arkadaşlar aranızda benim gibi hala adet görmeyen var mı? önce sizlere sorayım dedim... doktorumu arayıp aramamakta kararsız kaldım...
Kızım grip oldu(Dün akşam belirtileri başladı gece boyu burnu tıkalıydı..Sabah hemen burun spreyi aldım..Çok rahatlatıyomuş,burun akıntısı kulağı rahatsız edermiş..Eczacı kızının kurtarıcısı olacak dedi..Şimdilik başka ilaç vermedim ateşi yok ama huzursuz..Eğer ateşi çıkarsa calpol ver dedi...
şimdilik ıhlamur ve elma çayı veriyorum..gece boyunca yanımda uyudu....kızım benimmm hasta olması çok zormuş(
benim tanıdığım bir doktorda tarhanayı yaparken süzme yoğurt kullan dedi un yerine daha fazla yoğurt yesin diye. ve pişirirkende suyla değil de sütle pişir çok besleyici olur demişti. ben yapmadım nasıl yapılır onuda bilmiyorum zaten. anneme söyleyim o da bana yapsın bari:)
misela çok teşekkür ederim
inşallah öyle bi sorun olmaz..bazı bebeklere anne sütü çok fazla yarıyo ..maşallah bebeğinee..
Cerencim çok geçmiş olsun canım..Kız bebekler çok yatkınmış idrar yolu enfeksiyonuna..bizde grip olduk((
bende olmadım..Olsamda rahatlasam diyorum yaaa....
Canım lekesini ceren arkadaşımız söylemişti limon suyu çıkartıyo..1 gece leke çıkarıcıda beklettim yine çıkmadı..Ama 2 saat limonlu suda bekletşip makinada yıkadım çıktı şok oldummm...
Benim yöntemimi tavsiye ediyorum..Kzım artık bayılıyo demir damlasına..Şırıngaya önce suu çekiyorum sonra demir damlasını kızım içine çeke çeke içiyo..Tadıda güzelleşiyo ve dökülmeden içiriyorum..Biz günde 2 kere 7 damla kullanıyoruz..
Kızım grip oldu(Dün akşam belirtileri başladı gece boyu burnu tıkalıydı..Sabah hemen burun spreyi aldım..Çok rahatlatıyomuş,burun akıntısı kulağı rahatsız edermiş..Eczacı kızının kurtarıcısı olacak dedi..Şimdilik başka ilaç vermedim ateşi yok ama huzursuz..Eğer ateşi çıkarsa calpol ver dedi...
şimdilik ıhlamur ve elma çayı veriyorum..gece boyunca yanımda uyudu....kızım benimmm hasta olması çok zormuş(
bendede grip başladı bikaç gündür bakıcısıda grip. oğluma bulaşmasın diye uğraşıyoruz bi atlatsaydık şu dönemi. mevsim geçişleri hep böyle olur zaten dikkat etmek lazım. demir damlasını bizde biberonuna çok azıcık suyla karıştırıp veriyoruz şimdilik alıyo. biraz zaman geçsin portakal suyuyla vericez doktorumuz öyle söyledi daha etkili olurmuş. birde benim zaten az olan sütüm adet dönemlerimde yok denecek duruma geliyo böyle bişey yaşayan var mı aranızda. bu arada oğlum 4 ay 1 haftalık ve ben 3. adetimi olmak üzereyim :) keşke bende olmasaydım 1 yıl falan :)
Gecmis olsun canim kiz cocuklarinda bu tarz seyler oluyor dikkatli altini temizlemek gerek malesef size kotu haberim var bende kizimda SIK SIK yasardimmerhaba kızlar kızım idrar yolu enfeksiyonu oldu .. idrarında çok koku vardı hemen dr. a götürdüm tahlilde çıktı o kadarda dikkat ediyorum.. ayrıca grip oluyor galiba .. zimaks diye bi şurup verdi dr.muz enfeksiyon için ,, geçiren varmı neler yaptınız? 17 günde sadece 100 gr almış kızım dr. korkma zaten kilosu fazlaydı dedi şuan 8.400 doğduğundan beri ishal gibi yani gennelde sıvımsı.. bifiform bağırsak düzenleyici kullanıyoruz.. probiyotik içeriyor düzene koyuyormuş kilo almada sorun olmadığı için kakasının sıvı olmasıbişey teşkil etmiyor dedi.. umarım kültürümüz temiz çıkar yoksa iğne vericek inanılmaz üzgünüm resmen sütüm kesildi yaaa.. rabbim hepsini korusun..
