2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba canlarrrr

Gecen hafta cuma gununden beri masalah bana misafir agirliyorum SIKILDIM bunaLdim ve cokkk yoruldum yarinda benim 2 numaranin dogum gunu partisi var.Ahhh kizlarrr ben pacozun önde gideni oldum bu oglan emeklemeye basladi basliyali butun gun topla kaldir temizle yedir ay cok bakimsiz bir haldeyim az evvel eski resimlerime bakdim ay ben cok guzel kadinmisim ya sizde oylemisiniz yada bende 3 yawru var diye benimmi isim bitmiyorr kendimi pek pasakli hissediyorum.En son makyaj yaptigim tarihi bilmiyorum yaa..

Bu arada Osmanim Kulaklarinda bir sorun var bugun dr deydik iltihap yokmus ama sanirim baslangici degi dr ki bunuda anlamadim ne demek antibiyotik vermedi p.tesiye kadar bekliyelim bu fitili kullan dedi kan tahlilinde iltihap sukur cikmadi.Erkekim yilan gibi surunerek her yere gidiyor es kaza beni gorurse basiyor cigligi gel benimle oyna diye ozenle misafirlerim gelecek olmasina ragmen oynuyorum sipamla napim cok tatli yalvariyo auuuwww diye sesleniyor kuzum bana..

Emziren annelere sorum var yanitlarsaniz sevinirim kizlar kulak sIkintimiz yuzunden emmede sorun yasiyoruz ki bunu ogrenene kadar kafayi yedim beni birakiyor diye nasil besliyorsunuz bebisleri emme olarak ara ögün dimi emzirmek ve kac dakika emiyor sizinkiler.Benimki nerdese hic gunduzleri sol göysümü emmiyor buda beni cok uzuyor sanirim sol kulagindaki agri yuzunden hep sag goysumden emmek istiyor bakin kizlar menumuzu yazicam dogrumu.Beslenme uzmanimiza bu aralar gicigim gerci her hafta gidiyorum ama yinede emzirme konusunda beni pek tinlamiyor

Sabah 5 gibi uyaniyoruz cunki aksam 6-7 arasi uyuo uyandiktan yarim saat sonra kahvalti veriyorum hergun degisioyr menu bazen yumurta tussuz keci peyniri yada hazir kahvalti menusu
10 gibi beni sadece 6-7 dakika emiyor
1.5 gibi sebze puresi (icinde mutlaka ya tavuk ya somon baligi yada yagsiz kirmizi et ) yiyoruz
3 gibi emiyor
5.30 gece mamasi yiyor hipp organik etimekli olanindan
Gece boyu istedikce emziriyorum

Ay bu bana az geliyor ara ogun olarak yogurt yada meyve puresi verdigimde beni temelli emmiyor ne oldu guzuma anlamadim bende ara ögünleri kaldirdim simdi iyi sukur meyve pureside arada veriyorum cunki cok seviyorrr istahini kapatiyor diye arada veriyorum

Nasil kizlar iyimi bir akil verin azaltti beni emmeyi hepten tek ögünede dusmek istemiyorum cunki vitaminsiz kalicak kasilla yemeye bayiliyor agzina ta$tan yumusak ne girse sapur supur yiyo sipacik biberon mamasi asla icmiyor artik ya bana az emiyor gibi geliyor dedikce uzmanimiza yok yok iyi ara ögünde ver diyo anlamadim gittii

