2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

benim kızımda sütlü muzlu pirinçliyi pek beğenmedi ama ben bitsin diye hergün biraz biraz yedirmeye çalışıyorum.sen kaç kaşıktan yapıyorsun gece yatmadan önce.

cnm kutusunda 6 yemek kaşığına 130 cc su diyodu ben 150 cc ile yapıyordum ama şimdi 3 yemek kaşığına 80 cc falan su koyuyorum bende bitirmeye çalışıyorum ara ara veriyorum

merhaba dilek bende şeftali püresi verdim kızım yedi ama 2-3 kez henüz ek gıdaya geçmedim çünkü sütüm yeterli ve dr. muz 6. aydan sonra dedi kilo alımı gayet ii hatta nomalin üstünde olunca :)) sebze çorbası yaptım 2-3 çay kaşıgı suyundan verdim püre yaptım ondanda 3-4 çay kaşığı ttatırdım..bende acaba düzenli bi şekilde başlasam mı diyorum bazende korkuyorum yapamıcam güzel besleyemiyecem diye düzenli çorbalar püreler kaşık mamaları ??? en çok merak ettim 6. aydan sonra hergün 500 ml anne sütü vermek gerekiyor ya sütümüz yetmezse devam maması vermek zorundamıyız bu sorunu nası çözeriz.??? ya da hangisini vereceğiz? sonra aptamilin sütlü pirinçlisini aldım ama daha ağzını açmadım hiç yapmadım kızıma denesemmi diyorum bi gece yatmadan tabi yine çelişkideyim kaşıklamı versem sulu yapıp biberon tutmasınımı sağlasam o da çok kilo yaparsa bizimki yerinden kalkmazsa:)))sanıyorum en ii gelişimi anne sütü sağlıyor 8 ekimde 5. ay dolcak 6. dan gün alıcak artık gün aşırı çorba yapıp iyice tatlarına alıştıralım diyorum doyacak kadar olmasa da vitaminlerinden faydalansın.. eşim köyden pekmez getirtti 6. aydan sonra hergün 1 tatlı kaşığı vermek için.. bu arada 2 defa yoğurt yapmaya kalktım olmadı nerde neden yanlış yapıyorum ben ya.. bian önce yoğurt mayalamayı becerip tadına baktırmak istiyorum..
şuan en büyük sorunumuz kakasını hala sancılı yapıyor ya da gaz sancıları devam ediyor diyim günde 3-4 kez yapıyor kan ilacından dolayoı çok değişik zaten bu ara koyuu yeşil ya da hardal rengi ishal gibi sümüksü 9 ekimde rota virüs için gittiğimde hem kaka hem idrar tahlili isticem 2 gündür çişi felaket kokuyor özellikle geceleri.. umarım idrara yolu enf. değildir..

acarasye çok geçmiş olsun benim kızım bütün aşılarda ateşlendi hep müdahale ettim... ama bu aşı zor geçecek demekki fitil kaç saatte bir veriliyor onu öğreneyim ya da 4 saatte bir colpol vereyimm..

cnm ek gıda konusunda bu kadar takıntı yapma bende başlamadan çok korkuyordum besmele çekip başladım korkarak değil yararlı olacak diye kendimi tenkil ettim ve gayet başarılıyım agliba bebişte sorun yok kilo ve gelişim gayet iyi ben biraz ek gıda konusunda kafama göre takılıyorum doktora göre değil sadece yasak olan şeylerden kaçınıyorum tuz baharat salça bal gibi işte bir yaşına kadar yasak sakıncalı olan şeyleri vermiyorum bir ara ek gıda linkine yazarım inşallah yoğurt ben kendim normal sütten mayaladım benimki yemedi ne yaptıysam nafile tadı iyiydi ama nedense yemedi bende babmixin sadesini alıp veriyorum onu yiyor meyveli özellikle almıyorumki bari sade yoğurt tadını öğrensin diye bence dileke de yazdım ek gıda verin ama doyumluk değil tadım lık verin biraz ek gıda yesin birazda süt içsin fakat 3 -4 kaşık değil biraz daha fazla verinki ek gıda tamamen verdiğinizde işiniz kolay olsun nacizane fikrim tabi bu ben doktorları anlamıyorum hem 6 ay anne sütü diyorlar hemde ek gıda için 6 sonu geç diyorlar tabi ben mamacı olduğum için ek gıdaya 4 dolunca başladım

aşıya gelince gerçekten bu sfer çok zorlu oldu inşallah sizlerde olmaz ateş çıkınca bir ölçek calpol verdim işe yaramadı hiç düşmedi sonra yakındaki özel hastane doktoruna sordum şuruptan 4 saat sonra fitil koyabilirsin dedi 12 saat ara ilede fitil koyabilirsin dedi ama fitili son çare olarak koy dediler fazla tercih etme dediler