Canim sendemi izmirlisin hemseriyiz yanii saol insallahh anama babama kavusurumçok teşekkür ederim canım... inş. bian önce geçer..
illena gözün aydın türkiye ye benim memleketime gidiyorsunn... sağ sağlim ailene kavuşursun imşallahh..
ben hala gormedim ki cok normalmis canim telaslanmaarkadaşlar aranızda benim gibi hala adet görmeyen var mı? önce sizlere sorayım dedim... doktorumu arayıp aramamakta kararsız kaldım...
SAOL CANIM dualarinizi esirgemeyin bebekle yolculuk icimi urpertiyor digerlerindede hep korkardim.Ay bende ucak korkusu var korkuyla sutum gitmese bare zate azselam
İnşallah herkes ve bebişleriniz iyidir.
smyrna ben geçen ay olmuştum bu ay ne zaman olurum bilmiyorum druna sor istersen
ilenia hayrlı yolşculuklar
canciğer yoğunlukan gerçekten bazen yazdıklarımız havada kalıyor canım hemen hemen okuyup çıkmamız gereken durumlar oluyor sakın kırılma olurmu
herkes sanırım tarhana hazırlığı içinde :)
Zonox nerelerdesin fazla gelemiyorsun facetemisin yoksa?
şurupların 21 gün geçerli olduğunu bilmiyordum
gecmis olsun canim allah sifa versinKızım grip oldu(Dün akşam belirtileri başladı gece boyu burnu tıkalıydı..Sabah hemen burun spreyi aldım..Çok rahatlatıyomuş,burun akıntısı kulağı rahatsız edermiş..Eczacı kızının kurtarıcısı olacak dedi..Şimdilik başka ilaç vermedim ateşi yok ama huzursuz..Eğer ateşi çıkarsa calpol ver dedi...
ARZU cum ben tam tersi aDET OLMAK ISTIYORUM ne olursa olsun emin olsamda kendimden adeti gorunce insan haa hamile degilim diyor malum korkuyor insanbendede grip başladı bikaç gündür bakıcısıda grip. oğluma bulaşmasın diye uğraşıyoruz bi atlatsaydık şu dönemi. mevsim geçişleri hep böyle olur zaten dikkat etmek lazım. demir damlasını bizde biberonuna çok azıcık suyla karıştırıp veriyoruz şimdilik alıyo. biraz zaman geçsin portakal suyuyla vericez doktorumuz öyle söyledi daha etkili olurmuş. birde benim zaten az olan sütüm adet dönemlerimde yok denecek duruma geliyo böyle bişey yaşayan var mı aranızda. bu arada oğlum 4 ay 1 haftalık ve ben 3. adetimi olmak üzereyim :) keşke bende olmasaydım 1 yıl falan :)
gecmis olsun canim gece cayi nasil bisi rahatlatiyormu ben burada gormedim ins gelince alirim bendeçok geçmiş olsun dilekçim. babası ve benden sonra kızımda grip oldu dün gece ve bugün çok huzursuzdu ..az evvel calpol verdim artık . uyudu yavrum ..