Canım bizde durum tam tersi. oğlum kaşıkla ne versem reddediyor. ya emmek istiyor ya da biberondan içmek. ben sebzeye hiç başlayamadım daha. her denemem de çöpe gidiyor yaptığım çorba. sabahları zorla bazen kavgayla bazen şarkıyla türküyle kahvaltı yapıyor. öğle bir elmave yarım havucu sıkıp içiriyoruz biberonla tabi. aralarda sağdığım sütü içiyor. eğer evdeysem emziriyorum. bir arkadaşım da oğlunda aynı benim durumumu yaşamış. çocuk ne verse istemiyormuş. kendi yaptığı yemeklerden ayırmış tuzsuz baharatsızken. onların suyundan vere vere alıştırmış. birkaç gündür ben de öyle yapıyorum. çorba ya da sulu yemeklerden azar azar tattırıyorum ama doyumluk olmuyor tabi.azıcık da yoğurt yiyor. yoğurdu kendim evde yapıyorum. nedense onu da çok severek yemiyor. böyle böyle alışacak ne yapayım. çok zorlamıyorum. tabi sütüm yetmediği zaman formul mama da veriyoruz.
bu arada benim yeğeniminde kulak problemi oldu. çocuk gece gündüz çığlık çığlığa ağlıyordu. neredeyse hiçbir şey yemiyordu ve annesini emmeyi de bıraktı. kilo almayı bırak zayıflamaya bile başlamıştı. durumu farkedince hemen doktora götürdü annesi ve ilaçla düzeldi kulağı. şimdi maşallah toparladı ama emmeyi tamamen bıraktı o arada. Allah şifa versin kuzuna.
Son birşey daha benim halimde senden farksız. benim daha ilk çocuk ama darmadağın oldum. işe giderken evden nasıl çıktığımı bilmiyorum. bakım makyaj hak getire. saçlarımı bile açamıyorum. hep toplu hep toplu. evimde çok dağılıyor savaş alanı gibi... aman ne yapayım varsın yavrum iyi olsun mutlu olsun..

senin 3 tane çocukta yaşadığın sıkıntıyı ben 1 de yaşıyorum....saçlarım arkada toplu aylardır...kaşlar desen aynı şekil zorla çıkanlar ancak temizleniyor...bakım nerde....
....ilk 1 yıl anne sütü ana öğün diğerleri ek gıda diye biliyorum....

Son düzenleme:

Tabiki herkesin belirli bi düzeni var bizimde gaz problemimiz daha geçmedi. Kesinlikle katı kuralcı değilim. Zaten bebeğim acıyla uyanıyor uykudan ben kıyamam. Bizim bi ablamız var işyerinde bebekliğinde oğlunu hep ayrı odada yatırmış şimdi oğlu orta okula gidiyor ve annesiyle babasıyla yatmak istiyormuş. Ben hastayım korkuyorum diyormuş. Bence herşey çocukta bitiyor sen istediğin kadar kural koy. Onun için bebeğimin bu zamanlarını doya doya geçirmek istiyorum. En iyisini mukeyyif kendin belirle çünkü onun annesi sensin

Canım benim bebeğimde artık emmeyi azalttı bende süt ihtiyacını karşılamak için aptamil2 devam sütünden veriyorum çünkü günlük en az500 ml süt içmeleri gerek emmeyle bunu karşılayamıyoruz çünkü ek gıdalara bizde yavaş yavaş geçtik benim oğlumda kaşıkla yemeyi çok seviyor.
Ben öğle arası mutlaka sebze çorbası veriyorum. Ara öğün meyva suyu yada yoğurt yada ikisini karıştırıyorum. diğer aralarda acıkınca hep süt(emme yada aptamil2 devam sütü) 2,5-3 saatte mutlaka besliyorum. Akşam üstü aptamil sütlü pirinçli kaşık maması veriyorum. Kahvaltı vermedim daha yumurta günlük olsun diyorlar buda imkansız yaşadığım şehirde ondan daha başlamadım

selam kızlar. merak ettiğim bir şey var: saçlarınız hala dökülüyor mu? önlem ( biliyorum doğum sonrası dökülmeye pek önlem alınamıyor ama) alabildiniz mi? benimki ilk zamanlara nazaran azaldı ama hala dökülüyor. çok az kaldı saçlarım. ne zaman bitecek bu?

