2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

inş.sende en kısa zamanda atlatırsın cnm.evet cnm ya bir biz kaldık buralarda bende çok özlüyorum eskiden bir hevesle girerdim şimdi ise alışkanlıktan uğrar oldum.işler yoğun benim merti çok özlüyorum hala alışmadım cnm oğlumun her anında yanında olmak istiyorum ama olmuyor akşam eve gidiyorum en fazla 2 saat sonra uyuyor günde 2 saat görüyorum oğlumu ama her şey onun için mecbur gidip geliyorum işte.siz çok şanslısınız o yüzden imreniyorum evde olanlara.bir gün ayarlayıp buluşalımda dertleşelim biraz bak yaralarım deşildi yine

Rahatsız olan arkadaşlara ve Bebeklerimize acil şifalar diliyorum. Bende evde olan annelerimize çok özeniyorum ne güzel her an bebeklerinin yanındalar Öğle arası tatili gelsede eve gitsem çok özledim paşamı

Canım benim oğlum 4,5 aylık sağlık merkezinden demir için damla verdiler o ilacı kullandığımdan beri bebeğim geceleri huzursuz uyuyor devamlı ayakları hareket halinde demekki midesini rahatsız ediyor bu ilaç mutlaka kullanmamı söyledi hemşire bak şimdi kararsız kaldım senin bu yazını okuyunca

merhaba arkadaşlar nasılsınız geçmişi okuyamadım bir ara ufaklık uyuyunca okurum inşallah şimdi durmuyor size birşey sormak istiyorum eşim 15 gün yok şehir dışında oğlumla yalnızım ve tek başıma yıkamayı beceremiyorum hep eşimle yıkıyorduk oturarak falan tek başıma nasıl yıkayabilirim kolay ve pratik bilgileri olan varsa paylaşırsanız sevinirim herkesten bilgi rica ediyorum şimdi benimkli zır zır daha sonra tekrar uğrarım inşallah görüşmek üzere

selam

damlatranem hoşgeldin sağlıkla büyüt yavrunu

spekgöz Maşallah bebeğine teşekürler bilgi için.

fDilek geçmiş olsun

duncan uyku tulumuna bende bakıcam galba nasıl kullanışlımı terletme filan yapmıyor dimi.

Ben eşim evde olmayınca bebek küvetinin içine ince bir minderi yayıyorum,başucuna da kızımın yastıklarından birini koyuyorum.Önce sırtüstü yatırıp yıkıyorum,sonra yüzüstü çeviriyorum.Artık başını kaldırabildiği için sırtını da rahat yıkıyorum.En son başı;birkere şampuanlıyorum,fazla yorulmasın diye.Başını yıkarken tek kolumla mutlaka destek veriyorum.Kolay gelsin :)

dün gece verdim bende ateşide oldu çünkü..yanımda uyuttum ama uyanıp durdu..Meme hep ağzında uyudu tabi bende uykusuz kaldım..O iyi olsunda dert etmiyorum uykusuzluğu..Ama benim kız yatağımızda uyumaya alıştı iyicee....
Bilgiler için teşekkürler canım..Bazı katılmadığım noktalar var ama..Her bebek bir değil çünkü..Bize demir damlası çok iyi geldi..KAtılma nöbetlerimiz vardı onlar kesildi..Birde diş çıkarırken jel kullanımı çürük yapabiliyomuş..Bence o dönem sıkıntı çekselerde bazı şeylerin doğal seyrine müdahale etmemek gerek..
Arkadaşlar merhabalar...

Aranıza yeni katıldım....

2011 / mayıs doğumlu bir kızım var :)

güzel paylaşımlar olması dileklerimle...

sevgiler ...
Merhaba canım hoşgeldinn..

Merhaba canım ben kızızmı 2 aylıktan buyana tek yıkıyorum..Filesinde rahat yıkanıyo bebekler..Ben ilk vücudunu yıkıyorum kafada huzursuzlanıyo çünkü..Kafasını yıkarkende yüzüstü koluma yatırıp kolunu sıkıca tutuyorum ve kurbağa duruşu duruyo ayakları..Aslında kucağında yıkamakta çok keyifli ve rahat onuda deneyebilirsin.

bende o sekilde yikiyorum esim olmayinca basucuna yastik koymadan ama aklima gelmemisti oyle bisy. en rahat yikama sekli bnce bu hem boyle Kaan da rahat oluyo...

Arkadaşlar bebeklerinizi yıkarken kulaklarına pamuk felan tıkıyormusunuz ben kulaklarına su gitmesinden çok korkuyorum bide kulak ağrısı çekmesinler...

inşallah canım ayarlayalım buluşalım... bende şurda 6 ay daha evdeyim sonra çalışma hayatı banada başlıcak(

Rahatsız olan arkadaşlara ve Bebeklerimize acil şifalar diliyorum. Bende evde olan annelerimize çok özeniyorum ne güzel her an bebeklerinin yanındalar Öğle arası tatili gelsede eve gitsem çok özledim paşamı

sağolasın canım... allah kolaylık versin sizlere

yok canım bir sıkıntım olmadı gayet sıcak hiç terlemedi...

