Aynı beni tarif ediyosun:))) Akşam uykusunu geç saate çekmeyi düşünmüyorum yaa.eşimle zaman geçiriyorum akşamları dinleniyorum..Akşam erken geç yatması sabah kalkışını etkilemiyo yaa..Bazen oluyo akşam 8 de uyuyo sabah 7.30 da kalkıyo..Yani keyiflerine göre takılıyolar :))))...<<hem geceleri nekadar geç saate çekicezki çocuklara en geç 9.30 da uyumaları öneriliyo..bu günlerde bizim uykumuzda düzensiz bayramdan beri bi türlü düzene oturmadı her gün akşam savaşıyoruz.gündüzleri düzensiz uyuyor buda geceyi etkiliyor.akşamları en geç 20:30 uyumuş oluyor.tabi uykuya çok zor dalıyor.(bende banyo yaptırmaya çalışıyorum hergün.üşütmektende korkuyorum bu arada)sabah 5:30-6:00 arası uyanıyor.gündüüz çok uzun olduğu için birer saat 3 uyku yapmaya çalışıyorum.tabi daha oturtamadık.ikindin uyumk istemiyor akşam erkenden uyumak istiyor.bende onu ayarlamaya çalışıyorum.bende günlerdir uykusuzum.geceleri anne sütü verirsem her saat başı sabaha karşı yarım saatte bir uyanıyorfilek48 teşekkür ederim canm bende kestim herşeyi.geçmezse gidecez dr tabi
benim kızda huzursuzlanıyo uyku saati çok kayınca...Milupanın dergisinde okumuştum galiba..6 aya kadar sabah öğle 1,5 saatten 3 saat akşam üzeride yarım yada 1 saat uyku yazıyodu..6 aydan sonrada sabah öğle 1,5 saatten gündüz 3 saat gecede 11 saat uyku yazıyodu....Tabi bebeklerimizide dinlemek lazım..Her bebeğin yapısı farklı..Ben bu rutini kızıma göre ayarlıyorum..Mesela bugün azra öğlen uykusundan 1 de uyandı e akşama çok var akşam üzeri 40 dk uyuttum...6 aydan sonra günde 2 kez mi uyumaları gerekiyomuş... benimki günde 3 yada 4 kez uyuyor yarım saat yarım saat..uyutmadığında çok feci huzursuz oluyor...
:))Kolay gelsin şekerim...Bebişini öp yerimizeee...kıslar...burdayımyıl sonu işleri sebebiyle çook yoğunum arada bakıp çıkıorum ama yazamıorum. kalbim sizinle
Güzel uyudumu bebeğin yaa..Biz yatakta döndükce azrada kıpranıyo..Evim müsait olsa bende ayırırdım..Ama kışın ayıramam...kızlar dün gece ilk defa oğlumdan ayrı odada yattım....sesini duymakta falan zorlanmadım.(hemen yan odadaydım)..umarım böyle devam eder....:
Tekerlekleri var canım ama önde 2 teker..Arkada teker yok...ya senin dediğin baby2 go nun tekerlekleri var?
veeee dün sünnetimizi olduk bitti çok şükür çok rahat geçti hiç bi sorun olmadı çok iyi oğlum sadece çok hareketli olduğundan pipisine taktıkalrı bişey vardı onu çıkarmış o olsaymış kuru kalacağı için daha çabuk iyileşirmiş şimdi biraz daha geç iyileşir dedi dr krem verdi onu sür altı ıslak kalmasın hatta bi kaç gün bezleme dedi ama bezlemeden nasıl olacak bende bezliyorum ama sık sık değiştiriyorum sünnet ettiren anneler siz ne yapmıştınız
canım bilmiyorum ama makinada tutturamadım bende bıraktım koşullanma oldu yaniyok olmuyo bi türlü yine yaptım yine olmadı
makınadan niye memnun değilsin canım
yardımcı olursan sevinicem
Meraba guzel mayis anneleriii
Uyku duzenimiz rezaletti gunlerdir uykusuz geziyordum dun uyku oncesi surup verdim gece yne agladi 2 de surup verdim cocuk sabaha kadar uyudu doktorumda ozaman 3 gun devam suruba dedi eger devam ederse uyku soruna yeniden bana gel dedi yani bu cocuk hep suruplami uyucak dedigimde ya dislerinden derdi var yada baska bisey dedi duzenini oturtmak icin icir surubu sonra bakicaz dedi ama icime sinmiyor bakalim deniyelim dedigini hala aynen devam ederse kapsamli arasdiracak simdilik kulaklarda yada herhangi bir yerinde agriya sebep olacak birsey yok dislerimiz haric hafif kizarmis.