Merhaba kızlar benım oglumda gunduzlerı hıc meme vermesem emmek ıstemıyor yemekle zaten arası yok basından berı ıstahsız en uzun emmesı gunduzlerı 3 dk neden se benımkıde sol goguse tepkılı hep sagı ememk ıstıyor anlamadım gıttı bırde dıs cıkarıyoruz ıyıce sıkıntılı bugunlerde...
ılk 6 ay sadece anne sutuyle besledım 1 gr dahı mama almaı artık emmeyınce aptamıl 2 verıyorum vallahı hıccc kasmıyorum ben bundan 30 sene once sırf mamayla beslenmısım cok sukur saglıgımda yerınde boyum posumda :)
Daha buyuk cocukların anne baba ıle yatmak ıstemesıne gelınce ınanın bızımkılerde ısteyecek ıstemeyen cocuk yoktur o zamanda ızın vermek yada vermemek tamamen anne babanın tercıhıne kalmıs...
O durumlada bas etme yolları var..
Su ek gıda olayını sızden okuyunca ozenıyorum bız hala 2 kasık sebze corbasındayız...

Merhaba kızlar,

biz de uyku sorunu ile baş ediyoruz. sallamazken sallamaya başladık başka türlü uyumuyo. ek gıdalara da başladık hafif hafif .. öğle sebze çorbası ve akşam yatmadan evvel tahıllı mama.. tabi emzirmeye devam.. akşam uykusu için akşam 7 de başlıyoruz uyuması 8 9u buluyo.. ne yapcaz bilmem..
geçmişi hiç okuyamadım sizler ve bebişler iyidir inşallah..

Evet dökülüyor canım saçlarım gerçekten çok azaldı. Sadece boyunu kısalttım acaba bitecekmi dökülmeler??

Ek gıda veren Arkadaşlar siz günde kaç ml sebze çorbası -yoğurt-meyva suyu veriyorsunuz? İlk önce 2-3 çay kaşığı verdik alıştıklarında ne kadar yemeliler artık bilgisi olan varmı?

evet benim de saçlarım hala dökülüyor.ne zaman geçecek bilmiyorum.doğum tarihimiz 11 mayıs

merhaba kızlarrr..nasılsınızz?? biz çok iyiyiz Azram ananesine bayılıyo...sallanarak yada kolda uyumayan kız ananeye hayır demiyo:)))Azra bugün bizi çok şaşırttı...cıss diyoruz eline bişey alınca bırakıyo:)))kapıyı açıyo..tam oyuncu oldu..baba dede ağzı laf dolu:.hergün ayrı keyifli geçiyo büyümelerini izlemek çok güzelll...

Merhaba canım..Benim kzızmda gecenin çoğu bizim yatakta..Büyüyünce istesekte bize bağımlı olmayacak..İçimden geldiğince doya doya yaşıyorum anne olmayı ..Sabah uyanırken gözünü açışını izlemek beni görünce o gülümsemesi herşeye bedel..Kızımı her olayda teorik büyütmek istemiyorum ,bazı durumlarda annelik duygularıma izin veriyorum o beni yönlendiriyo.....

Çalışan annelerin durumu gerçekten zor..'Aşkım Kapışmak' diye bi uzman var onu dinledim geçen..Bu konuyu konuştu..Bebeğinizin bakana anne demesi ondan ayrılırken ağlaması çok normal süreçler dedi..Bakıcı olayında kendi evinde bakılmasını öneriyo.Yoksa bebek kendini zamanını daha çok geçirdiği eve ait görürmüş..Birde en önemlisi bakan kişi güler yüzlü olmalı dedi..Bakıcıı seçerken buna dikkat edin bebekler mimik okurlar dedi..

Maşallah canım bebeğinee...

slm kızlar benm oğlum biberonla beslenmek istemiyor.aynı şeyleri yaşayıp çözüm bulan varı acaba?

Bizim ki biberona sevdalı canım. görünce çıldırıyor. sebebi ise doğduğundan beri biberonla beslenmesi. ben biberonu unutmasın diye bazen yanında olduğum halde sütümü sağıp biberonla içirdim. tabi beni de emiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…