2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

slm canm oda konusunda hem fikiriz.peki senn bebeği kendi kendine mi uyuyor nasıl uyutuyorsun.kendi kendine uyutma ile ilgili bilgiye sahipsen paylaşır mısın?ben sallayarak uyutuyorum ama alıştırmak istiyorum tabi ağlatmadan.bebeğimi incitmeden bunu nasıl yapabilirim onu araştırıyorum..bununla ilgili çok farklı öneriler var kafam karıştı.iyi akşamlar

maaşallah allah nazardan korusun....
evimiz gayet müsait kaloriferli çocuk odası hemen yatak odası bitişiği....benim sıkıntım 40'ından sonra baba olmuş bir eşi bu konuda ikna edememek...değilse ben de 4.ayda ayırıyordum...çok tartıştık...onun dediğini yaptım ve kendisi salonda yatıyo:))))dün psikiyatrist arkadaşı vardı face te onla konuşuyordu...arkadaşı bebeğin altınıı annesi dışında kimse temizlemesin dedi(bebeğin mahremine saygı duyun vs...)..ben sor bakalım oda ayırma konusuna ne diyormuş arkadaşın dedim.. ...(biliyorum 4.aydan itibaren diyeceğini)yurt dışında hemen ayrılıyo diye başladı.......uzun uzun yazdı ..eşim ayırsak mı demeye başladı uzman görüşünden mi?....nerdeyse 3 aydır yalnız yattığı için mi? bilmiyorum :))))deneycez bakalım..

burda tarif ediyor yapamazsan bilgileri yaz bana özelden ben yapayım:)))
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/385814-takip-cizelgesi-yapmak-isteyenler.html

Son düzenleme:

ela teşekkürler
bende değiştirdim..
bakalım olmuş mu

maşallah bebeğine. Allah yavrularımızı nazarlardan korusun.

kızlar benim oğlum kendi kendine uyumayı öğreniyor ama parmağını emerek malesef emziği sevmiyor sıpa. tam uykuya geçince bırakıyor parmağını. geceleri de oğlumu parmağı doyuruyor:) acıkınca basıyor parmağı ağzına.hem kendi kendine uyuyor diye seviniyorum hem de dişleri ve dişetleri zarar görecek diye korkuyorum.

İnanın ayırınca sızde rahat edıceksınız cocuklarımızın saglıklı gelısımı ıcın anne baba ılıskısı cok onemlı anne baba ılıskısı ıcınde olması gerekenler malum bellı anne ıle babanın bırlıkte yatması aksamları cocugu erkenden uyutup sohbet muhabbet etmesı ılıskılerıne ve evlılıklerıne vakıt ayırmaları gerekır ınanın evlılıkler arastırılmıs cocuklar yuzunden bıtıyormus yanı hayat onların ozerıne kuruluyor esler evlı olduklarını karı koca oldukarının unutup sadece anne baba ımlıklerıyle yasamaya baslıyorlar...
Ben artık yatak odamı yatak odası gıbı gormemeye baslamıstım sabah esım ıse gıderken kıyafetlerını bıle sessız sesszı alıp elıne hangı renk corap gelırse onu gıyıyordu :)
Tabı suda var dunyada mutlak dogrular yoktur ınsalllah sızde kendınız ıcın en dogrusunu bulursunuz
mutlu bebekler yetıstırırız ınsallah

Anne ve babaların birkaç kez okumaları gereken bir yazı.

Psikopatlar niçin çoğalıyor?

