Canlarrr benimkide surunerek istedigi yere gidiyor mesela dun aksam yemek yapicam buyuk kiz ve diger oglum dun babalariyla alisveris merkezine gittiler oglum 10 kasim dogumluda hediye almaya, bende kosturmaca girla gitsin ,attim onu yürütece mutfaga yanima yemek yaptik beraber ay napim artik.Ocaga yemeyi koydum sonra mama sandalyesine koydum bir sure orada durdu tabi ama onune sirayla her oyuncagini koymak kaydiyla.Ordada durmadi sonra yere oyun minderine derken oturma odamin kosesinde park yatak var oyun icin almistim icine attim orada bir sure oyalandi oradada durmayinca yatagina orda durmayinca yere anliyacaginiz alternetif uretmekden canim cikti sadece nefes almak icin ama hala icimde bir korku varr
Slm kızlar.. uyku haram bana.zaten uyumazdı artık iyice fena durumdayız. neredeyse saat başı ayaktayım. tak etti artık.diş çıkacak desem bir belirti yok...uyku tulumuyla uyutmaya başladım, bizimki battaniyesini kokluyordu şimdi koklayamıyor diye de azıyor sanırım...siz battaniye mi örtüyorsunuz, napıyorsunuz?
geçmiş olsun canım yaa..benim kızda herşeyi ağzına alıyo..Evdeyken korumuyorum ama dışarda özen gösteriyorumm...herkse merhabalar..herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun..
biz berbat bir bayram geçirdik... bebeğim hastalandı ateşi 39 a çıktı ve hastaneye yattık..2 gün hastanede kaldık dün çıktık.. şimdi iyi çok şükür..36,5 lara düştü ateş.. mikrobikmiş.. yani mikrop kapmış vücudu..kanında falan yok çok şükür.. arefeden 2.güne kadar sürekli çıktı ateşi biz düşürüyoruz tekrar çıkıyor aklımız çıktı resmen.. bayramda doktor bulmakta sıkıntı doktorumuzda şehir dışındaymış.. hemen geldi allahtan.. önce bi gözlemledi.. tekrar yükselince yatıralım dedi.. hastanede 38 in üstüne çıkmadan ateş düşürücü vermiyorlar fazla çıkmadan ateşi düşürmek iyi değilmiş..sadece calpol kullandılar.. ne bulursa ağzına soktuğu için bişeyden mikrop kapmış.. işte böyle kızlar.. çok zordu gerçekten..ilk defa hasta oldu miniğim...
canım merhaba..büyük konuşmama olayına katılıyorum..Bende tv ye kızıyodum halada uzun süreli koymuyorum ,zaten kızımda çok sevmiyo..yemek yerken tv açmayın deniyodu ama tvye daldırıp yediriyorum:)) Azrada ilk sebze çorbasında yoğurtta midesi bulandı..Zamanla yakaladım tadını.Azcık tuz koyup kıvamlı yapınca sevdi çorbayı..Yoğurduda ilk çok reddetti ama pes etmedim şimdi çok seviyo..Sen yinede denemeyi bırakma canım...Bizim yemeklere geçiş zamanına 9-12 ay deniyo ama bende erken geçenlerdenim..Çorbalarımızdan yiyo...benim kızımda muhallebi sevmiyo yaa::Akşamları naptıysam yemiyoo...herkese merhaba..Ne guzel aylar sonra yeniden burada olmak....Benim velet cok kuduruk..Dişler anamızı aglattı valla..Alttan 2 tane cıktı..Simdi yine alttan bir de üstten patlamıs..Bugun butun gun kucagımdaydı..Kollarım koptu resmen..Simdi koydum tv karsına..Bayılcam artık yorgunluktan....Hamileyken yapmam dedigim cogu seyi yapıyorum valla büyük konusmamak lazımmıs...yok catalla ezip vericem sebzeleri yok tv asla olmıcak hayatımıda..Ama gelin görünki hayat hiç planladıgımız gibi gitmiyo..Ama cok sukur saglıgı yerinde...Öyle böyle büyütücez işte..Sıkıntımız ek gıdalardan yana..Benim yaptıgım hiçbişeyi agzına koymuyo....babymix yogurt seviyo...Hazır meyve pürelerine bayılıyo..ama sebze corba deme..Ögürme bogulma numaraları had safhada..Bugun tarhana yaptım sanırsınız zehir koydum içine nasıl ögürüyor...Sinirimden oturup ben yedim hepsini...Valla bıktım yapıpı dökmekten...Gecen hafta doktorumuza dedim valla aglıcaktım nerdeyse..Hiçbişey yemiyo bu cocuk..Zaten anne sütü almadı mama ile geldik bu zamana...Bakla, inek sütü ve bal hariç hersey ver dedi..Bende bize pişirdigim herseyden ekmege batırıp veriyorum..
Gecen akşam taze fasulye yaptım ondan verdim ımhhımhhh yaptı ve yedi....Ama coook az tabiii..Belli ki bu cocuk ona rejim yemegi yaptıgım yemeklerden nefret ediyo....Off cok dolmusum valla...Her yemek saati bi kabus bizim için....cook sıkıldım cooookkk
canım bende arkadaştan aldım..Kullanmam diyodum ama 5-10 dk bile oyalasa bile yetiyo bana..Mama sandalyesi ,ordan salıncağı,ordan yürüteç ,ordan yer minderi derken aynı senin gibi oyuncaklarda etrafında dolanıyo:)) Benim evde yürüteçle istesede gezemez..Oyüzden yürümesini geciktirmez gibime geliyo..Kizlar ben yurutec aldim bir arkadasdan zararli sakin haa diyen cok ama ben 2 numaraya kullandim 6 aylikken bundada isin acikcasi 10 dakika bile olsa soyle ayaklarimi uzatayim diye aldim.Neyse kk da ama tam hatirlamiyorum sanirim cocuk gelisimi ve beslenmesi adli bölümde bir yazi bulmustum bir doktorla yapilan ropörtaj o diyorki ne zararli ne faydali yurutec etkisiz.Dun 5 dakika koydum bugun 3 kere 5 dakikalik koydum.Osman efendi cildirdi ayakta durdugu icin.Aranizda basliyan varmi? yinede vicdan yapmiyo degilim ama dusununce ben bebekken hep yurutectemisim hemde 10 ayliken yurumusum.Neyse bir fikir alayim bilgi alisverisi yapayim dedim bildikleriniz neler?
