benim komşumda ıhlamurla ıslatıyodu..eğer alerjik bi bünyesi varsa önermiyolar galiba..Ya ben yeğenlerimin cicibebeli mamalarından kalanları yerdim hehehe kızımınkinede ortak olucam :))))ben sordum canım dr a kullanabilirsin dedi anne sütü yada mamayla ıslat dedi.. arkadaşım ıhlamurla ıslatıyordu.. hiç denemedim tabii daha erken
canım kokuyomu üşüttüyse eğer ekşi kokar derler..Geçmiş olsun ..calpol ateş çıkınca verilir şimdi faydası olurmu bilemem..Eğer devam ederse en iyisi dr.a götürmek..kızlar bebeğim akşamdan beri 4 kez kustu hiç kusan bi bebek değil normalde...dün gece 3 te uykusunda şar diye bi ses zıpladık yatakta sonra 2 kez daha bu sabahta bi kez kustu... ateşi ishali bişeyi yok ama huysuz... napsam bilemedim braz ıhlamur verdim sabah... ateş yok calpol falan vereyim..öneriniz ne??
Kırılma lütfen canım kimsenin bilinçli yapacağını zannetmem ..Burada çookk eskiden beri birbirlerini tanıyan hatta yüzyüze görüşen arkadaşlarımız var ,belki onlar birbirlerine daha samimi olabilirler ama bunları üzerine alınma..burada hepimiz birizzben de başka amaçlı giriyor değilim zaten.soru cevap haricinde ,bi güzel başka şeyler de konuşuluyor.ayrıca sorulara cevap yazarken bi selama cevap vermek de o kadar zor değil bence.Selam vermek sünnet almak ise farz hatırlatırım..bu alınganlık değil,,temenni
mesela bi arkadaş soru sordu ben de cevap yazdım bi başkası da cevap yazdı,ona teşekkür etmiş,benimkini ya kale almadı ya da gözünden kaçtı bilelemem ama kırıldım...
Calpolünde yaşa göre 2 çwşidi var galiba eczaneden yaşını söyleyip almak lazım..sağol canım doktorumuz calpol verirsin ateşi çıkarsa demişti bende 4. ay aşılarında ilk kez verdim arkadaşlarım fitil veriyoruz falan dedi yaşına kadar calpol vermemişler ondan sordum siz ne yapıyorsunuz diye
Tatlim benim moral bozuklugu birde sanirim biraz fazla verdim meyve purelerini onunda etkisiyle az emiyor beni hepsi birbirine orantili tabe azaldi sutum dun ve bugun tek tek herseyi uyanis kalkis kac cc mama kac dakika beni emdi hepsini yaziyorum sonuclarina gore uzmanimiz degrlendircek bu arada 4 ay sendromu varmis bebeklerde istah azalmasi normalmis ek gidaya geciste dikkatli olmak lazimmmis bazi bebekler tattirma ile bile istahlari kirilir anne sutunu yada mamayi keserlermis.Uzmanimizin dedigi bir seyde ilk 6 ay kasik mamasina ihtiyaci yok bebeklerin amac ek gidaya ihtiyaci oldugu zaman rahat rahat gerektigi kadar yemesimis suan icin asil ihtiyaci olan sey biberon mamasi yada anne sutu ama benim sutler azaldiarmut yeşilmiydi? değilse sindirememiş olabilir.pürelerini değil sularını ver önce istersen.bizde olmadı bu durum ama olması normal endişe edicek bişi yok bence.
kıslar selam nasılsınıs..
ilenia canım ben kaçırmışım senin moral nie bozuk??süt bizdede azaldı bende ne yapsam olmuoo
Aynen tatlim bizimkide bana bugun oyle dedi ama ben ne hikmetse kendi doktorlarimizdan duydugum seylere daha cok inaniyorum sonucta onlarin tecrubesi isvicreli dr lere nazaran cok fazla .Simdi 3 saatde bir emzirmek gerek peki kac dakika yada saat yarim saat iki gögüsmu?? ne dedi tam senin doktorunCanım ben burada dr. gösterdim çok sık emzirme mama verme bebeğine dedi 3 saatte beslenmeleri gerekiyormuş o zaman acıkıp daha iyi yerlermiş mide sorunları olmazmış. Benimde sütüm azaldı canım sanırım 6. aya zor çıkacağız ne yapsam artmıyor artık. Tarçınlı şerbetten bende içiyorum hiç kiloda vermedim
Saol dilekcim su an itibariyle keyfim yerinde Allah kimseyi evladindan uzak etmesin ikisi izmirde biri yanimda kolum kanadim kiriliverdi.Ay bunlar buyuyupde nasil ele vericez ya simdiden tasasi dusdu banaherşeyin başı sıkıntı canım..Hiçbişeyi kafana takmaman bebeğinle ilgilenmen lazım..Bu süt olayı tamamen beyinde bitiyo..İnşallah işlerin hallolurda türkiyeye gelebilirsin..
