2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Beni anlattın sanki bende her şeyi deniyorum yürüteç hariç yemek olmazsa olmaz malum bizimde abimiz var, çözümler üretiyoruz kendimizce.

benimkide battaniyesiz uyumuyor..bende onu kırmıyorum kadife battaniyeler varya kışlık onu örtüyorum geceleri ,
iki elinle tutup burnuna sokuyor öle uyuyor:)

geçmiş olsun canım yaa..benim kızda herşeyi ağzına alıyo..Evdeyken korumuyorum ama dışarda özen gösteriyorumm...
canım merhaba..büyük konuşmama olayına katılıyorum..Bende tv ye kızıyodum halada uzun süreli koymuyorum ,zaten kızımda çok sevmiyo..yemek yerken tv açmayın deniyodu ama tvye daldırıp yediriyorum:)) Azrada ilk sebze çorbasında yoğurtta midesi bulandı..Zamanla yakaladım tadını.Azcık tuz koyup kıvamlı yapınca sevdi çorbayı..Yoğurduda ilk çok reddetti ama pes etmedim şimdi çok seviyo..Sen yinede denemeyi bırakma canım...Bizim yemeklere geçiş zamanına 9-12 ay deniyo ama bende erken geçenlerdenim..Çorbalarımızdan yiyo...benim kızımda muhallebi sevmiyo yaa::Akşamları naptıysam yemiyoo...
canım bende arkadaştan aldım..Kullanmam diyodum ama 5-10 dk bile oyalasa bile yetiyo bana..Mama sandalyesi ,ordan salıncağı,ordan yürüteç ,ordan yer minderi derken aynı senin gibi oyuncaklarda etrafında dolanıyo:)) Benim evde yürüteçle istesede gezemez..Oyüzden yürümesini geciktirmez gibime geliyo..
Doğalgazsa neden korkuyosunki canım.:Ben klimayla ısınıyorum odanın sıcaklığı gece 22 falan üstü bazen açık oluyo ama şükür hasta olmadı..Benim kızım 8.30 -9 gibi yatıyo sabah 7 de kalkıyo..buaralar gece uyanmaları çooookk fazla..

canlarım günaydınnnnn

bayadır takip edemiyordum. herkesten iyi haberler gördüm :))
benim oğluşum ek gıdalara geçti geçmesine ama annesi adam akıllı bir ek gıda yapıp veremedi
dün patates-havuç yaptım ama 1-2 çay kaşığı yedi ve boğulur gibi yaptı üzerine emzirmek zorunda kaldım. yine karnını meme ile doyurdu:2:
ben de akşam bize yaptığım yağsız tuzsuz tarhanadan verdim. çok güzel yedi
şimdide yoğurt mayalıcam. minik kavanozlara mayalayıp günlük yediriyorum. sek günlük sütten.
benim oğlum pek hazır gıdaları sevmiyor gibi. geçen mecburiyetten babymix aldım sevmedi. ve hipp in organik meyve püresinide severek yemedi. dışardayken almıştım.

bu arada verem aşımız tutmamış gibi görünüyor. ne kabuk bağladı ne kanadı. test yapılıcak. aklınızda bulunsun canlarım

herkese güzel haftasonları diliyorumm...

Azra dün ilk yaramazlığını yaptıı evde..tv ünitesinin çekmecesini açmaya çalışıyo cadı yaa...Odanın heryerini turluyo ..Tehlike ne bilmiyo büyüdükce sorumluluklarımız artıyo kızlar.Birde dış kapıyı yarım açıyorum eliyle tutup tamamını açıyo :)))Tam gezmeci cadıııı..:))

mrb arkadaşlar nasılsınızzz arda ancak girebiliyorum buraya yürüteçten bahsedilmiş ben arada koyuyorum yüütecine oyalanıyo bende işime bakıyorum yoksa iş yapmak imkansız

mrb kızlar

doktorumuz demir ve d vit damlalarını kesti kustuğu için vitamin şurubu verdi allaha şükür bunda bir sıkıntı olmadı. bayramın huzursuzluğunu yeni attık üzerimizden bebeğim nihayet normale döndü

Tesekkurler kızlar cevaplarınız ıcın bızım afacanda gece 20.30 21 gıbı yatıyor sabahta 7 gıbı kalkıyor normalmıs demekkı bırde tabı hepınızınkı gıbı gecelerı bu aralar cok sık uyanıyor ılk ayları ozler oldum
bır soru daha cocugunuzla aynı odada mı yatıyorsunuz bızım doktorumuz ısrarla oda ayrılacak yoksa asla ozguvenlı cocuklar yetısmıyor dıyor
bu aksam deneyecegız bakalım odası dayalı doselı duruyor zor olursa tekrar alıcam odama :)

slm kızlar.....
bizde yeni döndük bayram tatilinden.çocukla artık zor oluyor gidip gelmek oğlumun bütün düzeni bozuldu.gece her saat başı kalkıyor.aynı sizin bebekleriniz gibi bende nereye koyacağımı şaşırdım hep yanında olayım kucağımda olsun istiyor yada sıkılıyor.umarım kısa sürede düzelir.

