2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Afiyet olsun canım Sağlıkla büyüsünler inşallah...

ben ilk doğduğunda sütüm gelene kadar birkaç kez sma ve humana vermiştim ama sonra 3. ayda sütüm azalınca milupa aptamile başladım. ondada kabızlık sorunumuz başladı şimdi milupa conformil veriyorum. dün arı mama yaptım ama çok şekerli oğlum sevditabiki ama çok şekerli olduğundan vermek istemiyorum. doktora sorucam bikaç güne kadar.

dilek ben mamayı sütüm yetmediği için veriyorum çalışıyorum ama sütüm olsa sağarak vermeye devam ederdim ve bi süre daha hiçbirşey vermezdim. ama kızın 5. ayı bitirdi sanırım artık ufak ufak tattırmaya başlayabilirsin ama tam öğün için 6. ay en uygunu sanırım.

misela sence aptamil mi yoksa bebelac mı daha iyi sen ikisinide denemişsin ya bilgi verirmisin ....

Benim kızımda kabızlık sorunu var,daha doğrusu kakasını yapmıyor.Her iki mama da bunu değiştirmedi.Ben tadına baktım sadece,bebelac'ın tatlandırıcısı daha fazla sanki,arı mama da ise bildiğin şeker var.birde pirinç unu besleyici ama mamalar anne sütü baz alınarak hazırlanıyor;mama daha iyi diye düşünüyorum.Ben de çalıştığım için değil,ne yaparsam yapayım sütüm azaldığı için mama kullanıyorum.ve vicdan azabı çekiyorum.Eşimle problem yaşamama rağmen sütümü arttıracak kalorili de olsa herşeyi deniyorum.Anne sütünün yerini hiçbirşey tutamaz...

Kusura bakma,önceki mesajı yeni gördüm; kızım erken yatmıyor.Bazen 10-11'i buluyor.Erken yattığı için uyanma sayısının artması normal bence bebeğinin.En fazla 2 kere kalkıyoruz biz.Fazlasını kusuyorlar zaten;ne kadar alırsa.Gece zaten mama vermiyorum ben,emziriyorum.

Canım bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Tabiki Anne Sütünün yerini hiçbirşey tutmaz ama ne yapalım bizimde böyle Eşinle problem yaşadığını yazmışsın kilon mu sebebi? yazından bunu anladım üzülme canım herşey düzelecektir.

bir arkadaşta olmuştu, doktor kontrolünde kulakta enfeksiyon olduğunu fark etmişler. bebeğin kulağı ağrıdığı için o tarafa yattığında ağrıdan dolayı emmek istemezmiş. doktor onlara öle sölemiş, sağlık ocağında dahi olsa bir kontrol ettir istersen. Bu arada bende tetenoz olucam aşıları bitmiş elinde ara ara arayın diyolardı var mı yok mu diye. geçmiş olsun sana, umarım benimkinde bir sıkıntı çıkmaz

Arkadaşlar ben 6 cı ay aşılarını yaptırdım edindiğim tecrübeleri paylaşayım 3 tane iğne birde ağızdan damla neler olduğunu ebe açıkladı ama tabi bebişim ağladığı için benim bir kulaktan girdi ötekinden çıktı oğlum ağladıkça içim sızladığı için sabah 9 da oldu ağzına yarım saat bir şey verme dedi damladan sonra yarımsaat sonra beslersin dedi eve geldik 2 sattae bir ateş ölçüyorum akşam altıya kadar sorun yoktu hatta yüzü eli soğuktu ellede kontrol ediyordum sonra bi baktım gözleri kızardı ama yüzü eli hala soğuktu ben yinede bi ateşini ölçeyim dedim bi baktım 38.2 şok oldum acemilik şaşkınlık hemen eşimi aradım geldi önce bir ölçek kalpon verdim yok düşmüyor delirdim çocuğu soydum düşmüyor soğuk pres düşmüyor tabi bu arada soğuk pres yaptıkça oğlumun çığlıkları içimi yakıyor neyse böyle saat gece on oldu fitil koydum düştü banyo yasak bir gün bu arada uyuttum gece hep nöbet gece 4 de doğru yine yükseliş başladı saat 5 te 38 dereceyi yine bulduk tabi bir fitil daha sabah gene yükseldi sağlık ocağına götürdüm doktor yerinden kalkıp bakmadı bile aşıdandır dedi postaladı bizi eve geldik ateş yine var neyse yıkadım şurup verdim düşürdüm akşama yine çıktı bende aldım özel hastaneye doktora götürdüm bir şey yok dedi bu sırada ateşi kendiliğinden düşmeye başladı akşam dokuzda eve geldik ateş yok doyurdum yatırdım bidahada çıkmadı anlaycağınız 2 gün ateş yaptı daha öncekilerin hiçbirinde ateş olmamıştı hatta ilaç bile hiç vermemiştim bu sfer çıktı sizlerde dikkat edin sizi korkutmak istemem ama özellikle ateşi çıkanlar dikkat edin benimkinin bu sefer çıktığına göre sizlerdede olabilir tabi her bebek farklı ama işte böyle umarım paylaştıklarımla sizlerede yardımcı olablirim sizlerde sıkıntısız ateşsiz atlatırsınız inşallah aşılarını

