2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar bu ek gıdaya başlıyoruz 1 çay kaşığı ile sonra hergün biraz daha arttırın deniliyor.Acaba yoğurt-meyva suyu v.s. ek gıdalar en son ne kadar vereceğiz bebeklerimize miktarı ne kadar olacak???

5. ay kontrolümüzde doktorumuz verdiği ek gıdaları 1 çay bardağına göre vermemizi söyledi

günaydın kızlar

geçmiş bayramınız mübarek olsun. bayramda benim bebişim de heba oldu ileri geri bütün düzen alt üst sabah bakıcıyı görüncede ağladı bana gelmek istedi
tatilleri sevmiyorum artık....tüm düzenleri bozuluyo...hafta sonu için bile bir düzen oluşmuştu....hepsi uçtu gitti....babasıyla daha güzel vakit geçiriyorlardı....şimdi sadece kucağımda susuyo öyle uyuyo...en kısa zamanda düzelseler bari..

geçmiş olsun canım...

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun...umarım kısa sürede iyleşir...

arkadaşlar gördüğüm kadarıyla aramızdan bazılarımız bebişlerini bakıcıya emanet etmiş durumda. benim oğluma kayın validem bakıyordu ama tek başına sıkıldığı için benim evime getirip götürün orda bakarım demeye başladı ama ben böyle birşey isteymiorum çünkü evlerimiz birbirne çok uzak; o yüzden de en kısa sürede bakıcı olayına girmem gerekecek.
bakıcı ücretlerinizi sorabilirmiyim acaba? ve neler yaptıklarını....
ben izmirde oturuyorum ve ne kadar ücret aldıklarını yaklaşık olarak öğrenip ona göre bir ayarlama yapmayı düşünüyorum...
biraz borçlarımız var.. borç bitince ilk işim bakıcı tutmak olacak

herkese merhaba..Ne guzel aylar sonra yeniden burada olmak....Benim velet cok kuduruk..Dişler anamızı aglattı valla..Alttan 2 tane cıktı..Simdi yine alttan bir de üstten patlamıs..Bugun butun gun kucagımdaydı..Kollarım koptu resmen..Simdi koydum tv karsına..Bayılcam artık yorgunluktan....Hamileyken yapmam dedigim cogu seyi yapıyorum valla büyük konusmamak lazımmıs...yok catalla ezip vericem sebzeleri yok tv asla olmıcak hayatımıda..Ama gelin görünki hayat hiç planladıgımız gibi gitmiyo..Ama cok sukur saglıgı yerinde...Öyle böyle büyütücez işte..Sıkıntımız ek gıdalardan yana..Benim yaptıgım hiçbişeyi agzına koymuyo....babymix yogurt seviyo...Hazır meyve pürelerine bayılıyo..ama sebze corba deme..Ögürme bogulma numaraları had safhada..Bugun tarhana yaptım sanırsınız zehir koydum içine nasıl ögürüyor...Sinirimden oturup ben yedim hepsini...Valla bıktım yapıpı dökmekten...Gecen hafta doktorumuza dedim valla aglıcaktım nerdeyse..Hiçbişey yemiyo bu cocuk..Zaten anne sütü almadı mama ile geldik bu zamana...Bakla, inek sütü ve bal hariç hersey ver dedi..Bende bize pişirdigim herseyden ekmege batırıp veriyorum..
Gecen akşam taze fasulye yaptım ondan verdim ımhhımhhh yaptı ve yedi....Ama coook az tabiii..Belli ki bu cocuk ona rejim yemegi yaptıgım yemeklerden nefret ediyo....Off cok dolmusum valla...Her yemek saati bi kabus bizim için....cook sıkıldım cooookkk