Merhaba canım ben şeftali verdiğimde rengi siyahtı 1 gün vermedim düzeldi..Yedikleriyle alakalı yani canım..
Merhaba canım biz iyiyiz sen nasılsın ulaş beyimiz napıyo?? düğün hazırlıkları ne alemde ,uğrayamıyosun telaştan...
Selam zonoxx bizde iyiyiz.:Ek gıdayamı başladın iştahsız yoksa sütünümü almıyo?? diş çıkma döneminde iştahsız olurlarmış bebekler..
Bizim ateş olmadı ama her bebek farklı..forumda ateşi olan bebeklerde oldu..ateşi çıksa 4-5 saate huzursuzlakla falan belli eder kendini..gece rahat edemiyceksen alarmı kur ve kalkıp bak..
Canim Klasik tarhana varya hani 15 gun bekletilip mayalanip dökülen yapilan tarhana oonlar bebeklere 1 yasindan sonra veriliyor cunki maya varya icinde 15 gun beklerken icinde henuz bebegin bagirsaklari icin zararli birseyler varmis bende tam bilmiyorum ama tv lerden bircok kez duydum o yuzden verme dedim haaa sen özel yaptiracaksan ben kayinvalideme yaptirdim 15 gun bekletmeden herseyini organik kullandi ayni gun yogurdu ayni gun ufalladi kuruttu döktü.Icine CAVDAR UNU,SOYA UNU,ESMER UN kattir hemen 2 kilocuk bile yapilsa tum sene bebegine yeter buzluga koyunca hic bozulmuyor .Bu tarhanayi hem 6 aydan sonra icirebiliyorsun.bakalim heyecanla bekliyorum bende tr ye gitmeyi kayinvalidemden alicam olusuma pisiricem bende icine kirmizi biber koydurdum ben organik kendi bahcesinden sonucta kirmizi biber c vitamini deposu.ileniaaa canım bebekler için tarhana tarifin varmı?? kızlar sizler biliyormusunuz salçasız baharatsız bebek tarhanası nasıl olur??
dilekcim üç hafta sonra ulaş altı ayını dolduruyor ve işe başlıyorum. o yüzden evin yemeği temizliği dahil olmak üzere herrşeyi bıraktım :S biraz sinirli ve gerginim..kendimi ve bebeğimi alıştırmaya çalışıyorum nası alışacaksakbütün gün oynuyoruz uyuduğunda yanına yatıyorum..üfff..allah kimseyi evladından sürekli olarak ayırmasın..düşünemiyorum valla..ilk etapda dört gün çalışıcam haftada ama çalışma saatlerim yol dahil çook uzun olacak sabah yedi otuz akşam yedi süt nolacak die düşüne düşüne şimdiden süt azaldı..
Ya ben kulandim devam sutuyle cok agir geldi burda turk bakkalindan aldim bi heyecan yapdim acayip yagli oldu bi kalip yag tabakasi vardi biberonunda devam sutuyle yapmamaya karar verdim anne sutum var buzlukta bende yapayim anne sutuyle bari iyi fikir saolllben sordum canım dr a kullanabilirsin dedi anne sütü yada mamayla ıslat dedi.. arkadaşım ıhlamurla ıslatıyordu.. hiç denemedim tabii daha erken
zehracım sanada çok geçmiş olsunn..
Kızlar cicbebe kullanacakmısınız bebeklerinize??Bunu araştıran dr.una soran oldumu??
gecmis olsun canim miydesini ucutmus demekki papatya ihlamur verebilirsin..kızlar bebeğim akşamdan beri 4 kez kustu hiç kusan bi bebek değil normalde...dün gece 3 te uykusunda şar diye bi ses zıpladık yatakta sonra 2 kez daha bu sabahta bi kez kustu... ateşi ishali bişeyi yok ama huysuz... napsam bilemedim braz ıhlamur verdim sabah... ateş yok calpol falan vereyim..öneriniz ne??
Canim ben bu konuda takinti yapmistim buurada benden 2 ay sonra bebisi olan bir arkadasin bebegi 4 saatde bir annesini emiyor ustune 120 cc mama yiyior boyu 67 kilo nerdese 7.500 hemen kiyaslamalar insanlarda bende surekli kilo boy sorma takintisi olumusdu gecen burada biri yazmis unuttum kiyaslamayin diye illaki iri olmasi simdi ileride aynisi olacak degil bebekken upuzun olanlar sonradan tifillasabiliyor bunye meselesi dogum kilosu genetik faktorler derken buyume ona gore oluyor ama bende senin gibiyim hemen kilo soruyorum hay banaaabebekleriniz kaç kilo mayıs anneleri.?
kızlar selam,
herkes iyidir umarım
arda ve ben iyiyiz yalnız iştahsızlık başgösterdi
Calpolünde yaşa göre 2 çwşidi var galiba eczaneden yaşını söyleyip almak lazım..
