi eve geldik ateş yine var neyse yıkadım şurup verdim düşürdüm akşama yine çıktı bende aldım özel hastaneye doktora götürdüm bir şey yok dedi bu sırada ateşi kendiliğinden düşmeye başladı akşam dokuzda eve geldik ateş yok doyurdum yatırdım bidahada çıkmadı anlaycağınız 2 gün ateş yaptı daha öncekilerin hiçbirinde ateş olmamıştı hatta ilaç bile hiç vermemiştim bu sfer çıktı sizlerde dikkat edin sizi korkutmak istemem ama özellikle ateşi çıkanlar dikkat edin benimkinin bu sefer çıktığına göre sizlerdede olabilir tabi her bebek farklı ama işte böyle umarım paylaştıklarımla sizlerede yardımcı olablirim sizlerde sıkıntısız ateşsiz atlatırsınız inşallah aşılarını
kızlar cok kotuyum dun oğum ve bana aşı yaptılar butun gece ağrıdan uyuyamadım şişti.tetanoz asının 3.dozunu aldım.
birsey hakkında yardımınıza ıhtıyacım var oğlum goğsumun bırını emmıyor onu verıyorum başşlıyor ağlamaya diğerını verıyorum alıyor.sağıyorum kasıkla verıyorum neden boyle olmuştur sızce emmediği için şişiyor ağrıyor.bırı buyuk bırı küçük offff
kızlar merhaba......
geçmiş olsun.....emmediği tarafı yatarak emzirmeyi dendinmi?bazen değişiklik arıyo sıpalar....kızlar cok kotuyum dun oğum ve bana aşı yaptılar butun gece ağrıdan uyuyamadım şişti.tetanoz asının 3.dozunu aldım.
geçmiş olsun ikinizede canım...benim komşumunda kızı tek tarafı emerek büyümüş..Sen ısrar et vazgeçme inşallah devam edersin emzirmeye..kızlar cok kotuyum dun oğum ve bana aşı yaptılar butun gece ağrıdan uyuyamadım şişti.tetanoz asının 3.dozunu aldım.
Dilek ben mamayı sütüm yetmediği için verdim. Kaşık maması ve meyva püresi felan hiç vermedim bende çok korkuyorum bi hata yapıpta bebeğimin sağlığını bozarım diye ama dr. larda kesin birşey söylemiyor yönlendirmiyorlar. Allaha emanet canım bebeklerimiz inş.sağlıkla büyüyecekler
dilekcim ben hem çalıştığım hemde sütüm yetmediği için dr.un önerisiyle mamaya ve ek gıdaya başladım.anne sütünün yerini hiç biri tutmaz ama mecburiyetten mama veriyorum zaten 4 aydan sonra meyve suyu ve pürelere başlıyor bence iyi yapmışsın yavaştan başlamaya ki senin prenses bizimkilerden büyük
geçmiş olsun cnm tetenoz gerçekten ağır bir aşı ben de öyle olmuştum son dozda.benim oğlumda sol göğsümü emiyor diğerini çok zor veriyorum zaten beni emmeyi tamamen reddediyor ben uyku aralarında emziriyorum o zaman bile sağ göğsümü farkedip emmiyor sadece solu emiyor.bebişlere akıl sır ermiyor valla
anladım kızlar sağolun cevaplar için..ben ilk doğduğunda sütüm gelene kadar birkaç kez sma ve humana vermiştim ama sonra 3. ayda sütüm azalınca milupa aptamile başladım. ondada kabızlık sorunumuz başladı şimdi milupa conformil veriyorum. dün arı mama yaptım ama çok şekerli oğlum sevditabiki ama çok şekerli olduğundan vermek istemiyorum. doktora sorucam bikaç güne kadar.
dilek ben mamayı sütüm yetmediği için veriyorum çalışıyorum ama sütüm olsa sağarak vermeye devam ederdim ve bi süre daha hiçbirşey vermezdim. ama kızın 5. ayı bitirdi sanırım artık ufak ufak tattırmaya başlayabilirsin ama tam öğün için 6. ay en uygunu sanırım.
