2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Aynı beni tarif ediyosun:))) Akşam uykusunu geç saate çekmeyi düşünmüyorum yaa.eşimle zaman geçiriyorum akşamları dinleniyorum..Akşam erken geç yatması sabah kalkışını etkilemiyo yaa..Bazen oluyo akşam 8 de uyuyo sabah 7.30 da kalkıyo..Yani keyiflerine göre takılıyolar :))))...<<hem geceleri nekadar geç saate çekicezki çocuklara en geç 9.30 da uyumaları öneriliyo..
6 aydan sonra günde 2 kez mi uyumaları gerekiyomuş... benimki günde 3 yada 4 kez uyuyor yarım saat yarım saat..uyutmadığında çok feci huzursuz oluyor...
benim kızda huzursuzlanıyo uyku saati çok kayınca...Milupanın dergisinde okumuştum galiba..6 aya kadar sabah öğle 1,5 saatten 3 saat akşam üzeride yarım yada 1 saat uyku yazıyodu..6 aydan sonrada sabah öğle 1,5 saatten gündüz 3 saat gecede 11 saat uyku yazıyodu....Tabi bebeklerimizide dinlemek lazım..Her bebeğin yapısı farklı..Ben bu rutini kızıma göre ayarlıyorum..Mesela bugün azra öğlen uykusundan 1 de uyandı e akşama çok var akşam üzeri 40 dk uyuttum...
kıslar...burdayım yıl sonu işleri sebebiyle çook yoğunum arada bakıp çıkıorum ama yazamıorum. kalbim sizinle
:))Kolay gelsin şekerim...Bebişini öp yerimizeee...
kızlar dün gece ilk defa oğlumdan ayrı odada yattım....sesini duymakta falan zorlanmadım.(hemen yan odadaydım)..umarım böyle devam eder....:
Güzel uyudumu bebeğin yaa..Biz yatakta döndükce azrada kıpranıyo..Evim müsait olsa bende ayırırdım..Ama kışın ayıramam...
ya senin dediğin baby2 go nun tekerlekleri var?
Tekerlekleri var canım ama önde 2 teker..Arkada teker yok...

hayırlısı olsun canım...Allah damatlığını da göstersin...
Biraz geç oldu ama yazayım yine de ben sünnetten sonra yaptıklarımı... Bizim doktorumuz sünneten sonra kullanmak için fitil yazmıştı ama kullanmamıza gerek kalmadı...Her 3-4 satte bir altını açıp krem süre dedi..Excipial Lipo diye bir krem...ben 3 satte bir bez değiştirip krem sürdüm...kremi üstüne döküyorsun sürmüyorsun aslında.... bir de açık bırakma dedi..bezi mutlaka sar...çünkü bez olmadığında daha çabuk kuruyup kabuk bağlıyormuş ama tekrar bezlediğinde idrarla yumuşayıp kabuğu tekrar düşürdüğünden yara iyleşmesi daha geç oluyormuş..ben 4-5 gün boyunca bol bol kremleyip altını değiştirdim. 5. gün sonunda doktora gittiğimizde herşey yolunda dedi...ama artık bu kadar kremlemene gerek yok artık altını açtığında sadece kremle dedi... bir de pipinin etrafına kaka bulaşmadıyssa hiç elleme ama kaka varsa baikonla üstünden sil bırak dedi...şükür ben hiç batikon kullanmadan atlattım o dönemi...şimdilik aklıma gelenler bunlar... umaım sende benim gibi sorunsuz atlatırsın

yok olmuyo bi türlü yine yaptım yine olmadı
makınadan niye memnun değilsin canım
yardımcı olursan sevinicem
canım bilmiyorum ama makinada tutturamadım bende bıraktım koşullanma oldu yani yarım litre günlük sütü kaynat sonra kavanoza boşalt ve elini biraz yakana kadar soğumasını bekle ama (makinada yapmıycaksan) kalın bir örtü ser ve kavanoz orda soğusun sonra 2 tatlı kaşığı yoğurt koy karıştır kapat ve sar iyice. kalorifer altında falan sarıp bırakırsan daha iyi oluyor
inşallah olur ben böyle yapıyorum 4 saat falan sonra kontrol edersin tutmuşmu olmamışsa biraz daha bekle tam saat tutmadım. süt çok soğursa sulu olur kolay gelsin inşallah olur

bir haftadır bizimde çok kötü ağlayarak uykuya dalmaya çalışıyor calpol veriyorum sakinleşip uyuyor aşı günü farkettim ateşi olunca vermiştim keyfi yerindeydi ertesi gün calpol vermeyince mahvetti kendini bende günde yarım ölçek verdim artık. bugün sabah bir saat öğlen bir saat uyudu 4 buçuktan uyuttum uyuyor hala. önceden 2 saat uyur 3 saat uyanık kalırdı gecede 10 da yatar 7 30 8 gibi kalkardı.

