2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Benimkide öyle sinirlenince özellikle çok yapıyor

Maşallah bebeğinee yarı yaşı uğurlu olsunn...İlerde bu istemelere seslerde eklenicek.:Azra 2-3 gündür mızırdanıyo herşeye ıııhh ıhhh diye gün boyu bişeyler istiyo :))
Seninde geçmiş bayramın mübarek olsun..Kasılmalar sinir anındaysa edepsizlik yapıyoo :))))

Kızlar 1 aya yakındır sebze çorbası veriyodum..Bugün mercimek yaptım..Deniycem kızıma gaz yapmaz inşallah..Birde kahvaltıya başlıycam..Ama bulamaç olunca seveceğini zannetmiyorum..Ben kahvaltı yaparken yanıma alıp elimle ezip versem olur değilmi??Birde peynir yumurta pekmez daha neler konabilir kahvaltısına??
Birde hazır kahvaltılıklar kullanıyomusunuz??Şu bebek mamalarında gdo muhabbeti hep kafamı karıştırıyo?Hangi markalar temiz bu konuda..Netten biraz araştırma yaptım içim karardı resmen...

Dilek bende hazır ürünler kullanmak istemiyorum. Kendimiz evde hazırlayabileceğimiz yiyecekler olsun istiyorum.

Dilek bende hazır ürünler kullanmak istemiyorum. Kendimiz evde hazırlayabileceğimiz yiyecekler olsun istiyorum.

ben oğlumun kahvaltısını aptamil ile hazırlıyorum..içine biraz bebe bisküvisi, labne ve pekmez ilave ediyorum...daha yeni çeyrek yumurtaya başladık.aptamil yerine tahıllı kaşık mamasıda kullandığım oluyor

fdilek teşekkür ederim..

simgesel canm ben hiç mama kullanmadım.tabi senin sütün yetmiyormuş. 5. ay kontrolümüzde dr başla deyince başladım ek gıdaya yoksa daha düşünmüyordum.ben üç haftadr senn gibi 2-3 kaşık şeklinde veriyordum.ama artık kendisi ne kadar yerse o kadar veriyorum.kahvaltıyı bisküvi-pekmez-1 yumurta sarısı-labne peynir yapıyorum.tereyağı ekleyenlerde varmışben bi süre sonra başlayacam ona.ben muhallebiye pek sıcak bakmıyorum o sadece şişiriyor bence arada falan verilmeli diye
düşünüyorum.çorbaları işte havuç patates kabak domates irinç yada irmik yapıyorum.başka neler ekleyebilirim bende onu araştırıyorum.geceleride yedi tahıllı kaşık maması veriyorum.

oğluma her öğlen sebze çorbası yediriyordum ama son zamanlarda ağzını kilitliyor resmen kafasını çeviriyor kesinlikle almıyor kaşığı. siz başka ne veriyorsunuz çorba yerine. doktora sordum kavanoz mama verebilirsin çorbayı özleyene kadar dedi ama ben hazır bişey vermek istemiyorum mama içtiğinden artık sağlıksız kilo alacak diye korkuyorum

herkese slm kizlar ,ne güzel hala aranizda mama vermeden emziren var benim sütüm yetmedi malesef mamaya basladim baya oldu benim cadimin hala disleri cikmadi 6 ayi gectik,sizleri okuyup özeniyorum benim tatli cadimin disleri nezman cikacak diye

ben de oğluma mercimek çorbasından tattırdım.çok az verdim gaz yapmadı o yüzden.ben hazır kahvaltılık kullanmıyorum. bazen kullanayım diyorum ama sonra vicdanım rahat etmiyor ya kuzuma zarar verirsem diyorum ve vazgeçiyorum. tuzsuz peynir biraz pekmez ve bebe bisküvisini karıştırıp yediriyorum. bir kaç güne kadar yumrtaya da başlayacağım. bir fındık içi kadar tuzsuz tereyağı da kullanılabilir.