Dilekçim kızın anne sütüyle aylık alması gereken kiloyu alıyorsa ek gıdaya geçmene gerek yok bence, çünkü doktor seni uyarırdı... ben ek gıdaya başladım çünkü doktorum oğlumun yeterli kilo almadığını söyledi.
Şimdi iş yerinde sütümü sağıp ertesi gün içmesi için saklıyorum, ayrıca doktorumuzun söylediği gibi günde bir kez meyve, yoğurt ve sütlü pirinçli mama veriyoruz....
Bence sütün yeterliyse acele etme hiç...

Elifteke ve ilenia ben ıspanak sebze çorbasına koymaya yeni başladım ama benimki 7 aya giriyor
Esma28burhan ben yoğurtu sade yediriyorum bence önce sadeye alışsın benimkinde henüz diş yok
İlenia bizim aile hekimi en son çare jel kullan demişti dişi çürütüyormuş bende henüz bir şey kullanmadım
Betus19 geçmiş olsun umarım bebeiş iyidir
Gezgin bebişine geçmiş olsun umarımdişide hemencikin çıkar valla ben benimki çıkarıyormu diye nasıl anlayacam zahten hep huysuz kucakçı
Solanin , rapunzeln , fdilek48 , duncan , cerenliyağmur , nevraa , simgesel , elifteke , canciğer merhaba
Mcl doğum günün kutlu olsun
Zhr84 aynen benimkide hep üsütü açık bende tulum düşünüyorum aynı şeyi soracaktım tulum hakkında bende önerileri bekliyorum
Rasgul , biblobebekler , tahmina38 , solanin , royal22 kadercaner galiba yeni katıldınız hoş geldiniz
Biblobebekler ve tahmina38 bencede bebekleri kıyaslamak yanlış mesela burada birçok arkadaşın bebişi dönüyor benimki dönmüyor vede arkadaşlarınkinden büyük ama takıntı yapmıyorum çünkü her bebek genetik yapı çevre büyütme açısından farklı ve her yöndende farklı olması normal diye düşünüyorum kilo ve boyda bu şekilde
Gilraen aynen cnm yorgun bitkin ve halsiz şu andada girip boğaz agrısı nezle şekildeyim
Cerenliyağmur geçmiş olsun ben beişme genelde büyük küçük olsun ellerine ve yüzüne dokundurmuyorum çünkü mikrop kapabilir çocucuğun zahten eli hep ağzında yüzüne gözüne getiriyor bu şekilde mikrop kapabilir o yüzden bence bebişlere el sürdürmeyin diye düşünüyorum
Gilraen ve rasgul yoğurtun keçi sütüyle ağır geleceğini söylemişlerdi bana bende onunla yapmayı düşünmüştüm sizler keçi sütüylemi yapıyorsunuz
Misela ben doğduğundan beri yastık kullanıyorum çünkü kusma sorunu var vede şu anda kadar sorun çıkmadı bebişte şu anda yastığı suratına kapattığı için yatak çarşafının altına yine çarşaflardan yastık yapıp koyuyorum değdim gibi benimki kusan bebek
Aybukem maşallah yesin bebiş
Rapunzeln maşallah bebişine
Fdilek sağlığı yerinde olsun kilo önemli değil
Nevraa aleykümselam
Kadercaner oyun halısı almadım
Cerenliyağmur benimki terlemiyor çünkü hep üstü açık yatıyor bende uyku tulumu almayı düşünüyorum bence önce üstünü değiştir sonra emzir üşümesin
Fdilek bende biryerde okumuştum elyaf tulumu almayın diye çünkü terleme çok yaparmış
Simgesel benimki beşikte salla ALLAH salla uyuyor
Baharnaz benimki beşik haricinde kesinlikle uyumaz
