benim kızımda sütlü muzlu pirinçliyi pek beğenmedi ama ben bitsin diye hergün biraz biraz yedirmeye çalışıyorum.sen kaç kaşıktan yapıyorsun gece yatmadan önce.
kızlar merhaba......
biz bugün ilk defa ek gıdaya başladık..Şeftali püresi verdim..Kzızm severek yedi kalkarken hala tabağa ve kaşığa bakıyodu :))) Eşim inatla bu ayın sonunu bekle diyo dr.dan öyle duydu diye ..bende forumda herkes ek gıdaya başladı diye savunuyorum kendimi:)))))
Mama veren anneler süt yetmediği veya çalıştıkları içinmi veriyosunuz??yoksa kaşık mamaları püreler devam sütleri dahamı iyi gelişimleri için..Okadar çok okuyorumki mamayı pirinçunu ve devam sütünü hatamı yapıyorum acaba :S:S
merhaba dilek bende şeftali püresi verdim kızım yedi ama 2-3 kez henüz ek gıdaya geçmedim çünkü sütüm yeterli ve dr. muz 6. aydan sonra dedi kilo alımı gayet ii hatta nomalin üstünde olunca :)) sebze çorbası yaptım 2-3 çay kaşıgı suyundan verdim püre yaptım ondanda 3-4 çay kaşığı ttatırdım..bende acaba düzenli bi şekilde başlasam mı diyorum bazende korkuyorum yapamıcam güzel besleyemiyecem diye düzenli çorbalar püreler kaşık mamaları ??? en çok merak ettim 6. aydan sonra hergün 500 ml anne sütü vermek gerekiyor ya sütümüz yetmezse devam maması vermek zorundamıyız bu sorunu nası çözeriz.??? ya da hangisini vereceğiz? sonra aptamilin sütlü pirinçlisini aldım ama daha ağzını açmadım hiç yapmadım kızıma denesemmi diyorum bi gece yatmadan tabi yine çelişkideyim kaşıklamı versem sulu yapıp biberon tutmasınımı sağlasam o da çok kilo yaparsa bizimki yerinden kalkmazsa:)))sanıyorum en ii gelişimi anne sütü sağlıyor 8 ekimde 5. ay dolcak 6. dan gün alıcak artık gün aşırı çorba yapıp iyice tatlarına alıştıralım diyorum doyacak kadar olmasa da vitaminlerinden faydalansın.. eşim köyden pekmez getirtti 6. aydan sonra hergün 1 tatlı kaşığı vermek için.. bu arada 2 defa yoğurt yapmaya kalktım olmadı nerde neden yanlış yapıyorum ben ya.. bian önce yoğurt mayalamayı becerip tadına baktırmak istiyorum..
şuan en büyük sorunumuz kakasını hala sancılı yapıyor ya da gaz sancıları devam ediyor diyim günde 3-4 kez yapıyor kan ilacından dolayoı çok değişik zaten bu ara koyuu yeşil ya da hardal rengi ishal gibi sümüksü 9 ekimde rota virüs için gittiğimde hem kaka hem idrar tahlili isticem 2 gündür çişi felaket kokuyor özellikle geceleri.. umarım idrara yolu enf. değildir..
acarasye çok geçmiş olsun benim kızım bütün aşılarda ateşlendi hep müdahale ettim... ama bu aşı zor geçecek demekki fitil kaç saatte bir veriliyor onu öğreneyim ya da 4 saatte bir colpol vereyimm..
cnm kutusunda 6 yemek kaşığına 130 cc su diyodu ben 150 cc ile yapıyordum ama şimdi 3 yemek kaşığına 80 cc falan su koyuyorum bende bitirmeye çalışıyorum ara ara veriyorum
geçmiş olsun canım. benimde tek korkum ateşlenmesi şuana kadar olmadı şükür. Bebek konusunda oldukça acemiyim, kızımla birlikte öğreniyorum. ateş olursa umarım elim ayağım dolaşmaz. Bu arada yeni değilim, burada çok yorumlara katılmıyordum.
Grup yöneticisi eğitimde şuan talebini görünce gruba sorup kabul eder canım.
günaydın canımmm...tattırıyorum bende devamını isteyip ağlıyo cadıı:)) şeftaliden korktum kabız yapar diye ama şu saatte 2 kere altını değiştim ,tek değişiklik rengiydi:)) 2 hafta daha sabretcek azra hanım:)))
mcl ve acaresye bebeleriniz aşı olmuş geçmişler olsun... bende 6 ay aşılarından korkuyorum ne yalan söyliyim şimdiden derdi sardı beni aşıların bişeyde kalmadı yakında yaptırcaz....
f dilek canım ek gıda konusunda bende yalnızca süt veriyorum ama tatlara alışsın diye ağzına üzüm yoğurt armut suyu elma suyu falan verdim ama azıcık tattırmalık sende öyle yap en azından yiyeceklere tepkisini ölçmüş olursun... bu arada şeftali kabız yapıyo...
