ROTAVİRÜS:aşıları ağızdan yapılıyor markasına göre 2 veya 3 doz.
6.ay aşılarından çocuk felci aşısı (opa)ağızdan damlayla yapılıyor.verdiğim link te bebeğin doğum tarihini yazıp hesaplatabilirsin..:))
Aşı Takvimi
İlk ay aptamil kullandık o kadar çok kusmaya başladı ki değiştirdim bende mamayı hipp kullandım şimdi yine değiştirdik. bunu sevdi inanılmaz çok yedi ve hiç kusmadı 3gündür ama bugün beni emmeyi reddetti mama verdik yine öğlen
Benimkide artık beni emmiyor çok sıkıcı bi hafta geçirdim geçen hafta o günden sonra sütüm azaldı ve oğlum emmeyi bıraktı bende çok üzülüyorum. Sütümü pompayla sağıp azda olsa her sabah vermeye çalışıyorum. Artık sebze çorbasındanda sıkıldı devam sütü ağırlıklı besleniyoruz her hafta bi huy değiştiriyorlar
2 de eve gidince emdi ve öyle uyudu sonra reddetmedi bi daha. korkuyorum bırakıcak diye direk azalıyor süt. haftasonu şehir dışındaydık düzen değişti haliyle birde onu bırakıp gidiyorum diye kızıyor uykuya direniyor emerek uyuyor yanından kalkamıyorum gece ağlayarak uyanıyor eğer yatağındaysa. ama sabahları bakıcıya öyle yapmıyor
GILRAEN VE SIMGESEL ve diyer emzirme sorunlari yasiyanlar benim doktor ve kk dan aldigim tüyolarla bizim ozi bana geri dönüs yapti masallah guzel emiyor.Yaptigim sey su oldu.Emzirecegim zaman elimin birini bacaklarinin arasindan gecirdim sirtina destekliyerek basida kolumda ayakta surekli gezerek hep ayni ninniyi soyliyerek saat basi emzirdim sutlerimde sukur geri geldi yaklasik 4-5 gun bu sistemi uyguladim ara ögunleri kesinlikle kestim hos emmeyi biraktiginda hemen kesmistim ama beni almiyordu su ayakta gezerek emmek cok isime yaradi ki gercekten ck yorucu benim sipa 9 kusür kilo belim kopmadimi koptuyorudu onca isimn arasinda yeni dogan bebekler gibi saat basi emzrdim.Ilk baslarda 2 dakika emdi yilmadim yine verdi caresis sonunda emdi emdikce sut geldi bu arada felaket bir sekilde tatli tuketim sutm tatlansin beni emsin diye SONUC simdi her pozisyonda beni emiyo rara ögunleri abartmadan yeniden ekledim menuye mama oncesi sonrasi beni emiyor sukurrr.Bilemiyorum deneyin isterseniz sabir isi vesselam.Hersey onlar ic degilmi
denerim canım sağol her şey onlar için. bu yeni mamadan önce çok iyiydik sürekli emiyordu günde sadece 200ml mama alıyordu şimdi 500 ml falan inşallah döneriz eski düzenimize. bu tatlıyı da bir dene bende sütü baya farkettirdi
incir uyutma - 10 kadar kuru inciri doğrayıp sıcak suyun içine at biraz yumuşasınlar. yarım litre sütün içine yarım bardak şeker koyup ısıt ( yoğurt mayalama sıcaklığına gelsin) incirleri sütün içine kat ve blendırla ez sonra kaselere böl. kaselerin üzerini tepsiyle kapatıp ılık bir yerde ( yoğurt mayalar gibi) 2 , 3 saat mayalandır ve sonra buzdolabına. afiyet olsun benim bebişimin sindirimine de çok iyi geldi. eşim bayıldı benden çok yedi valla
ayrıca özel dr a gittik devletteki dr tahlil sonucunu büyük çocuklara göre yorumlamış 7 aylık bebeğe göre değeri normalmiş enfeksyon falan yokmuş çok şükür
nasıl büyük çocuklara göre yorumlayıp antibiyotik veriyo küçücük bebeğe....sinir oldum...enf.olmamasına sevindim...ayrıca özel dr a gittik devletteki dr tahlil sonucunu büyük çocuklara göre yorumlamış 7 aylık bebeğe göre değeri normalmiş enfeksyon falan yokmuş çok şükür
mrb arkadaşlar yarın oğlum sünnet olacak umarı rahat atlatırız çevreden sürekli daha erken yaptırma diyolar ama dinlemedim umarım doğru yapıyorumdur
mrb arkadaşlar yarın oğlum sünnet olacak umarı rahat atlatırız çevreden sürekli daha erken yaptırma diyolar ama dinlemedim umarım doğru yapıyorumdur
günaydınnn
öğretmen arkadaşların öğretmenler günü kutlu olsun
günaydınnn
öğretmen arkadaşların öğretmenler günü kutlu olsun
Bütün Öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun
ya kızlar ek gıdaya başladık biz ama ben bi türlü neyi denediysem yoğurt yapmakta başarılı olamadım
ve şu tefal in yoğurt yapan makinası var onu almayı düşünüyorum da acaba bi fikri olan var mı yani kullanan filan
Gunaydin kizlarrrr..Tum forumdaki ogretmen arkadaslarimizin ögretmenler gunu kutlu olsun(gecikmeli olarak yaziyorum affedin ögretmenlerimiz)
gilraen_ canim ben duzenli olarak devam mamasiyla yapiyorum yogurdu superde tutuyor.Önemli noktasi su her 30 cc ye 1 kasik konuluyor ya ben 2 kasik koyuyorum ozaman tutuyor hatta en son yaptigimda icine 1 tatli kasigi aptamilin irmikli kasik mamasindan koydum tadida kivamida süper ötesi oldu cokta severek yedi oglusum.Asla agirda gelmiyor cunki mayalandigi icin icerigi mamadan yogurda döndügünden
ya kızlar ek gıdaya başladık biz ama ben bi türlü neyi denediysem yoğurt yapmakta başarılı olamadım
ve şu tefal in yoğurt yapan makinası var onu almayı düşünüyorum da acaba bi fikri olan var mı yani kullanan filan
önemli olan sütün sıcaklığını ayarlamak bence gerek yok ben kullanmıyorum hiç yoğurt makinamı hamileyken almıştım hiç tutturamadım ama şimdi küçük kavanozlara kendim yapıyorum gayet güzel oluyor istersen yardımcı olmaya çalışırım
bu arada kızlar yoğurdu çocuklar için devam sütleri var ya onlardan yaptım birazcık sulu oldu ama güzel yinede burda günlük süt bulamıyorumda.
sanırım bebeğimin dişi çıkacak inanılmaz değişti ağlayarak uyuyor uykuya dalmakta çok sıkıntılı ağlayarakda uyanıyor başka bir sıkıntısı yok gibi. meyve filesi aldım kızıma deli oldu elinden zor aldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?