2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bugün oğluşumu yıkadık.. pipisini dışa doğru gerdirip içini temizlemek gerekiyor ya, sünnetsiz bebeler için... bizimkinin içinde hafif bi siyahlık vardı, iltihap falan olabilir mi acaba?

demir ve d vitamini çok önemli canım..ben günde 2 kere veriyorum tahlillerimizde düşük çıktı çünkü...türkiyede demir eksikliğine bağlı kansızlık çok fazla,çünkü beslenmeyi düzgünn bilmiyoruz...en büyük ve herkesin yaptığı hatayı söyliyimmi,kbap yanında ayran:))) o ayran etteki bütün demiri emilmeden atıyo vücuttan...yemeklerin yanında yoğurt vermeyen anneler bile okudum buyüzden...
benim bi arkadaşım oğlu tadını sevmemiş diye vermemiş ve şuan oğlunun rengi bile soluk ve kansız kan hapı içiyo...kısaca bence verilmelii...ben ekstradan verilen yok balık hapı yok vitamin bunlara karşıyım ama bu 2si ilk 1 yasşında çok önemli...

hee bide eğer çocuklarınız tadını sevmiyosa ben şırıngada sulandırarak veriyorum..bayılıyo kızım atlıyo içmek için...

biz demire yeni başladık ve daha ilk günden bir pijamamızı mahvettik. artık öğleden önce ara öğün gibi bir meyve sıkıyorum bu şimdilik elma ya da armut oluyor onun içine demiri ekleyip içiriyorum. biraz daha zaman geçsin portakal suyu içinde vericem hem c vitaminiyle birlikte demirin emilimi daha kolay olur.
çorbayada mutlaka piştikten sonra az zeytinyağı ekliyorum hem kabızlığına iyi geliyor hemde havuçtaki a vitamini yağda eriyebilirmiş:) birde sebze çorbası değilde sebze püresi şeklinde veriyorum boşu boşuna suyla midesi dolmasın diye. ama yine de mamayı istiyor kaşıkla henüz karnını doyuramıyoruz biraz ağzına biraz dışarı döke döke...:)

şeftali die duymuştum ben ama oğlum en çok şeftaliyi seviyor.. bizimde kabızlık sorunumuz var ben şeftalinin üstüne 50 ml kadar su veriyorum bana rahatlatıyormuş gibi geliyor..benimki sebze sevmedi ya ne yaptıysam yemiyor.. bide ben kabızlık için doktorun tavsiyesi ile maması yada sütünün içine 1 tk saf zeytinyağı koyuyorum günde 2 kez daha rahat oluyor...yoğurt için 6.ayını bekliyorum ben hiç vermedim.. geceleride uyuttuktan sonra ben yatmadan önce biberona pirinç unu yapıp onu veriyorum 6 saat falan idare ediyo onu..

Bebeklik döneminde demirin önemi

Yenidoğan bebek dünyaya yalnızca 250 miligram demirle geliyor. Bu miktar onun ancak ilk 6 ay gereksinimlerini karşılayabiliyor ve bundan sonra dışarıdan demir alamazsa demir eksikliği ve demir eksikliği anemisi başlıyor. Bu dönemde çocuk, yetişkinden çok farklı olarak büyüyor. Demir eksik olursa bağışıklık sisteminin normal olarak çalışamaması, sindirim sisteminde aksamalar, deri ve mukozalarda bozulmalar görülüyor. Bunlara ek olarak, tartı alışı ve boy uzaması da olumsuz etkileniyor. Daha da önemlisi beyin doğum öncesi ve doğumdan sonra ilk iki yaş içinde gelişiyor. Bu dönemde beyin gelişimi için yeterli demir bulunması ise zorunlu. Bu olmazsa 24 aya kadar olan çocuklarda çok önemli sonuçlar doğuran beyin fonksiyonlarında bozukluklar görülüyor.

Hangi beynin fonksiyonları etkileniyor?

Demir eksikliğinden kaynaklanan beyinle ilgili fonksiyon bozuklukları, iki grupta toplanıyor. Birinci gurupta davranış kusurları (aşırı ağlama, uykusuzluk, huzursuzluk,uyumsuzluk, iştahsızlık, anneye aşırı düşkünlük...) yer alıyor. Neyse ki bunlar geçici kusurlar ve demir tedavisi ile düzeliyor. Ancak ikinci grupta yer alan bilişsel fonksiyonların olumsuz etkilenmesinden doğan rahatsızlıklar maalesef kalıcı oluyor.

Bebeklerde demir eksikliğinin nedenleri

Bebeklerde demir eksikliğine yol açan faktörler şöyle sıralanıyor;

. İlk altı ay boyunca yalnızca anne sütü dışında besinler verilmesi,
. Ek gıdalara 6. aydan erken başlanması,
. Ek gıdalara 6. aydan geç başlanması,
. Verilen demirli gıdaların yanında emilimi bozan (başta çay ve inek sütü) gıdaların verilmesi, -Demir emilimini arttıran C vitamini içeren meyve ve sebzelerin yetersiz verilmesi ,
. Günlük gereksinimden çok fazla inek sütü verilmesi ( 12 aylık çocuk toplam 500 mi inek sütü almalı, buna peynir ve yoğurt yapımında kullanılan süt de dahil).