ewet canım...maaşallah güzel uyudu....yataktaki dönmelerden bile kıpırdanıyordu sıpa....sen de havalar düzelince denersin...(sizin oralarda ne kaldı bahara?:)))....)

günaydınnnn herkese mutlu sabahlar

kızlar benim bir kaç gündür kafama takılıyordu bir türlü girip yazamadım az önce geçmişi okurken ilenia da yazmış benim oğlum 6,5 aylık babababa dedede gibi sesler çıkarmıyor çığlık atıyor kendi kendine sesler çıkarıyor.6.ayda babababa gibi sesleri çıkarmasımı gerekiyordu.Sizlerde durumlar nasıl

canım günaydın....her bebeğin gelişimi farklıdır....oğlum7 ayı doldurunca başladı bababa dedede gibi sesleri çıkarmaya..6aylıkken sadece çığlık atıyordu...ilenia nın bebişten başka 2 çocuğu var bild.kadarıyla...çocuklu ,kalabalık evde büyüyen bebeklerin dil gelişimi daha hızlı oluyormuş...bizlerin çoğunun ilk bebeleri...bence normal endişe edecek bişey yok:))

evet cnm doğru diyorsun bebişlerin gelişimleri birbirinden farklı ama insan merak ediyor birde ilk bebiş olunca

günaydın hepinize

benim kızım pazartesi akşamı döndü babasına bakıp babaa dedi o kadar güzel söylediki şok olduk ama gerisi yok çok nadir baba diyor ağzını açıp bap bap bap yapıyor ve sanki bu tamamen bizim anlamamız olabilir anne der gibi bağırıyor odadan çıkarken yada yabancı birinin kucağında. emekleme çabasındayız bu aralar ve huysuzluğumuz da hat safhada

kızlar benim kızım kendi kendine çok nadir oynuyor oyun halısında bile ben oturtuyorum o oynuyor hep beraber oynuyoruz yatırdığım an kıyamet kopuyor siz napıyosunuz bazen çok bunalıyorum oyalıycak bir şey bulamıyorum

cnm bizde aynı durumdayız tek başına kesinlikle oynamıyor hep yanında biri olsun istiyor akşama kadar annemle oynuyormuş biz eve gelince yatana kadarda bizle oynuyor kendi kendine en fazla 10 dk.oyalanıyor.Bu bir geçiş dönemi bence biraz daha bilinçlendiklerinde kendi kendilerine oynarlar sanırım temennim bu

Günaydın Arkadaşlar benim oğlumda aynı tam net bişey söylemiyor bazen sanki ağlarken felan anne der gibi oluyor Gilraen'in dediği gibi belki bizim duymak istediğimiz kelime olduğu için öyle anlıyoruz demekki hepimizin aynı problem yok yani

Gilraen oğlumda kesinlikle kendisi oynamıyor devamlı birisi ona oyun yapacak kaşık mamalarımızıda aynı şekilde yediriyorum uykumuz çok az devamlı kucakta gezecek umarım geçici bi süreçtir gerçekten bazen çok yorucu oluyor ama bi gülüşü herşeyi unutturuyor allah acılarını göstermesin hepimizin bebeklerinin

öyle allah korusun hepsini. hepsi aynı yani sıkıntı yok
bir de kızım kalabalık seviyor o kadar mutlu ki misafir geldiğinde evde en az iki kişi olacak onunla ilgilenen oynatan güldüren o zaman hiç sorun yok dün öğleden sonra uyutamadım soğuk falan demedim artık gezmeye çıkardım evden 5dk uzaklaşmadan uyudu

simgesel meyve filesini sormuştun bence güvenli açılma ve tane yutma olayı yok ama dişleri çıktığında nasıl olur kesermi bilmiyorum esnek bir kumaş gibi