Prof. Dr. Bengi Semerci'den

32 yaşındaki oğlu için gelen anne şikayet ediyor: "Doğru dürüst okumadı ama okul bitti. Şimdi de iş beğenmiyor. Bulduğumuz işlere 'yorucu, bana yakışmaz, bu paraya çalışılır mı' gibi gerekçelerle gitmiyor. Bütün gün evde. 'Onu getir, bunu al' şeklinde emirler veriyor. Yapmak istemediğimizde 'Beni doğurdunuz, yapmak zorundasınız, çocuğunuz değil miyim?' diyor. Direnirsek üstümüze yürümeye başlıyor. Artık korkuyoruz. Ne yapabiliriz?" Bir başka anne benzer şeyleri henüz 16 yaşındaki oğlu için anlatıyor. Her sabah özel şoförün okula götürdüğü, haftalık harcaması asgari ücretten fazla olan, kredi kartı ile istediğini alabilen ve bunların az olduğunu, okulu nasılsa bitireceğini, babasının işinin onu beklediğini ve bu nedenle gençliğini çalışarak geçirmesinin anlamsız olduğunu söyleyen, sabahlara kadar barlarda gezen, kızdığı zaman kendisine küfür eden, el kaldıran bir çocuk. Bir baba, 14 yaşındaki çocuğunun kendisini yaraladığını ağlayarak anlatıyor ve benzer bir öyküyü aktarıyor. Hepsinin son cümlesi benzer: "Doğduğundan beri bir dediğini iki etmedik, koruduk, sevdik. Hiçbir şeyini eksik bırakmadık. Niçin böyle oldu?" 'Öğrencinin Jaguar marka arabası olur mu?' tartışmaları bu konuyu ele almamı zorunlu hale getirdi. Yazmadan önce tartışmaları bir kez daha gözden geçirdim. Tartışılan konu: O öğrencinin Cumhurbaşkanı'na gitmesiymiş. Oysa tartışılması gereken konu: Çocukların kaç yaşında, nelere sahip olmalarının daha doğru olduğu olmalıydı. Çünkü özel üniversitelerin park yerlerine girdiğiniz zaman göreceğiniz araba markaları, tartışılan Jaguar'dan ucuz olmayacaktır. Aslında üniversitelere gitmeye ve arabalara bakmaya bile gerek yok. Sokaklardaki, kafelerdeki gençlere, hatta genç bile sayılamayacak küçük çocuklara bakın. Sadece kıyafetlerine değil, ellerindeki cep telefonlarına, taşıdıkları çantalara ve en önemlisi konuşmalarına bir bakın. Ailesi varlıklı olan çocuk ve gencin bunlara hakkı var mı? Herhalde vardır. Zaten tartışılması gereken de bu değil. Tartışılması gereken; çocuklara ve gençlere zamanı gelmeden alınanların ve izin verilen davranışların, onların gelişimine ve topluma nasıl zarar vereceği olmalıdır. Çevreye ve kendine zarar verici davranışların olması, herkesin kendisine borçlu olduğunu düşünen ve bu nedenle isteklerinin hemen ve eksiksiz yerine getirilmesini isteyen, yapılmadığı zaman saldırganlaşan, emek sarf etmeyen, sorumluluklarını yerine getirmeyen kişileri 18 yaşın altındalarsa 'davranım bozukluğu'yla, üstünde ise 'antisosyal kişilik bozukluğu'yla tanımlıyoruz. Yaygın olarak bilinen adı ile bu kişilere 'psikopat' diyoruz. Son yıllarda bu sorunla ilgili başvurular giderek artıyor. Bu artışın en büyük nedeni; çocuk yetiştirme biçimimizdir.

SORUMSUZ VE DOYUMSUZ ÇOCUK

Doğduğundan beri bir dediği iki edilmeyen, her istediğine kavuşan, isteğinin yaşı ile uyumlu olup olmadığına bakılmayan, emek sarf etmeden, değerini bilmeden alınanları, yapılanları hak görerek yetişen bir çocuğun; sorumluluk sahibi, doyumlu, çalışarak kazanmanın erdemine inanan, bir şeyleri elde etmek için emek sarf etmesi gerektiğini bilerek çalışan bir birey olmasını beklemek mümkün mü? Avrupalı ve Amerikalı aileleri 'çocuklarına bakmıyorlar, yazları çalışmalarını istiyorlar' diye kötüleyenlerin düşüncelerini gözden geçirmelerinde yarar var. Çocuklarımızı sevmekle onları doğru yetiştirmek arasındaki farkı anlamamıza yardımcı olur, diye daha önce de yayımladığım, 'Geleceğin Psikopatlarını Yetiştirme Yolları'nı tekrar yayımlıyorum: - Daha küçükken çocuğa istediği her şeyi vermeye başlayın! Bu şekilde o, herkesin onun geçimini sağlamak zorunda olduğuna inanacaktır.

- Kötü sözler söylediği zaman gülün! Böylece o kendisinin akıllı olduğuna inanacaktır.

- Ona düşünmeyi ve beynini kullanmayı hiç öğretmeyin! 21 yaşına gelince kendi kararlarını, kendisi versin diye bekleyin!

- Yerde bıraktığı her şeyi kaldırın; kitaplarını, ayakkabılarını, kıyafetlerini... Onun için her şeyi siz yapın ki o, bütün sorumluluklarını başkalarına yüklemeye alışsın!

- Onun gözünün önünde sık sık kavga edin ki aile bir gün parçalanırsa çok fazla üzülmesin.

- Ona istediği kadar harçlık verin ki hiçbir zaman kendi parasını kazanmanın ne olduğunu öğrenmesin.

- Yiyecek, giyecek ve konforla ilgili bütün arzularını yerine getirin ki, istediklerine ulaşmak için çalışmak gerektiğini öğrenmesin.

