Canım erkek bebeklerinin dil gelişimi biraz daha ağır oluyo..Azra baba dede hade konuşup duruyoiama bizim lojmadnda 5 tane bebek var onlardanda etkileniyo..5 yaşında kız var onla oynarken hep konuşturuyorum ,melisa baba de hadi de senden öğrensin diyorum..Melisa bazen bişeyler söylüyo peşinede ,hadi azra yapabilirsin diyo :)))))günaydınnnn herkese mutlu sabahlar
kızlar benim bir kaç gündür kafama takılıyordu bir türlü girip yazamadım az önce geçmişi okurken ilenia da yazmış benim oğlum 6,5 aylık babababa dedede gibi sesler çıkarmıyor çığlık atıyor kendi kendine sesler çıkarıyor.6.ayda babababa gibi sesleri çıkarmasımı gerekiyordu.Sizlerde durumlar nasıl
:))))Aynı azrayı tarif ettin..Kumanda terlik bayılıyo :))Bugün emekledi komşumun örtüsünü çektii yerimden bi fırladımm..Artık peşine dolandırıyo beni yaramaz şeyyy:)))benim kızda kendi kendine oynamıyo...Hatta bu ara bana acayip düşkün..Kimle oynasa beni gördüğü an ağlıyo kucağıma gelmek içinnn....Yorucu oluyoo ama neyapalımm :)))günaydın hepinize
benim kızım pazartesi akşamı döndü babasına bakıp babaa dedi o kadar güzel söylediki şok olduk ama gerisi yok çok nadir baba diyor ağzını açıp bap bap bap yapıyor ve sanki bu tamamen bizim anlamamız olabilir anne der gibi bağırıyor odadan çıkarken yada yabancı birinin kucağında. emekleme çabasındayız bu aralar ve huysuzluğumuz da hat safhada
kızlar benim kızım kendi kendine çok nadir oynuyor oyun halısında bile ben oturtuyorum o oynuyor hep beraber oynuyoruz yatırdığım an kıyamet kopuyor siz napıyosunuz bazen çok bunalıyorum oyalıycak bir şey bulamıyorum
aynı ya yere yorgan serdim üzerine örtü ama yuvarlanıp halıya ulaşıyor kumandaları elinden almak pek mümkün değil zaten
neeee şaka yapıyosun dimi elif şaka yapıyorum de lütfennnşaka bir yana onlarla ilgilenmek muhteşemm (bazen sıkılıyor tıkanıyor olsakta)Allah eksikliklerini göstermesin.Ayy şu an işyerindeyim ve oğlumu çok özledim keşke şimdi yanımda olsada mızmızlık yapsa onada razıyım
canım şaka değil maalesef diş sıkıntısı biticek elimizden tutarak yürümeye başlıyacaklar düşecek çarpacak diye peşinden koşucaz, sonra iki yaş sendromları ve herşeye hayır demeler,sonra herşeyi ben yaparım demeler,karıştırmalar, okul problemleri korkuttum mu seni? bu aralar ben çildıracağım canım iki çocuk çok zor yada benimkiler çok huysuzlar gece ikisi birden ağlıyolar hani burada konuşuluyor ya orada mı uyusun buradamı farketmiyor hangisi ağlarsa sabah orada oluyo
günaydın...
kızlar benm oğlumun yüzü fısfıs bişeyler çıktı.yanakları alnı kıpkırmızı.üç gündr var.verdiğim besinleri kestim ama bugünlerde değişik bişey vermedim.düşündümde acaba mamadan olabilir mi?sütüm yetmediği için mamaya başladım aptamil2.geceleri veriyorum çünkü her saat başı acıkıp uyanıyor.aslında alerji mi bilmiyorum.böyle kabarık değilde fısfıs sadece yüzünde var.bide mamayı kesecem bugün olmazsa dr gidecez.