Arkadaslar bgn ilk disimiz cikti. eli surekli agzinda bi baktim disi patlamis dun bisycik yoktu. beyaz minicik gorunuyo elimlede dokundum sipsivri:) sizin bebislerin nasil aranizda hic disi cikan var mi bizim gibi???

Arkadaslar bgn ilk disimiz cikti. eli surekli agzinda bi baktim disi patlamis dun bisycik yoktu. beyaz minicik gorunuyo elimlede dokundum sipsivri:) sizin bebislerin nasil aranizda hic disi cikan var mi bizim gibi???

hayırlı olsun inciniz rasgulcüm.Bizde sıkıntısını çekiyoruz ama görünürde bişey yok henüz

Eger kansizlik oldugu tespit edildiyse tabii ki gerekli ama bizde oyle birsey yok, ya da demir eksikligi belirtisi varsa. Doktorumuzun elestirisi 4 aylik olan tum bebeklere demir vermeleri, bunun da yan etkisi var. Ben ne zaman demir versem bebisim huzursuz. Bu demir ilacini vermelerinin nedenini doktorlardan da dinleyince daha iyi anlasiliyor konu. Ileride kansizlik cekiyor cocuklar, ozellikle az gelismis ulkelerde, o yuzden daha cok tedbiren veriliyor. Oglumda her ilacin yan etkisi oluyor zaten, cok etkileniyor, ben 6 aya kadar vermeyecegim. Jeli de her zaman kullanmamak gerekiyor, zor bir gece geciriyorsa o zaman vermek lazim.

Hepinize selamlar...

biz çıkaralı 2 hafta oldu normalde nasıl oluyor bilmiyorum ama bizim alt 2 side patladı.şimdi güldüğünde incilerimiz görünüyor artık.bu arada hayırlı olsun.

Zhr84 ben oğlumdan 2 saat uzak kalmaya dayanamıyorum sana ve çalışan bütün annelere sabır diliyorum ALLAH yardımcınız olsun
Duncan merhaba sen daha önce çalışıyormuydun 6 ay sonra neden iş
Simgesel sanada zhr84 gibi sabır diliyorum zamanınız çabuk geçsinde yavrularınıza kavuşun
Baharnaz ve duncan uyku tulumu nasıl nerden aldınız
Rasgul dişiniz hayırlı olsun bizde yok ateş falan odlumu
Duncan geçmiş olsun
Spegoz bilgiler içi teşekkürler
Misela verdiğin bilgi için teşekkür erdim sağol
Nevraa sanada geçmiş olsun bende gece çayı aldım ama benim oğlumda etki yapmadı fayda yok
Fdilek sanada geçmiş olsun ay herkes hasta havalardan sanırım bizde eşimle hastaydık boğaz grip nezle baya geçti oğluma geçirmeden hastalığı atlattık diş jelini bende çevremden ve doktordan çürük yapıyor diye duymuştum hatta doktor önermedi en son çare çok sıkıntı yapar patlamazsa kullanırız demişti
Damlatanem hoş geldin bebişin hayırlı olsun
Fdilek bilgiler için teşekkürler
Simgesel ben kulaklarına bir şey koymuyorum şu ana kadar su kaçırmadım
Arzuayten sanada geçmiş olsun inşallah bebeişe geçmeden atlatırsınız
İlenia hayırlı yolculuklar
Cerenliyağmur çok geçmiş olsun bu ne herkes sapır sapır dökülüyor inşallah kolay atlatırsınız tahlilininzde temiz çıkar
Smyrna ben doğumdan beri görüyorum
Baharnaz merhaba nasıl yani he şurup açıldıktan sonra 21 gün mü bekletiliyor bende bilmiyordum
Arzuayten benim tarhanayı anam yaptı ama süt le pişirmiyorum nasıl yani inek sütümü kullanacaz
İlenia san tecrübelisin ama ben kendisi istemeyince mama vermiyorum doğduğundan beri bazen 4 yada 5 saati buluyor zahten versemde almıyorki vede şu an gelişimi gayet güzel tabi bebekler farklı bu kadar saat aç bırakma diyorlar ama yemiyor ne yapayım yesede kusar bende o ne zaman isterse besliyorum
Arent hoş geldin maşallah bebeişine nazarlardan korun rabbim
Misela ben demir damlasını karnı doyunca banyo kuvetine koyuyorum banyodan önce veriyorum çay kaşığıyla tabi kışın ne yaparız bilmiyorum böyle kıyafet batırmadık
Karaman81 merhaba
Hande84 merhaba tarhana tamam yarasın bebişne golsuneçmiş
Elifteke merhaba
Zonox benim bebişte 4 cü aydan sonra iştah azaldı taki 7 ci aya girene kadar şu aralar daha iyi gibi geliyor sanırım bu dönem oluyor
Lover1984 merhaba nasılsın
Canciğer merhaba cnm bence kırılma bebişler sitres falan derken bazen mesajlar gözden kaçıyor unutuluyor bebişler zırlayınca tabi bu arada cvp mesaj kaynıyor bence kimse bilinçli cvp vememezlik yapmaz diye düşünüyorum
Gilraen banada ebemiz fitili en son çare olarak önerdi zor durumda kalmadığın sürece fitil kullanma demişti
Fdilek şurupta 21 gün bak bilmiyordum işte kk nın faydası bilmeğim çok şeyi paylaşarak öğrenmek
Rapuzeln merhaba çalışma hayatına döneceksin sanırım ALLAH sabır versin
Fdilek ve ilenia ben cicibebe 6 cı ay dolunca sabahları peynir yumurta sarısı 4 tane cicibebe 3 ölçek mama 90 ml su hepsini karıştırıp veriyorum 2 günde bir kahvaltı olarak onun haricinde bebe bisaküvisi kullanmıyorum
Betus19 merhaba
Zerr merhaba aşıların umarım ateşsiz geçmiştir
Gilraen bebişine geçmiş olsun umarım daha iyidir
Royal22 merhaba
Rasgul sanada geçmiş olsun
Gulsum demir veriyorum ben birde eskiden diye başlayan çok şeyi sevmiyorum faydalı bilgiler var ama birçok inanışta yanlış eskiden imkan ve şartlar bu kadar geliş olsaydı eskidende şimdi gerekli olan her şeyi anneler yapmak isterdi bizim şartlarımız uygunken neden eskiden varmıymış deyipte bebişleri mahrum edelim
Ferdacetin geçmiş olsun ben babası mamasını verirken küçük bebek tırnak makasıyla fazla derine inmeden detaylı incelemeden kesiyorum törpüde yapmıyorum
Yorumsu kiloya takılma sanırım takıldğın için soruyorsun 6 ay da 9 kilo
Lover1984 bende ilk yeşil kaka görünce endişelenmiştim ek gıdada hergün değişik kaka görmeye alıştım
Simgesel ben mamadan sonra uysa bile gece kucağıma alıp gazını çıkarıp yatırıyorum beslenme saatine gelince ben hiç saat falan tutmuyorum acıkınca ağlıyor veriyorum buda yediklerine göre acıkma saati değişiyor ek gıdaya başladığım için
Nevraa sağol cnm evet ilk defa aşıdan sonra ateşlendi şükür atlattık hatta doktora bile götürdüm hasta snadım banyo bir gün yasak dedi ben yaptırmadım ateşi olduğu halde bile
Gulsum ben oğlumun pipisini ellemiyorum doğru olduğunu düşünmüyorum
Baharnaz şeftali muz kabızlık yapıyor maalesef ek gıda dönemilde kabızlık zaman zaman daha çok kendini gösteriyor geceleri genelde mama veriyorum ek gıda sabah öğle ikindi arası tercihim oluyor gece sıkıntı yapmasın rahat uyusun diye aslında bir ara verdiklerimi ek gıda linkine yazacam ama zaman bulamıyorum umarım ateşsiz aşıyı atlatırsınız ben yemeklerinde özel hakiki zeytin yağı kullanıyorum tarişin kabızlığa iyi geliyor
Mcl profil resmi bilgim yok maalesef

