2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba canım..İçine tuz koyuyomusun azcık?? Ben ilk yaptığımda yemedi biraz tuzla yedirdim azda olsa sevdi,ama zamanla tadına alıştı..Bazı günler 2-3 kaşık zor yiyo bazen 1 tabağı bitiriyo..Azra bu aralar ekmek içini çoks eviyo..Bugün ekmek içini çorbaya bandırıyorum elimle veriyorum onu yiyo peşine kaşıkla veriyorum ..Ekmekçi bi kız olacak babası gibi:))..
Ama moralini bozma arkadaşlarım dediki sebze çorbasını çoğu bebek sevmez ama başka çorbaları sever..Şehriye çorbası falan...
Bende senin gibi azraya ısrar etmiyorum..Babamız kızıyo zaten az ısrar etsem ağlıyo eşimde ağlamasın diyo..Nekadar yiyeceğine bebeğim karar veriyo ..Zaten azra tam bir boğa burcu.:Ağzını kapattığı an inadını kıramıyorum ağzına almıyo :))

değişik yöntemlerimiz mevcut:)
öncelikle bebişin başının altını yükseltyoruz genzine bişey kaçmasın die,
sonra eline bişey veriyoruz oyalanması için o ona bakarken genelde açıyo ağzını:)
o sökmezse biri karşısına geçip şebeklik yapıyo oda ağzını açıo o arada veriyoruz:)
birde emzik yöntemi var..emziği ver biraz emsin emziği çıkar kaşığı sok,sonra hemen tekrar emziği:)
eğer bunlarda işe yaramazsa boynumuzu büküp vazgeçiyoruz:):)

bu arada sebze çorbasını ilk başlarda bizimkide sevmiyordu şimdi içine birazda keçi sütü koyuyorum o tatlandırıyo çorbayı..
tarhanayıda aynı şekilde yapıyorum ekşiliğini alıyo..ozaman daha severek yiyo..aklında bulunsun cnm..

benimki de aynı. sebzeden nefret ediyor. ne yaptıysam sevdiremedim. bu günlerde yoğurtla kandırıyorum. önce yğurt veriyorum sonra bi kaşık çorba. sonra yine yoğurt. ama en fazla 3 kaşık yiyor sonra öğürmeye başlıyor. sıpanın midesi bulanıyor sebzeden. bir süre ara vermeye karar verdim. iyice nefret etmesin diye. bu arada başka çorbaları veririm. sen de sevdiği yiyeceklerle kandırıp yedirmeyi deneyebilirsin. ya da emzikle biberonla ağzını açtırmayı denedin mi hiç? oğluma birşeyler yedirirken akrobata dönüyorum zaten. bir yandan kolları tut bir yandan kaşıktakini dökmeden ağza ulaştır. zor zenaat:)

bu arada çorbalarda tavuk suyu ya da et suyu kullanabilir miyiz artık. siz başladınız mı et ürünlerine. bana sağlık ocağından verdikleri kağıtta 8. ay yazıyordu galiba. siz ne durumdasını merak ettim.

canım bende çok yediremiyorum silikon mama kaşıklarıyla 4-5 kaşık yiyor zorlayamıyorum ağlıyor.bende emzik yöntemini yeni keşfettim bir çorba bir emzik.

kızlar tesekkur ederım baska corba dedıgınız ne?
bırde sebze corbasını nasıl yapıyorsunuz rondodanmı gecııryorsunuz ıcıne ne koyuyorsunuz?
ben et ve tavuga doktorumuzun tavsıyesı ıle 15 gun once yanı 6.5 aylıkken basladık

mercimek,yayla tarhana vs. ben yakında brokoli ve kabak çorbası da denicem. bakalım beğenicek mi benim dana.
ben rondodan geçirmiyorum iyice yumuşadıktan sonra tel süzgeçten geçiriyorum. içine de patates havuç ve domates koydum. domates koymadan yaptığım da oldu. biraz pirinç ve azıcık da zeytinyağı. ama hiçbir şekilde beğendiremedim oğluma. yakında et ve tavukla denerim bir de. inşallah sever.

Günaydin annelerrrrr biz bugun sabaha karsi cok buyuk bir korku yasadik ve MILLI olduk.Osmanim yataktan dustu guzumu artik yataginda degil benim yanimda yatiyor emzirdigim icin bu gecede haddinden fazla huysuzdu babisimizi attik yatakdan adamcik oturma odasina talip oldu yayildik yatakta emisiyoruz filan derken iyice dalmisim bende uykuya ay bir ciglik benimki kaskati kesilmis aglarken mosmor analik iste bir arda kalbim daraldi nefes alamadim benimde cigliklarim arasinda yerden aldim goysume bastira bastira odanin icinde yawrum yawrum diye agladim bir bakdim bizim ev halki kosmus yanima diger oglum agliyo anneeeee anneeeee osmana ne oldu kizim anne ver cocuk nefes alamiyo ben tutayim ama oda agliyo esim desen ayri terane dondu kaldi ver kocuma bana dedi ve ben tatatatan dan tansiyon sifir fenalastim ay sanki diyerlerinde hic yasamadim ama bu sefer cok canim yandi yas kemale erince daha hassas olunuyor yarulara sanirim neyse bizden bukadar

günaydın kızlaaarr ....

ben başka çorba olarak tarhana ve mercimek denedim..Geçen mesaj geldi balığa başlayabilirsiniz diye..Çorbayamı katsam diyorum.Rondo kullanmıyorum tel süzgeçle 2 dkda geçiriyorum..Sebze çorbasınıda patates havuç pirinç kabak kereviz brokoli ne varsa katıyorum süzgeçten geçiridikten sonra zeytinyağı az tuz katıp kaynatıyorum...Afiyet olsun :))))