gece huysuzlanırısa 1-2 gece en azından yatmadan ver ki rahat uyusun ..,,bende milupanın gece çayından veriyorum o da iyi
Canim ben gecen hafta sonu bir tarhana ictim akillara zarar hayatimda hic bole bisey gormemistim her yorenin farkli tabi yogurtla yapmislar tarhanayo cokta lezzetliydi sasirdim ben salcalidan baska bilmem cocuklara yaptigimdada domatesli yapardim artik birbirimizden alicaz tarifleri dimibenim tanıdığım bir doktorda tarhanayı yaparken süzme yoğurt kullan dedi un yerine daha fazla yoğurt yesin diye. ve pişirirkende suyla değil de sütle pişir çok besleyici olur demişti. ben yapmadım nasıl yapılır onuda bilmiyorum zaten. anneme söyleyim o da bana yapsın bari:)
misela çok teşekkür ederim
Canlarrrrr ben iki gundur tam gaz kosdurdum sükür galibaaaaaaaaaaaa cuma izmire gidicemmmmmmmm insallahh ayhhh sonunda moralim yerine geldi vatan hasretiii cokkk zorrrrrrrrrr kurban olurum ben tozuna topragina 1 senedir gelemedim ya.
Tatlim benim moral bozuklugu birde sanirim biraz fazla verdim meyve purelerini onunda etkisiyle az emiyor beni hepsi birbirine orantili tabe azaldi sutum dun ve bugun tek tek herseyi uyanis kalkis kac cc mama kac dakika beni emdi hepsini yaziyorum sonuclarina gore uzmanimiz degrlendircek bu arada 4 ay sendromu varmis bebeklerde istah azalmasi normalmis ek gidaya geciste dikkatli olmak lazimmmis bazi bebekler tattirma ile bile istahlari kirilir anne sutunu yada mamayi keserlermis.Uzmanimizin dedigi bir seyde ilk 6 ay kasik mamasina ihtiyaci yok bebeklerin amac ek gidaya ihtiyaci oldugu zaman rahat rahat gerektigi kadar yemesimis suan icin asil ihtiyaci olan sey biberon mamasi yada anne sutu ama benim sutler azaldi
Aynen tatlim bizimkide bana bugun oyle dedi ama ben ne hikmetse kendi doktorlarimizdan duydugum seylere daha cok inaniyorum sonucta onlarin tecrubesi isvicreli dr lere nazaran cok fazla .Simdi 3 saatde bir emzirmek gerek peki kac dakika yada saat yarim saat iki gögüsmu?? ne dedi tam senin doktorun
Canım seni emdiği kadar emsin bebeğin ben hazır mamayı 3 saatte 120cc veriyorum artık
g enede super benim oglanin artik istahh sifirrr 5 saat oluyo ne ben ne mama hic bisi istemiyor tek mama istese yada tek beni emmeyi birinden biriini sevmiyor dicem ama boylesi zormus yaaa napcam ben sanirim benimkindede demir eksikligi var hemen demire baslamam gerek
,Iyi geceler yeni anneler :) Biz iki gun once oglumuzu kontrol icin iyi bir doktorun muayenehanesine goturduk, bakin neler soyledi doktorumuz:
4. ayda saglik ocaklari demir takviyesini tum bebeklere veriyor, oysa ki 4 aylik bebeklerde bu cok fazla karin agrisi, kusma yapabiliyor, 6. aydan once vermeyin.
D vitamini icin de gunes almasinin cok onemli oldugunu soyledi, her gun gunes aldirmiyordum, artik buna daha cok dikkat edecegim. Gunden 4-5 damla vermemi soyleid bi de 3 degil
Asilardan sonra oglumuzun atesinin ciktigini ve asi gunu cok agladigini soyledim, bunun iyi oldugunu, vucudunun direnc gosterdigini ve asinin iyi tuttugunun gostergesi oldugunu soyledi.
