2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kızım grip oldu (Dün akşam belirtileri başladı gece boyu burnu tıkalıydı..Sabah hemen burun spreyi aldım..Çok rahatlatıyomuş,burun akıntısı kulağı rahatsız edermiş..Eczacı kızının kurtarıcısı olacak dedi..Şimdilik başka ilaç vermedim ateşi yok ama huzursuz..Eğer ateşi çıkarsa calpol ver dedi...
şimdilik ıhlamur ve elma çayı veriyorum..gece boyunca yanımda uyudu....kızım benimmm hasta olması çok zormuş(

bendede grip başladı bikaç gündür bakıcısıda grip. oğluma bulaşmasın diye uğraşıyoruz bi atlatsaydık şu dönemi. mevsim geçişleri hep böyle olur zaten dikkat etmek lazım. demir damlasını bizde biberonuna çok azıcık suyla karıştırıp veriyoruz şimdilik alıyo. biraz zaman geçsin portakal suyuyla vericez doktorumuz öyle söyledi daha etkili olurmuş. birde benim zaten az olan sütüm adet dönemlerimde yok denecek duruma geliyo böyle bişey yaşayan var mı aranızda. bu arada oğlum 4 ay 1 haftalık ve ben 3. adetimi olmak üzereyim :) keşke bende olmasaydım 1 yıl falan :)

Simgesel;kızım saat 10 gibi uyuyor;gece iki kere emziriyorum.Sabah 7 de uyanıyor canım.Sakin bir bebek;bana benziyor:)Sütümün bebek mamaya alıştığı için azaldığını düşünüyor doktor.Ama aslında süt az olduğu için mamaya yöneldik.

Fdilek çok geçmiş olsun;hafif atlatırsınız inşallah.

Arzuayten;sizede geçmiş olsun;mevsim geçişleri yüzünden herkes grip buara;

Ben de daha adet olmadım.Aslında henüz sadece doğal yoldan korunuyoruz.Korkuyorum da biraz;

çok geçmiş olsun dilekçim. babası ve benden sonra kızımda grip oldu dün gece ve bugün çok huzursuzdu ..az evvel calpol verdim artık . uyudu yavrum ..
gece huysuzlanırısa 1-2 gece en azından yatmadan ver ki rahat uyusun ..,,bende milupanın gece çayından veriyorum o da iyi

rapucum biz yaptık tarhana... içine yeşil mercimek kırmızı mercimek nohut kuru fasulye darı kırmızı biber koyduk bol vitaminli oldu 1 günde çıkardık kurumaya ekşimesin diye...6 aydan sonra vericez...

benim tanıdığım bir doktorda tarhanayı yaparken süzme yoğurt kullan dedi un yerine daha fazla yoğurt yesin diye. ve pişirirkende suyla değil de sütle pişir çok besleyici olur demişti. ben yapmadım nasıl yapılır onuda bilmiyorum zaten. anneme söyleyim o da bana yapsın bari:)

misela çok teşekkür ederim

bende inek sütüyle pişirirdim oğluma ama bir yaşından sonra tadıda çok guzel oluyor.

inşallah:)) umarım anne sütü yarıyordur, umarım hormonal değildir. çok geçmiş olsun, umarım hemen iyileşir kızın..

dilekcim çok geçmiş olsun... inşallah fazla ağırlaşmadan iyileşir beben canım...

sanada geçmiş olsun canım maske kullanın yanındayken bebeğin... bu arada adet dönemlerinde vücutta progesteron hormonu azalıyor buda sütü yapan hormon canım ondandır....

Iyi geceler yeni anneler :) Biz iki gun once oglumuzu kontrol icin iyi bir doktorun muayenehanesine goturduk, bakin neler soyledi doktorumuz:

4. ayda saglik ocaklari demir takviyesini tum bebeklere veriyor, oysa ki 4 aylik bebeklerde bu cok fazla karin agrisi, kusma yapabiliyor, 6. aydan once vermeyin.

D vitamini icin de gunes almasinin cok onemli oldugunu soyledi, her gun gunes aldirmiyordum, artik buna daha cok dikkat edecegim. Gunden 4-5 damla vermemi soyleid bi de 3 degil

Asilardan sonra oglumuzun atesinin ciktigini ve asi gunu cok agladigini soyledim, bunun iyi oldugunu, vucudunun direnc gosterdigini ve asinin iyi tuttugunun gostergesi oldugunu soyledi.

Doktor simdiye kadar sadece anne sutuyle devam etmemden memnun oldu ve devam etmemi istedi, durumumuz soyle bizim:
Oglumuz 04.05 dogumlu ve son bir ayda 5. ayinda yani 300 gr kadar aldi, kilo alimi azaldigi icin ek gidaya baslasak mi diye sordugumda bir skalada 6 aylik bir bebegin olcumlerinin ne olmasi gerektigini bize gosterdi. Buna gore oglumuz ortalamanin uzerinde uzun ve kilosu da cok iyiymis, gelisimi cok iyi dedi. 6 aylik bir bebek 7.100 gr boyu 62 cm ise iyiyimis. Bizim bebis 6650 kilosu ise 65, hassas tartida sadece temiz bezle tartildi (saglik ocagindakine gore [6670] 110 gram fark vardi oyle demeyin 100 gr bile onemli benim icin) Bir ay kilo alimi azaldi diye ek gidaya baslamayin, sutunuz azaldi mi dedi. Evet bu ay sutumun azaldigini hissediyorum, bebek artik doymuyor geceleri cok uyaniyor surekli onu emziriyorum ve cok yoruluyorum dedim. Sutu artirmak icin hosaf, corba iciyor musunuz, kirmizi et, balik, peynir, yumurta yeterince tuketiyor musunuz, ozellikle hosaf ve corbadan bahsetti. Tavuk suyundan corba yapmami, hosaf icmemi istedi. Cok iyi dinlenecekmisim ve oncelikle sutumu artirmaya calisacakmisim, sutum var aslinda ama bebis bitiriyo, yine de onceden fiskirirdi, su an oyle degil, dunden beri ben de doktorun soylediklerini yapiyorum, biraz farketti sanki, devam edecegim. Hemen ek gidaya gecersen oglunu 2 yil degil 1 yil emzirebilirsin, sutun cabuk biter, 6 aya kadar sadece anne sutu vermeye calis, baktin gece cok agliyo sana verecegim mamadan ver, eger susuyorsa actir, susmuyorsa baska bir nedeni vardir, mesela dis cikariyormus su anda, biz de farkindaydik bunun ama insan neden agladigini tam bilemiyor. Dis jeli verdi doktor, dun aksamhem neredeyse yarimsar saat emzirdim, hem de dis jelini verdim guzel uyudu.

