2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ben dogumdan 1 ay sonra adet oldum ama normalde 2 3 gun once fln tekrar olmam gerekiyordu ama olamadim ve surekli hasta olucak gibi kasiklarin karnim agriyo bnmde ( adet duzensizligi emzirirken cok olan bisymis ama bnde korkmaya basladim

dilek azra nasıl oldu?ilaç kullandınız mı?
azra çoookk mızmızz canım..2 gece calpol verdim ama yinede rahat olmadı..en çok burun tıkanıklığından rahatsız oluyo..Geceleri hiç rahat uyumuyo..bide ishali var acaba dişmi diyorum..
Merhaba canım..sen stres yaparsan bebeğin onu hisseder..Bende eve misafir gelince stres yapıyodum..Bebeği olan bi arkadaşım geldi ve dediki rahat ol lütfen senden kimse bişey beklemiyo..bende artık takmıyorum kim gelirse gelsinn..
Canım ya komşumun kızı iğneye giderken bi sprey sıkmışlar acımasın canı ağlamasın diye..Acaba bebeklerede oluyomu..Oradaki adam demişki bu sprey pahalı herkese kullanmıyoruz...
Maşallah diyin kızlar Allah nazarlardan korusun bebişlerimizi..

Eki Görüntüle 270097 Eki Görüntüle 270096
Maşallahh enesimizeeee 41 keree...Baharcım bide kabızlık için bişey söyliycem..Ben azraya bio gaia diye bi damla kullanmıştım..Onun üzerinde sindirim sistemi düzenleyici falan yazıyodu..Probiyotik bakteri varmış içinde..Ben 2 ay kullandım hiçte bağımlılık yapmadı..Dr.una sorsana bu damlayı ..Belki tavsiye eder..

ben dogumdan 1 ay sonra adet oldum ama normalde 2 3 gun once fln tekrar olmam gerekiyordu ama olamadim ve surekli hasta olucak gibi kasiklarin karnim agriyo bnmde ( adet duzensizligi emzirirken cok olan bisymis ama bnde korkmaya basladim

Ya emzirme vs onlardan dolayı olsa sitresim aza iner,şimdi ne var ne yok anlamadım ki hiç olmayınca,tamam 1 sene olmayanda varmış,ama ne bilim yaa,nerdeyse bir kaç güne test yapıcaaaammm

Kızlar bu tarifi deneyin..Çok yararlıymış balkabağı..devam sütü veya anne sütüylede yapabilirsiniz..Hemde muhallebi kabız yapan bebeklerede çare olabilir.Baharnaz akşam menüsü soruyodun muhallebini kabızlık etkisini azaltabilir canım...
bakın burda faydaları yazıyo....http://www..kk..kk..kk..kk..kk..kk....9791-balkabagi-ve-balkabaginin-faydalari.html
Balkabaklı Bebek Muhallebisi

Bebek beslenmesinde muhallebi önemli bir yer tutar ve her bebek ek gıdaya geçtiği andan itibaren muhallebi yemeye başlar.Genelde bebeklere muhallebi hazırlamak için pirinç unu kullanılır.

Bal kabaklı bebek muhallebisi sade muhallebiye göre daha besleyici ve sade pirinç unlu muhallebinin bir alternatifi olarak verilebilir.

Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Malzemeleri:
150ml süt
yarım dilim balkabağı
1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu
Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Yapılışı:

Balkabaklarını ince tatlı dilimi şeklinde doğrayıp tencereye koyun.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin,buharda da pişirebilirsiniz,kabağınız susuzsa biraz su ilave etmeniz gerekebilir.Pişen balkabaklarını iyice ezin.

Süte piriç ununu katarak muhallebiyi pişirin ve pişen muhallebiye balkabaklarını ilave edin.

bebeğiniz 9 aydan küçükse sütü yarıyarıya sulandırın ya da sade su ile yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Ya emzirme vs onlardan dolayı olsa sitresim aza iner,şimdi ne var ne yok anlamadım ki hiç olmayınca,tamam 1 sene olmayanda varmış,ama ne bilim yaa,nerdeyse bir kaç güne test yapıcaaaammm

Ama gezgin tum emzirme donemi boyunca hic regl olmayanlarida cok duydum ben ama emin olmak icin test yap bncede bn yaptim bgn cok sukur yok bisy ama bi kac gune gelmezse tekrar yapicam

fDilek tarifi aldım teşekkürler...

kabızlık için ilaç önerisinide aldım bu ay dra sorucam canım

Son düzenleme:
ya bizim de kaka yapamama problemimiz var ama 2 3 gune bir az da olsa yapiyor sert de degil ama sıkıntı cekiyo oglum gunde bikac kez 1 cay kasigi zeytinyagi veriyorum ek gidalara gecmedik henuz gecen az elma suyu vrdim baska neler iyi gelr bu duruma tam kabizlik gibide olmayinca bilemedim napicami

canlarım selammmmmmmmmmmm

oğluşum bugün itibari ile 6.ayına girmiş bulunuyor vay be daha dün sancılar, kramplar, ha doğurdu ha doğuracak derken... ne çabuk geçti zaman.