Dilekçim kızın anne sütüyle aylık alması gereken kiloyu alıyorsa ek gıdaya geçmene gerek yok bence, çünkü doktor seni uyarırdı... ben ek gıdaya başladım çünkü doktorum oğlumun yeterli kilo almadığını söyledi.
Şimdi iş yerinde sütümü sağıp ertesi gün içmesi için saklıyorum, ayrıca doktorumuzun söylediği gibi günde bir kez meyve, yoğurt ve sütlü pirinçli mama veriyoruz....
Bence sütün yeterliyse acele etme hiç...
dilekcim 5.ay kontrolünde hem .s.o na hem de çocuk dr'umuza sormuştum.....niye acele ediyorsun gelişimi kiloalımı boyu vs bukadar iyi olan bebeğe 6.ay dolmadan tavsiye etmiyoruz ....anne sütü gibi eşsiz bi besin varken dediiii:))))ben de buyüzden bekliyorum....
f dilek canım ek gıda konusunda bende yalnızca süt veriyorum ama tatlara alışsın diye ağzına üzüm yoğurt armut suyu elma suyu falan verdim ama azıcık tattırmalık sende öyle yap en azından yiyeceklere tepkisini ölçmüş olursun... bu arada şeftali kabız yapıyo...
günaydınnn kuzularrrr....
Arkadaşlar ben 6 cı ay aşılarını yaptırdım edindiğim tecrübeleri paylaşayım 3 tane iğne birde ağızdan damla neler olduğunu ebe açıkladı ama tabi bebişim ağladığı için benim bir kulaktan girdi ötekinden çıktı oğlum ağladıkça içim sızladığı için sabah 9 da oldu ağzına yarım saat bir şey verme dedi damladan sonra yarımsaat sonra beslersin dedi eve geldik 2 sattae bir ateş ölçüyorum akşam altıya kadar sorun yoktu hatta yüzü eli soğuktu ellede kontrol ediyordum sonra bi baktım gözleri kızardı ama yüzü eli hala soğuktu ben yinede bi ateşini ölçeyim dedim bi baktım 38.2 şok oldum acemilik şaşkınlık hemen eşimi aradım geldi önce bir ölçek kalpon verdim yok düşmüyor delirdim çocuğu soydum düşmüyor soğuk pres düşmüyor tabi bu arada soğuk pres yaptıkça oğlumun çığlıkları içimi yakıyor neyse böyle saat gece on oldu fitil koydum düştü banyo yasak bir gün bu arada uyuttum gece hep nöbet gece 4 de doğru yine yükseliş başladı saat 5 te 38 dereceyi yine bulduk tabi bir fitil daha sabah gene yükseldi sağlık ocağına götürdüm doktor yerinden kalkıp bakmadı bile aşıdandır dedi postaladı bizi eve geldik ateş yine var neyse yıkadım şurup verdim düşürdüm akşama yine çıktı bende aldım özel hastaneye doktora götürdüm bir şey yok dedi bu sırada ateşi kendiliğinden düşmeye başladı akşam dokuzda eve geldik ateş yok doyurdum yatırdım bidahada çıkmadı anlaycağınız 2 gün ateş yaptı daha öncekilerin hiçbirinde ateş olmamıştı hatta ilaç bile hiç vermemiştim bu sfer çıktı sizlerde dikkat edin sizi korkutmak istemem ama özellikle ateşi çıkanlar dikkat edin benimkinin bu sefer çıktığına göre sizlerdede olabilir tabi her bebek farklı ama işte böyle umarım paylaştıklarımla sizlerede yardımcı olablirim sizlerde sıkıntısız ateşsiz atlatırsınız inşallah aşılarını
kızlar face dekı grubu sanırım buldum ıstek gonderdım kım kaul edecek bu ısteği adım mücella...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?