- Komşulara, öğretmenlere, polislere karşı daima onun tarafını tutun ki, onların hepsine karşı peşin hükümleri oluşsun.

- Bütün bunları ve benzerlerini yaparak yetiştirdiğiniz çocuğunuz bir gün suç islerse, kendisinden özür dileyin! Ama onu felaket dolu bir hayata hazırladığınız için kendinize teşekkür etmeyi ihmal etmeyin!!

(Bu belge, ABD Houston Polis Müdürlüğü tarafından hazırlandı ve kentteki tüm evlere ve okullara dağıtıldı.)

Prof. Dr. Bengi Semerci

Merhaba canım soyle soyleyeyım tamamen kendı basına uyuyan bebek yoktur en azından uyuma eylemının tam anlamıyla ne anlama geldıgını anlayana kadar buda sanırım 1.5 yasından sonra olur..
Ben bebegımı buyutme konusudna katı kurallara sahıp bır anneyım bu 40 cıktıgı gunden ıtıbaren uyguladıgım yontemler var mesela 3 saatte bır karnı doyar saatler asla sasmaz uyku saatlerıde mesela sabah 8 kalkarsa 2 saat sonra mutlaka uyumalıdır yaklasık 45 dk 1 saat arası sonra kalktıgı saaatten yaklasık 2 saat sonra yıne uyur ve gunduz yaklasık 3 sekerleme yapar sonrada dıyelım en son 5 kalktı gece uyku saatıne kadar buda en gec 21.00 bır daha uyumaz..
İnan bana dısarıdada oılsam gezmedede olsam ılk ısım baska odaya gıdıp cocugumu doyurmak yada uyutmak olur bunun ıcın kayınvalıdem vs cok kızar ama tınlamam bu benım evladım ve benım kurallarım gecerlı bazen huysuzlanır uyumak ıstemez esım tamam uyumasın der ama hayur aylardır dıdınıp oturttugum sıstemı bozmaya hıc nıyetım yok ınan sıstem oturunca couckta huzurlu oluyor ve alısıyor uyuma saatlerıne nasıl bız ogle yemegını calısırken hep aynı saatte yıyınce aynı saatte acıkıyoruz aynı mantık...
Ayrıca beslenme saatını 6 ay ıtıbarı ıle 4 saate cıkardım cunku 3 saatte tam acıkmayıp tum gun az az emıp emıp bırakıyordu...
Gelelım kendı uyuma egıtımıne 5 ay kontrolumuzde doktorumuzun artık kendı kendıne uyusun bır kac gece bırakın aglasın demesı uzerıne esımle karar verdık kendı basına uyutmaya (zaten benım oglum ne kucak nede bacakta hıc sallanmadı park yatagını sallıyorduk)
Hemen aksamına baslattık kendı yontemımızce amac az aglatmaktı (aglama konusunda gelınce doktorumuz bu cocugu sız elbet aglatıcaksınız yrn bıcagı ellemek ıstedıgınde prızlere elını sokmak ıstedıgınızde hyr dedıgınızdede aglayacak cocugunuz ıcın kotu bırsey yapmadıgınız onun saglıklı uyku yasamı ıcın bunun olması gerektıgını o kadarcık aglamanın ınanın onun psıkolojık hayatında hıc yaraya yol acmayacagını soyledı...
İlk gece agladı bıraz aglama krıze donusunce aldık kucagımıza ve onemlı bır nokta daha rutın oturttuk yıkadık oynastık emzırdık yatırdık hep aynı nınnıyı actık..
İkinci gece az agladı..
Ucuncu gece kıyamet kopardı :) ben evden cıkıp otoparka arabaya ındım esım sakınlestırdı vs ve nıtekım kendı kendıne uyumayı ogrendı..
Şimdi dusundugumd eıyıkı pes etmedım dıyorum gece uykularına kesınlıkle kendı kendıne gecıyor nınnı acıp bırakıp cıkıyoruz ve yan donup uyuyor..
Gunduzlerı tabı yatakta oyun oynamayı sectıgı ıcın bazen uyku saattlerı kayacak gıbı olunca ıtıraf edıyorum biraz park yatagı ılerı gerı yapıyorum(geceerı kendı yatagında gunduzlerı park yatakta )
bebebkler yenı ortama cok cabuk uyum saglıyorlar aglaması alıstıgı duzenı ıstemesınden konusamamasından kaynaklanıyor
trac teyzemızın yatır kaldır yontemıne hıccc ınanmadım cunku her aglamada kucaga alınan couk bı sefer gece her uyanmasında da kucakta sakınlesmek ısteyecektır..Tabı bu benım sıstemım nacızane fıkrım ınsallak sızın bebekelrınızde kendı basına uyumaya baslar..
nınnımıze gelınce ınt bulun bızımkı bu nınnıde hıpnoz oluyor belkı sızınkıde sever
creed sarkıda lullaby amerıkalıların nınnısı :)
ay ne cok yazdım
Not:bunları tartısma yaratmak ıcın yazmadım herkesın evlat yetıstırme sıstemı farklıdır katılan olur yada olmaz bu bezım secımımız

