2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kesinlikle katılıyorum sana birde emzirmek için gece bebeğin odasına gitmek zor olmuyor mu ki biz en az 2 defa kalkıyoruz beşiği yanımda olduğu halde duymazsam diye korkuyoyrum bazen memesi düştüyse onu istiyor falan çok küçükler daha...
öğretmen bir arkadaşım, 7 aylıkken kızının odasını ayırmış özgüvenli olsun diye ve anaokulunda kızı benim öğrencimdi ve inanılmaz sorunlu bir çocuktu

buugün ilk defa meleğime çorba yaptım ve afiyetle yedi çok mutlu oldum sevmesine

ben gece ayrı oda konusunda tam tersini düşünüyorum.ayrı odada uyursa o zaman özgüveni oluşur.bi ihtiyacı olduğunda zaten hemen gideriyoruz bunu ertelemiyoruz.hem bebek bağımsız yaşamayı öğrenmeden özgüveni tam olmaz.eğer farkettiyseniz bu aylardan sonra daha bağımlı olmaya başlıyorlar.çünkü artık diğer insanlarla sizi ayırt edebiliyorlar.benm oğlum çok duygusal bana bağımlı olmaya hazır.kucağa alma konusu evt bencede kucağa alınmalı bebek ağlatılmamalı bunlar farklı şeyler bence.

anlıyorum seni ama doğru gelmiyor bir türlü. bebeğim değil de heralde ben bağımlıyım ona

tarif içişn sağol canım..mercimeği ilk sevmedi.sonra bşzimki gibi az tuz çook az kimyon koydum az yefi..

ben 2 gündür yumurta peyniri elimde ezip veriyorum severek yiyo..hergün bulamaç vermiycem arada tadlarıda alsın diye..

ben kızımı yanımda hatta çoğunlukla yatağımda yatırıyorum.1 yaşına gelince deniycem ayırmayı..hem havalar ısınır üstü açılsada hastalanmaz..benim kız çok keyifçi..tek kolu üstüne yatamayınca dalamıyo sinirlenip ağlıyoo...:)))) gece ya eşim ya ben kalkıp yan tutuyoruz:)))

Pirinç ununu hangi marka kullanıyorsunuz? Klasikmi yoksa demir ve minarellerden zenginleştirilmişmi?
ARI marka kullanıyorum. ambalajında içinde neler olduğu yazıyordu ama attım, hatırlamıyorum:)

kızlar ben de bebeğimin odasını hemen ayırmaktan yana değilim. oğlum uyanınca yanında beni göremezse çıldırıyor. ona bu eziyeti yapamam daha çok küçük. kucağa almak konusunda da keşke sürekli yanında olsam ve hep kucağıma alsam yavrumu. bana fazla bağımlı olmasın diye kucağıma fazla almamaya çalışıyorum. doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Allah bütün annelere yardım etsin özellikle de çalışanlara.

günaydın kızlaaarrr...bugün çookk mutluyumm..kızımın ananesi geliyooo..Azram ailelerimizden uzakta büyüdüğü için çok üzülüyorum...Ne benim ne eşimin ailesi yanımızda:

günaydın kızlaaarrr...bugün çookk mutluyumm..kızımın ananesi geliyooo..Azram ailelerimizden uzakta büyüdüğü için çok üzülüyorum...Ne benim ne eşimin ailesi yanımızda:

günaydın

ne güzel bizde haftasonu gidicez uzakta olmak çok zor. bende çok isterdim annem yakın olsun onlarda çok özlüyor mirayı

günaydınnn cnmm
gözün aydınnnn annen geliyomuş bizim ananemiz yanımızda o yüzden çok şanslıyız :)

günaydın kızlaaarrr...bugün çookk mutluyumm..kızımın ananesi geliyooo..azram ailelerimizden uzakta büyüdüğü için çok üzülüyorum...ne benim ne eşimin ailesi yanımızda:

gözünaydın canım....benimkilerde gelecek bu aralar..4 gözle bekliyorum...çok özledim:))

buugün ilk defa meleğime çorba yaptım ve afiyetle yedi çok mutlu oldum sevmesine

Afiyet olsun bebeğine değişik çorbaysa tarifini yazarmısın her gün aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlarmış gibi geliyor bana onun için farklı tadlar deneyip bebekleriniz seviyorsa bizimle paylaşın arkadaşlar. Herşey onlar için

Herkesin fikrine saygılıyız mukeyyif benim ilk bebeğim ondan ayrılamıyorum işe bile zor geliyorum gecede ayrı yatarsam hiç dayanamam onun nefesini hissetmem gerekki içim rahat etsin. Eskiden bizim küçüklüğümüzde evler genelde sobalıydı ayrı odamı vardı sadece bi odada soba yanardı bi oda sıcak diğer odalar soğuktu hepimizde gayet sağlıklı bireyler olduk bence boş yere bebeklerimizi yalnız bırakmayalım zaten zamanı gelince onlar bizimle yatmak istemeyecekler

Gözünaydın dilek gerçekten çok zor gurbette olmak özellikle Annemle aynı şehirde olmak çok güzel hiç yoktan bebeğimi emanet edebileceğim tek güvendiğim yer Allah kolaylık versin tüm gurbette yaşayan arkadaşlara

Sizinde gaz sancılarınız devam ediyormu ela_ada neler yapıyorsun bu gaz sancıları için??