kızlar sizin öğünleriniz nasıl?yani saati saatine şu kadar diye mi besliyorsunuz yoksa bebek istediği zaman istediği kadar mı?ben bi düzen oluşturmadım bugüne kadr oğlum ne zaman isterse o zaman verdim hep.ama artık doymuyor.ek gıda veriyorum ama bizde ara öğün şeklinde oluyor tam doymuyor.aslında düzen oluşturmak mantıklı geliyor.biz büyüklerin mesela bi düzeni var.siz ne düşünüyorsunuz.düzeni olanlar nasıl oluşturdu?
benim oğlum 7. ayında bababa demeye başladı ama çok kısa sürdü. şimdi hede hede deyip duruyor babayı unuttu ve sürekli çığlık atıyor. her bebeğin gelişimi farklıdır. fazla takılmaya gerek yok bence. bir de ağlarken sizin dediğiniz gibi anne diyor sanki yavrucum benim.günaydınnnn herkese mutlu sabahlar
kızlar benim bir kaç gündür kafama takılıyordu bir türlü girip yazamadım az önce geçmişi okurken ilenia da yazmış benim oğlum 6,5 aylık babababa dedede gibi sesler çıkarmıyor çığlık atıyor kendi kendine sesler çıkarıyor.6.ayda babababa gibi sesleri çıkarmasımı gerekiyordu.Sizlerde durumlar nasıl
aynı dert bizde de var canım. sabahları çok iyi bir saat kadar beşiğinde oyalanıyor. tuhaf sesler çıkarıyor ama akşama doğru iyice çıldırıyor. yere koymak mümkün değil. zararlı olmasına rağmen tv bile açıyorum ki biraz oyalansın diye ama dönüp bakmıyor bile sıpa. bakalım daha ne kadar çekicez. öğleden sonra babası bakıyor. akşama kadar resmen harp ediyorlar. adamcağıza hiç rahat vermiyor. bi yandan oğlum ilgi istiyor bi yandan eşim sızlanıyor. offf fena yerden dokundun canımgünaydın hepinize
benim kızım pazartesi akşamı döndü babasına bakıp babaa dedi o kadar güzel söylediki şok olduk ama gerisi yok çok nadir baba diyor ağzını açıp bap bap bap yapıyor ve sanki bu tamamen bizim anlamamız olabilir anne der gibi bağırıyor odadan çıkarken yada yabancı birinin kucağında. emekleme çabasındayız bu aralar ve huysuzluğumuz da hat safhada
kızlar benim kızım kendi kendine çok nadir oynuyor oyun halısında bile ben oturtuyorum o oynuyor hep beraber oynuyoruz yatırdığım an kıyamet kopuyor siz napıyosunuz bazen çok bunalıyorum oyalıycak bir şey bulamıyorum
konuyla alakası yok ama az önce 6. ay aşılarını yaptırdım siz neler yaşadınız ateşlimi gecti gecmiş konularda işlenmiştir ama gerileri okuyamıcam bide ek gıda serüveni başlıyo aile hekimimizde yok hemşirede bilgilendirmek için bi kağıt tutuşturdu elime insallah sorun yaşamayız
buzz gibi bir sabahtan günaydın hepinize....
Günaydın Hande
aynı dert bizde de var canım. sabahları çok iyi bir saat kadar beşiğinde oyalanıyor. tuhaf sesler çıkarıyor ama akşama doğru iyice çıldırıyor. yere koymak mümkün değil. zararlı olmasına rağmen tv bile açıyorum ki biraz oyalansın diye ama dönüp bakmıyor bile sıpa. bakalım daha ne kadar çekicez. öğleden sonra babası bakıyor. akşama kadar resmen harp ediyorlar. adamcağıza hiç rahat vermiyor. bi yandan oğlum ilgi istiyor bi yandan eşim sızlanıyor. offf fena yerden dokundun canım
bizim artık uyku vursada uyumuyor ağlayarak kendini uynadırıyor yastığı görünce yine ağlamaya başlıyor... geçecek inşallah benimki babasıyla hiç durmuyor iyi yine.