Sizin bebeler gunde kac kere ve kac saat uyuyor kizlar gece uykusuna kacta yatiyorlar kacta kalkiyorlar bir karsilastirma yapayim
ewet canım...maaşallah güzel uyudu....yataktaki dönmelerden bile kıpırdanıyordu sıpa....sen de havalar düzelince denersin...(sizin oralarda ne kaldı bahara?:)))....)Aynı beni tarif ediyosun:))) Akşam uykusunu geç saate çekmeyi düşünmüyorum yaa.eşimle zaman geçiriyorum akşamları dinleniyorum..Akşam erken geç yatması sabah kalkışını etkilemiyo yaa..Bazen oluyo akşam 8 de uyuyo sabah 7.30 da kalkıyo..Yani keyiflerine göre takılıyolar :))))...<<hem geceleri nekadar geç saate çekicezki çocuklara en geç 9.30 da uyumaları öneriliyo..
benim kızda huzursuzlanıyo uyku saati çok kayınca...Milupanın dergisinde okumuştum galiba..6 aya kadar sabah öğle 1,5 saatten 3 saat akşam üzeride yarım yada 1 saat uyku yazıyodu..6 aydan sonrada sabah öğle 1,5 saatten gündüz 3 saat gecede 11 saat uyku yazıyodu....Tabi bebeklerimizide dinlemek lazım..Her bebeğin yapısı farklı..Ben bu rutini kızıma göre ayarlıyorum..Mesela bugün azra öğlen uykusundan 1 de uyandı e akşama çok var akşam üzeri 40 dk uyuttum...
:))Kolay gelsin şekerim...Bebişini öp yerimizeee...
Güzel uyudumu bebeğin yaa..Biz yatakta döndükce azrada kıpranıyo..Evim müsait olsa bende ayırırdım..Ama kışın ayıramam...
Tekerlekleri var canım ama önde 2 teker..Arkada teker yok...
günaydınnnn herkese mutlu sabahlar
kızlar benim bir kaç gündür kafama takılıyordu bir türlü girip yazamadım az önce geçmişi okurken ilenia da yazmış benim oğlum 6,5 aylık babababa dedede gibi sesler çıkarmıyor çığlık atıyor kendi kendine sesler çıkarıyor.6.ayda babababa gibi sesleri çıkarmasımı gerekiyordu.Sizlerde durumlar nasıl
canım günaydın....her bebeğin gelişimi farklıdır....oğlum7 ayı doldurunca başladı bababa dedede gibi sesleri çıkarmaya..6aylıkken sadece çığlık atıyordu...ilenia nın bebişten başka 2 çocuğu var bild.kadarıyla...çocuklu ,kalabalık evde büyüyen bebeklerin dil gelişimi daha hızlı oluyormuş...bizlerin çoğunun ilk bebeleri...bence normal endişe edecek bişey yok:))
kızlar benim bir kaç gündür kafama takılıyordu bir türlü girip yazamadım az önce geçmişi okurken ilenia da yazmış benim oğlum 6,5 aylık babababa dedede gibi sesler çıkarmıyor çığlık atıyor kendi kendine sesler çıkarıyor.6.ayda babababa gibi sesleri çıkarmasımı gerekiyordu.Sizlerde durumlar nasıl
günaydın hepinize
benim kızım pazartesi akşamı döndü babasına bakıp babaa dedi o kadar güzel söylediki şok olduk ama gerisi yok çok nadir baba diyor ağzını açıp bap bap bap yapıyor ve sanki bu tamamen bizim anlamamız olabilir anne der gibi bağırıyor odadan çıkarken yada yabancı birinin kucağında. emekleme çabasındayız bu aralar ve huysuzluğumuz da hat safhada