hande84 çok geçmiş olsun canm..

fdilek maşaallah kızın çok hareketli artık yaramazlıklarımız başladı demek

biblobebekler canm benm oğlum 21:00 da uyuyor sabah 5:30 da uyanıyor.seninki normal yani.bende oğlumu 4 aylıkken ayırdım odasını.hem özgüven için hemde bana bağımlı olmasın istiyorum.bizim odalarımız çok yakın olduğu için ben hiç zorlanmadım.umarım sende zorlanmazsın.bide olaya duygusal bakma bence bende ilk gün hiç götüresim gelmemişti.endişelenmiştim acaba isteklerine cevap verebilirmiyim diye ama ertesi gün bu düşünce olmadı.

selam kızlar. umarım keyifler yerindedir. oğlum her geçen gün büyüyor sizin yavrularınız gibi. onun büyümesini, hergün biraz daha gelişip değişmesini, yeni şeyler öğrenmesini görmek o kadar harika ki... bu günlerde ba ba ba ba ba ba diyor sürekli. babası da mutluluktan uçuyor tabi:) ek gıdalara da giderek alışıyor şükür. sadece sebzeyi sevdiremedim ama zamanla o da olacak.
bizim uyku düzenimiz iyi maşallah akşam 8 gibi yatıyor sabah 6 da uyanıyor. geceleri ise 2 veya 3 kere uyanıyor tam çalışan anne çocuğu:)
kızlar tek sorunumuz benim oğlum sürekli parmağını emiyor. emziğe alıştıramadım bir türlü. uyurken bile parmak ağızda.çıkarınca ağlıyor. bu alışkanlık ileri yaşlara kadar sürüyor diye biliyorum daha kötüsü mikrop kapmasından korkuyorum.
ne yapabilirim aceba?

arkadaşlar temmuz annesiyim bebeğim 1 temmuz doğumlu ancak çok zayıf ve kilo almadığı için ek gıdaya geçtik..ek gıda olarak ne veriyorsunuz ilk ve ne zaman ne kadar..meyve suyuna bayılıyo arada veriyorum..cici bebede verdim bikaç tane...pirinç unundan muhallebid yapıyorum bazen..sebzeye ve yoğurda hiç başlamadım..nasıl ne yapabilirim...muhallebi tarifleriniz varmı içinde formül mama olmayan..

canım allah bağışlasın yavrunu....biz ek gıdalara 6 ay bitince başladık....meyve suyu- püresi, yoğurt verdim önce...ilk başlarken çaykaşığıyla verip azar azar artırdık....size dr unuz öneride bulunmadı mı?yoksa kendiniz mi başladınız bişeyler vermeye?:26::26::26:

günaydın kızlar

maşallah bebeğine... benimki emzik alıyor ama emzik dışında elleri hep ağzında aylardır. ben ellerini temiz tutmaya çalışıyorum ama yinede her şeye engel olamıyosun allaha şükür mikrop kapma olayı da olmadı. daha çok küçük oldukları için pek bir çözüm gelmiyor aklıma inşallah bırakır. benimki emziğe bağımlı bazen beni emerken onu da sokmaya çalışıyor yandan

slm kızlar..
kerem bugün yarı yaşına girdi.ne çabuk büyüdü.büyüdükçe dahada sevimli oluyor BÖCÜĞÜM.bu aralar bide herşeye uzanı almak istiyor alamazsa yada biz elinden alırsak sinirleniyor.çok şeker oldu ya.kuzucuğum.....paylaşmak istedim esen kalın

Herkese merhaba Arkadaşlar Bayramda foruma giremediğim için önce geçmişi okudum hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun. Benim oğlumda devamlı kucakta demekki bu doğal bi süreç herkesin bebeği aynı durumda bizimki bide devamlı kasıyor kendini bacakları felan sertleşiyor kucaktan bi yere felan yatırsam sanki acı çeker gibi ıh ıh gibi sesler çıkartıyor sizinkilerde yapıyormu?

Evet kızım da mama içmek istemeyince yada sinirlenince yapıyor aynısını;dikkat edilmesi gereken özellikle kucaktayken;bütün olarak ve sıkça kasılmalar oluyor mu?Öyleyse bir nöroloji uzmanına gitmek gerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…