azra çoookk mızmızz canım..2 gece calpol verdim ama yinede rahat olmadı..en çok burun tıkanıklığından rahatsız oluyo..Geceleri hiç rahat uyumuyo..bide ishali var acaba dişmi diyorum..dilek azra nasıl oldu?ilaç kullandınız mı?
Merhaba canım..sen stres yaparsan bebeğin onu hisseder..Bende eve misafir gelince stres yapıyodum..Bebeği olan bi arkadaşım geldi ve dediki rahat ol lütfen senden kimse bişey beklemiyo..bende artık takmıyorum kim gelirse gelsinn..slmm kızlar nasılsınız???
Ara ara girip yazıyorum ne olur kusuruma bakmayın,fırsat bulamıyorum..
Herkez iyidir inşallah??
Benim kızımında diş sorunu var kesin,huzursuz oluyor ara ara,nedenini bulamıyorum...
Kesin diş'tir diyorum bu yüzden...
Sizlerde belirtiler nasıl ? Ne durumda?
Mahlep sür dedi bugun gene bir arap,denicem inşallah yarın fırsat bulursam,bakalım işe yarıyacak mı ...
Bu arada,6.ayımıza girdik kızlar,ara ara yoğurt yediriyorum.
Corbaların tadına baktırıyorum ona uygunsa..
Onun dısında özel olarak hayla birşey pişirmedim,pirinç unu dışında.
Oda kabız yaptı sanırım,2 günü geçti sonrasında yaptı kakasını ve koyuydu kıvamı..dahada vermedim zaten.
Yalnız anlamadıgım kısım ise hayla bu katı kaka yapması devam ediyor,yediği tek şey yogurt suanlık,onuda bazen hiç vermediğim oluyor,neden kabız oluyor sizce kızlar???
Diş sorunu olanlar ıshal olur normalde,ben bunların hiçbirini bağdaştıramadım.... :26:
Yalnız bir yere gidince,yada biri gelince bize, evde yaptıklarının hiçbirini yapmıyor,şaşırıp kalıyorum,huysuz oluyor çok,hiçbirşeyden memnun olmuyor,sofraya otursak istiyerek yiyemeden kalkıyorum çok fena geriliyorum burdurumda :26: acaba ben mi sitres yapıyorum ilk defa çocuklu bir yerlere gittiğim için,rahatsızlık vermekten de çekiniyıorum,hepsinin sitresini kızım hissediyor da sürdürüyor mu acaba bilemedim ki... =(((
Canım ya komşumun kızı iğneye giderken bi sprey sıkmışlar acımasın canı ağlamasın diye..Acaba bebeklerede oluyomu..Oradaki adam demişki bu sprey pahalı herkese kullanmıyoruz...gezgin canım bende dişe bağlıyordum idrar yolu enfeksiyonu çıktı doktorunuza gidince tüm kontrollerini yaptır çok mızmızlanıyordu ... bu ara hiç uyumuyor gece gündüz toplamda 10 saat uykuyla ayakta geceleri sık kalkmaya başladı gündüzleri kucağımdan inmiyor .. sütüm müthiş azaldı iğneler işe yararda bu sıkıntıdan kurtuluru zinşallah..
kızlar bu akşam iğneye gittiğimizde yatırıp başında durunca daha iğne yapılmadan ağlamaya başladı anladı şok oldum iğneyi yapan güzel vurdu o anda çok ağlamadı diğer 2 gün gibi sonra ben kucağıma ladım bana sitem eder gibi bayağı ağladı allahım 4 gün var daha inş. çabucak geçer ve sağlığına kavuşur..
Maşallahh enesimizeeee 41 keree...Baharcım bide kabızlık için bişey söyliycem..Ben azraya bio gaia diye bi damla kullanmıştım..Onun üzerinde sindirim sistemi düzenleyici falan yazıyodu..Probiyotik bakteri varmış içinde..Ben 2 ay kullandım hiçte bağımlılık yapmadı..Dr.una sorsana bu damlayı ..Belki tavsiye eder..Maşallah diyin kızlar Allah nazarlardan korusun bebişlerimizi..
Eki Görüntüle 270097 Eki Görüntüle 270096
ben dogumdan 1 ay sonra adet oldum ama normalde 2 3 gun once fln tekrar olmam gerekiyordu ama olamadim ve surekli hasta olucak gibi kasiklarin karnim agriyo bnmde( adet duzensizligi emzirirken cok olan bisymis ama bnde korkmaya basladim
Ya emzirme vs onlardan dolayı olsa sitresim aza iner,şimdi ne var ne yok anlamadım ki hiç olmayınca,tamam 1 sene olmayanda varmış,ama ne bilim yaa,nerdeyse bir kaç güne test yapıcaaaammm
azra çoookk mızmızz canım..2 gece calpol verdim ama yinede rahat olmadı..en çok burun tıkanıklığından rahatsız oluyo..Geceleri hiç rahat uyumuyo..bide ishali var acaba dişmi diyorum..
Merhaba canım..sen stres yaparsan bebeğin onu hisseder..Bende eve misafir gelince stres yapıyodum..Bebeği olan bi arkadaşım geldi ve dediki rahat ol lütfen senden kimse bişey beklemiyo..bende artık takmıyorum kim gelirse gelsinn..