Doktor simdiye kadar sadece anne sutuyle devam etmemden memnun oldu ve devam etmemi istedi, durumumuz soyle bizim:
Oglumuz 04.05 dogumlu ve son bir ayda 5. ayinda yani 300 gr kadar aldi, kilo alimi azaldigi icin ek gidaya baslasak mi diye sordugumda bir skalada 6 aylik bir bebegin olcumlerinin ne olmasi gerektigini bize gosterdi. Buna gore oglumuz ortalamanin uzerinde uzun ve kilosu da cok iyiymis, gelisimi cok iyi dedi. 6 aylik bir bebek 7.100 gr boyu 62 cm ise iyiyimis. Bizim bebis 6650 kilosu ise 65, hassas tartida sadece temiz bezle tartildi (saglik ocagindakine gore [6670] 110 gram fark vardi oyle demeyin 100 gr bile onemli benim icin) Bir ay kilo alimi azaldi diye ek gidaya baslamayin, sutunuz azaldi mi dedi. Evet bu ay sutumun azaldigini hissediyorum, bebek artik doymuyor geceleri cok uyaniyor surekli onu emziriyorum ve cok yoruluyorum dedim. Sutu artirmak icin hosaf, corba iciyor musunuz, kirmizi et, balik, peynir, yumurta yeterince tuketiyor musunuz, ozellikle hosaf ve corbadan bahsetti. Tavuk suyundan corba yapmami, hosaf icmemi istedi. Cok iyi dinlenecekmisim ve oncelikle sutumu artirmaya calisacakmisim, sutum var aslinda ama bebis bitiriyo, yine de onceden fiskirirdi, su an oyle degil, dunden beri ben de doktorun soylediklerini yapiyorum, biraz farketti sanki, devam edecegim. Hemen ek gidaya gecersen oglunu 2 yil degil 1 yil emzirebilirsin, sutun cabuk biter, 6 aya kadar sadece anne sutu vermeye calis, baktin gece cok agliyo sana verecegim mamadan ver, eger susuyorsa actir, susmuyorsa baska bir nedeni vardir, mesela dis cikariyormus su anda, biz de farkindaydik bunun ama insan neden agladigini tam bilemiyor. Dis jeli verdi doktor, dun aksamhem neredeyse yarimsar saat emzirdim, hem de dis jelini verdim guzel uyudu.
Asidan once verilen fitil asinin etkisini azaltiyormus vermeyin, fitili zaten mumkun oldugunca az verin.
Pipisinin ucu tam acilmiyormus, kacis yok, ya actiracagiz ki o da sunnet kadar acitirmis ve ileride iltihaba neden olabilirmis, iyi bildigi kendi cocugunu da sunnet ettirdigi doktoru onerdi, ki ayni urologu bir baska tanidigimiz cocuk doktoru da onermisti, ona pazartesi gunu sunnet ettirecegiz. 5-6 aylikken sunnet ettirebilirsiniz daha fazla geciktirmeyin daha iyi olur dedi.
Kemikleri cok kuvvetli, gelisimi de cok iyi dedi, endiselenmeyin dedi. Benden bu kadar, gorusmek uzere...
Arkadaşlar merhabalar...
Aranıza yeni katıldım....
2011 / mayıs doğumlu bir kızım var :)
güzel paylaşımlar olması dileklerimle...
sevgiler ...
günaydınnnnn herkese
dunicimmm nasılsın face de gördüm büşraya uyku tulumu almışsın nerden aldın cnm bende mert e alıcam
canım onu bir tanıdığım verdi bana ama civilde benzerleri var tatlım bir bak istersen nsılsın bakim ben çok eskileri okuyodum hamile kaldığımız ilk günleri
civile bir bakayım bende.ben iyileştim gibi bişey çok şükür merte geçirmeden iyileştim sende hastasın sanırım geçmiş olsun cnm.Ayyyy eskilerimi okuyodun ne güzel paylaşımlarımız vardı ilk heyecanlar ilk tekmeler şimdi buralara kimseler uğramıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?