2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ben sordum canım dr a kullanabilirsin dedi anne sütü yada mamayla ıslat dedi.. arkadaşım ıhlamurla ıslatıyordu.. hiç denemedim tabii daha erken
benim komşumda ıhlamurla ıslatıyodu..eğer alerjik bi bünyesi varsa önermiyolar galiba..Ya ben yeğenlerimin cicibebeli mamalarından kalanları yerdim hehehe kızımınkinede ortak olucam :))))
canım kokuyomu üşüttüyse eğer ekşi kokar derler..Geçmiş olsun ..calpol ateş çıkınca verilir şimdi faydası olurmu bilemem..Eğer devam ederse en iyisi dr.a götürmek..
Kırılma lütfen canım kimsenin bilinçli yapacağını zannetmem ..Burada çookk eskiden beri birbirlerini tanıyan hatta yüzyüze görüşen arkadaşlarımız var ,belki onlar birbirlerine daha samimi olabilirler ama bunları üzerine alınma..burada hepimiz birizz
Calpolünde yaşa göre 2 çwşidi var galiba eczaneden yaşını söyleyip almak lazım..
Kzıalr aklınızda bulunsun..Şuruplar açıldıktan 21 gün sonra etkisini kaybediyomuş..Ben şuana kadar kullanmadım.Dolabımda calpol var kullanmam gerekirse kutusuna tarih atıcam ve ğeçtiğinde zamanı çöpe atıcam..bunu dr. bi tanıdığımız söylemişti..

Canlarrrrr ben iki gundur tam gaz kosdurdum sükür galibaaaaaaaaaaaa cuma izmire gidicemmmmmmmm insallahh ayhhh sonunda moralim yerine geldi vatan hasretiii cokkk zorrrrrrrrrr kurban olurum ben tozuna topragina 1 senedir gelemedim ya. Tatlim benim moral bozuklugu birde sanirim biraz fazla verdim meyve purelerini onunda etkisiyle az emiyor beni hepsi birbirine orantili tabe azaldi sutum dun ve bugun tek tek herseyi uyanis kalkis kac cc mama kac dakika beni emdi hepsini yaziyorum sonuclarina gore uzmanimiz degrlendircek bu arada 4 ay sendromu varmis bebeklerde istah azalmasi normalmis ek gidaya geciste dikkatli olmak lazimmmis bazi bebekler tattirma ile bile istahlari kirilir anne sutunu yada mamayi keserlermis.Uzmanimizin dedigi bir seyde ilk 6 ay kasik mamasina ihtiyaci yok bebeklerin amac ek gidaya ihtiyaci oldugu zaman rahat rahat gerektigi kadar yemesimis suan icin asil ihtiyaci olan sey biberon mamasi yada anne sutu ama benim sutler azaldi
Aynen tatlim bizimkide bana bugun oyle dedi ama ben ne hikmetse kendi doktorlarimizdan duydugum seylere daha cok inaniyorum sonucta onlarin tecrubesi isvicreli dr lere nazaran cok fazla .Simdi 3 saatde bir emzirmek gerek peki kac dakika yada saat yarim saat iki gögüsmu?? ne dedi tam senin doktorun
Saol dilekcim su an itibariyle keyfim yerinde Allah kimseyi evladindan uzak etmesin ikisi izmirde biri yanimda kolum kanadim kiriliverdi.Ay bunlar buyuyupde nasil ele vericez ya simdiden tasasi dusdu bana
Canim Klasik tarhana varya hani 15 gun bekletilip mayalanip dökülen yapilan tarhana oonlar bebeklere 1 yasindan sonra veriliyor cunki maya varya icinde 15 gun beklerken icinde henuz bebegin bagirsaklari icin zararli birseyler varmis bende tam bilmiyorum ama tv lerden bircok kez duydum o yuzden verme dedim haaa sen özel yaptiracaksan ben kayinvalideme yaptirdim 15 gun bekletmeden herseyini organik kullandi ayni gun yogurdu ayni gun ufalladi kuruttu döktü.Icine CAVDAR UNU,SOYA UNU,ESMER UN kattir hemen 2 kilocuk bile yapilsa tum sene bebegine yeter buzluga koyunca hic bozulmuyor .Bu tarhanayi hem 6 aydan sonra icirebiliyorsun.bakalim heyecanla bekliyorum bende tr ye gitmeyi kayinvalidemden alicam olusuma pisiricem bende icine kirmizi biber koydurdum ben organik kendi bahcesinden sonucta kirmizi biber c vitamini deposu.
ben sordum canım dr a kullanabilirsin dedi anne sütü yada mamayla ıslat dedi.. arkadaşım ıhlamurla ıslatıyordu.. hiç denemedim tabii daha erken
Ya ben kulandim devam sutuyle cok agir geldi burda turk bakkalindan aldim bi heyecan yapdim acayip yagli oldu bi kalip yag tabakasi vardi biberonunda devam sutuyle yapmamaya karar verdim anne sutum var buzlukta bende yapayim anne sutuyle bari iyi fikir saolll

zehracım sanada çok geçmiş olsunn..