Kizlar yarin gece yolcuyum ben memlekete 10 gun yokum allahasmarladik 10 gun sonra gorusmek uzere sizlerle muhabbeti ozliyecegim kesin.....Allaha emanet olunnnn

Arkadaşlar bebeklerinizi yıkarken kulaklarına pamuk felan tıkıyormusunuz ben kulaklarına su gitmesinden çok korkuyorum bide kulak ağrısı çekmesinler...

ilk zamanlar annem yıkarken su dökerken eliyle kulaklarını kapatıyodu..Şimdi hiç dikkat etmiyorum..Sabun olunca ister istemez suyla yıkıyorum ama içine doğru değil..Banyodan çıktığımızda anında kuruluyorumm.Alıştırırsak hep öyle devam eder gibime geliyo...

Hayırlı olsun canım dişiniz..Benim kzızmda bir hışımla saldırıyo herşeye ısırmak için ama daha çıkmadı dişii..
Anladım canım haklı dr.da..Mantıklı olan tahlillerle yönlendirmek aslında..Mesela ben kullanmamak bir yanda günde 2 doz kullanıyorum..1 ay sonta kan tahliliyle bakıcaz ve nekadar kullanıcam karar vericez...Demir kızıma şükürler olsun dokunmadı ..
biz çıkaralı 2 hafta oldu normalde nasıl oluyor bilmiyorum ama bizim alt 2 side patladı.şimdi güldüğünde incilerimiz görünüyor artık.bu arada hayırlı olsun.
Ayy çok şirin yaaa maşallahhh...
Kizlar yarin gece yolcuyum ben memlekete 10 gun yokum allahasmarladik 10 gun sonra gorusmek uzere sizlerle muhabbeti ozliyecegim kesin.....Allaha emanet olunnnn

Hayırlı yolculuklar canım benimmm...

benımkı 4.ayda cıktı sımdı 2 tane var ve testere gıbı maşallah emerken kucağımdan atasım gelıyor okdar acıtıyorkı.utanmaz bılerek yapıyor ben bağırdıkca guluyor suratıma o halını gorunce kızamyoru m bıle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…