Bebek beslenmesi ve demir

Bebeklerin hayatın ilk altı ayı yalnızca anne sütü, daha sonra anne sütü yanında ek gıdalar verilerek beslenmeleri gerekiyor. Bu ek gıdaların içinde demir içeren besilerin bulunması ise ayrı bir önem taşıyor. Bu da annelerin çok bilinçli bir beslenme programı uygulamalarını gerektiriyor. Oysa ne yazık ki pek çok anne çeşitli nedenlerle (eğitim eksikliği, maddi yetersizlik, hatalı gelenek- görenekler...) böyle bir beslenme programını hayata geçiremiyor. Bu nedenle işi garantiye
almak ve demir eksikliğine meydan vermemek için bebeklere 4. aydan itibaren damla şeklinde demir takviyesi verilmesi öneriliyor.
Dikkat!!!

Anne sütünün içindeki demirin yaklaşık %50 si bağırsaktan emiliyor. İnek sütünün ise en fazla %10 u emiliyor. Ayrıca inek sütü içindeki bazı maddeler nedeniyle bebekler için zararlı. Örneğin bağırsaklarda kılcal kanamalara neden olarak demir eksikliğine yol açabiliyor. Bu nedenle anne sütü alan çocuk çok daha fazla demirle beslenmiş oluyor. İlk altı ay anne sütündeki demir bebeğe yetiyor.

Fakat diğer yandan...

Anne sütündeki demir bebeğe sadece ilk 6 ay yetebiliyor. Bu dönemin sonunda doğarken depolarında bulunan 250 mg demir bitiyor ve anne sütündeki demirin %50 si emilse de bu miktar bebeğin gereksinimlerini karşılamaya yetmiyor. Çünkü bebek bu dönemde hızla büyüdüğü için günlük demir ihtiyacı çok fazla oluyor. Altı aylık bir bebeğin günlük demir gereksiniminin babasınınki kadar (çünkü baba büyümüyor) olduğunu unutmamak gerekiyor. Ve bu gerçekleri göz önüne alarak altı aylık bir bebeğin mutlaka demir içeren ek gıdalar almaya başlaması ya da demir takviyesine başlanması büyük önem taşıyor.

hande84 saol önerin için canım

Enes bugün 5.gün ve biraz yaptı rahatladı.

FDilek neden bıraktınki canım sen yine tattırmaya devam et. çorbasına zeytinyağı katıyorum canım.

Gülsüm sünnet olmadan önce dra götrüdüğümde dr pipisinin ucunu açtığında siyahlık vardı birşey dememişti. Ama bir rahatsızlığı olsa hissedersin canım benimkisi çişini çok zor yapıyordu şükür sünnetten sonra rahatladık.

Duncan saol öneri için bugün armut verdim çorbasınıda tavuk suyuyla yaptım

Birde demir ilacımızı 1 hafta kullanmıştık verilidğinde henüz tekrarbaşlamadım o hafta çok karın ağrısı sancısı ve uzayan kabızlığı olmuştu. 7. ay gelsin tekrar başlıycam

hande84 sağol bilgilerin için canım...
baharnaz sana da teşekkürler... şu an için bi problem hissetmedim çişinde...

kızlar merhaba,herkese iyi akşamlar
hep girip okuyorum ama pek fırsat bulup da yazamıyorum.
dün ufak bi kaza yaşadık kızımla,tırnağını keseyim derken etini kestim yanlışlıkla,çokağladı yavrucum,çok kanadı,durduramayınca acile götürdükmecbur,orda pansumaın yaptılar,şimdi iyi çok şükür,siz nasıl yapıyosunuz bu tırnak kesme işini merak ettim.yani şimdi korkuyorum açıkcası ya tekrar zarar verirsem kızıma diye.belki de bunun kolay bir yolu vsr ama ben bilmiyorum,paylaşırsanız sevinirim

geçmiş olsun.çok ağlamıştır artık iyice canlarının kıymetini biliyolar.ben de tırnak makasıyla kanattım bir kezde tövbe ettim artık küçük makasla kesiyorum konuşarak 3 günde uzuyor zaten.:85:

Bizim bebis de yarin 5 aylik olacak ve bu ay saglik ocaginda kontrolu yok, kimseye 5. ay kontrolu verilmedi herhalde. Aslinda oglumun bu ay aldigi kilo bana gore cok onemli. Biz yarin saglik ocagina sadece kilo kontrolu icin gidecegiz, eger oglumuz 500 gramdan az aldiysa ozel bir doktora gidip doktorun soylediklerine gore ek gidaya baslayacagiz. Bebislerimizin kilo alimi normalse ilk 6 ay ek gidaya gecmenin cok dogru oldugunu dusunmuyorum. Bence midelerini bosuna buyutmeye gerek yok. Ama gerekiyorsa tabii ki baslarim.