kızlar benim kızım kendi kendine çok nadir oynuyor oyun halısında bile ben oturtuyorum o oynuyor hep beraber oynuyoruz yatırdığım an kıyamet kopuyor siz napıyosunuz bazen çok bunalıyorum oyalıycak bir şey bulamıyorum
günaydın hepinize
benim kızım pazartesi akşamı döndü babasına bakıp babaa dedi o kadar güzel söylediki şok olduk ama gerisi yok çok nadir baba diyor ağzını açıp bap bap bap yapıyor ve sanki bu tamamen bizim anlamamız olabilir anne der gibi bağırıyor odadan çıkarken yada yabancı birinin kucağında. emekleme çabasındayız bu aralar ve huysuzluğumuz da hat safhada
kızlar benim kızım kendi kendine çok nadir oynuyor oyun halısında bile ben oturtuyorum o oynuyor hep beraber oynuyoruz yatırdığım an kıyamet kopuyor siz napıyosunuz bazen çok bunalıyorum oyalıycak bir şey bulamıyorum
cnm bizde aynı durumdayız tek başına kesinlikle oynamıyor hep yanında biri olsun istiyor akşama kadar annemle oynuyormuş biz eve gelince yatana kadarda bizle oynuyor kendi kendine en fazla 10 dk.oyalanıyor.Bu bir geçiş dönemi bence biraz daha bilinçlendiklerinde kendi kendilerine oynarlar sanırım temennim bu
Günaydın Arkadaşlar benim oğlumda aynı tam net bişey söylemiyor bazen sanki ağlarken felan anne der gibi oluyor Gilraen'in dediği gibi belki bizim duymak istediğimiz kelime olduğu için öyle anlıyoruz demekki hepimizin aynı problem yok yani
Gilraen oğlumda kesinlikle kendisi oynamıyor devamlı birisi ona oyun yapacak kaşık mamalarımızıda aynı şekilde yediriyorum uykumuz çok az devamlı kucakta gezecek umarım geçici bi süreçtir gerçekten bazen çok yorucu oluyor ama bi gülüşü herşeyi unutturuyor allah acılarını göstermesin hepimizin bebeklerinin
günaydın hepinize
aynennnn bizimkide böyle yaaa hiç oynamak nedir bilmiyor kendi kendine ya hep onla ilgileneceksin..kucakta gezidreceksin..onla konuşacaksın.. 10 dk dan fazla kendi kendine oyalanamıyor..oyalandığında da hep zararlı şeleri ağzına sokmaya çalışıyo (havlu kağıt,terlik gibi) elinden alınca basıyor çığlığı... bu neyin geçişi kızlar yaa ne zamana kadar böyle olacak... gündüz evdekini yoruyor akşamda yatana kadar ıhh ıhh ıhh ıhh hep böle:)
cnm bizde aynı durumdayız tek başına kesinlikle oynamıyor hep yanında biri olsun istiyor akşama kadar annemle oynuyormuş biz eve gelince yatana kadarda bizle oynuyor kendi kendine en fazla 10 dk.oyalanıyor.Bu bir geçiş dönemi bence biraz daha bilinçlendiklerinde kendi kendilerine oynarlar sanırım temennim bu
neeee şaka yapıyosun dimi elif şaka yapıyorum de lütfennnMoralini bozmak istemem ama bu yaramazlar 2 ,2.5 yaşına kadar kendileri vakit geçiremiyorlar. hep ilgi istiyorlar.