Asidan once verilen fitil asinin etkisini azaltiyormus vermeyin, fitili zaten mumkun oldugunca az verin.

Pipisinin ucu tam acilmiyormus, kacis yok, ya actiracagiz ki o da sunnet kadar acitirmis ve ileride iltihaba neden olabilirmis, iyi bildigi kendi cocugunu da sunnet ettirdigi doktoru onerdi, ki ayni urologu bir baska tanidigimiz cocuk doktoru da onermisti, ona pazartesi gunu sunnet ettirecegiz. 5-6 aylikken sunnet ettirebilirsiniz daha fazla geciktirmeyin daha iyi olur dedi.

Kemikleri cok kuvvetli, gelisimi de cok iyi dedi, endiselenmeyin dedi. Benden bu kadar, gorusmek uzere...

Gunaydin anneciklerr ins bugun oglen islerim bitiyor nasipse cuma gecesi yolcuyum cumartesi ana ocagindayim cok ozledim her seyi 10 gun kalicam nasipse
Gecmis olsun canim kiz cocuklarinda bu tarz seyler oluyor dikkatli altini temizlemek gerek malesef size kotu haberim var bende kizimda SIK SIK yasardim

çok teşekkür ederim canım... inş. bian önce geçer..

illena gözün aydın türkiye ye benim memleketime gidiyorsunn... sağ sağlim ailene kavuşursun imşallahh..
Canim sendemi izmirlisin hemseriyiz yanii saol insallahh anama babama kavusurum
arkadaşlar aranızda benim gibi hala adet görmeyen var mı? önce sizlere sorayım dedim... doktorumu arayıp aramamakta kararsız kaldım...
ben hala gormedim ki cok normalmis canim telaslanma
SAOL CANIM dualarinizi esirgemeyin bebekle yolculuk icimi urpertiyor digerlerindede hep korkardim.Ay bende ucak korkusu var korkuyla sutum gitmese bare zate az
gecmis olsun canim allah sifa versin
ARZU cum ben tam tersi aDET OLMAK ISTIYORUM ne olursa olsun emin olsamda kendimden adeti gorunce insan haa hamile degilim diyor malum korkuyor insan
gecmis olsun canim gece cayi nasil bisi rahatlatiyormu ben burada gormedim ins gelince alirim bende
Canim ben gecen hafta sonu bir tarhana ictim akillara zarar hayatimda hic bole bisey gormemistim her yorenin farkli tabi yogurtla yapmislar tarhanayo cokta lezzetliydi sasirdim ben salcalidan baska bilmem cocuklara yaptigimdada domatesli yapardim artik birbirimizden alicaz tarifleri dimi

Son düzenleme:

Arkadaşlar merhabalar...

Aranıza yeni katıldım....

2011 / mayıs doğumlu bir kızım var :)

güzel paylaşımlar olması dileklerimle...

sevgiler ...

,

maşallah oğluşuna canım bilgilerin gayet güzel yararlancam verdiğin bilgilerden

günaydınnnnn herkese

dunicimmm nasılsın face de gördüm büşraya uyku tulumu almışsın nerden aldın cnm bende mert e alıcam

günaydınnnnn herkese

dunicimmm nasılsın face de gördüm büşraya uyku tulumu almışsın nerden aldın cnm bende mert e alıcam

canım onu bir tanıdığım verdi bana ama civilde benzerleri var tatlım bir bak istersen nsılsın bakim ben çok eskileri okuyodum hamile kaldığımız ilk günleri

canım onu bir tanıdığım verdi bana ama civilde benzerleri var tatlım bir bak istersen nsılsın bakim ben çok eskileri okuyodum hamile kaldığımız ilk günleri

civile bir bakayım bende.ben iyileştim gibi bişey çok şükür merte geçirmeden iyileştim sende hastasın sanırım geçmiş olsun cnm.Ayyyy eskilerimi okuyodun ne güzel paylaşımlarımız vardı ilk heyecanlar ilk tekmeler şimdi buralara kimseler uğramıyor

evet canım havalar hastalık havası inşallah bende büşraya geçirmeden atlatcam gerçi iyi gibiyim bugün...iyileşmene sevindim bu arada...evet eski günlerin heycanı kalmadı topikte kimseler gelmiyo bir biz kaldık buralarda baki böle sanki eski neşeli günleri olna bir şehirmiş gibi geliyo burası bana şimdiyese bomboş ve sessiz hey gidi eski günler çok özlüyorum zehra sonradanda bebelerimiz yanımızda diye mutlu oluyorum hepsi ayrı bir tat valla iş nası gidiyo canım senin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…