Kzıalr aklınızda bulunsun..Şuruplar açıldıktan 21 gün sonra etkisini kaybediyomuş..Ben şuana kadar kullanmadım.Dolabımda calpol var kullanmam gerekirse kutusuna tarih atıcam ve ğeçtiğinde zamanı çöpe atıcam..bunu dr. bi tanıdığımız söylemişti..
Canim Klasik tarhana varya hani 15 gun bekletilip mayalanip dökülen yapilan tarhana oonlar bebeklere 1 yasindan sonra veriliyor cunki maya varya icinde 15 gun beklerken icinde henuz bebegin bagirsaklari icin zararli birseyler varmis bende tam bilmiyorum ama tv lerden bircok kez duydum o yuzden verme dedim haaa sen özel yaptiracaksan ben kayinvalideme yaptirdim 15 gun bekletmeden herseyini organik kullandi ayni gun yogurdu ayni gun ufalladi kuruttu döktü.Icine CAVDAR UNU,SOYA UNU,ESMER UN kattir hemen 2 kilocuk bile yapilsa tum sene bebegine yeter buzluga koyunca hic bozulmuyor .Bu tarhanayi hem 6 aydan sonra icirebiliyorsun.bakalim heyecanla bekliyorum bende tr ye gitmeyi kayinvalidemden alicam olusuma pisiricem bende icine kirmizi biber koydurdum ben organik kendi bahcesinden sonucta kirmizi biber c vitamini deposu.
canım çok sevindim hayırlısıyla kavuşursun inşallah çocuklarına benimde annem yaptı tarhana kızıma ama öyle 15 gün falan bekletmedi 1 gün hemen mayalansın diye çok özenle yaptı torununa çokda güzel oldu tadı 6. aydan sonra yediricem bende afiyetle yesinler
merhaba kızlar kızım idrar yolu enfeksiyonu oldu .. idrarında çok koku vardı hemen dr. a götürdüm tahlilde çıktı o kadarda dikkat ediyorum.. ayrıca grip oluyor galiba .. zimaks diye bi şurup verdi dr.muz enfeksiyon için ,, geçiren varmı neler yaptınız? 17 günde sadece 100 gr almış kızım dr. korkma zaten kilosu fazlaydı dedi şuan 8.400 doğduğundan beri ishal gibi yani gennelde sıvımsı.. bifiform bağırsak düzenleyici kullanıyoruz.. probiyotik içeriyor düzene koyuyormuş kilo almada sorun olmadığı için kakasının sıvı olmasıbişey teşkil etmiyor dedi.. umarım kültürümüz temiz çıkar yoksa iğne vericek inanılmaz üzgünüm resmen sütüm kesildi yaaa.. rabbim hepsini korusun..
mrhaba canım çok geçmiş olsun hemen iyileşir inşallah neden olmuşki allahım korusun hepsini
Canlarrrrr ben iki gundur tam gaz kosdurdum sükür galibaaaaaaaaaaaa cuma izmire gidicemmmmmmmm insallahh ayhhh sonunda moralim yerine geldi vatan hasretiii cokkk zorrrrrrrrrr kurban olurum ben tozuna topragina 1 senedir gelemedim ya.
Tatlim benim moral bozuklugu birde sanirim biraz fazla verdim meyve purelerini onunda etkisiyle az emiyor beni hepsi birbirine orantili tabe azaldi sutum dun ve bugun tek tek herseyi uyanis kalkis kac cc mama kac dakika beni emdi hepsini yaziyorum sonuclarina gore uzmanimiz degrlendircek bu arada 4 ay sendromu varmis bebeklerde istah azalmasi normalmis ek gidaya geciste dikkatli olmak lazimmmis bazi bebekler tattirma ile bile istahlari kirilir anne sutunu yada mamayi keserlermis.Uzmanimizin dedigi bir seyde ilk 6 ay kasik mamasina ihtiyaci yok bebeklerin amac ek gidaya ihtiyaci oldugu zaman rahat rahat gerektigi kadar yemesimis suan icin asil ihtiyaci olan sey biberon mamasi yada anne sutu ama benim sutler azaldi
Aynen tatlim bizimkide bana bugun oyle dedi ama ben ne hikmetse kendi doktorlarimizdan duydugum seylere daha cok inaniyorum sonucta onlarin tecrubesi isvicreli dr lere nazaran cok fazla .Simdi 3 saatde bir emzirmek gerek peki kac dakika yada saat yarim saat iki gögüsmu?? ne dedi tam senin doktorun
Canım seni emdiği kadar emsin bebeğin ben hazır mamayı 3 saatte 120cc veriyorum artık
merhaba kızlar kızım idrar yolu enfeksiyonu oldu .. idrarında çok koku vardı hemen dr. a götürdüm tahlilde çıktı o kadarda dikkat ediyorum.. ayrıca grip oluyor galiba .. zimaks diye bi şurup verdi dr.muz enfeksiyon için ,, geçiren varmı neler yaptınız? 17 günde sadece 100 gr almış kızım dr. korkma zaten kilosu fazlaydı dedi şuan 8.400 doğduğundan beri ishal gibi yani gennelde sıvımsı.. bifiform bağırsak düzenleyici kullanıyoruz.. probiyotik içeriyor düzene koyuyormuş kilo almada sorun olmadığı için kakasının sıvı olmasıbişey teşkil etmiyor dedi.. umarım kültürümüz temiz çıkar yoksa iğne vericek inanılmaz üzgünüm resmen sütüm kesildi yaaa.. rabbim hepsini korusun..