kızlar, biz ek gıdalara geçicez yavaş yavaş.. daha önce başlamış olanlardan epey yardım alıcam gibi gözüküyor.
bu arada emzirenler ek gıdaları ne şekilde veriyorlar. emzirip üstüne mi yoksa emzirmeden mi veriyorlar??:97:

kızlar bu sabah kızıma peynir (labne) ve pekmez karıştırıp verdim ama toplamda 2-3 çay kaşığı falan dünde yumurtanın sarısının tadına baktırdım.. 5 ay 2 günlük oldu kızım yavaş yavaş başlıyorum artık.. öğledenede çorba yapıcam.. kızlar ek gıdanın üstüne emzirmek daha iyimiş sindirimini daha iyi yapar rahatsız olmazmış.. dr. muz öyle söledi..

Herkese hayırlı haftalar arkadaşlar bebeklerimizi kaçıncı ayda destekli otutturmaya başlayacağız ben bu konuda çok tedirgin oluyorum herkes 7. ayda başla diyorlar ama kucaktada zor oluyor size sorayım dedim siz ne yapıyorsunuz????

kızlar, doktordan geldik rota nın 2. dozu vuruldu :)))

bu ay ek gıdaya geçmicekmişiz. doktor emzirmeye devam dedi. aman be ben de ek gıdaya geçicem rahatlıcam diyordum

bu ay ek gıdaya geçmicekmişiz. doktor emzirmeye devam dedi. aman be ben de ek gıdaya geçicem rahatlıcam diyordum

Zonox Anne sütü gibi varmı ek gıdayı her zaman verirsin ama anne sütü kesildimi bi daha yok

Merhaba

bizim cumartesi konrolümüz vardı doktorumuz destekli oturtmaya başlayabilirsiniz dedi ama ne kadar oturacağı ona bağlıymış istemezse oturmıycakmış ek gıda içinde anne sütünü mamadan çok alıyorsa başlama dedi yemeklerden tattırma dedi zaten vermiyordum. annem tarhanayı sordu 6. aydan sonraymış. teşekkür etti çok güzel bakmışsın dedi çok hoşuma gitti
bir de mama sandalyesi aldık kızıma. sanki okula başladı annemle bi ağlamadığımız kaldı

günaydın

Cerenliyağmur ben ek gıda da şimdilik rutin öğlenleri çorba ikindi öğününde yourt veya meyve yada meyveli yoğurt veriyorum henüz kahvaltı yada akşam için birşey vermedim birde ben emzirip 10-20 dk sonra ne vericeksem veriyordum demek tam tersi daha sağlıklıymış hımmm

ben gün içinde kenarlarına yastık koyup bikaç kez 2-3 dk oturtuyorum

Ama gezgin tum emzirme donemi boyunca hic regl olmayanlarida cok duydum ben ama emin olmak icin test yap bncede bn yaptim bgn cok sukur yok bisy ama bi kac gune gelmezse tekrar yapicam

evet yaa bende yapıcam artık,azıcık yorulsam başım dönse kendime teşhis koyar oldum o derece paranoyak durumdayım Rabbim hayır versin,olmayanlara versin diye dua edip duruyorum...

Canım maaşallah tabi anaokulu öğretmeni olunca insan daha tecrübeli oluyor. ben tadına baktırıyorum hatta armut şeftali vermeye başladım ilk oğlumda dr 9. ayda ek gıdalara başlatmıştı hala zorluk çekiyoruz.

canım senin tecrübenin yanında ne ki sadece yemeklere baktırmadım şeftali verdim pek sevmedi ama elmayı sevdi çok az rendeleyip suyunu veriyorum bazen muhallebisine katıyorum ama her gün gibi bir rutin oturtmuyorum daha erken diye. elmayı dilim şeklinde ağzına tutuyoruz damaklarını kaşıyor

Teşekkürler tatlım. bende hani hergün vereyim diye kendimi şartlamıyorum. zaten biz yemek yerken çırpınıyo kıyamıyorum çay kaşığıyla sularından 1-2 kaşık veriyorum.dişimizde çıkmadı çıksada rahatlasak geceleri çok sık uyanıyor

bence ek gıdaya başlamadığınız için mutlu olmalısın...demek ki sütün yetiyor aksi halde doktorun başlatırdı ek gıdalara...
ben 6 ay sırf anne sütü olsun diye çok istedim ama sütüm yetersiz geldiği için 4. ayda ek gıdaya başlamak zorunda kaldık ve inan bana ek gıdaya geçince rahatlamıyorsun aksine daha zor... en basitinden evden çıkarken yanına bir sürü şey alman gerekiyor ama emzirirken öyle mi...sadece sen yataerlisin... bence sütünü korumak için elinden geleni yap nasılsa ek gıdaya öyle yada böyle başlayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…