evet canım havalar hastalık havası inşallah bende büşraya geçirmeden atlatcam gerçi iyi gibiyim bugün...iyileşmene sevindim bu arada...evet eski günlerin heycanı kalmadı topikte kimseler gelmiyo bir biz kaldık buralarda baki böle sanki eski neşeli günleri olna bir şehirmiş gibi geliyo burası bana şimdiyese bomboş ve sessiz hey gidi eski günler çok özlüyorum zehra sonradanda bebelerimiz yanımızda diye mutlu oluyorum hepsi ayrı bir tat vallaiş nası gidiyo canım senin...
Iyi geceler yeni anneler :) Biz iki gun once oglumuzu kontrol icin iyi bir doktorun muayenehanesine goturduk, bakin neler soyledi doktorumuz:
4. ayda saglik ocaklari demir takviyesini tum bebeklere veriyor, oysa ki 4 aylik bebeklerde bu cok fazla karin agrisi, kusma yapabiliyor, 6. aydan once vermeyin.
D vitamini icin de gunes almasinin cok onemli oldugunu soyledi, her gun gunes aldirmiyordum, artik buna daha cok dikkat edecegim. Gunden 4-5 damla vermemi soyleid bi de 3 degil
Asilardan sonra oglumuzun atesinin ciktigini ve asi gunu cok agladigini soyledim, bunun iyi oldugunu, vucudunun direnc gosterdigini ve asinin iyi tuttugunun gostergesi oldugunu soyledi.
Doktor simdiye kadar sadece anne sutuyle devam etmemden memnun oldu ve devam etmemi istedi, durumumuz soyle bizim:
Oglumuz 04.05 dogumlu ve son bir ayda 5. ayinda yani 300 gr kadar aldi, kilo alimi azaldigi icin ek gidaya baslasak mi diye sordugumda bir skalada 6 aylik bir bebegin olcumlerinin ne olmasi gerektigini bize gosterdi. Buna gore oglumuz ortalamanin uzerinde uzun ve kilosu da cok iyiymis, gelisimi cok iyi dedi. 6 aylik bir bebek 7.100 gr boyu 62 cm ise iyiyimis. Bizim bebis 6650 kilosu ise 65, hassas tartida sadece temiz bezle tartildi (saglik ocagindakine gore [6670] 110 gram fark vardi oyle demeyin 100 gr bile onemli benim icin) Bir ay kilo alimi azaldi diye ek gidaya baslamayin, sutunuz azaldi mi dedi. Evet bu ay sutumun azaldigini hissediyorum, bebek artik doymuyor geceleri cok uyaniyor surekli onu emziriyorum ve cok yoruluyorum dedim. Sutu artirmak icin hosaf, corba iciyor musunuz, kirmizi et, balik, peynir, yumurta yeterince tuketiyor musunuz, ozellikle hosaf ve corbadan bahsetti. Tavuk suyundan corba yapmami, hosaf icmemi istedi. Cok iyi dinlenecekmisim ve oncelikle sutumu artirmaya calisacakmisim, sutum var aslinda ama bebis bitiriyo, yine de onceden fiskirirdi, su an oyle degil, dunden beri ben de doktorun soylediklerini yapiyorum, biraz farketti sanki, devam edecegim. Hemen ek gidaya gecersen oglunu 2 yil degil 1 yil emzirebilirsin, sutun cabuk biter, 6 aya kadar sadece anne sutu vermeye calis, baktin gece cok agliyo sana verecegim mamadan ver, eger susuyorsa actir, susmuyorsa baska bir nedeni vardir, mesela dis cikariyormus su anda, biz de farkindaydik bunun ama insan neden agladigini tam bilemiyor. Dis jeli verdi doktor, dun aksamhem neredeyse yarimsar saat emzirdim, hem de dis jelini verdim guzel uyudu.