Hande84 oh kısa kollu ben gündüzleri ince uzun kollu gecede kalın giydiriyorum sen nerde oturuyorsun
Hande84 tuz ben kullanmıyorum her şeyini içme suyuyla yapırum 20 dk erken değimli benimki haşlanmamıştır ben 40 dakika haşlıyorum
Fdilek bende yeni olan her şeyi yıkıyorum normal dterjan kullanıyorum ütülemeyi bende bıraktım ayrı yıkıyorum ve hep ayrı yıkayacam bizimkilerle olmaz yıkamam değdin gibi haftasına doluyor
Baharnaz sünnetin iyileşmesine sevindim cvpların için teşekkür ederim cnm bebişim ağlayınca damlanın ne olduğunu sormak aklıma gelmedi tabi sonradan bende merak ettim ama nedir bilmiyorum sen öğrenirsen yazarsan sevinirim 3 iğne vuruyorlar birde ağızdan damla ama çok zorlandı yukarıda şıyla ilgili açıklama yaptım okursan belki faydam olur cnm bende arı marka pirinç unu kullanıyorum memnun kaldım başka marka pirinç unu düşünmüyorum galiba bütün bebeklerde gündüz aynı durum uyku yok aynen cnm insan ya dönerde yüzü kapanırsa diye korkuyor sen yastık kullanıyormusun ben yastıta kullanıyorum o yüzden korkum kusma hala oluyor ya yastığa kapanırsa diye korkum ıspanak ben sebze çorbasına kattım
Gilraen , baharnaz ,simgesel , cerenliyağmur ve diğer arkadaşlar sanırım hepimizde aynı sorun üstünü açıyorlar ne yapcaz bu konuda çözüm bulanlar paylaşırsak sevinirim
Edaberk merhaba aynen zaman akıp gidiyor
Rapunzeln , nevraa , baharnaz yeni olan her şeyi mutlaka yıkıyorum ama ütülemeyi bıraktım
İlenia inşallah sende kısa zamanda türkiyeye gelir yavrularına kavuşursun tulum penye olanı önerirmisin çünkü ben kalın penye olanlardan düşünüyorum birde içine ne giydireyim ince pişama falanmı nasıl giydirmem gerekki fazla sıcak olmasın yardımcı olursan sevinirim
Cerenliyağmur hepimizde aynı zaman bulamıyoruz benimkide dönmüyhor boşver sadece yan dönüyor ama ben takmıyorum bencede kilodan benimkide biraz kilolu
Zaracı merhaba sanırım uzun zamandır uğramıyorsun yada ben görmüyorum umarım iyisindir
Tahmina38 benimkide erkenci bende 30 martta doğum yaptım normalde 10 mayıstı 34 haftalık doğdu 8 gün küveste kaldı bende sen gibi erken doğum falan derken mamacı olduk mama verdiğim için 4 cü ay dolunca ek gıdaya geçtim ilk yoğurt sonra meyve püresi sonra sebze çorbası şeklinde devam ettik zaman bulursam ek gıda linkine ayrıntılı neler verdiğimi yazarım umarım yardımcı olmuşumdur
Gulsum merhaba uyku hepimizde aynı gündüzleri sanırım
Karaman81 cicilerini güle güle giydir bende uzun kollu giydiriyorum artık
Simgesel ve rasgul bende mamacı olduğum için ek gıdaya 4 dolunca başladım yukarıda arkadaşa yazdım zaman bulursam ek gıda linkine detaylı yazarım
Rapunzeln evet cnm ALLAHA emanet diyorum yatırıyorum ama işte hepimiz aynı küçücük şeylere tedirgin oluyoruz seninki dönüyormu sen nasıl yatırıyorsun
