kızlar ne dersiniz bilmem ama oda ayırmak için daha çok erken değil mi... hele bi dertlerini anlatacak hale gelsinler... bence çocuk uyandığında bizi göremezse özgüvenleri düşer, hatta az kucağa alınan çocuklarda özgüven eksik olur... nasıl olsa belli bir zaman sonra biz istesek de onlar çevreyi tanıma merakıyla kucakta durmak istemicekler.. ama diyelim o zaman da kucak istiyolar, o zaman güvenlerini geliştirmek için bişiler yapabiliriz...
ben gece ayrı oda konusunda tam tersini düşünüyorum.ayrı odada uyursa o zaman özgüveni oluşur.bi ihtiyacı olduğunda zaten hemen gideriyoruz bunu ertelemiyoruz.hem bebek bağımsız yaşamayı öğrenmeden özgüveni tam olmaz.eğer farkettiyseniz bu aylardan sonra daha bağımlı olmaya başlıyorlar.çünkü artık diğer insanlarla sizi ayırt edebiliyorlar.benm oğlum çok duygusal bana bağımlı olmaya hazır.kucağa alma konusu evt bencede kucağa alınmalı bebek ağlatılmamalı bunlar farklı şeyler bence.
tarif içişn sağol canım..mercimeği ilk sevmedi.sonra bşzimki gibi az tuz çook az kimyon koydum az yefi..ben de oğluma mercimek çorbasından tattırdım.çok az verdim gaz yapmadı o yüzden.ben hazır kahvaltılık kullanmıyorum. bazen kullanayım diyorum ama sonra vicdanım rahat etmiyor ya kuzuma zarar verirsem diyorum ve vazgeçiyorum. tuzsuz peynir biraz pekmez ve bebe bisküvisini karıştırıp yediriyorum. bir kaç güne kadar yumrtaya da başlayacağım. bir fındık içi kadar tuzsuz tereyağı da kullanılabilir.
kızlar benm iki gündür akşam uykuya zor geçyor.her saat başı uyanıp emmek istiyor.sabaha karşı 4 gibi uykusunda ağlıyor ve uykusunun içinde içini çekiyor.bir saat sonrada uyanıyor zaten.çok yorucu oluyor bide doyuramıyorum sanırım akşamları tahıllı mama veriyorum uyumadan ama bi işe yaramadı sanırım sizin bebişlerde varmı acaba seyahattin etkisimi ki diye sabretmeye çalışıyorum ama bilemiyorum.iyi geceler
cnm ben kahvaltısına labne peynir,yarım yumurta sarısı,pekmez,ekmek içi,ceviz koyuyordum bu haftadan itibaren tereyağıda ekleyeceğiz.Hazır kahvaltılık kullanmayı düşünmüyorum ama milupanın 7 tahıllısını öneriyorlar genelde
cnm ben doğduğu günden beri odasında yatırıyorum ilk aylar annem de mertin odasında yatıyordu 4.ayından beri tek yatıyor odasında.
ARI marka kullanıyorum. ambalajında içinde neler olduğu yazıyordu ama attım, hatırlamıyorum:)Pirinç ununu hangi marka kullanıyorsunuz? Klasikmi yoksa demir ve minarellerden zenginleştirilmişmi?
günaydın kızlaaarrr...bugün çookk mutluyumm..kızımın ananesi geliyooo..Azram ailelerimizden uzakta büyüdüğü için çok üzülüyorum...Ne benim ne eşimin ailesi yanımızda:
günaydın kızlaaarrr...bugün çookk mutluyumm..kızımın ananesi geliyooo..Azram ailelerimizden uzakta büyüdüğü için çok üzülüyorum...Ne benim ne eşimin ailesi yanımızda:
günaydın kızlaaarrr...bugün çookk mutluyumm..kızımın ananesi geliyooo..azram ailelerimizden uzakta büyüdüğü için çok üzülüyorum...ne benim ne eşimin ailesi yanımızda:
buugün ilk defa meleğime çorba yaptım ve afiyetle yedi çok mutlu oldum sevmesine
ben gece ayrı oda konusunda tam tersini düşünüyorum.ayrı odada uyursa o zaman özgüveni oluşur.bi ihtiyacı olduğunda zaten hemen gideriyoruz bunu ertelemiyoruz.hem bebek bağımsız yaşamayı öğrenmeden özgüveni tam olmaz.eğer farkettiyseniz bu aylardan sonra daha bağımlı olmaya başlıyorlar.çünkü artık diğer insanlarla sizi ayırt edebiliyorlar.benm oğlum çok duygusal bana bağımlı olmaya hazır.kucağa alma konusu evt bencede kucağa alınmalı bebek ağlatılmamalı bunlar farklı şeyler bence.