Geçmiş olsun canım Allah şifasını versin çok sıkma canını sonuçta tedavisi mümkün olan bi rahatsızlık bu günlerde geçecek inşallah
kızlar selam,
herkes iyidir umarım
arda ve ben iyiyiz yalnız iştahsızlık başgösterdi
arkadaşlar aranızda benim gibi hala adet görmeyen var mı? önce sizlere sorayım dedim... doktorumu arayıp aramamakta kararsız kaldım...
Kızlar;bugün aile hekimi demire başlattı kızımı.Lekesi zor çıkar dedi sadece.Benim kızım zor içecek bunu asıl,lekeden geçtim.Önerilerinizi bekliyorum......
Evet çok iğrenç bi tadı ve kokusu var benim oğlumda huzursuzluk yaptı bu ilaç ama mecburen vermek gerekiyormuş günde kaç damla vereceksin? ben suyun içine karıştırıp öyle veriyorum..
Kızlar;bugün aile hekimi demire başlattı kızımı.Lekesi zor çıkar dedi sadece.Benim kızım zor içecek bunu asıl,lekeden geçtim.Önerilerinizi bekliyorum......
6 damla cnm; kızım 6,5 kilo ;kiloya göre veriyorlarmış.Su içmiyorki o kadar.Mamasına katarak deneyeceğim akşam.Mamayı da azalt dedi doktor;demesi kolay, sütüm doyurmuyorki...
Kızlar; kuzucumun 0-3 aylıklarını kaldırdım;yıkadım ütüledim.Gözlerim dolu dolu.Ne çabuk büyüyor :)
inşallah öyle bi sorun olmaz..bazı bebeklere anne sütü çok fazla yarıyo ..maşallah bebeğinee..iyi akşamlar,
kilo konusunda endişelenmeyin ve asla kıyaslamayın. aynı persantildeyse ve hatta 50-97persantil arasındaysa harika. benim oğlum 11 mayıs doğumlu ve maalesef geçen ay 10kg.dı... eğer 6.aydan sonra kilosu normal değerlere düşmezse hormonlarıyla ilgili sorunu var anlamına gelecek
Cerencim çok geçmiş olsun canım..Kız bebekler çok yatkınmış idrar yolu enfeksiyonuna..bizde grip oldukmerhaba kızlar kızım idrar yolu enfeksiyonu oldu .. idrarında çok koku vardı hemen dr. a götürdüm tahlilde çıktı o kadarda dikkat ediyorum.. ayrıca grip oluyor galiba .. zimaks diye bi şurup verdi dr.muz enfeksiyon için ,, geçiren varmı neler yaptınız? 17 günde sadece 100 gr almış kızım dr. korkma zaten kilosu fazlaydı dedi şuan 8.400 doğduğundan beri ishal gibi yani gennelde sıvımsı.. bifiform bağırsak düzenleyici kullanıyoruz.. probiyotik içeriyor düzene koyuyormuş kilo almada sorun olmadığı için kakasının sıvı olmasıbişey teşkil etmiyor dedi.. umarım kültürümüz temiz çıkar yoksa iğne vericek inanılmaz üzgünüm resmen sütüm kesildi yaaa.. rabbim hepsini korusun..
bende olmadım..Olsamda rahatlasam diyorum yaaa....arkadaşlar aranızda benim gibi hala adet görmeyen var mı? önce sizlere sorayım dedim... doktorumu arayıp aramamakta kararsız kaldım...
Canım lekesini ceren arkadaşımız söylemişti limon suyu çıkartıyo..1 gece leke çıkarıcıda beklettim yine çıkmadı..Ama 2 saat limonlu suda bekletşip makinada yıkadım çıktı şok oldummm...Kızlar;bugün aile hekimi demire başlattı kızımı.Lekesi zor çıkar dedi sadece.Benim kızım zor içecek bunu asıl,lekeden geçtim.Önerilerinizi bekliyorum......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?