Doğalgazsa neden korkuyosunki canım.:Ben klimayla ısınıyorum odanın sıcaklığı gece 22 falan üstü bazen açık oluyo ama şükür hasta olmadı..Benim kızım 8.30 -9 gibi yatıyo sabah 7 de kalkıyo..buaralar gece uyanmaları çooookk fazla..bende ogluma battanıye kullanıyorum ama cok kıpırdak oldugu ıcın gecede 1000 defa ustunu ortmek zorunda kalıyorum uyku tulumu alma nıyetım var ama hala altı ayaklı olanlardanmı ayaksızlardanmı alsam bılemedım
evımde dogalgazlı fazlasıyla sıcak oluyor
Bırde kızlar cocuklarınız kacta yatıp kactaa kalkıyor (gece kalkmaları harıc)
benimkide battaniyesiz uyumuyor..bende onu kırmıyorum kadife battaniyeler varya kışlık onu örtüyorum geceleri ,
iki elinle tutup burnuna sokuyor öle uyuyor:)
Allah Allah ne değişik bir huy yaa ..çok tatlı ve değişik...
arkadaşlar temmuz annesiyim bebeğim 1 temmuz doğumlu ancak çok zayıf ve kilo almadığı için ek gıdaya geçtik..ek gıda olarak ne veriyorsunuz ilk ve ne zaman ne kadar..meyve suyuna bayılıyo arada veriyorum..cici bebede verdim bikaç tane...pirinç unundan muhallebid yapıyorum bazen..sebzeye ve yoğurda hiç başlamadım..nasıl ne yapabilirim...muhallebi tarifleriniz varmı içinde formül mama olmayan..
selam kızlar. umarım keyifler yerindedir. oğlum her geçen gün büyüyor sizin yavrularınız gibi. onun büyümesini, hergün biraz daha gelişip değişmesini, yeni şeyler öğrenmesini görmek o kadar harika ki... bu günlerde ba ba ba ba ba ba diyor sürekli. babası da mutluluktan uçuyor tabi:) ek gıdalara da giderek alışıyor şükür. sadece sebzeyi sevdiremedim ama zamanla o da olacak.
bizim uyku düzenimiz iyi maşallah akşam 8 gibi yatıyor sabah 6 da uyanıyor. geceleri ise 2 veya 3 kere uyanıyor tam çalışan anne çocuğu:)
kızlar tek sorunumuz benim oğlum sürekli parmağını emiyor. emziğe alıştıramadım bir türlü. uyurken bile parmak ağızda.çıkarınca ağlıyor. bu alışkanlık ileri yaşlara kadar sürüyor diye biliyorum daha kötüsü mikrop kapmasından korkuyorum.
ne yapabilirim aceba?
slm kızlar..
kerem bugün yarı yaşına girdi.ne çabuk büyüdü.büyüdükçe dahada sevimli oluyor BÖCÜĞÜM.bu aralar bide herşeye uzanı almak istiyor alamazsa yada biz elinden alırsak sinirleniyor.çok şeker oldu ya.kuzucuğum.....paylaşmak istedim esen kalın[/QUOTE
Bizde bugün yarı yaşımıza girdik mukeyyif bizimkide aynı elinden bişey almayacaksın bağırıyor yoksa. Siz ek gıdalara geçtinizmi neler veriyorsun bebeğine????
slm kızlar..
kerem bugün yarı yaşına girdi.ne çabuk büyüdü.büyüdükçe dahada sevimli oluyor BÖCÜĞÜM.bu aralar bide herşeye uzanı almak istiyor alamazsa yada biz elinden alırsak sinirleniyor.çok şeker oldu ya.kuzucuğum.....paylaşmak istedim esen kalın[/QUOTE
Bizde bugün yarı yaşımıza girdik mukeyyif bizimkide aynı elinden bişey almayacaksın bağırıyor yoksa. Siz ek gıdalara geçtinizmi neler veriyorsun bebeğine????
tebrik ederim canm.
ek gıdalara artık tam anlamıyla başladık.sütüm doyurmuyor çünkü.sabahları kahvaltı veriyorum ama ek sevmedi onu hala.öğleyin çorba yapıyorum.bu arada bende değişik çorba tarifleri arıyorum.ikindin yoğurt kendim yapıyorum ben. meyve suyu veriyorum.akşam mama veriyorumeki sen nasıl yaıyorsun.işte bilindik havuç atates...çorbası dışında değişik tarif varsa bana yazarsanız sevinirim.
Herkese merhaba Arkadaşlar Bayramda foruma giremediğim için önce geçmişi okudum hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun. Benim oğlumda devamlı kucakta demekki bu doğal bi süreç herkesin bebeği aynı durumda bizimki bide devamlı kasıyor kendini bacakları felan sertleşiyor kucaktan bi yere felan yatırsam sanki acı çeker gibi ıh ıh gibi sesler çıkartıyor sizinkilerde yapıyormu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?