Son düzenleme:
Saol rapucum hersey yawrular icin.Sukur dun gece ve evelki gece fena degildi grii hafifledi guzumun ama ben anca kendime geliyorum...
saol canim sukur hafifledi .istahida yerine biraz geldi hatta bu sabah yumurta yapmistim tabagini gorunce ciglik cigliga kaldi kuzum acikmis.eee tek beni emmek onu doyurmuyorki
Saol tatlim masallahh azramiza emekliyo haa benimkide komando gibi agirrrrr agirrr ilerliyor
oyyyy oyyy kurban olurum onu yaradana ben kiyamam bebisime handecim ben yeni yeni atlatiyorum gribi bebisimden ki ateslenmedi seni cok iyi anliyorum allah tez zamanda sifasini verir meleginin

hosgeldin tatlimm aramiza yeniden.Hamileyken ben cok katilamadan ara ara yazardim ama seni hatirliyorumm...Hepimizinkiler bir ayri sorunlu be guzelim mesela benimki artik kesinlikle biberon mamasi icmiyorr kafayi kiricam nerdese nasil sevdircem tekrar bilemiyorum.Herzaman heryerde kasik mamasi veremiyorsun emzirmekde ona keza heryerde olmuyor eee napcam ben bu zuzuya nasil aliscak bilemedim gittii

Kizlar ben yurutec aldim bir arkadasdan zararli sakin haa diyen cok ama ben 2 numaraya kullandim 6 aylikken bundada isin acikcasi 10 dakika bile olsa soyle ayaklarimi uzatayim diye aldim.Neyse kk da ama tam hatirlamiyorum sanirim cocuk gelisimi ve beslenmesi adli bölümde bir yazi bulmustum bir doktorla yapilan ropörtaj o diyorki ne zararli ne faydali yurutec etkisiz.Dun 5 dakika koydum bugun 3 kere 5 dakikalik koydum.Osman efendi cildirdi ayakta durdugu icin.Aranizda basliyan varmi? yinede vicdan yapmiyo degilim ama dusununce ben bebekken hep yurutectemisim hemde 10 ayliken yurumusum.Neyse bir fikir alayim bilgi alisverisi yapayim dedim bildikleriniz neler?

geçmiş olsun öncelikle umarım bir an önce iyileşirsiniz. ben yürüteç kullandım daha önce ama oğlum 15 aylık yürüdü kalça kaslarını yanlış çalıştırıyor ve yürümeyi geciktiriyormuş.dr çok uyardı ben dinlememiştim bu sefer almıyacağım.sonra 15 aylık yürüdüğü için daha çok sıkıntı çektim. birde 11 aylıkken yürüteçte birden çok hızlandı ve çenesinin üstüne düştü hiç gözümün önünden gitmiyor o an. Asla bindirmiyeceğim ama bu benim görüşüm tabi korktuğum için.:18:

:)))walla ben emeklemeden yürüme bekliyorum artık...bayaa sağlam basıyo hani...du bakalım naapcak....

ilenia:annem kullanmış bizlerde...dr umuz kullanmayın diyo...ben de kullanmayı düşünmüyorum..zaten 1 aya kalmaz emekler.....
eskay: maaşallah canım....bizim de 2 tane inci çıktı...hazır olarak sadece akşam tahıllı mama veriyorum...onun dışında hep bizimle birlikte yediriyorum....ona özel ;yoğurt ve meyve püresi yapıyorum.....yedirirken ne verdiğimi söleyince ağzını açıyo sıpa ,söylemezsem kilit vuruyo...dene istersen....
dorukummmm;:inş.....hadi bakalım güzel haberleri bekliyoruz...

Son düzenleme:

valla ben kullanıyorum yürüteç..benimki çok zıpır.. kucakta taşımaktan kollarım koptuğunda.yerde yuvarlanmaktan sıkıldığında, mama sandalyesinde durmadığında kısa aralıklarla koyuyorum yürütece, evde örtü mörtü ne varsa çekip çığlık atıyo:) doktorumuz çok işin olduğunda kısa süreli koyabilirsin dedi.. bebekleri tembelleştirdiğini söyledi.. başedemediğim zamanlarda koyuyorum..