Fdilek bende daha sık girmek istiyorum ama zaman bulamıyorum fakat genelde acele acele okuyup çıkıyorum sizlerin bilgilerinizi alıyorum zaman buluncada cvp yazıyorum cnm evet dönme konusunda tedirginliklerim oluyor ben birde baş altını yükseltiyorum malum kusma sorunu var sen yastık kullanıyormusun ben bebişimi aynı odada yatırıyorum en az yaşına kadar ayrı düşünmüyorum sonuçta bebek yanımda olması her açıdan iyidir sorma ya ne aşı ama aynen bir yaşına kadar rahatım darısı başına 15 gün önceden beni aşı sitresi basıyor aşıyla ilgili yukarıda yazdım umarım yardımcı olurum bilginiz olsun diye malum önce yapılınca azcık tecrübe oluyor inşallah sizde faydam olur
Hande84 bende dönme konusunda en çok yastıktan tedirginim kusma olduğu için yastık değilde çarşafla başının altını yükseltiyorum kendi çarşafının altına koyuyorum yastığı kaldırıp suratını kapatıyor
Rasgul sen yastık kullanuyormusun dönme konusunda ne şekilde tedbirler aldın
Misale ve simgesel bende mamacı olarak ilk 3 ay aptamil kullandım zahten süttde sağıyordum mama ve anne sütü ile besledim fakat aptamil malum maddi ağır gelmeye başladı 3 cü aydan sonra bebelaca geçtim herhangi bir değişiklik olamdı bebişte şu anda bebalac la devam ediyorum
Gilraen , zhr84 afiyet olsun bebişlerinize
Arzuayten arı mama derken pirinç ununumu kast ediyorsun ben pirinç ununu veriyorum ama mamasından ek yapmadan tarifine göre yapıyorum acaba gıdasız oluyor mama eklemelimiyim
Fdilek48 cnm ben mamacı olduğum için 4 cü ay bitince ek gıdaya başladım bence tam doyumluk değilde biraz ek gıda ver birazda emzir böyle her şeyi tatmış olur bu arada
Arkadaşım vardı 6 ay bitene kadar emzirdim hiçbirşey vermedim sonrada ek gıda sorunlu oldu halada sorunlu diyor keşke 4 cü ayda başlayıp alıştırsaydım diyor
Misela sende arı mama demişsin pirinç ununumu kastediyorsun
Simgesel ve misela mama 120 cc veriyorum fazlasını yemiyor benimki zahten fazla olunca doyunca diliyle biberonu atıyor ben doğduğundan beri saatli beslemedim acıkınca ağlayıp istiyor doyuncada dliyle biberonu itiyor halada aynı bebiş acıkıp isteyince doyuruyorum bende emzirmek istedim ama süt yetmedi zahten 3 ay doluncada tamamen kesildi ne yaptıysam çok olmadı hatta doğumdan sonra süt gelsin diye yiye yiye 5 kilo aldım olmayınca olmuyor tabi benimki küvestede kaldı üzüntü sitres derken süt olayında başarılı olamadık
Mcl geçmiş olsun eskiler tuzlu olmasın tadına bak derler istersen bir sağ sütü bak
Hande84 ve arzuayten bende zaman zaman arı marka pirinç unu veriyorum ama çok sık değil ne bileyim pof şişlik falan diyorlar sizce şişlik yaparmı
Canciğre , cerenliyağmur , özlem483 merhaba kızlar
Gezgin bebişin iyiymiş sevindim daha iyi olacak inşallah
Cereni yağmur geçmiş olsun
İlenia moralini bozma enkısa zamanda sende türkiyeye gelip anan yavrularına kavuşacaksın inşallah
Smyrna merhaba
Fdilek benimki park beşik değil o yüzden bilmiyorum
Özlem483 nasılsın deniz kızımız nasıl
Solanin merhaba umarım aşın sıkıntısız olur

