2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Canım erkek bebeklerinin dil gelişimi biraz daha ağır oluyo..Azra baba dede hade konuşup duruyoiama bizim lojmadnda 5 tane bebek var onlardanda etkileniyo..5 yaşında kız var onla oynarken hep konuşturuyorum ,melisa baba de hadi de senden öğrensin diyorum..Melisa bazen bişeyler söylüyo peşinede ,hadi azra yapabilirsin diyo :)))))
Her bebeğin gelişimi farklı canm..Mesela bizde 7 ayı bitirdik ama dişimiz çıkmadı...
:))))Aynı azrayı tarif ettin..Kumanda terlik bayılıyo :))Bugün emekledi komşumun örtüsünü çektii yerimden bi fırladımm..Artık peşine dolandırıyo beni yaramaz şeyyy:)))benim kızda kendi kendine oynamıyo...Hatta bu ara bana acayip düşkün..Kimle oynasa beni gördüğü an ağlıyo kucağıma gelmek içinnn....Yorucu oluyoo ama neyapalımm :)))
aynı ya yere yorgan serdim üzerine örtü ama yuvarlanıp halıya ulaşıyor kumandaları elinden almak pek mümkün değil zaten

Son düzenleme:

canım benim oğlum maşallah uykuyu çok seviyor. akşam en geç 7:30 yatakta. ama daha 2 aylıkken uykusu yoksa bile zorla uyuttum ki bir düzen oturtayım diye. şimdi de gün içinde en fazla 2 saat uyanık kalıyor. sonra huysuzlanıyor. çok uzun süreli uyumuyor gün içinde. sadece öğleden önce 2 saate yakın uyuyor. başka yere de gitsem düzenini bozmamaya gayret ediyorum

benim oğlum 7. ayında bababa demeye başladı ama çok kısa sürdü. şimdi hede hede deyip duruyor babayı unuttu ve sürekli çığlık atıyor. her bebeğin gelişimi farklıdır. fazla takılmaya gerek yok bence. bir de ağlarken sizin dediğiniz gibi anne diyor sanki yavrucum benim.
aynı dert bizde de var canım. sabahları çok iyi bir saat kadar beşiğinde oyalanıyor. tuhaf sesler çıkarıyor ama akşama doğru iyice çıldırıyor. yere koymak mümkün değil. zararlı olmasına rağmen tv bile açıyorum ki biraz oyalansın diye ama dönüp bakmıyor bile sıpa. bakalım daha ne kadar çekicez. öğleden sonra babası bakıyor. akşama kadar resmen harp ediyorlar. adamcağıza hiç rahat vermiyor. bi yandan oğlum ilgi istiyor bi yandan eşim sızlanıyor. offf fena yerden dokundun canım

bizde ateş yapmadı ama 2 gün kadar mızmızlandı canım. hele ilk gün ayaklarının üzerine basamadı ağrıdan. geçmiş olsun.

ilginç ben de kardeşiolan bebeklerin daha erken konuştuğunu okumuştum bir yerde....kızlar erkeklerden daha önce konuşuyormuş...(erkeklerin kafa etini yeme hazırlıkları sanırım..)3 dil birden konuşur osman..ne güzel olur:)))bakmak istersen dil gelişimi ile ilgili makaleler...
ÇOCUK VE BEBEKLERDE DİL GELİŞİMİNİN DESTEKLENMESİ - Psk.Eda GÖKDUMAN
Srekli Tp Eitimi Dergisi

Son düzenleme:
kızlar bende düşünemiyorum artık ikinciyi.kaç gündür geceleri 2 de nöbet tutuyoruz bir saat kadar.sabahda erkenden uyanıyor.bi sıkıntısı var desem çok mutlu uyanıyor. gece emzirirsem her saat başı mama verirsem 2 buçuk saatte bir uyanıyor.bazen biberon almak istemiyor ağlıyor.çok uykusuzum ya ben düzen oturtmaya çalıştıkça daha kötü oluyoruz.bi daha büyünceye kadar evimden başka bi yere gitmeyecem.
arkadaşlar ben bi yerde okudum bebeklerin 6. aydan sonra 8 saat kaesintisiz beslenmeden uyuyabilirlermiş.dr gittiğimde soracam ama içiniz de uygulayan var mı.kilosunu zarar verir mi acaba diye korkuyorum. geçen gün gece 2 deki beslenmesini kesmek istedim.iki saat boyunca sallamak zorunda kaldım.bilemiyorum ya geçici bi dönem diye teselli bulmya çalışıyorum. bu durumdaki bebeklerin annelri yazmışlar bu iki yaşına kadar böyle gidiyormuş.bi süre sonra geceleri emzik yerine kullanıyorlarmış böcükler.artık uykusuzluktan ölüyorum.çok çabuk sinirlenmeye başladım.çok agrasif oluyorum.umarım geçicidr