HAKLISIN CANIM...biz de aynı odada kalıyoruz zaten...uzun bir süre de ayırmayı düşünmüyorum...gaz sıkıntısı,aşılar diş ve derdini anlatamayan bebeler...ayırırsam rahat edemem....nefesini duymam lazım ...terkededilmiş gibi hisstmesin kendini kuzum...
ben de aynı düşüncedeyim....nefesini duymam lazım..şuan çokküçük ve bize muhtaçlar...başka odada olmasına dayanamam..zaten gün boyu ayrıyım...aynnı şkilde biz de sobalı evde aynı odada kaldık.:)))herkesin fikrine saygılıyız mukeyyif benim ilk bebeğim ondan ayrılamıyorum işe bile zor geliyorum gecede ayrı yatarsam hiç dayanamam onun nefesini hissetmem gerekki içim rahat etsin. Eskiden bizim küçüklüğümüzde evler genelde sobalıydı ayrı odamı vardı sadece bi odada soba yanardı bi oda sıcak diğer odalar soğuktu hepimizde gayet sağlıklı bireyler olduk bence boş yere bebeklerimizi yalnız bırakmayalım zaten zamanı gelince onlar bizimle yatmak istemeyecekler
sizinde gaz sancılarınız devam ediyormu ela_ada neler yapıyorsun bu gaz sancıları için??
Benim eşimde korkuyo uyku anında bişey olur diye..Her sabah laf yiyorum iyice yatağa alıştı diye:)) Zaten kış geldi benim sıcağımla daha güzel uyur :))Ama şöyle bi durum var gece beslenmelerini bıraktırmak gerekiyo bir zaman sonra..Bu durumda bizim bebekler zor bırakır...
9 aylıkmı yüürümüş kardeşinn ayy ne tatlı olur yaa minicik bişey yürüyo ortalarda..emekleyen bebek geç yürürmüş derler hep..Ben her yeni olayında hem duygulanıyorum hem benle olan bağımlılı azalıyo diye bi acayip oluyorum..Ek gıda olayında bile ağzındaki süt kokusu gidicek diye düşünüyorum :S:S
yaren allah bağışlasın kuzunu....21 kasımda 5ay bitmiş oluyor...şuan 5.ayın içinde...ama 5 aylık demen için 21kasımı beklemen lazım...21 kasımdan sonra da 6 ayın içinde oluyor...21 aralıkta 6 aylık:)))herkese slm.21 haziran doğumlu kızım var şimdi bu kaç aylık olmuş oluyor.5 aylık mı 5 bitmiş mi
canım geçmiş olsun...2gün face e girmedim eksik kaldım son durumlardan...enfeksiyon çıkmadan önce bir rahatsızlığı-huzursuzluğu var mıydı?bugün oğlum sünnet olacaktı ama kan tahlilinde enfeksyon olduğu ortaya çıktı ilaç verdi haftaya olacak sünnetini
Benim de eşim hadi artık odasına yatıralım diyo uzun zamandan beri ama benim içim hiç istemiyor kuzucuğumdan ayrı yatmayı zaten bu hafta işe başladım ondan bütün gün ayrıyım akşam 18:30 da eve gelebiyorum 1,5 saat sabah 1 saat de akşamları görebiliyorum (Ali Kayra'm çok erken yatıyor da) bari geceleri kokumu hissetsin, ben de ona sarılıp kendime yapıştırıp uyuyayım.Vallahi ben kimseyi takmıyorum ve geceleri meme ağzında o mutlu ben mutlu yapışık ikizler gibi uyuyoruz.Doya doya geceleri emsin bari kuzuşum gündüzleri zaten ayrıyız.Ben de öyle çok sevgiyle büyütüldüm ama hiç de bağımlı olmadım tam tersi herkes bana fazla özgüven sahibi olduğumu söyler,yani bağımlı olsaydım ben olurdum herhalde.
Bir de bana bişeyler dikte etmeye kalkanları güzelce geri püskürtüyorum kararlı ve sert bir şekilde gereken cevabı veriyorum.Hiç bişey demesem 'ben annesiyim, böyle istiyorum'deyip kestirip atıyorum.Kimse ağzını açamıyor özellikle de kayınpederim çünkü zira kendisi çok karışıyor sanki çocuk onun ne sinir oluyorum ya, kaynanama fırsat vermiyor.
Biraz geçmişi okuma fırsatım oldu ve benim endişem duyduğum bi konuda diğer çalışan annelerin de aynı kaygıyı duyduklarını gördüm 'Ya bizi sevmezlerse?Ya bakan kişiyi anneleri gibi görürlerse?Ya bize ANNE demezlerse?Her ne kadar benim Annem farklı bir ilde oturuyor olsa da evinden, yerinden, yurdundan ayrılıp rahatını bozma pahasına -ki bir çok anne bunu yapmaz getir evime o zaman bakarım der- gelip oğluşuma baksa da benden sonra en güvenebileceğim ve en az benim kadar sevgiyle bakacak kişi annem olsa bile (gerçi araları çok çok iyi annemi hemen benimsedi ve ona hep gülüyor, bu beni mutlyu ediyor ama) oğluşumun bana değil de anneme ANNE deme ihtimalinin olması ve onu sanki daha çok sevecekmiş gibi geliyor olması ihtimali beni hem endişelendiriyor hem de üzüyor. Kızlar sizce büyüyünce bize öfkeli olurlar mı bizi daha mı az severler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?