Kızlar cicbebe kullanacakmısınız bebeklerinize??Bunu araştıran dr.una soran oldumu??

Dilekcim buradaki bebe buskivileri 5 aydan sonra yaziyor ama bende turk bakkalindan aldim uzerinde 4 ay yaziyor yaptim cok agir geldi benim osmanima pek karni agridi acayip yagli oldu bide bilemiyorum soran olursa doktoruna yazsin bende merak ediyorum sanki henuz erken gibi geldi bana

gecmis olsun canim miydesini ucutmus demekki papatya ihlamur verebilirsin..
bebekleriniz kaç kilo mayıs anneleri.?
Canim ben bu konuda takinti yapmistim buurada benden 2 ay sonra bebisi olan bir arkadasin bebegi 4 saatde bir annesini emiyor ustune 120 cc mama yiyior boyu 67 kilo nerdese 7.500 hemen kiyaslamalar insanlarda bende surekli kilo boy sorma takintisi olumusdu gecen burada biri yazmis unuttum kiyaslamayin diye illaki iri olmasi simdi ileride aynisi olacak degil bebekken upuzun olanlar sonradan tifillasabiliyor bunye meselesi dogum kilosu genetik faktorler derken buyume ona gore oluyor ama bende senin gibiyim hemen kilo soruyorum hay banaaa
kızlar selam,

herkes iyidir umarım

arda ve ben iyiyiz yalnız iştahsızlık başgösterdi

oooo zanoxcum sen nerlerdesin yaww aaa buralara ugrarmiydin..Hepimiz aynen devam bebislerle kimir kimir ugrasiyouzzz.

iyi akşamlar,
kilo konusunda endişelenmeyin ve asla kıyaslamayın. aynı persantildeyse ve hatta 50-97persantil arasındaysa harika. benim oğlum 11 mayıs doğumlu ve maalesef geçen ay 10kg.dı... eğer 6.aydan sonra kilosu normal değerlere düşmezse hormonlarıyla ilgili sorunu var anlamına gelecek

merhaba kızlar kızım idrar yolu enfeksiyonu oldu .. idrarında çok koku vardı hemen dr. a götürdüm tahlilde çıktı o kadarda dikkat ediyorum.. ayrıca grip oluyor galiba .. zimaks diye bi şurup verdi dr.muz enfeksiyon için ,, geçiren varmı neler yaptınız? 17 günde sadece 100 gr almış kızım dr. korkma zaten kilosu fazlaydı dedi şuan 8.400 doğduğundan beri ishal gibi yani gennelde sıvımsı.. bifiform bağırsak düzenleyici kullanıyoruz.. probiyotik içeriyor düzene koyuyormuş kilo almada sorun olmadığı için kakasının sıvı olmasıbişey teşkil etmiyor dedi.. umarım kültürümüz temiz çıkar yoksa iğne vericek inanılmaz üzgünüm resmen sütüm kesildi yaaa.. rabbim hepsini korusun..

21 günü bilmiyordum canım atarım bende bebeklere göre aldım

giliren canım dr sordum olabilir dedi ... kız bebeklerde genellikle görülüyor kiminin bünyesi çok hasas oluyor dedi bende ne yapacağımı bilmiyorum..