Asidan once verilen fitil asinin etkisini azaltiyormus vermeyin, fitili zaten mumkun oldugunca az verin.
Pipisinin ucu tam acilmiyormus, kacis yok, ya actiracagiz ki o da sunnet kadar acitirmis ve ileride iltihaba neden olabilirmis, iyi bildigi kendi cocugunu da sunnet ettirdigi doktoru onerdi, ki ayni urologu bir baska tanidigimiz cocuk doktoru da onermisti, ona pazartesi gunu sunnet ettirecegiz. 5-6 aylikken sunnet ettirebilirsiniz daha fazla geciktirmeyin daha iyi olur dedi.
Kemikleri cok kuvvetli, gelisimi de cok iyi dedi, endiselenmeyin dedi. Benden bu kadar, gorusmek uzere...
merhaba arkadaşlar nasılsınız geçmişi okuyamadım bir ara ufaklık uyuyunca okurum inşallah şimdi durmuyor size birşey sormak istiyorum eşim 15 gün yok şehir dışında oğlumla yalnızım ve tek başıma yıkamayı beceremiyorum hep eşimle yıkıyorduk oturarak falan tek başıma nasıl yıkayabilirim kolay ve pratik bilgileri olan varsa paylaşırsanız sevinirim herkesten bilgi rica ediyorum şimdi benimkli zır zır daha sonra tekrar uğrarım inşallah görüşmek üzere
dün gece verdim bende ateşide oldu çünkü..yanımda uyuttum ama uyanıp durdu..Meme hep ağzında uyudu tabi bende uykusuz kaldım..O iyi olsunda dert etmiyorum uykusuzluğu..Ama benim kız yatağımızda uyumaya alıştı iyicee....çok geçmiş olsun dilekçim. babası ve benden sonra kızımda grip oldu dün gece ve bugün çok huzursuzdu ..az evvel calpol verdim artık . uyudu yavrum ..
gece huysuzlanırısa 1-2 gece en azından yatmadan ver ki rahat uyusun ..,,bende milupanın gece çayından veriyorum o da iyi
Bilgiler için teşekkürler canım..Bazı katılmadığım noktalar var ama..Her bebek bir değil çünkü..Bize demir damlası çok iyi geldi..KAtılma nöbetlerimiz vardı onlar kesildi..Birde diş çıkarırken jel kullanımı çürük yapabiliyomuş..Bence o dönem sıkıntı çekselerde bazı şeylerin doğal seyrine müdahale etmemek gerek..Iyi geceler yeni anneler :) Biz iki gun once oglumuzu kontrol icin iyi bir doktorun muayenehanesine goturduk, bakin neler soyledi doktorumuz:
4. ayda saglik ocaklari demir takviyesini tum bebeklere veriyor, oysa ki 4 aylik bebeklerde bu cok fazla karin agrisi, kusma yapabiliyor, 6. aydan once vermeyin.
D vitamini icin de gunes almasinin cok onemli oldugunu soyledi, her gun gunes aldirmiyordum, artik buna daha cok dikkat edecegim. Gunden 4-5 damla vermemi soyleid bi de 3 degil
Asilardan sonra oglumuzun atesinin ciktigini ve asi gunu cok agladigini soyledim, bunun iyi oldugunu, vucudunun direnc gosterdigini ve asinin iyi tuttugunun gostergesi oldugunu soyledi.