10 gündür huysuzlanma vardı bizde 2 gecedir de 2 saatte bir bazen saat başı uyanıyor emiyor ağlıyor tekrar dalıyor artık hep yanımda kalk yat daha fena oluyorum bir de sabah okula gel koştur koştur. miray 2,5 aylıkken kesintisiz 5 saat uyurdu uzun zamandır bu hiç mümkün olmadı aç desem uyutmadan önce besliyorum emziriyorum yine 2 saat sonra kalkıyor bilmiyorum 2 yaşına kadar böyle nasıl olur bende aynıyım eşime sarıyorum inşallah geçer.

bu sabah kızıma kahvaltı verdim ve daha önce başlamadığıma pişman oldum yavrumun nasıl yüzü gülüyor nasıl mutlu oldu mama yemek istemiyordu bir haftadır çorba yoğurt meyve falan veriyordum az az artık istediği kadar vericem çocuğum ek gıda istiyormuş belkide huysuzluğu bundandı:44:

gilraen senn durum dha zor bide çalışıyorsun.ben evde bi şekilde uykusuzluğumu yatıştırıyorum.Allah kolaylık versin bebişlerede sağlık.
bende gündüzleri daha çok beslemeye çalışıyorum gece uyanasın diye ama yinede acıkıyor tabi artık büyüdü çünkü.bi kaç gündr ek gıdayı kestim.alerji olmuştu.oda mamadanmış değiştirdim şimdi geçiyor.

Günaydın Hande

günaydın çok soğukkk

BENİM OĞLUMDA 2,5 AYLIKKEN 5 -6 SAAT KESİNTİSİZ UYUYORDU....ŞİMDİ MAX 3-3,5 SAAT....
EVET ARTIK KUZULAR YEMEK İSTİYO..BİSÜRE SONRA FARKLI YİYCEKLER İSTEYECEK AYNI ŞEYLERDEN SIKILIYO SIPALAR....:))
arkadaşlar ıspanağı nasıl pişiriyorsunuz.şimdi yapıcam da bi size sorayım dedim.

CANIM BEN FARKLI BİŞEKİLDE PİŞİRMİYORUM...KENDİMİZE YAPTIĞIMDAN VERİYORUM...SADECE TUZSUZ YAPIYORUM...

Son düzenleme:
cevaplar için tsk ederim hepinize..
cok ateş yapmadı yinede verdim calpolü
ek gıda için bilgilendirme kagıdında meyve püresi öğle sebze corbası ikindi yogurt gece muhallebi diyo hemsire tarif ederken meyveleri tek tek dene 3 gün biri 3 gün biri alerjiye karsı demişti akşam sadece elmayı denedim bi iki cay kaşıgı acaba yogurt corba ve muhallebiyi meyveden farklı günlerdemi denesemki anlamadım ben onu karışıkmı anlattım aynı günde hepsinden az az mı vericem ..
ay bugun dr a gittim yine cocuk dr u sabah gelmiş öğleden sona cekmiş gitmiş öğrenemedim bişi

zerrcim hepsini tek tek ver..zaten ilk başlarken 3 öğün ayrı ayrı vermeki alışsın miniğin..ben başlayalı 1 ayı geçti hala yeni ürünleri tek veriyorum..geçen kuşburnınun alerji yaptığını hemen anladım mesela..

tskler fdilekcim öyle yapayım şimdilik elmayla devam ediyim

Merhaba anneler ek gıdalara baslayalı neredeyse 1 ay olmasına ragmen oglum hala 2 kasıktan fazla sebze corbası yemıyor..
Doktorumuz ısrar etme yemesın dıyor offff nasıl olcak anlamadım benmı becerıksızım acaba neden yemıyor oglum mucıze tarıfı olan varmı?
sız nasıl yedırıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…