Canım ya komşumun kızı iğneye giderken bi sprey sıkmışlar acımasın canı ağlamasın diye..Acaba bebeklerede oluyomu..Oradaki adam demişki bu sprey pahalı herkese kullanmıyoruz...
canım benim kızmda eve misafir gelicekse benim huzursuzluğumdan oda huzursuz oluyor ve kesinlikle uyumuyor.. bende artık hiç umursamıyorum ev işlerine hiç yetişemiyorum çünkü kızım sabah kısmında 2 saat uyuyor sonra imkansız gibi uyuması buda beinde onuda çok yoruyor.. sprey bizde soralımda kuzum anlamasın ya inanılmaz üzülüyorum..
Kızlar bu tarifi deneyin..Çok yararlıymış balkabağı..devam sütü veya anne sütüylede yapabilirsiniz..Hemde muhallebi kabız yapan bebeklerede çare olabilir.Baharnaz akşam menüsü soruyodun muhallebini kabızlık etkisini azaltabilir canım...
bakın burda faydaları yazıyo....http://www..kk..kk..kk..kk..kk..kk....9791-balkabagi-ve-balkabaginin-faydalari.html
Balkabaklı Bebek Muhallebisi
Bebek beslenmesinde muhallebi önemli bir yer tutar ve her bebek ek gıdaya geçtiği andan itibaren muhallebi yemeye başlar.Genelde bebeklere muhallebi hazırlamak için pirinç unu kullanılır.
Bal kabaklı bebek muhallebisi sade muhallebiye göre daha besleyici ve sade pirinç unlu muhallebinin bir alternatifi olarak verilebilir.
Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Malzemeleri:
150ml süt
yarım dilim balkabağı
1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu
Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Yapılışı:
Balkabaklarını ince tatlı dilimi şeklinde doğrayıp tencereye koyun.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin,buharda da pişirebilirsiniz,kabağınız susuzsa biraz su ilave etmeniz gerekebilir.Pişen balkabaklarını iyice ezin.
Süte piriç ununu katarak muhallebiyi pişirin ve pişen muhallebiye balkabaklarını ilave edin.
bebeğiniz 9 aydan küçükse sütü yarıyarıya sulandırın ya da sade su ile yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
canım bu tarifi bende deneyecem çok teşekkür ederim..
fDilek tarifi aldım teşekkürler...
kabızlık için ilaç önerisinide aldım bu ay dra sorucam canım
baharnaz bende biogaia yı 2 ay kullandım kızıma inanılmaz faydası oldu düzene girdi .. ama şuan bifiform kullanıyorum bağırsak düzenleyici içinde yoğrtta bulunan probiyotikler var eğer bebek ishalse ya da kabızsa düzene sokuyor ben inanılmaz faydasını gördüm bence bunuda mutlaka sor.. bu arada maşallah enese abi olmuş çokk tatlı..
kızlar, doktordan geldik rota nın 2. dozu vuruldu :)))
bu ay ek gıdaya geçmicekmişiz. doktor emzirmeye devam dedi. aman be ben de ek gıdaya geçicem rahatlıcam diyordum
Herkese hayırlı haftalar arkadaşlar bebeklerimizi kaçıncı ayda destekli otutturmaya başlayacağız ben bu konuda çok tedirgin oluyorum herkes 7. ayda başla diyorlar ama kucaktada zor oluyor size sorayım dedim siz ne yapıyorsunuz????
Ama gezgin tum emzirme donemi boyunca hic regl olmayanlarida cok duydum ben ama emin olmak icin test yap bncede bn yaptim bgn cok sukur yok bisy ama bi kac gune gelmezse tekrar yapicam
Merhaba
bizim cumartesi konrolümüz vardı doktorumuz destekli oturtmaya başlayabilirsiniz dedi ama ne kadar oturacağı ona bağlıymış istemezse oturmıycakmış ek gıda içinde anne sütünü mamadan çok alıyorsa başlama dedi yemeklerden tattırma dedi zaten vermiyordum. annem tarhanayı sordu 6. aydan sonraymış. teşekkür etti çok güzel bakmışsın dedi çok hoşuma gitti
bir de mama sandalyesi aldık kızıma. sanki okula başladı annemle bi ağlamadığımız kaldı
Canım maaşallah tabi anaokulu öğretmeni olunca insan daha tecrübeli oluyor. ben tadına baktırıyorum hatta armut şeftali vermeye başladım ilk oğlumda dr 9. ayda ek gıdalara başlatmıştı hala zorluk çekiyoruz.
canım senin tecrübenin yanında ne kisadece yemeklere baktırmadım şeftali verdim pek sevmedi ama elmayı sevdi çok az rendeleyip suyunu veriyorum bazen muhallebisine katıyorum ama her gün gibi bir rutin oturtmuyorum daha erken diye. elmayı dilim şeklinde ağzına tutuyoruz damaklarını kaşıyor
kızlar, doktordan geldik rota nın 2. dozu vuruldu :)))
bu ay ek gıdaya geçmicekmişiz. doktor emzirmeye devam dedi. aman be ben de ek gıdaya geçicem rahatlıcam diyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?