Doktor simdiye kadar sadece anne sutuyle devam etmemden memnun oldu ve devam etmemi istedi, durumumuz soyle bizim:
Oglumuz 04.05 dogumlu ve son bir ayda 5. ayinda yani 300 gr kadar aldi, kilo alimi azaldigi icin ek gidaya baslasak mi diye sordugumda bir skalada 6 aylik bir bebegin olcumlerinin ne olmasi gerektigini bize gosterdi. Buna gore oglumuz ortalamanin uzerinde uzun ve kilosu da cok iyiymis, gelisimi cok iyi dedi. 6 aylik bir bebek 7.100 gr boyu 62 cm ise iyiyimis. Bizim bebis 6650 kilosu ise 65, hassas tartida sadece temiz bezle tartildi (saglik ocagindakine gore [6670] 110 gram fark vardi oyle demeyin 100 gr bile onemli benim icin) Bir ay kilo alimi azaldi diye ek gidaya baslamayin, sutunuz azaldi mi dedi. Evet bu ay sutumun azaldigini hissediyorum, bebek artik doymuyor geceleri cok uyaniyor surekli onu emziriyorum ve cok yoruluyorum dedim. Sutu artirmak icin hosaf, corba iciyor musunuz, kirmizi et, balik, peynir, yumurta yeterince tuketiyor musunuz, ozellikle hosaf ve corbadan bahsetti. Tavuk suyundan corba yapmami, hosaf icmemi istedi. Cok iyi dinlenecekmisim ve oncelikle sutumu artirmaya calisacakmisim, sutum var aslinda ama bebis bitiriyo, yine de onceden fiskirirdi, su an oyle degil, dunden beri ben de doktorun soylediklerini yapiyorum, biraz farketti sanki, devam edecegim. Hemen ek gidaya gecersen oglunu 2 yil degil 1 yil emzirebilirsin, sutun cabuk biter, 6 aya kadar sadece anne sutu vermeye calis, baktin gece cok agliyo sana verecegim mamadan ver, eger susuyorsa actir, susmuyorsa baska bir nedeni vardir, mesela dis cikariyormus su anda, biz de farkindaydik bunun ama insan neden agladigini tam bilemiyor. Dis jeli verdi doktor, dun aksamhem neredeyse yarimsar saat emzirdim, hem de dis jelini verdim guzel uyudu.
Asidan once verilen fitil asinin etkisini azaltiyormus vermeyin, fitili zaten mumkun oldugunca az verin.
Pipisinin ucu tam acilmiyormus, kacis yok, ya actiracagiz ki o da sunnet kadar acitirmis ve ileride iltihaba neden olabilirmis, iyi bildigi kendi cocugunu da sunnet ettirdigi doktoru onerdi, ki ayni urologu bir baska tanidigimiz cocuk doktoru da onermisti, ona pazartesi gunu sunnet ettirecegiz. 5-6 aylikken sunnet ettirebilirsiniz daha fazla geciktirmeyin daha iyi olur dedi.
Kemikleri cok kuvvetli, gelisimi de cok iyi dedi, endiselenmeyin dedi. Benden bu kadar, gorusmek uzere...
Merhaba canım hoşgeldinn..Arkadaşlar merhabalar...
Aranıza yeni katıldım....
2011 / mayıs doğumlu bir kızım var :)
güzel paylaşımlar olması dileklerimle...
sevgiler ...
