2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

bugün oğlum sünnet olacaktı ama kan tahlilinde enfeksyon olduğu ortaya çıktı ilaç verdi haftaya olacak sünnetini

geçmiş olsun canm.bende yaptırmak istiyorum ama bize tanıdıklar hareketlendi şimdi yaptırmayın diyorlar.aslında daha sadece tek tarafa dönebiliyor çok hareketlenmeden olsun istiyorum bende.oğlum tam 6 aylık şuanda bakalım dr ne diyecek.

Odayı ayırmak demek cocugumuzu yalnız bırakmak demek degıl lutfen bunu boyle dusunmeyın..
Sızınle aynı odada sızın gece nefesınızle yaydıgınız enfeksıyonları teneffus etmesı bıle hıc dogru bır davranıs degıl sızı cok ıyı anlıyorum bvenım eşim cerrah onun ve doktorumuzun ılla 4 aydan sonra ayrılmalı lafına bıle karsı gelerek bebegımı 6.5 aylık yaptım ve zorla ayırdım sankı onu baska odaya atıyormusum gıbı geldı ama ıkımız ıcınde en dogru oldugunu dusunup kendımı telkın ettım..Inannın cocugm 2 gecedır kesıntıse yakın uyuyor demekkı gece bızım donmelerımızden bıle tedırgın oluyormus artı eşimin horlamalarından :) ama soyle bırsey var evınız musaıt degıldır dıger odalar soguktur ve bebegınızın odası sıze cok uzaktır o zaman bısey dıyemem ama buna ınannın bu yapılmıs bır arastıurma anne baba ıle yatan cocuklarda oz guven eksıklıgı oluyor..Hersey evlatlarımızın ıyılıgı saglıklı bıreyler olabılmesı ıcın...

Bu arada kızlar bızım 6 ay asımız cok ates ve huysuzluk yaptı ınsallah sızınkıler yapmaz ay kabus dolu gunlerdı oglum hayatında ılk kez gecelerı aglayarak uyandı ası oldugu gunun gecesi..

AYrıca kızlar ek gıdlara ıcın bu kadar acele etmeyın bır bebegın ılk bır senekı esas besın maddesı anne sutudur(veya anne sutu yoksa formul sut) dıgerlerı ıse ara ogundur..
Bız baslayalı 15 gun oldu ve daha 2 kasık sebze corbası 2 kasık yogurttan ote gıtmedık asla ısrar etme ve yesin dıye tatlandırma dedı doktorum.Meyve en son sımdılık yasak ama ben 2 defa sebze meyve fılesıne muz koyup verdım :) bayıldı

meyve neden yasak anlamadım..?? doktorlar sebze çorbası meyve püresi ve yoğurtla başlatıyolar genel olarak ek gıdalara??

Alerji olma ihtimali var diye çok meyve vermek istemiyorler diye biliyorum ben...
Birde meyve yetişkinlerin bile midesini rahatsız edebilen birşey.
Biz geçen hafta sonu ek gıdaya geçme konusu konuştuk dr. La
meyve olarak elma armut kayısı veriyo sadece. Oda zaten hemen başlamıo. 15 gün sonra başlıcak.

Ya o değilde bu alttaki çizelgeyi nerden nası yapıosunuz ? :26:

alerji riski olan meyveleri vermiyoruz bizde.. çilek vs gibi..asitli olanlarıda vermiyoruz.. şeftaliyle başladık armut elma..şimdilerde de muz.. ben tamamen yasak gibi algıladım ondan merak ettim..

çizelgeyi çookk öncelerden bi ark adım adım tarif etmişti ozaman yapmıştım ama hiç hatırlamıyorum...

meyve neden yasak anlamadım..?? doktorlar sebze çorbası meyve püresi ve yoğurtla başlatıyolar genel olarak ek gıdalara??

handecim
esasen yurtdışındada bebek beslenme uzmanları bebeklere ek gıdaya böyle geçiş yaptırıyo. meyve en son.nedeni meyvenin tatlı olması bebeğin sevmesi ve ardından sebzeye sıra gelince sebzeyi beğenmemesi.ben bunu malesefki oğluma meyveyle ek gıdaya başladıktan sonra öğrendim. daha önce öğrenseydim kesinlikle bende en son meyve verirdim..

hımmm peki o zaman :)
başkalarınınkine bakıp begenmekten başka çare yok demekki.
çünkü şuan o siteye girip anlamaya çalışmaya hiç tahammülüm yok

bende pazar akşamı ayırdım odayı
aynı sendromu bende yaşadım ilk başta. Bırakmışım bi yere gibi geldi.
Ama ilk andan anladım en iyisini yaptığımı.
çok daha huzurlu uyuduk hepimiz. (eşim + bebeğim yani. Bende huzur yoktu :) )
en azından artık çarşaf hışırtısına yada horlama sesine uyanmıyo.
Ve daha iyisi yalnız uyumaya alışıo ...

sağol canım ilk defa yaptım değişik değil pek siz biliyosunuzdur mutlaka 1 havuç 1 küçük patates biraz pirinci 2 bardak suyla pişirdim blendrdan ve süzgeçten geçirdim içine biraz zeytinyağı koydum o kadar bugün öğlende biraz yedirdim maşallah rahatsız etmedi daha tam başlamadık aslında ek gıdaya 6. ayı bekliyoruz da ben deneme yapıyorum

hamileyken anne acıktım diye bir kitap almıştım şu an için bir kaç tarif var içinde ama 1 yaşından sonrası için bence çok besleyici ve güzel tarifler var bence bir araştırın yazarı nevin terzioğlu

maşallahhh

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…