kızlar benm iki gündür akşam uykuya zor geçyor.her saat başı uyanıp emmek istiyor.sabaha karşı 4 gibi uykusunda ağlıyor ve uykusunun içinde içini çekiyor.bir saat sonrada uyanıyor zaten.çok yorucu oluyor bide doyuramıyorum sanırım akşamları tahıllı mama veriyorum uyumadan ama bi işe yaramadı sanırım sizin bebişlerde varmı acaba seyahattin etkisimi ki diye sabretmeye çalışıyorum ama bilemiyorum.iyi geceler

tam doymadığından zor uykuya geçiyor olabilir. çünkü benim oğlumdaki gözlemlerime göre 6. ayda yeme kapasitesi bir anda arttı oğlumun artık sütüm yetmiyor. geceleride tam doymazsa ağlayarak uyanıyor. akşamları muhallebi veriyorum o uzun süre tok tutuyor. Ayrıca canım seyahetin de mutlaka etkisi vardır. oğlum 3 buçuk aylıkken 10 saat yolculuk yaptı ve günlerce kendine gelemedi. uslu çocuğum bir anda delirdi sanki ama birkaç gün sonra toparladı kendini. kendimiz bile nasıl sarsılıyoruz yoculukların ardından onların canlarında ne var ki... umarım bebişin biran önce düzelir.

teşekkür ederim canm doğru söyüyorsun biz kendimiz gibi zannedip hemen uyum sağlasınlar istiyoruz.inş geçicidr.sabretmek gerekiyor

benzer durum bizde de var...uyanıyo sadece meme ucunu emiyo....yutma sesi gelmiyo...emzik yerine kullanıyo...tahıllı ya da piriçli veriyorum 18:30-19:00 gibi ...onu yiyor üstüne emiyo...gece acıktığını sanmıyorum o yüzden...bana yakın olmak için öyle yapıyo sanırım...sen bir de yolculuk yapmışsın onun etkisi vardır...

cnm ben kahvaltısına labne peynir,yarım yumurta sarısı,pekmez,ekmek içi,ceviz koyuyordum bu haftadan itibaren tereyağıda ekleyeceğiz.Hazır kahvaltılık kullanmayı düşünmüyorum ama milupanın 7 tahıllısını öneriyorlar genelde

cnm ben doğduğu günden beri odasında yatırıyorum ilk aylar annem de mertin odasında yatıyordu 4.ayından beri tek yatıyor odasında.

Muhallebiyi hazırmı alıyorsun? Yoksa kendinmi hazırlıyorsun tarifini verirmisin?

Muhallebiyi hazırmı alıyorsun? Yoksa kendinmi hazırlıyorsun tarifini verirmisin?

bir çay bardağı kadar suyun içine 1 tatlı kaşığı pirinç unu koyuyorum ve pişiriyorum. piştikten sonra bir ölçek aptamil koyuyorum içine de bir iki damla pekmez koyuyorum tatlandırsın diye. ben bilerek az yapıyorum çünkü pirinç unu çok kilo aldırıyor. şişmesin yavrucum. milupanın sütlü pirinçlisini de verdim birkaç kere ama oğlum çok beğenmedi. arada alternatif olabilir tabi.

kızlar ne dersiniz bilmem ama oda ayırmak için daha çok erken değil mi... hele bi dertlerini anlatacak hale gelsinler... bence çocuk uyandığında bizi göremezse özgüvenleri düşer, hatta az kucağa alınan çocuklarda özgüven eksik olur... nasıl olsa belli bir zaman sonra biz istesek de onlar çevreyi tanıma merakıyla kucakta durmak istemicekler.. ama diyelim o zaman da kucak istiyolar, o zaman güvenlerini geliştirmek için bişiler yapabiliriz...

Pirinç ununu hangi marka kullanıyorsunuz? Klasikmi yoksa demir ve minarellerden zenginleştirilmişmi?

Sana katılıyorum gülsüm bencede erken tam bize ihtiyaçları olduğu bu zamanda malum yeni bi hayata alışıyorlar dişleri çıkmaya başlıyor bu zor dönemlerinde yanında olursak özgüvenleri artar uzmanlar kucakta dolaşan çocukların kendilerine güvenleri daha çabuk gelişir diyorlar

HAKLISIN CANIM...biz de aynı odada kalıyoruz zaten...uzun bir süre de ayırmayı düşünmüyorum...gaz sıkıntısı,aşılar diş ve derdini anlatamayan bebeler...ayırırsam rahat edemem....nefesini duymam lazım ...terkededilmiş gibi hisstmesin kendini kuzum...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…