konuyla alakası yok ama az önce 6. ay aşılarını yaptırdım siz neler yaşadınız ateşlimi gecti gecmiş konularda işlenmiştir ama gerileri okuyamıcam bide ek gıda serüveni başlıyo aile hekimimizde yok hemşirede bilgilendirmek için bi kağıt tutuşturdu elime insallah sorun yaşamayız
bizim 6.ay aşımızda ateş olmadı cnm ama 2 gün çok keyifsizdi.
konuyla alakası yok ama az önce 6. ay aşılarını yaptırdım siz neler yaşadınız ateşlimi gecti gecmiş konularda işlenmiştir ama gerileri okuyamıcam bide ek gıda serüveni başlıyo aile hekimimizde yok hemşirede bilgilendirmek için bi kağıt tutuşturdu elime insallah sorun yaşamayız
Canım hoşbuldum..Rapuyu bende görmüyorum nerelerde yaaa....Sesimize gel rapuuuuu...
Azrada geceleri huzursuzdu bi dönem..şimdi tekrar düzeliyo gibi..Şurup ağrı kesicimi canım???
Benim cadı 8.30 9 arası yatıyo..sabah 6-7 gibi kalkıyo..Geceleri 4-5 kere uyanıyo bazende 2 kere..Günde 3 kere uyuyo..Ama 6 aydan sonra bu uyku sayısının 2 olması gerekiyomuş..Akşam üzeri uykusunu kaldırmaya çalışıyorum..Her uykusu 1 saat falan sürüyo..Bazen oluyo 2-3 günde 1 2 saati geçiyo gündüz uykusu...
seni gidi kacak seni arada yaz özletme canim kendinikıslar...burdayımyıl sonu işleri sebebiyle çook yoğunum arada bakıp çıkıorum ama yazamıorum. kalbim sizinle
Allahalla canim bende kanald nin doktorum programinda yalnis hatirlamiyorsan gecen sene hamileken seyretmistim bir pedegog dediki 2.3.4. cocuklar herzaman 1.bebeklerden daha gec konusur i cocuk sadece anneyi dinler aksamlari babayi dinler ama kalabalik evlerin cocuklari gec konusr anca algilamaya baslarmis cocuklular kelimeleri onca agizdan ciktii icin kaldiki bizim ev dünya lisan merkezi gibi 3 dil konusuluyor ne olucak bilmem benim osmanima.Yok es kaza baba bile demedi benimki dahacanım günaydın....her bebeğin gelişimi farklıdır....oğlum7 ayı doldurunca başladı bababa dedede gibi sesleri çıkarmaya..6aylıkken sadece çığlık atıyordu...ilenia nın bebişten başka 2 çocuğu var bild.kadarıyla...çocuklu ,kalabalık evde büyüyen bebeklerin dil gelişimi daha hızlı oluyormuş...bizlerin çoğunun ilk bebeleri...bence normal endişe edecek bişey yok:))
AHHH ahh ablamizi abimizi dakikalari sayarak bekliyoruzokadar yani gelsinlerde azicik nefes alayim diye anam yok yapisti bana keratagünaydın hepinize
Dun yaptirdik canim bizde masallah benim osman tadindan yenmiyooo hepten huysuzluk sinirini asti kendi rekorunu kirdi.Ates hafif ama dunden beri yedi beni yedikonuyla alakası yok ama az önce 6. ay aşılarını yaptırdım siz neler yaşadınız ateşlimi gecti gecmiş konularda işlenmiştir ama gerileri okuyamıcam bide ek gıda serüveni başlıyo aile hekimimizde yok hemşirede bilgilendirmek için bi kağıt tutuşturdu elime insallah sorun yaşamayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?