Son düzenleme:

aynennnn bizimkide böyle yaaa hiç oynamak nedir bilmiyor kendi kendine ya hep onla ilgileneceksin..kucakta gezidreceksin..onla konuşacaksın.. 10 dk dan fazla kendi kendine oyalanamıyor..oyalandığında da hep zararlı şeleri ağzına sokmaya çalışıyo (havlu kağıt,terlik gibi) elinden alınca basıyor çığlığı... bu neyin geçişi kızlar yaa ne zamana kadar böyle olacak... gündüz evdekini yoruyor akşamda yatana kadar ıhh ıhh ıhh ıhh hep böle:)

aynı ya yere yorgan serdim üzerine örtü ama yuvarlanıp halıya ulaşıyor kumandaları elinden almak pek mümkün değil zaten

Moralini bozmak istemem ama bu yaramazlar 2 ,2.5 yaşına kadar kendileri vakit geçiremiyorlar. hep ilgi istiyorlar.

konuyla alakası yok ama az önce 6. ay aşılarını yaptırdım siz neler yaşadınız ateşlimi gecti gecmiş konularda işlenmiştir ama gerileri okuyamıcam bide ek gıda serüveni başlıyo aile hekimimizde yok hemşirede bilgilendirmek için bi kağıt tutuşturdu elime insallah sorun yaşamayız

Moralini bozmak istemem ama bu yaramazlar 2 ,2.5 yaşına kadar kendileri vakit geçiremiyorlar. hep ilgi istiyorlar.
neeee şaka yapıyosun dimi elif şaka yapıyorum de lütfennn şaka bir yana onlarla ilgilenmek muhteşemm (bazen sıkılıyor tıkanıyor olsakta)Allah eksikliklerini göstermesin.Ayy şu an işyerindeyim ve oğlumu çok özledim keşke şimdi yanımda olsada mızmızlık yapsa onada razıyım

bizim 6.ay aşımızda ateş olmadı cnm ama 2 gün çok keyifsizdi.

ulaş çok geveze kıslar hiçç susmuyor nerdeyse ya bıdır bıdır bişiler sölüor yada çığlık atıor..
dede baba hede aba çıkardığı anlamlı heceler hedeyi beni görünce sölüor. ben hedeyim sanırım

canım atei olmadı ama huysuzluk vardı bizdede

6 aydan sonra günde 2 kez mi uyumaları gerekiyomuş... benimki günde 3 yada 4 kez uyuyor yarım saat yarım saat..uyutmadığında çok feci huzursuz oluyor...[/QUOTE]canim benim beslenme ve gelisim uzmanim varya o bana dedi artik yeni dogan bebeklikten cikti duzene sok uykusunu diye.Anacim onun dedigi gibi yapalim dedik 3 gunde cocuk zivanadan cikti huysuz mizmiz napcami sasirdim dedigim gibi belkide dislerinden belki biryerleri agriyo bilemiyorum ama eskisi gibi napim 2 saatde bir yatircam olmuyo dellendimi delleniyo iyice.Temelli caylak ettidi beni bu sipa.Agri kesici ALGIFOR diye bir surup var onuveriyoru ama nereye kadar bilmem 3 gunu dolduralim bakalim

kıslar...burdayım yıl sonu işleri sebebiyle çook yoğunum arada bakıp çıkıorum ama yazamıorum. kalbim sizinle
seni gidi kacak seni arada yaz özletme canim kendini
Allahalla canim bende kanald nin doktorum programinda yalnis hatirlamiyorsan gecen sene hamileken seyretmistim bir pedegog dediki 2.3.4. cocuklar herzaman 1.bebeklerden daha gec konusur i cocuk sadece anneyi dinler aksamlari babayi dinler ama kalabalik evlerin cocuklari gec konusr anca algilamaya baslarmis cocuklular kelimeleri onca agizdan ciktii icin kaldiki bizim ev dünya lisan merkezi gibi 3 dil konusuluyor ne olucak bilmem benim osmanima.Yok es kaza baba bile demedi benimki daha
AHHH ahh ablamizi abimizi dakikalari sayarak bekliyoruzokadar yani gelsinlerde azicik nefes alayim diye anam yok yapisti bana kerata
Dun yaptirdik canim bizde masallah benim osman tadindan yenmiyooo hepten huysuzluk sinirini asti kendi rekorunu kirdi.Ates hafif ama dunden beri yedi beni yedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…