ben de aynı düşüncedeyim....nefesini duymam lazım..şuan çokküçük ve bize muhtaçlar...başka odada olmasına dayanamam..zaten gün boyu ayrıyım...aynnı şkilde biz de sobalı evde aynı odada kaldık.:)))
sizinde gaz sancılarınız devam ediyormu ela_ada neler yapıyorsun bu gaz sancıları için??

yok canım..... Doğduklarından beri yaşadığımız sıkıntılarını bize ihtiyaç duyduklarını anlatmak için yazdım....ara ara oluyo yüzüstü yataraken çıkarıyo...siziin devam ediyor mu?

bende sana katılıyorum canım bende ayırdım odasını 4.5 aylıktı sesini çok rahat duyuyorum ve bazen bizimle yatmak istiyor yatağında yatmak istemiyor o zaman zorlamıyorum zaten...

bugün oğlum sünnet olacaktı ama kan tahlilinde enfeksyon olduğu ortaya çıktı ilaç verdi haftaya olacak sünnetini

Benim de eşim hadi artık odasına yatıralım diyo uzun zamandan beri ama benim içim hiç istemiyor kuzucuğumdan ayrı yatmayı zaten bu hafta işe başladım ondan bütün gün ayrıyım akşam 18:30 da eve gelebiyorum 1,5 saat sabah 1 saat de akşamları görebiliyorum (Ali Kayra'm çok erken yatıyor da) bari geceleri kokumu hissetsin, ben de ona sarılıp kendime yapıştırıp uyuyayım.Vallahi ben kimseyi takmıyorum ve geceleri meme ağzında o mutlu ben mutlu yapışık ikizler gibi uyuyoruz.Doya doya geceleri emsin bari kuzuşum gündüzleri zaten ayrıyız. Ben de öyle çok sevgiyle büyütüldüm ama hiç de bağımlı olmadım tam tersi herkes bana fazla özgüven sahibi olduğumu söyler,yani bağımlı olsaydım ben olurdum herhalde.

Bir de bana bişeyler dikte etmeye kalkanları güzelce geri püskürtüyorum kararlı ve sert bir şekilde gereken cevabı veriyorum.Hiç bişey demesem 'ben annesiyim, böyle istiyorum' deyip kestirip atıyorum.Kimse ağzını açamıyor özellikle de kayınpederim çünkü zira kendisi çok karışıyor sanki çocuk onun ne sinir oluyorum ya, kaynanama fırsat vermiyor.

Biraz geçmişi okuma fırsatım oldu ve benim endişem duyduğum bi konuda diğer çalışan annelerin de aynı kaygıyı duyduklarını gördüm 'Ya bizi sevmezlerse?Ya bakan kişiyi anneleri gibi görürlerse?Ya bize ANNE demezlerse?Her ne kadar benim Annem farklı bir ilde oturuyor olsa da evinden, yerinden, yurdundan ayrılıp rahatını bozma pahasına -ki bir çok anne bunu yapmaz getir evime o zaman bakarım der- gelip oğluşuma baksa da benden sonra en güvenebileceğim ve en az benim kadar sevgiyle bakacak kişi annem olsa bile (gerçi araları çok çok iyi annemi hemen benimsedi ve ona hep gülüyor, bu beni mutlyu ediyor ama) oğluşumun bana değil de anneme ANNE deme ihtimalinin olması ve onu sanki daha çok sevecekmiş gibi geliyor olması ihtimali beni hem endişelendiriyor hem de üzüyor. Kızlar sizce büyüyünce bize öfkeli olurlar mı bizi daha mı az severler?

herkese slm.21 haziran doğumlu kızım var şimdi bu kaç aylık olmuş oluyor.5 aylık mı 5 bitmiş mi
yaren allah bağışlasın kuzunu....21 kasımda 5ay bitmiş oluyor...şuan 5.ayın içinde...ama 5 aylık demen için 21kasımı beklemen lazım...21 kasımdan sonra da 6 ayın içinde oluyor...21 aralıkta 6 aylık:)))

bugün oğlum sünnet olacaktı ama kan tahlilinde enfeksyon olduğu ortaya çıktı ilaç verdi haftaya olacak sünnetini
canım geçmiş olsun...2gün face e girmedim eksik kaldım son durumlardan...enfeksiyon çıkmadan önce bir rahatsızlığı-huzursuzluğu var mıydı?

benim kuzuma babası bakıyor bazen kıskanıyorum onları...eşime de söylüyorum bunu ...seni daha çok sevecek diye...eşim olur mu sen annesin senin yerini kimse tutamaz diyo...ben de inanıyorum...inanmak işime geliyo belki de((

selam kızlar nasılsınız.. oğlum uyurken bi bakayım dedim buraya... oda ayırma konusunda son bişi demek istiyorum, bi pedagog demişti ki çocuklar 4 yaşında doğarlar... 4 yaşa kadar anneye bağımlıdır ruhsal olarak... tabi 4 yaşına kadar aynı odada yatılmaz, çünkü anne babanın özel hallerini görmeleri hoş değil, yanlarında giyinmek vs....

kızlar gece oğlum bi çığlık attı ki anlatamam nasıl korktuğumu... saat 2-3 gibi bişi... eşimi tutmuşum sımsıkı gidip bakamıycam bile nerdeyse korkudan... ışığı açtım, korka korka beşiğine yaklaştım ve benim oğlan boncuk boncuk bakıyo... çok şükür iyidi ama anlam veremedim hala niye çığlık attığına... sanki bi yeri kopmuş gibiydi... sizde de oldu mu merak ettim... gündüzleri arada çığlıklar atıyo bazen çoşkudan bazen sıkılınca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…