çok geçmiş olsun

Son düzenleme:
günaydınnnnn mutlu sabahlar

ilenia ve hande84 geçmiş olsun kuzularınıza.
yürüteç konuşulmuş bende şimdiye kadar almam diyordum ama mert kucaktan inmez oldu akşama kadar annemin kucağındaymış akşamda ben gidince uyuyana kadar benim kucağımda o yüzden alacağım galiba eskayın da dediği gibi büyük konuşmamak lazımmış onu yapmam bunu yapmam demeyeceğim bende artık bu bebişler herşeyi değiştiriyorlar.

çok geçmiş olsun şimdi iyi olmasına sevindim canım

selam kuzum... yavaş yavaş alışıcaklar annesi kolay değil tatları yoğun olduğu için ek gıdaları seviyolar... zamanla hepsi herşeyi yicek bak görürüsün kocaman öptük büşramla seni

canmım ben 8 aylıkken koymayı düşünüyorum...

Günaydınlar hepinize hayırlı cumalar olsun :))

Yürüteç konusu geçmiş ben oğlumda kullandım kızımdada kullanacağım uzun süre kalmayacaksa bir problem olacağını düşünmüyorum Ben Berke ne zaman sıralamaya başladı kaldırdım yürüteci doktorumuz öyle demişti..

Aşı olanlar olmuş çok geçmiş olsun bizimde haftaya cumartesi umarım çok ağlamaz kuzum..

Eskay canım bizde senin gibiyiz yemek saatlerimiz tam bir kabus oluyor..Geçecek bunlar biraz daha sabırr..

Slm kızlar.. uyku haram bana.zaten uyumazdı artık iyice fena durumdayız. neredeyse saat başı ayaktayım. tak etti artık.diş çıkacak desem bir belirti yok...uyku tulumuyla uyutmaya başladım, bizimki battaniyesini kokluyordu şimdi koklayamıyor diye de azıyor sanırım...siz battaniye mi örtüyorsunuz, napıyorsunuz?

bende ogluma battanıye kullanıyorum ama cok kıpırdak oldugu ıcın gecede 1000 defa ustunu ortmek zorunda kalıyorum uyku tulumu alma nıyetım var ama hala altı ayaklı olanlardanmı ayaksızlardanmı alsam bılemedım
evımde dogalgazlı fazlasıyla sıcak oluyor
Bırde kızlar cocuklarınız kacta yatıp kactaa kalkıyor (gece kalkmaları harıc)

slm uykusuzluk çok feci allah kolaylık versin bence zorlama ver battaniyesini

uyku tulumu almış annem ama çok terletti şimdi kullanmıyorum hiç battaniye yada ince yorgan örtüyorum

9,5-10 gibi son uykuya yatıyor sabah 7-8 arası uyanıyor :) Aynen artık ben uyuyamıyorum kızımın üzerini örtmekten.Sırtını dönüyor yaa sırtını yediğim;bir karış:)

Canlarrr benimkide surunerek istedigi yere gidiyor mesela dun aksam yemek yapicam buyuk kiz ve diger oglum dun babalariyla alisveris merkezine gittiler oglum 10 kasim dogumluda hediye almaya, bende kosturmaca girla gitsin ,attim onu yürütece mutfaga yanima yemek yaptik beraber ay napim artik.Ocaga yemeyi koydum sonra mama sandalyesine koydum bir sure orada durdu tabi ama onune sirayla her oyuncagini koymak kaydiyla.Ordada durmadi sonra yere oyun minderine derken oturma odamin kosesinde park yatak var oyun icin almistim icine attim orada bir sure oyalandi oradada durmayinca yatagina orda durmayinca yere anliyacaginiz alternetif uretmekden canim cikti sadece nefes almak icin ama hala icimde bir korku varr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…