6. ay asilari beni korkuttu, her karma asida atesi cikiyordu zaten yavrumun bakalim bu sefer neler olacak. Cok cikmaz insallah! Hepinize iyi geceler!

aayy geçmiş olsun canım yaa bende bi ara derin kestim ozaman canı acımıştı...Ben artık ucunu çıtlatım kesiyorum sonra devamını elimle çekiyorum ,en sağlıklısı bu ...

ben evde tartıyorum 5. ayda gitmedim ama yarım kilo aldı ...6. aydan bende korkuyorum buzamana kadar hiç olmadı ateşimiz..

ay kıyamam ya geçmiş olsun ben uyurken kesiyorum tamamen daldığında o zaman bile elini birden çekiyor korkarak kesiyorum hep bende

Selam Arkadaşlar Ben gece oğluma biberonla mama veriyorum emerken uyuyor ve gazını çıkaramıyor uyuduğu için sonra ilerleyen saatlerdede gaz sancıları başlıyor siz nasıl yapıyorsunuz bebekleriniz uyurken gaz çıkartabiliyorlarmı? Arkadaşlar bebeklerinizin uyku ve mama saatlerini yazarmısınız ben bu uyku işini düzenleyemedim...çok kısa süre uyuyor oğlum

slm
uyurken gaz çıkarmaya uğraşmıyorum bir sıkıntı da yaşamadık gece de emerken uyuyakalıyor. gece de mi kısa süreli uyuyor

slm
uyurken gaz çıkarmaya uğraşmıyorum bir sıkıntı da yaşamadık gece de emerken uyuyakalıyor. gece de mi kısa süreli uyuyor

Evet devamlı ayakları hareket halinde sanki gazı var çıkartamıyor o yüzden sordum bebeklerinizi kaç saatte besliyorsunuz ve hangi saatler arasında uyutuyorsunuz???

Meraba mayis anneleriiii..

Benim moraller hala bozuk hergun girdim okudum sizleri ama gucum yetmedi yazmaya.Bugun konsolosluk kimlik oturum vsss islerim var evden cikicam bebisimle aksama kadar sokaklardayiz.Osmanim cok huysuz cokkk oda benim SIKILdigimi anliyor herhalde dun gece saat basi uyandi.Birsey daha var kizlar bana akil verin sütüm ciddi ciddi azaldi mama veriyorum biberonla ay bu cocuk acikmiyo 60cc anca iciyo yarim saat sonra emiyor derken butun gunumuz böyle istahi tamamen sifirladi diyorum ac birakayim emsin arkadan söyle mama vereyim olmuyooooo ay delircem dislerindenmi bilmem istiyo kasikla yemek artik hic birsey tattirmiyorum istahi kirilmasin diye sadece sut ve mamala desteklemek istiyorum.sanki ilk cocugum gibi acemiyim ben bunda akil verin bana butun gun emmek istiyo cok sut gelmediginden cok agliyo OKADAR TARCIN SERBETI sut caylari iciyorum anlamadim gitti.yarin uzmanimiza sorucam cokk moralim bozuluyo bu oglanada benim imdaaaaatttt napcam yaa

acarasye GEÇMİŞ OLSUN BEBİŞ AŞIDA ATEŞLENMİŞ..6. AY AŞILARDA BANYO YASAK YAZMIŞSIN . BİLMİYORDUM BİZİM DAHA VAR AMA AKLIMDA BULUNSUN

Kizlar gunaydin ben dun kizima seftali ve armut puresi verdim dort cay kasigi fln aksama kakisi yesilimsi oldu ya sizde bu durum yasandimi biraz endiseliyim

Kizlar gunaydin ben dun kizima seftali ve armut puresi verdim dort cay kasigi fln aksama kakisi yesilimsi oldu ya sizde bu durum yasandimi biraz endiseliyim

günaydın

Lover ben şeftali armut püresi veriyorum canım hemde seninkinden daha fazla... öyle birşey görmedim zaten 4-5 günde bir kak yapıyor anlayamadım yani bizim durumu. bir daha dene ama günde sadece tek meyveyle o zaman anlaşılır hangisinin yaptığı

İlenia ben sütümü veriyorum çorba ve meyvede veriyorum ama beni emmemeezlik yapmıyor,

Ben gece uykusuna uzun uzun emzirip yatırıyorum gaz çıkarma olayı olmuyor yüzükoyun döndüğünde kensidi hemen çıkarıyor, geceleri hzuursuz ise bu gazdandır mama yapıyordur belki gazını çıakrıp öyle uyutsan

bugünlerde bizdeki uyku sorunu gündüzleri uykuya geçememe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…