Geçmiş olsun canım Allah şifasını versin çok sıkma canını sonuçta tedavisi mümkün olan bi rahatsızlık bu günlerde geçecek inşallah

Geçmiş olsun canım Allah şifasını versin çok sıkma canını sonuçta tedavisi mümkün olan bi rahatsızlık bu günlerde geçecek inşallah

çok teşekkür ederim canım... inş. bian önce geçer..

illena gözün aydın türkiye ye benim memleketime gidiyorsunn... sağ sağlim ailene kavuşursun imşallahh..

arkadaşlar aranızda benim gibi hala adet görmeyen var mı? önce sizlere sorayım dedim... doktorumu arayıp aramamakta kararsız kaldım...

selam

İnşallah herkes ve bebişleriniz iyidir.

smyrna ben geçen ay olmuştum bu ay ne zaman olurum bilmiyorum druna sor istersen

ilenia hayrlı yolşculuklar

canciğer yoğunlukan gerçekten bazen yazdıklarımız havada kalıyor canım hemen hemen okuyup çıkmamız gereken durumlar oluyor sakın kırılma olurmu

herkes sanırım tarhana hazırlığı içinde :)

Zonox nerelerdesin fazla gelemiyorsun facetemisin yoksa?

şurupların 21 gün geçerli olduğunu bilmiyordum

Kızlar;bugün aile hekimi demire başlattı kızımı.Lekesi zor çıkar dedi sadece.Benim kızım zor içecek bunu asıl,lekeden geçtim.Önerilerinizi bekliyorum......

kızlar selam,

herkes iyidir umarım

arda ve ben iyiyiz yalnız iştahsızlık başgösterdi

arkadaşlar aranızda benim gibi hala adet görmeyen var mı? önce sizlere sorayım dedim... doktorumu arayıp aramamakta kararsız kaldım...

BeNde daha olmadim ama bir sene bile olmayanlar biliorum ben normal yani

Kızlar;bugün aile hekimi demire başlattı kızımı.Lekesi zor çıkar dedi sadece.Benim kızım zor içecek bunu asıl,lekeden geçtim.Önerilerinizi bekliyorum......

Evet çok iğrenç bi tadı ve kokusu var benim oğlumda huzursuzluk yaptı bu ilaç ama mecburen vermek gerekiyormuş günde kaç damla vereceksin? ben suyun içine karıştırıp öyle veriyorum..

Evet çok iğrenç bi tadı ve kokusu var benim oğlumda huzursuzluk yaptı bu ilaç ama mecburen vermek gerekiyormuş günde kaç damla vereceksin? ben suyun içine karıştırıp öyle veriyorum..

6 damla cnm; kızım 6,5 kilo ;kiloya göre veriyorlarmış.Su içmiyorki o kadar.Mamasına katarak deneyeceğim akşam.Mamayı da azalt dedi doktor;demesi kolay, sütüm doyurmuyorki...
Kızlar; kuzucumun 0-3 aylıklarını kaldırdım;yıkadım ütüledim.Gözlerim dolu dolu.Ne çabuk büyüyor :)

benimde oğlum tadını hiç beğenmiyor... eşimin keşfettiği yöntemi uyguluyorum... ağzını açtırıp arkaya doğru dökmeye çalışıyorum kaşıkla...tadını daha az alsın diye..hemen arkasından da emziğini veriyorum...Doktorumuz meyvesine karıştırarak verebileceğimizide söyledi... Aklında bulunsun...

Bende 6 damla veriyorum bana hemşire süt ürünleriyle beraber verme demirin emilimini azaltır dedi süt ürünleriyle arası 1 saat olması gerekmiş bir çay kaşığı suya 3 damla damlatıp 2 kerede veriyorum.Mamayı niye azaltacakmışsın kaç (cc-ml) veriyorsun mamayı ve ne kadar süre ara ile besliyorsun bebeğini Sizin uykunuz nasıl?.Evet ya geçen hafta bende kaldırdım küçük gelen kıyafetlerini oğlumun ihtiyacı olan birisine vermek için gerçekten çok çabuk büyüyorlar Allah acılarını göstermesin ...

inşallah öyle bi sorun olmaz..bazı bebeklere anne sütü çok fazla yarıyo ..maşallah bebeğinee..
Cerencim çok geçmiş olsun canım..Kız bebekler çok yatkınmış idrar yolu enfeksiyonuna..bizde grip olduk ((
bende olmadım..Olsamda rahatlasam diyorum yaaa....
Canım lekesini ceren arkadaşımız söylemişti limon suyu çıkartıyo..1 gece leke çıkarıcıda beklettim yine çıkmadı..Ama 2 saat limonlu suda bekletşip makinada yıkadım çıktı şok oldummm...
Benim yöntemimi tavsiye ediyorum..Kzım artık bayılıyo demir damlasına..Şırıngaya önce suu çekiyorum sonra demir damlasını kızım içine çeke çeke içiyo..Tadıda güzelleşiyo ve dökülmeden içiriyorum..Biz günde 2 kere 7 damla kullanıyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…