eşimin sızlanmasına dayanamıyorum artık sanki ben bütün gün boş boş oturuyorum da bir de üstüne trip yiyorum ilgilenmiyosun diye çok bunaldım çok annemi istiyorum
aynı dert bizde de var canım. sabahları çok iyi bir saat kadar beşiğinde oyalanıyor. tuhaf sesler çıkarıyor ama akşama doğru iyice çıldırıyor. yere koymak mümkün değil. zararlı olmasına rağmen tv bile açıyorum ki biraz oyalansın diye ama dönüp bakmıyor bile sıpa. bakalım daha ne kadar çekicez. öğleden sonra babası bakıyor. akşama kadar resmen harp ediyorlar. adamcağıza hiç rahat vermiyor. bi yandan oğlum ilgi istiyor bi yandan eşim sızlanıyor. offf fena yerden dokundun canım
bizim artık uyku vursada uyumuyor ağlayarak kendini uynadırıyor yastığı görünce yine ağlamaya başlıyor... geçecek inşallah benimki babasıyla hiç durmuyor iyi yine.
eşimin sızlanmasına dayanamıyorum artık sanki ben bütün gün boş boş oturuyorum da bir de üstüne trip yiyorum ilgilenmiyosun diye çok bunaldım çok annemi istiyorum
ah ah nerede bu anneler. benim de canım gidiyor annem gelse de rahat etsem diye ama imkanlar el vermiyor işte. Valla helal olsun annelerimize 3,4,5 çaocuğu peş peşe nasıl yetiştirmişler. benim ikinciyi bile gözüm almıyor. bazen çok bunalınca tek kalsın böyle diyorum.Allah yardımcımız olsun.
ah ah nerede bu anneler. benim de canım gidiyor annem gelse de rahat etsem diye ama imkanlar el vermiyor işte. Valla helal olsun annelerimize 3,4,5 çaocuğu peş peşe nasıl yetiştirmişler. benim ikinciyi bile gözüm almıyor. bazen çok bunalınca tek kalsın böyle diyorum.Allah yardımcımız olsun.
sorma benimde gözüm korkuyor 2. den allah yardım etsin hepimize
günaydınnnn herkese mutlu sabahlar
6 aydan sonra günde 2 kez mi uyumaları gerekiyomuş... benimki günde 3 yada 4 kez uyuyor yarım saat yarım saat..uyutmadığında çok feci huzursuz oluyor canim benim beslenme ve gelisim uzmanim varya o bana dedi artik yeni dogan bebeklikten cikti duzene sok uykusunu diye.Anacim onun dedigi gibi yapalim dedik 3 gunde cocuk zivanadan cikti huysuz mizmiz napcami sasirdim dedigim gibi belkide dislerinden belki biryerleri agriyo bilemiyorum ama eskisi gibi napim 2 saatde bir yatircam olmuyo dellendimi delleniyo iyice.Temelli caylak ettidi beni bu sipa.Agri kesici ALGIFOR diye bir surup var onuveriyoru ama nereye kadar bilmem 3 gunu dolduralim bakalim
seni gidi kacak seni arada yaz özletme canim kendini
Allahalla canim bende kanald nin doktorum programinda yalnis hatirlamiyorsan gecen sene hamileken seyretmistim bir pedegog dediki 2.3.4. cocuklar herzaman 1.bebeklerden daha gec konusur i cocuk sadece anneyi dinler aksamlari babayi dinler ama kalabalik evlerin cocuklari gec konusr anca algilamaya baslarmis cocuklular kelimeleri onca agizdan ciktii icin kaldiki bizim ev dünya lisan merkezi gibi 3 dil konusuluyor ne olucak bilmem benim osmanima.Yok es kaza baba bile demedi benimki daha
AHHH ahh ablamizi abimizi dakikalari sayarak bekliyoruzokadar yani gelsinlerde azicik nefes alayim diye anam yok yapisti bana kerata
Dun yaptirdik canim bizde masallah benim osman tadindan yenmiyooo hepten huysuzluk sinirini asti kendi rekorunu kirdi.Ates hafif ama dunden beri yedi beni yedi
ewt yaaa nasıl büyütmüşler....aynen ben de 2.yi düşünemiyorum..