merhaba arkadaşlar nasılsınız geçmişi okuyamadım bir ara ufaklık uyuyunca okurum inşallah şimdi durmuyor size birşey sormak istiyorum eşim 15 gün yok şehir dışında oğlumla yalnızım ve tek başıma yıkamayı beceremiyorum hep eşimle yıkıyorduk oturarak falan tek başıma nasıl yıkayabilirim kolay ve pratik bilgileri olan varsa paylaşırsanız sevinirim herkesten bilgi rica ediyorum şimdi benimkli zır zır daha sonra tekrar uğrarım inşallah görüşmek üzere
Ben eşim evde olmayınca bebek küvetinin içine ince bir minderi yayıyorum,başucuna da kızımın yastıklarından birini koyuyorum.Önce sırtüstü yatırıp yıkıyorum,sonra yüzüstü çeviriyorum.Artık başını kaldırabildiği için sırtını da rahat yıkıyorum.En son başı;birkere şampuanlıyorum,fazla yorulmasın diye.Başını yıkarken tek kolumla mutlaka destek veriyorum.Kolay gelsin :)
inş.sende en kısa zamanda atlatırsın cnm.evet cnm ya bir biz kaldık buralarda bende çok özlüyorum eskiden bir hevesle girerdim şimdi ise alışkanlıktan uğrar oldum.işler yoğun benim merti çok özlüyorum hala alışmadım cnm oğlumun her anında yanında olmak istiyorum ama olmuyor akşam eve gidiyorum en fazla 2 saat sonra uyuyor günde 2 saat görüyorum oğlumu ama her şey onun için mecbur gidip geliyorum işte.siz çok şanslısınız o yüzden imreniyorum evde olanlara.bir gün ayarlayıp buluşalımda dertleşelim biraz bak yaralarım deşildi yine
Rahatsız olan arkadaşlara ve Bebeklerimize acil şifalar diliyorum. Bende evde olan annelerimize çok özeniyorum ne güzel her an bebeklerinin yanındalarÖğle arası tatili gelsede eve gitsem çok özledim paşamı
selam
damlatranem hoşgeldin sağlıkla büyüt yavrunu
spekgöz Maşallah bebeğine teşekürler bilgi için.
fDilek geçmiş olsun
duncan uyku tulumuna bende bakıcam galba nasıl kullanışlımı terletme filan yapmıyor dimi.
Arkadaslar bgn ilk disimiz cikti. eli surekli agzinda bi baktim disi patlamis dun bisycik yoktu. beyaz minicik gorunuyo elimlede dokundum sipsivri:) sizin bebislerin nasil aranizda hic disi cikan var mi bizim gibi???
hayırlı olsun inciniz rasgulcüm.Bizde sıkıntısını çekiyoruz ama görünürde bişey yok henüz
dün gece verdim bende ateşide oldu çünkü..yanımda uyuttum ama uyanıp durdu..Meme hep ağzında uyudu tabi bende uykusuz kaldım..O iyi olsunda dert etmiyorum uykusuzluğu..Ama benim kız yatağımızda uyumaya alıştı iyicee....
Bilgiler için teşekkürler canım..Bazı katılmadığım noktalar var ama..Her bebek bir değil çünkü..Bize demir damlası çok iyi geldi..KAtılma nöbetlerimiz vardı onlar kesildi..Birde diş çıkarırken jel kullanımı çürük yapabiliyomuş..Bence o dönem sıkıntı çekselerde bazı şeylerin doğal seyrine müdahale etmemek gerek..
Merhaba canım hoşgeldinn..
Merhaba canım ben kızızmı 2 aylıktan buyana tek yıkıyorum..Filesinde rahat yıkanıyo bebekler..Ben ilk vücudunu yıkıyorum kafada huzursuzlanıyo çünkü..Kafasını yıkarkende yüzüstü koluma yatırıp kolunu sıkıca tutuyorum ve kurbağa duruşu duruyo ayakları..Aslında kucağında yıkamakta çok keyifli ve rahat onuda deneyebilirsin.
Arkadaslar bgn ilk disimiz cikti. eli surekli agzinda bi baktim disi patlamis dun bisycik yoktu. beyaz minicik gorunuyo elimlede dokundum sipsivri:) sizin bebislerin nasil aranizda hic disi cikan var mi bizim gibi???
Canlarrrrr ben iki gundur tam gaz kosdurdum sükür galibaaaaaaaaaaaa cuma izmire gidicemmmmmmmm insallahh ayhhh sonunda moralim yerine geldi vatan hasretiii cokkk zorrrrrrrrrr kurban olurum ben tozuna topragina 1 senedir gelemedim ya.