İliena geçmiş olsun yaa..Azrada düştü 1 kere..Eşim diğer odadaydı benimde..O anda gittii diye bağırmışım ..gülermisin ağlarmısınn...Ama bizim kız hiç ağlamadı gülerek kalktı zıpzıp yaparak..Kedi gibi 4 ayak düştü..artık yatağın boş tarafına koymuyorum..Off çok zor yaaa Allahım acılarını göstermesinn..

doktorumuz ek gıda için bal, yumurtanın beyazı, sakatat, hazır çorbalar dışında her şeyi verebilirsin, baklagil de 7. ayda demişti ama ben pirinç mercimek koydum çorbalarına özellikle mercimek çorbasını çok sevdi

benimki gülmeyi çok sevdiği için ağzını açtırmak kolay oluyor aa desem gülüyor ama daha istemediğinde kafasını yana çeviriyor ve ağlamaya başlıyor kesinlikle ısrar edemezsin.

günaydınnnnnn kızlar
mutlu sabahlar

merhabalar benim bebişim 6. ay itibariyle katı gıdalara geçti. bende öncelikle doktorumuzun tavsiyesiyle sebze çorbasıyla başladım fakat ne mümkün kesinlikle sevmedi. biz yemek yerden yemeğin suyundan denedim biraz birde baktım ki o çorbada çığlıklı ağlayan çocuk bizim yemekleri şapur şupur yiyor. sebzede biraz ısrar ettim ama kazanan minik kızım oldu. özellikle et ve tavuk seviyor. bende et suyunu veya tavuk suyuna biraz patates falan ekleyip öyle yediriyorum. kesinlikle rondo kullanmadım şimdiye kadar. çünkü sonraki aşamalarda 2 yaşında olupta rondodan kurtulamayanlar var arkadaşlar bunada dikkat edelim. taneli yemeklerde vermek daha doğru gibi geliyor. eti ufak parçalarla iki parmağımla hafifçe ezip veriyorum. Oda bir sağ bir sol yapıp yutuyor ben günlük yediğimiz yemeklerin baharatını ve tuzunu azaltıp yapıyorum hem kızım severek yiyor hemde bizim için daha sağlıklı yemekler oluyor. bu arada en sevdiği çorbalardan biri mercimek diğeride yoğurt çorbası...

Günaydın herkese;6,5 aylık oldu benim kızım;Ama yüzüstü kendi dönemiyor.Ben bırakıncada hiç yanlara dönmeye çalışmıyor.Biraz başını kaldırıp bakıyor.Yorulunca kollarının üzerine çöküyor.İki yanına dönebiliyor sadece 4.ayından beri.
Demir ilacını veremiyorum.ne zaman versem, mamasına yada suyuna da katsam kusuyor.Artık anne sütü hiç almıyor.Mama,yoğurt,muz ve mandalina suyu dışında bişy de yemiyor.Muzu hergün vermiyorum zaten,ağır gelir diye.Mamasına bebek bisküvisi koyuyordum.Aile hekimi öyle alıştırma sütü süt olarak içsin dedi.Onu da kestim.8 kilo şu an.Normal dedi ebe kontrolde.Ama ben huzursuzum.

İlk başlarda benim oğlumdayemiyordu şimdi severek yiyor bi kase ben patates havuç kabak 1 yemek kaşığıı pirinç yada irmik evde ne varsa bi gün brokoli bi gün ıspanak katıyorum patates ve havuç mutlaka oluyor ama çorbada hergün düdüklü tencerede az suyla haşlıyorum 10 dk. sonra tel süzgeçten geçiriyorum rondo kesinlikle kullanmıyorum içine 1 kaşık zeytinyağı pişince sonra 2 kaşık aptamil2 devam sütünü 30ml suda hazırlayıp çorbayı onunla sulandırıyorum çok sulu olmayacak inşallah sizin bebeklerinizde beğenir.

İlenia geçmiş olsun artık çok dikkatli olmamız gerekli

Misela benim oğlumda sağ. ocağından verilen demir ilacını içemiyordu.Dr. şimdi değiştirdi onu severek içiyor mutlaka demir ilacını içmeleri gerekiyormuş sizde dr. görüşün değiştirsin ilacı

mercımek gaz yapmaz dımı? korktugum ıcın veremdım yrn oglumun 7 ayı doluyor artık verebılırım degılmı?
sebze corbasına bırseyler kattıgım zaman sevıyor bılhassada tatlı seyler ( formul mama mılupa sutlu pırınclı gıbı)
bugun tarhana yapıp verecegım ınsallah sever oglum
cok tesekkur ederım kızlar
ayrıca benım oglum yogurduda tek basına yemıyor ılla meyveyle yıyecek

her bebeğin gelişimi farklıdır ama yinede doktoruna bir sor istersen. biz her kontrole gittiğimizde bunu yapar artık şunu yapar falan diyor. demir ilacını ve deviti yaklaşık 1 aydır doktorumuz kesti kustuğu için minadeks adında vitamin veriyorum her gün bir sorun yok allaha şükür özellikle 6 aydan sonra demir dahada gerekli kilosu iyiymiş benimki geçen hafta 7400 dü.

Allah nazardan korusun canım
sağol canım

ben çorbalarının içine formül mama katmıyorum hiç eti cici bebenin ekmeği çıkmış ondan alıp kattım dün. öğlende tarhana yaptım ekmek kattım yine yedi. sen kahvaltıda ne veriyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…