yorumlara katılmana sevindim aynen bende acemiyim şaŞkına döndüm resmen çocuk hasta diye gece gece doktora götürdüm ne yapayım şimdiye kadar aşılarda hiç çıkmamıştı ilaç bile vermemiştim inşallah sizlerin bu kadar sorun olmaz kolay geçer

merhaba dilek nasılsın maşallaH AZRAMIZA ek gıda hevesli demekki

sağol cnm aynen benide aşıdan 15 gün önce sitresi basmıştı rüyalarımda görüyordum şükür bitti biraz sorunlu oldu ama umarım sizinkiler ateşli olmaz kolayca atlatırlar büşramız nasıl

sağol cnm biz aşıyı bitirdik bir yaşına kadar yok darısı başına inşallah ateş falan olmaz aynen benim oğlum her yediğinde kusardı gece gündüz kıyafet değiştirirdik şimdide kusma var ama tabi eskiye oranla az

merhaba maşallah hızlı bebişin benimki biraz tembel birazda kilodan galiba daha henüz tam analamıyla dönmeyi başaramadı ama tabi ben şimdiden tedirgin oluyorum işte annelik iç güsüyle ya kafa gömülü kalırsa diye umarım bebişinde iyidir

merhaba kızlar nasılsınız biz iyiyz şükür ufaklığı uyuttum bir göz atayım dedim bilgisayardan dandiniyi açıyorum sallaya sallay inatla uyutuyorum ninliyi dinlerken sakinleşiyor dünden beri bunu keşfettim sanırım anasının sesi kart geliyor bilgisayrdan nazik ses duyunca rahatlıyor galiba

selam

acarasye yine tşkler tek tek yazdığın cvplar ve aşı ile ilgi bilgi için daha öncekilerde ateş ve huzursuzluk vardı bizde ayın 19 unda aşılarımız detaylı sorarım o an kafam karışmazsa seninki gibi yazarım neyse çok geçmiş olsun kuzucuna canım ben hep yastık kullandım halada kullanıyorum ama artık kendisi dönünce yastıkta kafayı aşağı düşürüyor yüzükoyun yastıksız yatıyor yastıkla yüzükoyun uyuduğuda oluyor gövdesi br yönde yüzü başka yönde :) anlıycan bebişler kendisini dönmeyi göze alıyorsa kurtarıyorlar demekki için rahat olsun, Rabbime emanet yavrularımız.

FDilek Azra şeftaliyle başlamış ben işi bozmadım öğlenleri çorba ikindi saatinde meyveli oyğurt bazende sadece meyve pürelerini düzene koydum 6 ayın bitmesini beklemiyorum emzirmeyede devam ediyorum kabızlık sorunumuz vardı bu durum hala devam ediyor ama ek gıda vermeye başladığımdan beri daha sıkıntılı sanırım ek gıdyaa geçişte bir kabızlık yaşanıyormuş birkaç gündür üst üste meyvesi erik olmasına rağmen pek çözümlemedi durumu

şeftalimi kabız yapar armutmu? duncan

kahvaltı ve akşam yatmadan öğününe henüz başlamadım

gece yatarken çözümlenecek durumu çözüpte paylaşırsanız sevinirim

kızlar ben profılıme resım eklemek ıstıyorum profıle cıkayor ama yazdığım mjslarda gorunmuyor nasıl yukluyorsunuz?

ben bi heves başladım ama 15 gün ara verdim eşim yüzünden:)) kabızlık zor ya bu gıdaşlara alışması zor olur tabi...canım çorbasına pişdikten sonra 1 kaşık saf zeytinyağı katıyomusun? bunu öneriyolar hemde kabızlığa iyi gelir...akşam genelde muhallebi öneriyo listeler ama sizde kabızlık var daha kötü yapar galiba...q

hayırlı pazarlar kızlar.. nasılsınız... demir veriyo musunuz hepiniz? benim kafam karışıki eskiden demir mi varmış diyorum.. gerekli mi gerçekten... çocuğa gerekli şeyler anne sütünde olur zaten diye düşünüyorum... ama kafam karışık... hııı bi de çok önemli demirle ilgili araştıtrken rastladım: demir içeren mamalar zeka geriliği yapıyormuş... amerikada yapılmış bi araştırma... bi araştırın derim...

cerencim bizler sadece cicibebe ve pirinçunu ile beslenmişizö özel olarak.annem biz ne yediysek onu yedin diyo..
ekgıda olayını stres yapoma kendine..beni sadece heyecanlandırıyo bu dönem..hem senin bebeğin kilosu maşalllah iyi dr.un ne derse onu dinle...
bizim kakamızda aynı sizinki gibi ama sancılı değil..yoğurduda deneme yanılma bulcaz artık..olmadı yoğurt yapma makinası alırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…