Kızlar şimdi çizelgeye baktım da benim bebişim 3 mayıs doğumlu, 6ayı bitirdi 7ye girdi. çizelgede niye böyle görünüyor?

canm bencede bebeğin düzeni olmalı aa ben ne yaptıysam bi türl uyku konusunda düzen kuramadım.akşam 20:30da uyuyup (babası uyutuyor)sabah 5:30da uyanıyor.gündüz 3 kez uyuması gerekiyor ama 3.uykumuz yarım saat bile sürmüyor.tabi bu durum onu iyice mızmız yaptı.dün aşı yaptırdım.bayramda memlekete gittik falan bu sıralar artık daha mızmız şimdi bunları aşmaya çalışıyoruz.
ağlatma yöntemini 3 aylıkken bende denemiştim.ama bizim gaz sorunumuz 5 aylık olana kadar geçmedi.yeni düzeldi oğlum. ben senn kadar kuralcı değilim.yani saygı duyuyorum tabi herkes inandığı şekilde hareket ediyor sonuçta.bu yöntemin bebeği körelttiğini söylüyorlar.bide biz onu kendi kendine uyuturken ceza vermiyoruz sadece alışkanlığını değiştiriyoruz o yüzden ağlatma yöntemi beni düşündürüyor.gerçekten ona zarar vermeyeceğini bilsem hiç düşünmeyecem.dr lar farklı farklı şeyler söylüyorlar.hangisine inanacağımı şaşırdım.bi orta yol bulmalıyım sanırım.verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

ben kendimi kuralcı sanıyordum ama sen benden daha kuralcıymışsın... senin kadar düzenli ve sistemli olmasamda bende bir çok şeyi saatli ve düzenli yapmaya çalışıyorum...
bende oğluma aynı ninniyi indirdim internetten ve benimkide resmen hipnotize oluyor...

Ben sadece uyku ve yemek konusunda kuralcıyım cnm ınan denedım acık duzneı bozulunca huysuzlanıyor oglum bende yemek ve uyku konusunda fazla tıtızım aynı saatte kahvemı ıcmedımmı agrasıflesıyorum dıger konularda kucaga alma vs ınan hıcc kuralcı degılım bılırım kucagımda saatlerce buzdolabının uzerındkeı suslerı seyrettırdıgımı yemek ıstemzse 1 kasık dahı ısrar etmıyorum bazen pıs kumandayı bıle almak ıstıyor bende verıyorum valla :) avrupada amerıkada cocuklar saat 8 dedımı ne olursa olsun odalarına cekılır ve kendı baslarına uyurlar hıcbırıde bızden daha az ınsan degıl ve bızden de bın kat daha duyarlı bıreyler yetısıyorlar bız cocuk merkezlı aılelerızde ne oluyor hergun haberler malum sevgılısını dograyanmı ararsın karısını şişleyenmı 3 cocuguna ragmen sevgılısıne kacan kadınlarımı !!!!
Avrupada yaya gecıdıne daha adımını atmadan duruyor arbalar bızım ulkemızde yesıl ısıkta bıle gecerken tedırgın oluyoruz ben ızmırın en ıyı semtınde oturuyorum hergun oglumla yuruyuse cıkıyoruz bazen arabayı kaldırıma cıkarırken nasıl zorlandıgımı goruyorlarda yardım etme tenezzulunde bıle bulunmuyorlar..
Konu nerden nereye geldı ama aglamtmadan da uyku egıtımı verebılırsın o aglama sana bırseyler anlatmak ıcın verdıgı tepkı olucak ben boyle dusunerek yola cıktım hem cokda aglatmadık agladıkca kucagımıza alıp sakınlestırdık konustuk anlattık :) ne kadar anladıysa artık 3 gunde ogrendı uyumayı :) bu egıtımı sımdı vermeseydım kendını bılınce verıcektım o zaman daha vahım bır tablo cıkacaktı karsıma daha cok dırenıcektı kusecektı etrafımda cok ornek var cunku ama sımdı agladı 2 sn sonra guldum oda bana guldu demekkı unutmus :) bendede ne çene var kusura bakmayın arkadaslar yazıkca yazdım daldan dala :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…