Tatlim benim moral bozuklugu birde sanirim biraz fazla verdim meyve purelerini onunda etkisiyle az emiyor beni hepsi birbirine orantili tabe azaldi sutum dun ve bugun tek tek herseyi uyanis kalkis kac cc mama kac dakika beni emdi hepsini yaziyorum sonuclarina gore uzmanimiz degrlendircek bu arada 4 ay sendromu varmis bebeklerde istah azalmasi normalmis ek gidaya geciste dikkatli olmak lazimmmis bazi bebekler tattirma ile bile istahlari kirilir anne sutunu yada mamayi keserlermis.Uzmanimizin dedigi bir seyde ilk 6 ay kasik mamasina ihtiyaci yok bebeklerin amac ek gidaya ihtiyaci oldugu zaman rahat rahat gerektigi kadar yemesimis suan icin asil ihtiyaci olan sey biberon mamasi yada anne sutu ama benim sutler azaldi
Aynen tatlim bizimkide bana bugun oyle dedi ama ben ne hikmetse kendi doktorlarimizdan duydugum seylere daha cok inaniyorum sonucta onlarin tecrubesi isvicreli dr lere nazaran cok fazla .Simdi 3 saatde bir emzirmek gerek peki kac dakika yada saat yarim saat iki gögüsmu?? ne dedi tam senin doktorun
Canım seni emdiği kadar emsin bebeğin ben hazır mamayı 3 saatte 120cc veriyorum artık
ay simge sen beni alinti yapmisin yalnis bende seni alinti yapdim sabah bi gariplik var sildim duzelddim derken kendi kendimi alinti yapmis gibi oldum heheheh ay kendime cavap vermis gibi bir garip olmus delüümüyüm nee.Nasil bidaha duzeltilior anlamadim neysee aciklama yapim dedim
Arkadaşlar bebeklerinizi yıkarken kulaklarına pamuk felan tıkıyormusunuz ben kulaklarına su gitmesinden çok korkuyorum bide kulak ağrısı çekmesinler...
Hayırlı olsun canım dişiniz..Benim kzızmda bir hışımla saldırıyo herşeye ısırmak için ama daha çıkmadı dişii..Arkadaslar bgn ilk disimiz cikti. eli surekli agzinda bi baktim disi patlamis dun bisycik yoktu. beyaz minicik gorunuyo elimlede dokundum sipsivri:) sizin bebislerin nasil aranizda hic disi cikan var mi bizim gibi???
Anladım canım haklı dr.da..Mantıklı olan tahlillerle yönlendirmek aslında..Mesela ben kullanmamak bir yanda günde 2 doz kullanıyorum..1 ay sonta kan tahliliyle bakıcaz ve nekadar kullanıcam karar vericez...Demir kızıma şükürler olsun dokunmadı ..Eger kansizlik oldugu tespit edildiyse tabii ki gerekli ama bizde oyle birsey yok, ya da demir eksikligi belirtisi varsa. Doktorumuzun elestirisi 4 aylik olan tum bebeklere demir vermeleri, bunun da yan etkisi var. Ben ne zaman demir versem bebisim huzursuz. Bu demir ilacini vermelerinin nedenini doktorlardan da dinleyince daha iyi anlasiliyor konu. Ileride kansizlik cekiyor cocuklar, ozellikle az gelismis ulkelerde, o yuzden daha cok tedbiren veriliyor. Oglumda her ilacin yan etkisi oluyor zaten, cok etkileniyor, ben 6 aya kadar vermeyecegim. Jeli de her zaman kullanmamak gerekiyor, zor bir gece geciriyorsa o zaman vermek lazim.
Hepinize selamlar...
Ayy çok şirin yaaa maşallahhh...biz çıkaralı 2 hafta oldu normalde nasıl oluyor bilmiyorum ama bizim alt 2 side patladı.şimdi güldüğünde incilerimiz görünüyor artık.bu arada hayırlı olsun.
Kizlar yarin gece yolcuyum ben memlekete 10 gun yokum allahasmarladik 10 gun sonra gorusmek uzere sizlerle muhabbeti ozliyecegim kesin.....Allaha emanet olunnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?