kızlar bende düşünemiyorum artık ikinciyi.kaç gündür geceleri 2 de nöbet tutuyoruz bir saat kadar.sabahda erkenden uyanıyor.bi sıkıntısı var desem çok mutlu uyanıyor. gece emzirirsem her saat başı mama verirsem 2 buçuk saatte bir uyanıyor.bazen biberon almak istemiyor ağlıyor.çok uykusuzum ya ben düzen oturtmaya çalıştıkça daha kötü oluyoruz.bi daha büyünceye kadar evimden başka bi yere gitmeyecem.
arkadaşlar ben bi yerde okudum bebeklerin 6. aydan sonra 8 saat kaesintisiz beslenmeden uyuyabilirlermiş.dr gittiğimde soracam ama içiniz de uygulayan var mı.kilosunu zarar verir mi acaba diye korkuyorum. geçen gün gece 2 deki beslenmesini kesmek istedim.iki saat boyunca sallamak zorunda kaldım.bilemiyorum ya geçici bi dönem diye teselli bulmya çalışıyorum. bu durumdaki bebeklerin annelri yazmışlar bu iki yaşına kadar böyle gidiyormuş.bi süre sonra geceleri emzik yerine kullanıyorlarmış böcükler.artık uykusuzluktan ölüyorum.çok çabuk sinirlenmeye başladım.çok agrasif oluyorum.umarım geçicidr
10 gündür huysuzlanma vardı bizde 2 gecedir de 2 saatte bir bazen saat başı uyanıyor emiyor ağlıyor tekrar dalıyor artık hep yanımda kalk yat daha fena oluyorum bir de sabah okula gel koştur koştur. miray 2,5 aylıkken kesintisiz 5 saat uyurdu uzun zamandır bu hiç mümkün olmadı aç desem uyutmadan önce besliyorum emziriyorum yine 2 saat sonra kalkıyor bilmiyorum 2 yaşına kadar böyle nasıl olur bende aynıyım eşime sarıyorum inşallah geçer.
bu sabah kızıma kahvaltı verdim ve daha önce başlamadığıma pişman oldum yavrumun nasıl yüzü gülüyor nasıl mutlu oldu mama yemek istemiyordu bir haftadır çorba yoğurt meyve falan veriyordum az az artık istediği kadar vericem çocuğum ek gıda istiyormuş belkide huysuzluğu bundandı:44:
Günaydın Hande
günaydın çok soğukkk
BENİM OĞLUMDA 2,5 AYLIKKEN 5 -6 SAAT KESİNTİSİZ UYUYORDU....ŞİMDİ MAX 3-3,5 SAAT....10 gündür huysuzlanma vardı bizde 2 gecedir de 2 saatte bir bazen saat başı uyanıyor emiyor ağlıyor tekrar dalıyor artık hep yanımda kalk yat daha fena oluyorum bir de sabah okula gel koştur koştur. miray 2,5 aylıkken kesintisiz 5 saat uyurdu uzun zamandır bu hiç mümkün olmadı aç desem uyutmadan önce besliyorum emziriyorum yine 2 saat sonra kalkıyor bilmiyorum 2 yaşına kadar böyle nasıl olur bende aynıyım eşime sarıyorum inşallah geçer.
bu sabah kızıma kahvaltı verdim ve daha önce başlamadığıma pişman oldum yavrumun nasıl yüzü gülüyor nasıl mutlu oldu mama yemek istemiyordu bir haftadır çorba yoğurt meyve falan veriyordum az az artık istediği kadar vericem çocuğum ek gıda istiyormuş belkide huysuzluğu bundandı:44:
arkadaşlar ıspanağı nasıl pişiriyorsunuz.şimdi yapıcam da bi size sorayım dedim.
zerrcim hepsini tek tek ver..zaten ilk başlarken 3 öğün ayrı ayrı vermeki alışsın miniğin..ben başlayalı 1 ayı geçti hala yeni ürünleri tek veriyorum..geçen kuşburnınun alerji yaptığını hemen anladım mesela..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?