benim kızımda sütlü muzlu pirinçliyi pek beğenmedi ama ben bitsin diye hergün biraz biraz yedirmeye çalışıyorum.sen kaç kaşıktan yapıyorsun gece yatmadan önce.

sağolasın canım tecrübelerini paylaştığın içn iyi oldu... geçmiş olsun size de

geçmiş olsun.. diğer dozları ne zaman olmuştun... bu 3. dozun zamanı ne zaman oluyor? çocuğun yattığı tarafla mı alakalı acaba... emdiği göğsünün pozisyonunda diğer göğsünü vermeyi denedin mi?

Mrb acarasye hosbulduk :) geceleri hep yuzustu yatiyor zaten ama yastik oyuncak vs olmuyor yataginda. kafasini surekli ceviriyo zaten bikac kere tam yuzunun ustune yatti ozamanda hemen kendisi tekrar cevirdi. sirtustu oyun halisina bile yatirdigimda direk donuyor kafasini ve ayaklarini kaldirip etrafi inceliyor :)

dilekcim 5.ay kontrolünde hem .s.o na hem de çocuk dr'umuza sormuştum.....niye acele ediyorsun gelişimi kiloalımı boyu vs bukadar iyi olan bebeğe 6.ay dolmadan tavsiye etmiyoruz ....anne sütü gibi eşsiz bi besin varken dediiii:))))ben de buyüzden bekliyorum....

geçmiş olsun.....emmediği tarafı yatarak emzirmeyi dendinmi?bazen değişiklik arıyo sıpalar....

Son düzenleme:
kızlar face dekı grubu sanırım buldum ıstek gonderdım kım kaul edecek bu ısteği adım mücella...

geçmiş olsun ikinizede canım...benim komşumunda kızı tek tarafı emerek büyümüş..Sen ısrar et vazgeçme inşallah devam edersin emzirmeye..

anladım kızlar sağolun cevaplar için..
acarasye geçmiş olsun canım ateşten çok korkuyorum yaaa..Atlattın şükür darısı başımıza...ben yastık kullanmıyorum canım..İlgiçtir benim kızımda çok kusardı ama uyurken hiç kusmadı bu zamana kadar ..zaten şşmdi kusmaları bitti sayılır..O günler neydi yaa ne kendi nede ben temiz kalıyodukk:)))

eşimin dediklerini söylediniz kızlar..5 ay 1 haftalık kızım ozaman bekliyim 2 hafta daha ..anne sütünün yeri ayrı..bu ara kızıma tombik diyolar kilo alımıda iyyi acele etmeyeyim..Ya yediğim yemeklere çırpınıyoya ondan rahat edemiyorum kendimi suçlu hissediyorum,yoksa acelem yok aslında.....

mcl ve acaresye bebeleriniz aşı olmuş geçmişler olsun... bende 6 ay aşılarından korkuyorum ne yalan söyliyim şimdiden derdi sardı beni aşıların bişeyde kalmadı yakında yaptırcaz....

f dilek canım ek gıda konusunda bende yalnızca süt veriyorum ama tatlara alışsın diye ağzına üzüm yoğurt armut suyu elma suyu falan verdim ama azıcık tattırmalık sende öyle yap en azından yiyeceklere tepkisini ölçmüş olursun... bu arada şeftali kabız yapıyo...

günaydınnn kuzularrrr....

günaydın canımmm...tattırıyorum bende devamını isteyip ağlıyo cadıı:)) şeftaliden korktum kabız yapar diye ama şu saatte 2 kere altını değiştim ,tek değişiklik rengiydi:)) 2 hafta daha sabretcek azra hanım:)))

geçmiş olsun canım. benimde tek korkum ateşlenmesi şuana kadar olmadı şükür. Bebek konusunda oldukça acemiyim, kızımla birlikte öğreniyorum. ateş olursa umarım elim ayağım dolaşmaz. Bu arada yeni değilim, burada çok yorumlara katılmıyordum.

kızlar face dekı grubu sanırım buldum ıstek gonderdım kım kaul edecek bu ısteği adım mücella...

Grup yöneticisi eğitimde şuan talebini görünce gruba sorup kabul eder canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…