günaydınnn kuzularrrr....
geçmiş olsun ikinizede canım...benim komşumunda kızı tek tarafı emerek büyümüş..Sen ısrar et vazgeçme inşallah devam edersin emzirmeye..
anladım kızlar sağolun cevaplar için..
acarasye geçmiş olsun canım ateşten çok korkuyorum yaaa..Atlattın şükür darısı başımıza...ben yastık kullanmıyorum canım..İlgiçtir benim kızımda çok kusardı ama uyurken hiç kusmadı bu zamana kadar ..zaten şşmdi kusmaları bitti sayılır..O günler neydi yaa ne kendi nede ben temiz kalıyodukk:)))
eşimin dediklerini söylediniz kızlar..5 ay 1 haftalık kızım ozaman bekliyim 2 hafta daha ..anne sütünün yeri ayrı..bu ara kızıma tombik diyolar kilo alımıda iyyi acele etmeyeyim..Ya yediğim yemeklere çırpınıyoya ondan rahat edemiyorum kendimi suçlu hissediyorum,yoksa acelem yok aslında.....
Mrb acarasye hosbulduk :) geceleri hep yuzustu yatiyor zaten ama yastik oyuncak vs olmuyor yataginda. kafasini surekli ceviriyo zaten bikac kere tam yuzunun ustune yatti ozamanda hemen kendisi tekrar cevirdi. sirtustu oyun halisina bile yatirdigimda direk donuyor kafasini ve ayaklarini kaldirip etrafi inceliyor :)
sağolasın canım tecrübelerini paylaştığın içn iyi oldu... geçmiş olsun size de
FDilek Azra şeftaliyle başlamış ben işi bozmadım öğlenleri çorba ikindi saatinde meyveli oyğurt bazende sadece meyve pürelerini düzene koydum 6 ayın bitmesini beklemiyorum emzirmeyede devam ediyorum kabızlık sorunumuz vardı bu durum hala devam ediyor ama ek gıda vermeye başladığımdan beri daha sıkıntılı sanırım ek gıdyaa geçişte bir kabızlık yaşanıyormuş birkaç gündür üst üste meyvesi erik olmasına rağmen pek çözümlemedi durumu
kahvaltı ve akşam yatmadan öğününe henüz başlamadım
gece yatarken çözümlenecek durumu çözüpte paylaşırsanız sevinirim
merhaba dilek bende şeftali püresi verdim kızım yedi ama 2-3 kez henüz ek gıdaya geçmedim çünkü sütüm yeterli ve dr. muz 6. aydan sonra dedi kilo alımı gayet ii hatta nomalin üstünde olunca :)) sebze çorbası yaptım 2-3 çay kaşıgı suyundan verdim püre yaptım ondanda 3-4 çay kaşığı ttatırdım..bende acaba düzenli bi şekilde başlasam mı diyorum bazende korkuyorum yapamıcam güzel besleyemiyecem diye düzenli çorbalar püreler kaşık mamaları ??? en çok merak ettim 6. aydan sonra hergün 500 ml anne sütü vermek gerekiyor ya sütümüz yetmezse devam maması vermek zorundamıyız bu sorunu nası çözeriz.??? ya da hangisini vereceğiz? sonra aptamilin sütlü pirinçlisini aldım ama daha ağzını açmadım hiç yapmadım kızıma denesemmi diyorum bi gece yatmadan tabi yine çelişkideyim kaşıklamı versem sulu yapıp biberon tutmasınımı sağlasam o da çok kilo yaparsa bizimki yerinden kalkmazsa:)))sanıyorum en ii gelişimi anne sütü sağlıyor 8 ekimde 5. ay dolcak 6. dan gün alıcak artık gün aşırı çorba yapıp iyice tatlarına alıştıralım diyorum doyacak kadar olmasa da vitaminlerinden faydalansın.. eşim köyden pekmez getirtti 6. aydan sonra hergün 1 tatlı kaşığı vermek için.. bu arada 2 defa yoğurt yapmaya kalktım olmadı nerde neden yanlış yapıyorum ben ya.. bian önce yoğurt mayalamayı becerip tadına baktırmak istiyorum..
şuan en büyük sorunumuz kakasını hala sancılı yapıyor ya da gaz sancıları devam ediyor diyim günde 3-4 kez yapıyor kan ilacından dolayoı çok değişik zaten bu ara koyuu yeşil ya da hardal rengi ishal gibi sümüksü 9 ekimde rota virüs için gittiğimde hem kaka hem idrar tahlili isticem 2 gündür çişi felaket kokuyor özellikle geceleri.. umarım idrara yolu enf. değildir..
acarasye çok geçmiş olsun benim kızım bütün aşılarda ateşlendi hep müdahale ettim... ama bu aşı zor geçecek demekki fitil kaç saatte bir veriliyor onu öğreneyim ya da 4 saatte bir colpol vereyimm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?